Подкрепете ни!
Светът в тебМатео Сол / 02 ноември 2020

Как да си върнем зрението за духовните знаци и поличби

Наблюдавайте и откривайте необичайните предмети и събития, не си ги обяснявайте логически

Снимки: Wikimedia.org
Снимки: Wikimedia.org
„Случайността е Божият начин да останем анонимни.“ 
                                                                           Алберт Айнщайн

Постоянно сме засипвани с новини - онлайн, по телевизията, по радиото, от печатните и социалните медии. Ние сме загубили ценното си древно умение, което сме наследили от нашите предци - да събират информация "от първа ръка" от природата и заобикалящата ги среда. Загубили сме способността да усещаме дълбоко взаимовръзката между нас и природата. Забравили сме, че тя е жива и непрекъснато прави опити да комуникира с нас.

Фигурите, които описват птиците в полет, цъфтежът на дърветата извън сезона им, температурата на водата в океана, нашествието на мравки или охлюви ... има толкова много събития в природата, които носят ценна информация и значение за битието ни, но ние отдавна не обръщаме внимание на тези факти. В съвременния ни забързан свят ние сме "ослепели" за духовните знаци и тяхното значение. 
Бихме могли отново да се опитаме да прогледнем. Ние можем да се научим отново как да проследим мъдростта на това фино ръководство. Резултатът е повишено чувство за разбиране, страхопочитание, благоговение, взаимосвързаност, любов и самосъзнание .

Знаците са магическа врата към настоящия момент

Толкова се губим в хаотичните си и размазани мисли за миналото и бъдещето, че забравяме чудесата, които се крият в настоящето. Като знам това, аз се опитвам да започна всеки ден с обосновано и осъзнато присъствие и възприемчивост към живота. И често откривам нещо невероятно в сутрешните си разходки: Животът или Духът общуват директно с мен (като човек, който в крайна сметка е неразделен от Него). Несъзнаваните ми нужди или въпроси често се срещат с духовни знаци и поличби от различно естество.

Напоследък виждам три птици, които непрекъснато ми пресичат пътя: стърчиопашка, бял ибис и патица. След размисъл и дълбоко наблюдение разбирам, че стърчиопашката представлява игривост и радост, белият ибис - възможност, а патицата - възпитание. За мен посланието от Живота е много ясно: „Всеки ден е възможност да изпитате радост и любов към себе си, независимо какво се случва.“

Признаци, знамения и духовно пробуждащо се пътешествие

Виждането на знаци и поличби е мощен начин за възстановяване на връзката с настоящия момент. Това означава също, че преминавате през дълбока духовна промяна. Някои наричат ​​това  разширяване на съзнанието, други го наричат ​​еволюция на Душата, но по същество духовното пробуждане е това, което се случва, когато се „събудим“. С други думи, ние започваме да поставяме под въпрос решенията, които сме взели, пътищата, които сме избрали, и дори вярванията (ценностите), които сме възприели автоматично или сме наследили от другите. Пословичната „завеса“ на неосъзнатост и живот на автопилот свършва - и започва нова ера.
Бъдете бдителни и ще усетите - това е като побутване от Божественото, което се опитва да привлече вниманието ви. Много пъти тези знаци и поличби са  прикрити съобщения  - в края на краищата вашата  Душа не говори с думи, а комуникира чрез знаци, символи, чувства, инстинкти и живи сънища.

Как душата общува с нас

Душата комуникира с нас по различни начини през целия ни живот, но най-често - чрез метафора и символи. Всичко в нашето богато несъзнавано е директен прозорец към нашите Души.
Духовните знаци и поличби най-често се появяват по следните начини:

1. Сънищата
Духовните знаци и поличби често се срещат в сънищата. Ще ги отличите, защото те са изключително ярки, необичайни или интензивни. Някои от тези сънища се усещат като толкова „реални“, че ни е трудно да ги различим от буден живот (какъвто е случаят с  осъзнатите сънища). 
Когато се опитвате да  разберете значението на сънищата си, избягвайте да четете традиционните съновници, пълни с предварителни идеи за това какво означава всеки образ. Сънищата символизират нещо много лично. За някои хора едни образи могат да означават едно, за други - съвсем противоположното.
2. Ежедневието
В деня ни често ни се дават знаци. Например внезапен звън в ушите, препъване в един и същ камък или друг предмет няколко пъти, виждане на повтарящи се числа (като 11:11 или 17:17) или символи и дори обстоятелства, които изглеждат на пръв поглед като чиста случайност или късмет. Има безкрайно много начини, по които Духът и вашата Душа се опитват да общуват с вас във вашето ежедневие. Всичко, което трябва да направите, е да отворите очи и да обърнете внимание на всичко, което ви се вижда необичайно или „специално“.
3. Природата
Природата е преизпълнена с живот  (в най-чистия му вид) и се променя непрекъснато,  винаги вибрира с безкрайно разнообразни послания. Съобщенията могат да бъдат отразени в локва, чрез извивките на пътечката, по която пълзят мравките, в утвърждаващото клатене на клоните от вятъра. В просветляващия начин, по който облаците се разделят в облачен ден в отговор на ваша мисъл. В изгнилия дънер, покрай който минавате в парка, в трупа на прегазено животно...
Когато излизате сред природата, наблюдавайте внимателно какво виждате и преживявате. Какво ви хваща окото? Какво не е на място? Водете дневник и размишлявайте върху своите открития.


5 начина да разберете, че сте получили знак

  • Ако това е знак,  той ще дойде малко след като сте обмисляли нещо в живота си или малко след като сте задали директно смислен и труден въпрос. 
  • Интуитивно се чувствате „специален“ или значим по някакъв начин. (Не е нужно да осъзнавате веднага как или защо.)
  • Нещото или събитието грабва вниманието ви внезапно и по необичаен начин  - нещо като потупване по рамото от Вселената.
  • Кара ви да почувствате странни трепети - страхопочитание, благодарност, облекчение, любопитство и т.н.
  • Поставя ви в медитативно или саморефлективно състояние. Кара ви да се замислите „какво означава това?“

Как да тълкуваме какво точно означава даденият ни знак

Духът обича символите и изображенията. Но всичко е твърде индивидуално. 
Коя е първата мисъл, която ви хрумна? Каква  емоция изпитахте? Върнаха ли ви се някакви спомени?  Избягвайте да си обяснявате логично и рационално знака. Позволете на вашата интуиция или вибрациите вътре в тялото ви да бъдат преводачите от езика на ирационалното.
Значението може да не е очевидно веднага - и ако случаят е такъв, просто оставете времето да мине и посланието ще ви се разкрие, когато моментът е подходящ. 

Източник

Още по темата:

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта... Светът в теб

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта...

Рудолф Щайнер за другото Същество в нас

Как се прави флакон за хапчета за една нощ Светът в теб

Как се прави флакон за хапчета за една нощ

Болен от Паркинсон спортист: „Хората трябва да видят и положителната страна на социалните медии"

Как да извадим сенчестото си аз на светло Светът в теб

Как да извадим сенчестото си аз на светло

За да интегрираме нашата сянка трябва да позволим на тъмнината да бъде част от нас, без желанието да я надскочим

Езотеричният смисъл на февруари: очистване Светът в теб

Езотеричният смисъл на февруари: очистване

Време е за инвентаризация на чувствата, както и на отношенията ни с хората около нас

Притча за двамата монаси и реката Светът в теб

Притча за двамата монаси и реката

Кой е по-мъдър - който спазва обета или който изпълнява човешкия си дълг

Последният скат на д-р Скатов Светът в теб

Последният скат на д-р Скатов

Мечтите нямат цена и всеки, който успее да ги изпълнява, се чувства окрилен. Едва тогава може да е истински полезен на останалите.

Нормално ли е да си неомъжена? Светът в теб

Нормално ли е да си неомъжена?

Трябва да спрем да заклеймяваме необвързаните. Ражда се и нов термин - „сингълизъм".

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро Светът в теб

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро

Ник Вуйчич: Изборът е да поемеш надолу, към отчаянието или да тръгнеш нагоре, по хълма на надеждата

Няма връх, който да стои по-високо от Живота! Светът в теб

Няма връх, който да стои по-високо от Живота!

Как хората коментираха алпинистките победи и трагедии под К2 през уикенда

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни