Подкрепете ни!
Светът в теб10 март 2023

С. Лазарев: Трябва да се научим да живеем и в двата режима - божествения и човешкия

Хроничната депресия показва вътрешна неспособност за промяна и недоволство, което води до загуба на енергия

Снимка: https://lazarev.si/o-lazarevu/
Снимка: https://lazarev.si/o-lazarevu/


Всички сме едно в Бог, на дълбоко ниво всички сме едно цяло и разкъсването на това единство е недопустимо. Разрушаването на единството е отхвърляне на любовта. Убивайки другиго с чувствата си, ние убиваме себе си и децата си. Как да се молим за премахване на депресията, как да се покаем? Няма нужда да се разкайвате, че сте преживели депресия. Депресията е следствие от горделивост, отхвърляне на божествената воля, невъзможност да се сдържат желанията и неспособност да се прави жертва. Това пише в книгата си „Лекарство за всички болести“, Сергей Лазарев, известен у нас с поредицата си „Диагностика на кармата“

Как се проявява депресията? Когато човек попадне в ситуация, която не му харесва, той може да промени или ситуацията, или отношението си към нея. Ако поведението на съпруга ви не ви харесва, не трябва да трупате негодувание, а да превърнете енергията на недоволството в енергия на съзиданието. Необходимо е да го ограмотите партньора си в света на духовното, да промените ситуацията, тоест да трансформирате света около него, пише Лазарев.

Често унинието и раздразнението се появяват поради факта, че човек, в който горделивостта е силна, не знае как да се жертва. Бракът винаги е жертва. Това означава ограничаване на свободата, жертване на време и даже здраве в името на децата и съпруга. Необходимо е да сте сговорчиви, да се подчинявате, да правите компромиси, трябва да се научите да се грижите за другите, да бъдете искрени, да можете да разбирате настроението на другия човек. Необходимо е да се развиваме, поставяйки интересите на душата на първо място, а интересите на тялото - на второ място, припомня авторът.

Депресията идва и ако една жена е наследила агресията към мъжете от майка си и баба си като резултат от същата тази силна горделивост. Горделивостта се проявява или като повишена привързаност, ревност и негодувание, или като повишена самооценка. Появяват се осъждане, презрение и недоволство. Доколкото жената се променя и прочиства душата си, дотолкова депресията изчезва и дотолкова съдбата и здравето й влизат в релси, казва Сергей Николаевич.

Хроничната депресия показва вътрешна неспособност за промяна и вътрешно недоволство, което води до загуба на енергия. Чувството за превъзходство над съпруга, раздразнение, презрение към него, чувство за собствената безупречност и увереност, че партньорът не е достатъчно морален и недостатъчно съвършен - всичко това поражда програма за унищожаване на близките, а след това се превръща в програма за самоунищожение, пояснява известният парапсихолог.

Според него депресията трябва да се овладява не с антидепресанти, които подобряват временно дискомфорта, а с промяна на вътрешното състояние. Грешното поведение идва от грешни чувства и в крайна сметка води до болест.
За да излекувате болестта, трябва да разберете какво стои в основата на тези погрешни чувства. Необходимо е чрез покаяние и чрез преглед на целия си живот да промените чувствата си. Тук слизате до дълбините на душата си, трябва да промените характера си. Когато се промени характерът на човека, когато човек развие в себе си божествени качества и преодолее демоничните качества, тогава болестта си отива.
Необходимо е да развиете у себе си такива черти като жертвоготовност, способност за прошка, искреност, добра природа, гъвкавост, смелост, независимост, състрадание. Когато това се случи,  вместо негодувание, което е примитивна форма на защита, в душата ви ще покълнат семената на съгласието, съзиданието и компромиса в името на благото на семейството. 
За да развиете необходимите качества и да подобрите характера си, е необходимо да намалите своите привързаности. Това се постига с пост, аскетизъм, саможертва, увеличаване на любовта в душата. Преразглеждайки нашето битие и опита на нашите предци, променяйки начина си на живот, намалявайки зависимостта от желанията, развивайки положителни качества, ние премахваме корените на болестта и тя става ненужна.
Така че трябва да се покаете не за това, че сте имали депресия, а за това, че сте загубили любовта към Бога, отрекли сте се от любовта. Няма нужда да се покайваме за греховете от миналите си животи: ние нямаме информация за тях, което означава, че трябва да използваме само опита от настоящия си живот.
Любовта, саможертвата, аскезата, отказът, правилният възглед, желанието за развитие, постоянното усъвършенстване на характера, правилният начин на живот са най-добрата профилактика и най-доброто лекарство срещу всички болести.
Необходимо е да поставите душата на първо място, тъй като чувствата са свързани с душата и да се научите да жертвате съзнанието, правотата, вашите идеали и принципи. Това означава, че трябва да приемете краха на идеали, които не сте могли да приемете. Трябва да се научите да обичате хората с всичките им недостатъци, като същевременно ги възпитавате и им помагате да се самообразоват в света на духовното, препоръчва Лазарев. 

Човек трябва да се научи да живее в два режима – божествен и човешки. Божественият режим е като любовта на майката: жената обича детето си независимо от обстоятелствата. В същото време, за да отгледа дете, тя може да му наложи ограничения и понякога да го наказва. Така трябва да се отнасяме и към света – да се ръководим от две логики: логиката на божествената, всеопрощаваща, вездесъща любов и човешката логика, която изисква определени условности, правила и дисциплина.

Ако приемем унижението на бъдещето и спрем да съжаляваме за миналото, ако не се прекланяме пред съзнанието и идеалите, ако не изпитваме осъждане, презрение и недоволство, тогава нашата душа, която е едно с Бога, се изкачва на върха. Чувствата ни оживяват и ние започваме да живеем в хармония със света, а не в противовес с него с желанието да го смачкаме под себе си и да го унищожим.

Още по темата:

Ерих Фром:„Съпрузите, които истински се обичат, са изключение” Светът в теб

Ерих Фром:„Съпрузите, които истински се обичат, са изключение”

Алчността и подчинението карат хората да оглупяват

Освобождаване от „майчината вина“ Светът в теб

Освобождаване от „майчината вина“

Позволете на децата си да се запознаят с това, което всъщност сте, вместо с измъчената версия на вашето аз

Пет начина да овладеете магията на пролетта Светът в теб

Пет начина да овладеете магията на пролетта

Всеки от тези портали към миналото на нашите предци съдържа своя собствена лечебна мъдрост

Подготви се да вземеш със себе си само това, което си съхранил в сърцето си Светът в теб

Подготви се да вземеш със себе си само това, което си съхранил в сърцето си

Бразилската писателка Лиа Фет Луфт за смисъла на живота ни тук и как да сме готови да преминем отвъд

Тайната на щастието Светът в теб

Тайната на щастието

Притча за балоните или как да зарадваме другия

Отложената мечта не е мечта, от която си се отказал Светът в теб

Отложената мечта не е мечта, от която си се отказал

Кати Мохамед: На 60 се пенсионирах, стартирах организация, в която жените споделят и станах актриса

Как се научихме да обичаме Светът в теб

Как се научихме да обичаме

Ти беше онази, която ме научи какво е любовта. Аз съм по-добър човек благодарение на теб.

С. Н. Лазарев: Откажете се от желанието да контролирате всичко около себе си Светът в теб

С. Н. Лазарев: Откажете се от желанието да контролирате всичко около себе си

Никога не се оплаквайте. Нито от съдбата, нито от Бог, нито от миналото, нито от хората.

Трети март Светът в теб

Трети март

Българите сме живели в робство, но българският дух никога не е бил робски!

Мартин Вийн: Изцелението е благодарност и вяра Светът в теб

Мартин Вийн: Изцелението е благодарност и вяра

Лечителят ще бъде в София на 24, 25 и 26 март и ще провежда енергийни терапии

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта... Светът в теб

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта...

Рудолф Щайнер за другото Същество в нас

Във Вселената има неизмерима, неописуема сила, която шаманите наричат ​​намерение Светът в теб

Във Вселената има неизмерима, неописуема сила, която шаманите наричат ​​намерение

Уейн Дайър: Животът не се управлява нито от тялото, нито от ума

Непреодолимата страст към негативни новини Светът в теб

Непреодолимата страст към негативни новини

Какво е думскролинг и може ли да ви навреди

Денят е за двама - започнете го с целувка! Светът в теб

Денят е за двама - започнете го с целувка!

Празникът е на влюбените, затова е задължително да сте с любимия