Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 03 май 2021

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

изображения: IStock
изображения: IStock
Днес търсим отговори на въпросите какво представлява Законът за привличането и как да го накараме да проработи за нас, за да сбъднем мечтите си.

Мери Попинс казва: „Всичко е възможно, дори и невъзможното“. Тази мисъл се промъква и когато говорим за Закона за привличането. Той гласи, че всичко, което искаме силно, може да бъде наше, стига да се фокусираме в него и да вложим енергията си в това намерение. С тази връзка между ума, тялото и Вселената се занимават и множеството известни днес квантови физици.

През 2006 година излиза книгата – „Тайната“ на Ронда Бърн, която буквално взривява пазара и умовете на множеството читатели. Тя подробно обяснява какво е Законът за привличането, как действа и как да се възползваме от силата му.

Законът за привличането не е някаква мистична практика, той е реалност, казват експертите, които се занимават с неговата същност. Положителните мисли и представи ни носят положителни проявления, както и обратното – негативните мисли ни водят към негативни последствия. Силата на мисълта е най-важният инструмент, когато говорим за Закона за привличането.

Нашите мисли, чувства, емоции, намерения и представи полагат основата към това да привлечем в живота си всичко, което желаем. Изключително важна е вярата, че това, за което мечтаем, наистина може да ни споходи, стига да се фокусираме в него и да го поискаме с цялото си сърце. Нашите мисли и чувства оказват силно и непрестанно влияние върху събитията, които се случват в живота ни.  Промяната в нашата перспектива и насоченото положително фокусиране в определени неща, могат да внесат реална положителна промяна в битието ни.Често се описват 12 Закона на Вселената
, един от които е именно Законът за привличането. Това са неизменни закони, които действат на цялото ни същество и на всичко, случващо се около нас. За тях обещаваме да ви разкажем в някой от следващите ни текстове, а в конкретния ще се спрем само на една специфична корелация. Законът за привличането е в непрекъсната и здрава връзка със Закона на вибрацията. Тя гласи, че когато се проектира вибрация за нещо конкретно, тя ще привлече енергии от същото естество и вибриращи със същия резонанс. Ако обаче двете енергии се разминават, то едната ще надделее над другата.

Какво имаме предвид? Ако мисълта ви е насочена към изобилие, но в същото време на подсъзнателно ниво сте обвързани с чувството и мисълта за недостиг и страхове, то те ще надделеят над вашето желание за придобиване.

Тук се намесва и свободната воля. Окултистите вярват, че всяко нещо и всяко същество във Вселената има такава. С полагането на усилия и съзнателни „тренировки“ можете да овладеете Закона за привличането и да привлечете в живота си онова, за което мечтаете. Има обаче едно важно условие – това може да се случи, ако в процеса не засягате и не наранявате нечия чужда свободна воля. В такъв случай Законът за привличането не би проработил.Друг важен момент са намеренията.
Ако вашето намерение е негативно или е в пряк конфликт с по-силното намерение на някой друг, то Вселената ще реагира съответно. Законът за привличането не ви дава абсолютен, пълен контрол над обстоятелствата. Той не е някаква магия, а просто метафизичен процес, в който действа принципът, че подобното привлича подобно. Можете да го използвате успешно, ако внимавате в намеренията си и те са позитивни и добронамерени. Уверете се, че чрез тях не засягате по никакъв начин неприкосновеността и свободната воля на някого другиго.

Може би вече ви се иска да се свържете със Закона за привличането, но се чудите как точно да направите това. Ще ви дадем 5 лесни стъпки, чрез които да успявате да привличате в живота си онова, за което мечтаете, независимо дали говорим за материални придобивки или за духовни качества и ценности.Стъпка 1: Вземете вашето решение
 • Изградете ясна и конкретна визия за онова, което желаете. Мащабът на вашето искане не е от значение, когато базирате желанието си на Закона за привличането.
 • Представете си живо как изглежда това, което искате. Какво е на допир, как звучи, какви чувства посява в съзнанието ви. Как мирише, има ли цвят или вкус. Освободете сетивата си и го почувствайте възможно най-реалистично.
 • Най-важното е да усетите как бихте се чувствали, ако това нещо, тази ваша мечта, вече е факт и е част от живота ви. Помислете какъв би бил животът ви и как ще се промени, ако исканото стане реалност. Ако получите това, за което мечтаете. По този начин – чрез тази игра с въображението, вие започвате да вибрирате на честотата, на която вибрира и желаното от вас нещо. Тази стъпка може да ви изглежда много проста, но тя е това, което проправя пътя ви за работа с енергиите на Закона за привличането.
Стъпка 2: Отдайте се на безусловната любов
 • Какво означава това? Изключително важно е да сте наясно с вашите чувства и мисли. Когато обичате себе си, вие можете да отворите портала към възможността да получите онова, което желаете. Любовта е ключът за достигане до онова, което е най-добро за самите нас и което можете да си пожелаете.
 • Някои от пречките в процеса са съмнението, че заслужавате исканото нещо, както и подсъзнателните страхове и опасенията. А ако се появят такива те изпращат сигнали, които се конкурират с позитивните ви мечти и желания. Единственият ефективен метод за борба със страховете и съмненията е да ги осъзнаете, да ги признаете и да подходите с любов и състрадание към тях.
Стъпка 3: Отворете се за възможностите
 • Помислете за всички онези лоши неща в живота ви, които можете да назовете към настоящия момент. Помислете за страховете, съмненията и всички стари модели, които вече не ви служат, и искате да промените. Помислете каква е вашата роля в този процес.
 • След това са фокусирайте върху добрите неща в живота ви. Помислете как вашите надежди, мечти и амбиции са привлекли тези добри неща за вас. Уверете ума си в това, че когато истински искате нещо, то се случва и идва при вас. Така ще разпознаете факта, че Законът за привличането вече работи за вас и е част от действителността ви. Че той винаги е съществувал, но едва сега го осъзнавате. След като се уверите в това, започнете да работите съзнателно със Закона за привличането и да сбъдвате мечтите си.
Стъпка 4: Изживейте реалността на вашите желания
 • Тук идва ред на вашето въображение и фактическо изпълнение. Освен да визуализирате представите си за това, което искате, опитайте се да изживеете неговата реалност. Как да стане това? Необходимо е да предприемете съответни, реални действия, които да ви поведат по пътя към осъществяването на вашата мечта.
 • Един прост пример – ако желанието ви е да отслабнете, купете си рокля с размера, на който бихте искали да отговаряте. Друг пример – ако си мечтаете за пълна финансова независимост, започнете да планирате какво точно ще направите с целия този капитал.
 • Важното тук е да предприемате реални действия, подчинени на усещането, че вече имате това, което толкова силно желаете. Изпълнете тази стъпка с радост и ентусиазъм. Действайки така, сякаш вече сте постигнали желаното, вие изпращате силна и конкретна вибрация към Вселената, която чрез Закона за привличането, тя ще ви върне.
Стъпка 5: Бъдете търпеливи, но все пак упорити
 • Тази стъпка е може би най-трудната. В нея трябва да се научим на най-трудното нещо в живота – да бъдем търпеливи. Да не бързаме да постигнем резултата, да не сме припряни и да не се отказваме, защото нещата не се случват толкова бързо, колкото ни се иска.
 • Важен ключ в тази стъпка е нашето постоянство. Продължавайте да изразявате благодарност и признателност всеки ден. Припомняйте си ежедневно всички примери във вашия живот, в които сте установили, че Законът за привличането е проработил за вас. Работете по изброените дотук стъпки, визуализирайте, мечтайте, вярвайте и мислете положително за онова, което искате да се превърне в реалност за вас.

Още по темата:

Тялото на дъгата – феноменът в края на земния път на будистите Светът в теб

Тялото на дъгата – феноменът в края на земния път на будистите

То е високо ниво на реализация на духа и практическо свързване с Абсолюта. Посветените казват, че всеки може да го осъществи.

Шри Чинмой: Медитацията е езикът на Бог Светът в теб

Шри Чинмой: Медитацията е езикът на Бог

Това е състоянието, при което реализираме нашето най-древно и най-висше начало

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси Светът в теб

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси

Осъзнайте отрицателното програмиране и го прекратете, за да сте свободни. Можете. Имате необходимата мощ и сила.

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър Светът в теб

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър

Искреност, минимализъм, време за приятелство и семейство са основните ни пропуски

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно Светът в теб

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно

Ошо за смелостта, любовта и необходимостта да бъдеш себе си

Любов vs. Страх Светът в теб

Любов vs. Страх

Най-известното стихотворение в мрежата от 11 години насам

Непреодолимата скръб за домашния любимец Светът в теб

Непреодолимата скръб за домашния любимец

Смъртта на кучето ни може да е по-тежка за нас от загубата на роднина и приятел

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание” Светът в теб

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание”

Ако не си направил нещо, което заслужава да бъде записано, то поне напиши нещо, което заслужава да бъде прочетено

Как да създадете живота, който желаете Светът в теб

Как да създадете живота, който желаете

В момента съществуват два свята. В кой ще избереш да живееш?

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация Светът в теб

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.