Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 17 ноември 2020

Как да създадем желания от нас свят в 7 стъпки

Наричат намерението дремещ потенциал, който може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие

изображения: Istock
изображения: Istock
Днес ще си говорим за силата на намерението и как да го използваме, за да изградим света около и в нас такъв, какъвто мечтаем да бъде.

През последните десетилетия много се говори за силата на мислите и намеренията, които, както твърдят теориите, създават нашата реалност. Често се говори за Закона на привличането, за който вероятно многократно сте чували. Според много учени, окултисти, психолози и други, мислите, които обличаме в думи, заедно с намеренията, които стоят зад тях, и в съчетание с емоцията, която изпитваме, докато ги произнасяме, уверено творят нашата същинска реалност.

Когато имаме контрол и съзнателно управляваме тези скрити в нас сили, ние сме в състояние да трансформираме и сътворим нашия мечтан свят. Да направим живота си такъв, какъвто винаги сме искали да бъде.

Наричат намерението скрита сила, дремещ потенциал, който ако овладеем, може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие, с което да градим своята реалност. В много медитации, преди да се премине към самия процес, се формулира намерението, с което започваме практиката. Това е едно от основните неща – ясно да можем да формулираме намерението си. Десетки автори на различни системи и книги също подкрепят с думите и опита си твърдението, че нашето намерение е онова, което е най-важно, за да сътворим света си такъв, какъвто винаги сме мечтали да бъде.

Ето седем основни стъпки, които могат да ни помогнат да използваме тази скрита сила в нас по възможно най-добрия начин и да постигнем резултатите, скрити в нашето намерение.1. Разберете какво точно искате
Първата и най-важна стъпка в овладяването на силата на намерението е да си изясните съвсем точно и ясно какво наистина желаете. До най-малките подробности. Да зададете в посланието, което изпращате към Вселената, какво е онова нещо, което искате да ви се случи. Кристално ясната визия на вашето намерение е ключът към сбъдването на плановете ви. Така че представете си всичко до най-малкия детайл. Изяснете възможно най-добре и точно какво е вашето намерение. Какво точно искате.

2. Отговорете си на въпроса ЗАЩО го искате
Втората важна крачка към постигането на мечтите ви се корени в това да си дадете ясна сметка защо искате това или онова да ви се случи. Каква е реалната мотивация, стояща зад вашето искрено намерение. Водещите мотиви не бива да се основават на негативни чувства, мисли и емоции. Намерението ви трябва да е позитивно и по възможност да не е егоистично, а от него да има полза и за другите хора. Колкото по-алтруистично е вашето намерение, толкова по-вероятно е всичко да се случи точно така, както сте си го представили. Неписан закон е, че колкото повече добро изпращаме към Вселената, толкова повече добро ще се върне към нас.

3. Не гонете резултата
Съсредоточете се върху процеса, а не върху резултата, който очаквате да се реализира. Той сам ще дойде. Ако успеете да се отървете от привързаността си към резултата, това ще ви помогне да живеете тук и сега и да оценявате настоящето по възможно най-добрия начин. След като сте си изяснили какво точно искате и защо го искате оставете нещата да се случват по естествен начин и не мислете за резултата. Просто продължавайте да изпращате своята позитивна енергия към Източника и неговия невидим свят.4. Визуализирайте своята мечта
Това, което предстои да направите, след като си изясните какво и защо искате да ви се случи, е да създадете точна визуализация как би изглеждал светът ви, ако това, за което мечтаете, вече е факт. Как бихте се чувствали? Какво ще произтече от това сбъднато намерение? Как ще се промени животът ви?
За силата на визуализацията и Закона за привличането няма да се впускаме в подробности. Ако четете този текст, вероятно вече сте чели или чували за тях. Това, което ще кажем обаче, е, че те работят.

5. Научете се да обичате препятствията
По пътя към реализирането на намерението ви неминуемо ще се появяват различни препятствия. Съветът тук е да не се обезверявате, а да преминете през тях като преодолеете неудобствата, които ви причиняват. Препятствията са своеобразен тест за проверка на нашата вяра в намерението, което имаме. Те също така са възможност да покажем отдадеността си към намерението, което сме си поставили. Обичайте препятствията, защото само чрез тяхното преодоляване ставате по-силни и се доближавате към осъществяването на вашите мечти.

6. Обърнете внимание на езика си
Вероятно сте чували, че всяка мисъл, изречена или не на глас, е енергия и се запечатва в посланието, което ежедневно изпращаме към Вселената. Когато искате да реализирате дадено намерение, е важно да следите езика си. Всяка мисъл, всяка дума, когато си говорите с други хора, трябва да работят в полза на вашето намерение. Следете за това какво казвате и какво си мислите и насочете тази невидима енергия по посоката на сбъдването на намерението ви.7. Не насилвайте процеса
Важна точка в процеса на осъществяване на дадено намерение е да не насилвате процеса. Както казахме и по-горе – трябва да го оставите да се случва естествено и със свое собствено темпо. Не прибързвайте, не се отказвайте, не настоявайте, защото напрежението само поражда още напрежение и нещата лесно могат вместо позитивно намерение, да се окажат за вас неприятно изживяване. Бъдете търпеливи, спокойни, вярвайте в процеса и не го пришпорвайте.

Надяваме се тази информация да ви е била полезна и благодарение на нея да успеете да постигнете вашите мечти, закодирайки собственото си позитивно намерение и послание към Вселената.Още по темата:

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни

Как енергйно да прочистите дома си за новата година Светът в теб

Как енергйно да прочистите дома си за новата година

Изберете настроение, кристал и свещ за всяка стая

Пет причини да имате надежда за човечеството през 2021 г. и след нея Светът в теб

Пет причини да имате надежда за човечеството през 2021 г. и след нея

И теоретиците на конспирацията, и феновете на Гейтс искат едно - здраве, щастие и свобода

Духовността е лична привилегия на всеки Светът в теб

Духовността е лична привилегия на всеки

Тя е осъзнаването, че оцеляването е свирепа битка между теб и теб самия

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува Светът в теб

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува

Знаменитият отговор на в.„The Sun“ на едно 8-годишно момиченце

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно Светът в теб

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно

Днес е Бъдни вечер - нека си припомним кое е най-главното в живота

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си Светът в теб

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си

Позволете на всичко да се случва както се случва. Поне за един ден.

Днес изгрява Витлеемската звезда! Светът в теб

Днес изгрява Витлеемската звезда!

Съвпад на Юпитер и Сатурн във Водолей поставя ново начало, което ще ни води към единение, общение и свобода

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни Светът в теб

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни

747 г. от смъртта на великия поет и мистик Руми

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви Светът в теб

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви

Агни Йога: С напразното бърборене замърсявате пространството и живеете сред боклук

Как да бъдем истински щастливи? Светът в теб

Как да бъдем истински щастливи?

Щастието идва от свободата, която ръководи сърцето

Човешките емоции загърбват философските теории Светът в теб

Човешките емоции загърбват философските теории

Хараре: Колко са християните, които наистина обръщат другата буза?... Ние сме наследили своя гняв, своя страх и своята похот от милиони предци