Любопитно15 март 2017

Ивелина Рускова: Личният хороскоп дава отговор на всички важни въпроси

Още от астроложката, която всеки ден разказва какво ни вещаят звездите

Ивелина Рускова е автор на ежедневния хороскоп на сайта на Списание 8. В първата част от интервюто с нея тя ни разказа как е започнала да се занимава с астрология, във втората част поговорихме за още някои страни от звездните влияния. Сега ще стане дума за това какво да очакваме от астролога, когато се работи върху личния ни, индивидуален хороскоп.- И така, Ивелина, какво представлява наталният хороскоп?
- Индивидуалната, лична астрологична карта, т. нар. Натална карта, е свързана с планетарното разположение в момента на раждането ни и отразява нашия потенциал. Събитията, които ни се случват, както и изборите, които правим, са заложени именно в този момент. От тази гледна точка може да се каже, че наталната карта отразява предназначението ни в този ни живот и представлява нещо като пътна карта. Тя обуславя както нашите силни страни, заложби и таланти, така и слабостите, страховете ни и проблемните зони. Тя предопределя характера и поведението ни и как ще реагираме в ежедневни или кризисни ситуации. Рождената астрология показва нашата същност, на какво държим и наблягаме, към какво се стремим и какво търсим. Тя определя отношенията ни с деца, близки, родители, приятели, партньори, колеги и шефове и насоките, в които ще се развиват. Рождената астрология обуславя и професионалната ни ориентация, предразположението ни към определени болести, емоционалните ни връзки, брак и деца. Определя и отношенията ни с родителите.

- А какво представлява синастрията?
- Това е отделна част от астрологията, която засяга съвместимостта между двама души. Тя изследва връзките между два хороскопа и по-скоро анализира въздействието на единия върху другия. За астролозите това не е лесна тема. Тук може да се направи оценка на хороскопа от гледна точка на брак и съвместимост, а също и прогноза на отношенията, нови перспективи и техники. При сравняване на картите на двама души се търси и какво е обусловено кармично при тях, с което задължително трябва да се съобразяват. Второ важно условие при синастрията е, че се получава информация от картата на партньора за важните неща, които задава неговата съдба. Всъщност цел на синастричния анализ е да изследва потенциала и възможните проблеми във връзката, да се разбере как партньорите могат да си влияят един на друг и съответно - какво е въздействието на техните отношения върху съдбите им. 

Много често сме привлечени от коренно различни хора от нас, защото усещаме такива липси и ги търсим чрез партньорите си. И не всички хора се нуждаят от хармонични връзки...

- Списъка с непознати термини продължаваме с елективната астрология...
- Тя търси най-добрия момент за осъществяването на някаква дейност, дата - когато моментното планетарно влияние е много добро и това ще предразполага към благоприятни резултати на предприетите действия. Елективната астрология дава отговор и на въпроса кога е най-подходящото време да се започне нещо ново. Преди да го изберем, трябва да се съобразим и с наталната си карта, с това какво е заложено в нея. Защото и най-добрият момент, избран за определено действие, няма да доведе до желания резултат, ако в рождената карта има негативни влияния точно в този момент. Елективната астрология ни помага да изберем подходящото време за сватба, за започване на собствен бизнес, интервю за работа, предприемане на пътуване, започване на съдебно дело, на строеж или ремонт на дома, покупко-продажба на имот, сключване и подписване на важен договор, изтегляне на кредит или други банкови и финансови дейности, хирургически операции.

- А какво е хорарната астрология?
- Таз разновидност ни дава възможност да получим отговор на въпрос, който е важен за нас, например: „Ще се случи ли това, или не?". „Ще замина ли за чужбина?", „Ще получа ли тази работа?", „Ще продължи ли тази връзка?", „Ще успея ли да спечеля това дело?", „Да купя ли тази къща?" и т.н. В тези случаи се съставя астрологична карта в момента на задаването на въпроса – дата, час, място, и тази карта съдържа отговора на въпроса. Касае се за изключително сложна система с много стриктни правила. Тя ни дава отговор на конкретни въпроси от живота, които изискват някакво бързо и прагматично решение. Най-хубавото при нея е, че човек има свобода на действие и избор, тъй като вече е запознат с добрите и лошите страни на всяка възможност. Но точните и смислени отговори се получават единствено и само ако умът на питащия е зает почти изцяло от съответния проблем, защото неговото решаване не търпи отлагане. 

- Вярно ли е, че има и специална част от астрологията, насочена към бизнеса?
- Бизнес астрологията е свързана със съставянето на астрологична прогноза за фирми или организации. Най-добър резултат се постига при съставянето на карта на фирмата по данни за деня и часа на регистрация в Търговския регистър. А когато няма данни за този момент, може да се използва датата, когато е сключена дадена важна сделка, или денят, в който за първи път е започнала дейността си дадена фирма, организация, сдружение, ресторант, магазин, медицински център и т.н. Бизнес астрологията може да е много полезна при избора на подходящо време за преговори, при организирането на срещи, при оформянето на документи, при започването на нова дейност, при сключването на сделки, откриването на нови филиали и т.н. Бизнес астрологията помага да се предвиди процесът на развитие на самата фирма и какви перспективи за развитие има тя, както и какви са опасностите, свързани с нейното функциониране. Личният хороскоп на собственика на фирмата е от огромно значение за успеха, защото фирменото развитие е тясно свързано с неговите възможности.
 
- С каква астрология обичаш да се занимаваш най-вече?
- Първоначално се впечатлих от предсказателната астрология. Всеки човек иска да надникне в бъдещето си и да зададе редица въпроси. Но с времето разбрах, че най-интересна за мен е астропсихологията.

Много обичам и темата „родители-деца“. Всички имаме някакви проблеми и те идват най-често от детството ни, там са най-дълбоките ни спомени и преживявания. Там се формира нашия житейски път. Самата аз съм преминала трудни периоди с родителите си и именно тези трансформиращи моменти ме подтикнаха да се заема по-сериозно и задълбочено с тази тема през призмата на астрологията. Така с моите лични преживявания мога да бъда още по-полезна на другите и на самата себе си. Човек може да локализира проблемите и да прекъсне кармичните си зависимости с помощта на астрологията. Отношенията между майката и бащата често се предават в нашите партньорски отношения. 

Много е важно да опознаеш детето си чрез астрологията. Тогава знаеш какво го влече, какво иска, към какво се стреми, какво очаква от теб като родител. По този начин родителят знае какво да му дава, как да комуникира с него, към какво да го насочи. Така няма конфликти и недоразумения, защото минавате на един език. Това е много основно, за да бъдат хармонични взаимоотношенията между родител и дете и за да израсне детето пълноценен индивид, да няма страхове и комплекси, да е сигурно в себе си. 

Коя е астроложката, която пише дневния хороскоп в Списание 8  - вижте в Част 1 от интервюто с Ивелина Рускова

Какво представлява астрологията и как работи? - в Част 2 от интервюто

JOVI - най-добрият пластилин Любопитно

JOVI - най-добрият пластилин

Той е изцяло на растителна основа. Направен е от восък и растителни брашна без глутен

Колко лесно е да отвлечеш дете от площадката Любопитно

Колко лесно е да отвлечеш дете от площадката

Експеримент показва как малчуганите доброволно тръгват с непознати дори без примамка

Кои са най-добрите градове за живеене в света Любопитно

Кои са най-добрите градове за живеене в света

Вижте класацията на „Икономист интелиджънс юнит” за 2019 година

Потърси в интернет, засади дърво Любопитно

Потърси в интернет, засади дърво

Над 66 млн. дървета е посадила търсачката Ecosia.org и няма намерение да спира дотук

Амазонка: Какво знаем дотук Любопитно

Амазонка: Какво знаем дотук

Пожарите са опасност за цялата цивилизация

Защо е безсмислено да се спори с жена Любопитно

Защо е безсмислено да се спори с жена

Учени обясниха някои специфики на женската памет, които правят слабия пол силен

Веганската диета вредна за ембриона? Любопитно

Веганската диета вредна за ембриона?

Британска диетоложка твърди, че има връзка между месоядството на родителите и интелекта на детето им

Не са нужни 10 000 часа, за да си перфектен цигулар Любопитно

Не са нужни 10 000 часа, за да си перфектен цигулар

Изследване развенчава мита за „вълшебното число на величието”

И два часа пред дисплея са вредни за децата Любопитно

И два часа пред дисплея са вредни за децата

Изключете всичко в детската стая след целувката за „Лека нощ!”

Не просто очила, а хиперсветлинни очила Любопитно

Не просто очила, а хиперсветлинни очила

Квантова енергия за квантово бъдеще

Пълните хора по-лесно понасят жегите Любопитно

Пълните хора по-лесно понасят жегите

Топлопроводимостта на мастната тъкан е по-ниска

Спирка „Под асмата” Любопитно

Спирка „Под асмата”

Навесите над пет спирки в австрийската столица са покрити с увивни растения

Мъжете предпочитат лабилни жени Любопитно

Мъжете предпочитат лабилни жени

Жените са склонни мъжът да им опонира, но трябва да обръща внимание на детайлите

Тук птиците са стотици пъти повече от хората Любопитно

Тук птиците са стотици пъти повече от хората

Вижте магията на „Острова на съкровищата“ в Шотландия

5 начина да изкарате сутринта без стрес Любопитно

5 начина да изкарате сутринта без стрес

Добре е някои неща да се подготвят от предишната вечер

Български букви и винетки Любопитно

Български букви и винетки

Художникът Стоян Зарков издаде новия си сборник