Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 17 ноември 2020

Как да създадем желания от нас свят в 7 стъпки

Наричат намерението дремещ потенциал, който може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие

изображения: Istock
изображения: Istock
Днес ще си говорим за силата на намерението и как да го използваме, за да изградим света около и в нас такъв, какъвто мечтаем да бъде.

През последните десетилетия много се говори за силата на мислите и намеренията, които, както твърдят теориите, създават нашата реалност. Често се говори за Закона на привличането, за който вероятно многократно сте чували. Според много учени, окултисти, психолози и други, мислите, които обличаме в думи, заедно с намеренията, които стоят зад тях, и в съчетание с емоцията, която изпитваме, докато ги произнасяме, уверено творят нашата същинска реалност.

Когато имаме контрол и съзнателно управляваме тези скрити в нас сили, ние сме в състояние да трансформираме и сътворим нашия мечтан свят. Да направим живота си такъв, какъвто винаги сме искали да бъде.

Наричат намерението скрита сила, дремещ потенциал, който ако овладеем, може да се превърне в нашето най-ефективно оръжие, с което да градим своята реалност. В много медитации, преди да се премине към самия процес, се формулира намерението, с което започваме практиката. Това е едно от основните неща – ясно да можем да формулираме намерението си. Десетки автори на различни системи и книги също подкрепят с думите и опита си твърдението, че нашето намерение е онова, което е най-важно, за да сътворим света си такъв, какъвто винаги сме мечтали да бъде.

Ето седем основни стъпки, които могат да ни помогнат да използваме тази скрита сила в нас по възможно най-добрия начин и да постигнем резултатите, скрити в нашето намерение.1. Разберете какво точно искате
Първата и най-важна стъпка в овладяването на силата на намерението е да си изясните съвсем точно и ясно какво наистина желаете. До най-малките подробности. Да зададете в посланието, което изпращате към Вселената, какво е онова нещо, което искате да ви се случи. Кристално ясната визия на вашето намерение е ключът към сбъдването на плановете ви. Така че представете си всичко до най-малкия детайл. Изяснете възможно най-добре и точно какво е вашето намерение. Какво точно искате.

2. Отговорете си на въпроса ЗАЩО го искате
Втората важна крачка към постигането на мечтите ви се корени в това да си дадете ясна сметка защо искате това или онова да ви се случи. Каква е реалната мотивация, стояща зад вашето искрено намерение. Водещите мотиви не бива да се основават на негативни чувства, мисли и емоции. Намерението ви трябва да е позитивно и по възможност да не е егоистично, а от него да има полза и за другите хора. Колкото по-алтруистично е вашето намерение, толкова по-вероятно е всичко да се случи точно така, както сте си го представили. Неписан закон е, че колкото повече добро изпращаме към Вселената, толкова повече добро ще се върне към нас.

3. Не гонете резултата
Съсредоточете се върху процеса, а не върху резултата, който очаквате да се реализира. Той сам ще дойде. Ако успеете да се отървете от привързаността си към резултата, това ще ви помогне да живеете тук и сега и да оценявате настоящето по възможно най-добрия начин. След като сте си изяснили какво точно искате и защо го искате оставете нещата да се случват по естествен начин и не мислете за резултата. Просто продължавайте да изпращате своята позитивна енергия към Източника и неговия невидим свят.4. Визуализирайте своята мечта
Това, което предстои да направите, след като си изясните какво и защо искате да ви се случи, е да създадете точна визуализация как би изглеждал светът ви, ако това, за което мечтаете, вече е факт. Как бихте се чувствали? Какво ще произтече от това сбъднато намерение? Как ще се промени животът ви?
За силата на визуализацията и Закона за привличането няма да се впускаме в подробности. Ако четете този текст, вероятно вече сте чели или чували за тях. Това, което ще кажем обаче, е, че те работят.

5. Научете се да обичате препятствията
По пътя към реализирането на намерението ви неминуемо ще се появяват различни препятствия. Съветът тук е да не се обезверявате, а да преминете през тях като преодолеете неудобствата, които ви причиняват. Препятствията са своеобразен тест за проверка на нашата вяра в намерението, което имаме. Те също така са възможност да покажем отдадеността си към намерението, което сме си поставили. Обичайте препятствията, защото само чрез тяхното преодоляване ставате по-силни и се доближавате към осъществяването на вашите мечти.

6. Обърнете внимание на езика си
Вероятно сте чували, че всяка мисъл, изречена или не на глас, е енергия и се запечатва в посланието, което ежедневно изпращаме към Вселената. Когато искате да реализирате дадено намерение, е важно да следите езика си. Всяка мисъл, всяка дума, когато си говорите с други хора, трябва да работят в полза на вашето намерение. Следете за това какво казвате и какво си мислите и насочете тази невидима енергия по посоката на сбъдването на намерението ви.7. Не насилвайте процеса
Важна точка в процеса на осъществяване на дадено намерение е да не насилвате процеса. Както казахме и по-горе – трябва да го оставите да се случва естествено и със свое собствено темпо. Не прибързвайте, не се отказвайте, не настоявайте, защото напрежението само поражда още напрежение и нещата лесно могат вместо позитивно намерение, да се окажат за вас неприятно изживяване. Бъдете търпеливи, спокойни, вярвайте в процеса и не го пришпорвайте.

Надяваме се тази информация да ви е била полезна и благодарение на нея да успеете да постигнете вашите мечти, закодирайки собственото си позитивно намерение и послание към Вселената.Още по темата:

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация Светът в теб

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото Светът в теб

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото

Ако страхът ви държи в плен, не се борете с него, ще загубите. Вместо това се научете да го трансформирате.

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате Светът в теб

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате

Страхът, зависимостта, ревността, самосъжалението - те не са любов

Щастието идва от подадената ръка към другия Светът в теб

Щастието идва от подадената ръка към другия

16-годишният Гео с част от стипендията си купува спално бельо за болница

Разказ за спрелия часовник Светът в теб

Разказ за спрелия часовник

Онези, които упорито искат да живеят вечно, ще бъдат осъдени да останат в света на сивия ход на ежедневието

Как да активираме осмата чакра? Светът в теб

Как да активираме осмата чакра?

Тя е портал към космическите енергии и дом на висшия „Аз” на човека

Какво казват най-лошите ви мисли за вас Светът в теб

Какво казват най-лошите ви мисли за вас

Просто вярвайте в себе си и знайте - скоро ще разберете всичко

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали” Светът в теб

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали”

Провалът е само добра възможност да започнеш всичко по по-разумен начин

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота? Светът в теб

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота?

Светът ни предлага изобилие от приятни моменти. Достатъчно е само да ги забележим.

Цялата любов в една снимка Светът в теб

Цялата любов в една снимка

Непознати удържат в продължение на час мъж да не скочи в Темза

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си Светът в теб

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си

Морган Скот Пек: Да обичаме себе си и да съзнаваме несъвършенството си е възможно дори едновременно