Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 17 ноември 2020

Как да създадем желания от нас свят в 7 стъпки

Наричат намерението дремещ потенциал, който може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие

изображения: Istock
изображения: Istock
Днес ще си говорим за силата на намерението и как да го използваме, за да изградим света около и в нас такъв, какъвто мечтаем да бъде.

През последните десетилетия много се говори за силата на мислите и намеренията, които, както твърдят теориите, създават нашата реалност. Често се говори за Закона на привличането, за който вероятно многократно сте чували. Според много учени, окултисти, психолози и други, мислите, които обличаме в думи, заедно с намеренията, които стоят зад тях, и в съчетание с емоцията, която изпитваме, докато ги произнасяме, уверено творят нашата същинска реалност.

Когато имаме контрол и съзнателно управляваме тези скрити в нас сили, ние сме в състояние да трансформираме и сътворим нашия мечтан свят. Да направим живота си такъв, какъвто винаги сме искали да бъде.

Наричат намерението скрита сила, дремещ потенциал, който ако овладеем, може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие, с което да градим своята реалност. В много медитации, преди да се премине към самия процес, се формулира намерението, с което започваме практиката. Това е едно от основните неща – ясно да можем да формулираме намерението си. Десетки автори на различни системи и книги също подкрепят с думите и опита си твърдението, че нашето намерение е онова, което е най-важно, за да сътворим света си такъв, какъвто винаги сме мечтали да бъде.

Ето седем основни стъпки, които могат да ни помогнат да използваме тази скрита сила в нас по възможно най-добрия начин и да постигнем резултатите, скрити в нашето намерение.1. Разберете какво точно искате
Първата и най-важна стъпка в овладяването на силата на намерението е да си изясните съвсем точно и ясно какво наистина желаете. До най-малките подробности. Да зададете в посланието, което изпращате към Вселената, какво е онова нещо, което искате да ви се случи. Кристално ясната визия на вашето намерение е ключът към сбъдването на плановете ви. Така че представете си всичко до най-малкия детайл. Изяснете възможно най-добре и точно какво е вашето намерение. Какво точно искате.

2. Отговорете си на въпроса ЗАЩО го искате
Втората важна крачка към постигането на мечтите ви се корени в това да си дадете ясна сметка защо искате това или онова да ви се случи. Каква е реалната мотивация, стояща зад вашето искрено намерение. Водещите мотиви не бива да се основават на негативни чувства, мисли и емоции. Намерението ви трябва да е позитивно и по възможност да не е егоистично, а от него да има полза и за другите хора. Колкото по-алтруистично е вашето намерение, толкова по-вероятно е всичко да се случи точно така, както сте си го представили. Неписан закон е, че колкото повече добро изпращаме към Вселената, толкова повече добро ще се върне към нас.

3. Не гонете резултата
Съсредоточете се върху процеса, а не върху резултата, който очаквате да се реализира. Той сам ще дойде. Ако успеете да се отървете от привързаността си към резултата, това ще ви помогне да живеете тук и сега и да оценявате настоящето по възможно най-добрия начин. След като сте си изяснили какво точно искате и защо го искате оставете нещата да се случват по естествен начин и не мислете за резултата. Просто продължавайте да изпращате своята позитивна енергия към Източника и неговия невидим свят.4. Визуализирайте своята мечта
Това, което предстои да направите, след като си изясните какво и защо искате да ви се случи, е да създадете точна визуализация как би изглеждал светът ви, ако това, за което мечтаете, вече е факт. Как бихте се чувствали? Какво ще произтече от това сбъднато намерение? Как ще се промени животът ви?
За силата на визуализацията и Закона за привличането няма да се впускаме в подробности. Ако четете този текст, вероятно вече сте чели или чували за тях. Това, което ще кажем обаче, е, че те работят.

5. Научете се да обичате препятствията
По пътя към реализирането на намерението ви неминуемо ще се появяват различни препятствия. Съветът тук е да не се обезверявате, а да преминете през тях като преодолеете неудобствата, които ви причиняват. Препятствията са своеобразен тест за проверка на нашата вяра в намерението, което имаме. Те също така са възможност да покажем отдадеността си към намерението, което сме си поставили. Обичайте препятствията, защото само чрез тяхното преодоляване ставате по-силни и се доближавате към осъществяването на вашите мечти.

6. Обърнете внимание на езика си
Вероятно сте чували, че всяка мисъл, изречена или не на глас, е енергия и се запечатва в посланието, което ежедневно изпращаме към Вселената. Когато искате да реализирате дадено намерение, е важно да следите езика си. Всяка мисъл, всяка дума, когато си говорите с други хора, трябва да работят в полза на вашето намерение. Следете за това какво казвате и какво си мислите и насочете тази невидима енергия по посоката на сбъдването на намерението ви.7. Не насилвайте процеса
Важна точка в процеса на осъществяване на дадено намерение е да не насилвате процеса. Както казахме и по-горе – трябва да го оставите да се случва естествено и със свое собствено темпо. Не прибързвайте, не се отказвайте, не настоявайте, защото напрежението само поражда още напрежение и нещата лесно могат вместо позитивно намерение, да се окажат за вас неприятно изживяване. Бъдете търпеливи, спокойни, вярвайте в процеса и не го пришпорвайте.

Надяваме се тази информация да ви е била полезна и благодарение на нея да успеете да постигнете вашите мечти, закодирайки собственото си позитивно намерение и послание към Вселената.Още по темата:

Желанието да живее в изобилие отклони човечеството от правилния път Светът в теб

Желанието да живее в изобилие отклони човечеството от правилния път

Ерих Фром още преди 62 години описва проблемите на днешното общество

Мислете за болестта като за енергийно разстройство - техническа неизправност Светът в теб

Мислете за болестта като за енергийно разстройство - техническа неизправност

Каролайн Мис: Говоренето не лекува, лекува действието. Не забравяйте, че вашата биография става ваша биология

Ичи-го Ичи-е: изкуството да живееш всеки момент Светът в теб

Ичи-го Ичи-е: изкуството да живееш всеки момент

Не отлагайте щастието си. Въпреки че имаме много възможности през целия си живот, няма две еднакви.

Страданията ни в стремежа да уловим неуловимото са излишни Светът в теб

Страданията ни в стремежа да уловим неуловимото са излишни

С. Ринпоче: Научете се да мислите за смъртта в щастливите си моменти

Харесвам мъже, които използват силата си дискретно Светът в теб

Харесвам мъже, които използват силата си дискретно

Елена Феранте за любовта, за болката от творческото писане и за жената в новия пандемичен свят

12 предупредителни знака, че пред вас е зъл човек Светът в теб

12 предупредителни знака, че пред вас е зъл човек

Такива хора никога не съжаляват, че са причинили болка, страданието на околните им доставя радост

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават Светът в теб

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават

Дж. Питърсън: Подредете своя дом и направете света по-добър. Започнете от себе си.

Хората са духовно слепи за същността на кражбата Светът в теб

Хората са духовно слепи за същността на кражбата

Никога не биха влезли в дома на човек с взлом, но нямат угризения да вземат от дарени пари, от офиса или от държавата

Как да си върнем зрението за духовните знаци и поличби Светът в теб

Как да си върнем зрението за духовните знаци и поличби

Наблюдавайте и откривайте необичайните предмети и събития, не си ги обяснявайте логически

Евритмията – изкуство от Духа, чрез което говорът оживява Светът в теб

Евритмията – изкуство от Духа, чрез което говорът оживява

Тя отразява сложната връзка между душа и тяло, между видимото и невидимото

Духът не трябва да се колебае като тревичка при всяко подухване на вятъра Светът в теб

Духът не трябва да се колебае като тревичка при всяко подухване на вятъра

На човека е дадена Безпределността като цел на устремеността и контейнер на всичките му стремежи

Любовната революция Светът в теб

Любовната революция

Радикалната промяна, която желаем за децата си, е възможна и реална, но трябва да я започнем от себе си

Квантовата молитва: акт на овластено получаване Светът в теб

Квантовата молитва: акт на овластено получаване

Ако се чувствате така, сякаш животът е борба, тогава вашите молитви ще останат нечути