Подкрепете ни!
Светът в тебБорислава Личева / 2 май 2023

8 признака, че имате нужда от енергийно пречистване

...и начини, по които да го направите


изображения: iStock
изображения: iStock
Естеството на трептенията в нашата аура силно зависят както от вътрешния ни свят, така и от този, който ни заобикаля. Също като физическото ни тяло, тя има нужда от добра хигиена. Когато животът ни предостави определени изпитания или просто ни срещне със силно негативни хора, това се отразява на енергийното ни поле и е необходимо да го отърсим от чуждите и отровни вибрации.

Ето и осем признака, че се нуждаете от енергийно пречистване:
1. Непрекъснато се чувствате уморени, отпаднали и мързеливи. Дори да имате необходимите часове сън и да спите добре, се събуждате сякаш сте пробягали маратон. Пиете кафе, портокалови фрешове и какво ли не, но енергията ви просто липсва. Не ви се прави нищо – не ви се работи и дори не се сещате за любими странични занимания. Което ни води към следващия признак...
2. Хобитата не ви доставят удоволствие. Винаги сте обожавали да рисувате, да правите йога, да пишете или да играете видео игри, например, но сега не искате и да чуете. Дори ако се насилите да прекарате времето си правейки нещо, което по принцип обичате, то не ви зарежда, както преди. Страстта липсва и изглежда няма определена причина за това.
3. Непрекъснато мислите негативно. И всичко да е наред в личния и професионалния ви живот, постоянно намирате нещо, за което да се оплачете. Излизате да пазарувате и веднага започвате да разсъждавате какво ще се случи, ако продавачът не е любезен, как ще изперете новите си дънки, ако случайно се спънете и паднете, дали ще се нараните сериозно... Каквото и да се случва, за вас чашата винаги е наполовина празна.
4. Необяснима тревожност и/или гняв. Притеснявате се за всичко, дори и да не е рационално. Страх ви е да излезете навън и усещате как сърцето ви тупти прекалено бързо, как започва да ви се вие свят от безпокойство, което нямате основание да изпитвате. Или пък постоянно сте ядосани; близките и приятелите ви не искат да са около вас, защото се дразните от всичко, сприхави сте и сякаш сте готови да влезете в конфликт за най-малкото нещо с когото и да било.
5. Светът сякаш е срещу вас, дори и да сте позитивно настроени. Да пренебрегнем горните признаци за момент и да приемем, че сте изпълнени с положителни емоции. Не изпитвате необясними притеснения относно всичко и посрещате деня с усмивка. Която обаче бързо бива изтрита от лицето ви поради поредица външни фактори – затруднения на работа, неприятни хора, неспособност да свършите задача от списъка си, защото изниква нещо друго и т.н. Този негативен цикъл съответно води до проява на знаците, споменати по-горе, и резултатът е един омагьосан кръг от ниски вибрации.
6. Около вас постоянно има драма. Вие сте като магнит за нея; независимо къде сте, дали на работното място, или на кафе с приятели, около вас се случва нещо негативно. Или хората, с които общувате, ви занимават единствено със свои лични проблеми и ви натоварват психически.
7. Като говорим за драма... Храните се от интриги и от проблемите на другите. Влизате в интернет и веднага започвате да търсите информация за това кой се е разделил с партньора си, кой е качил нещо скандално в социалните си мрежи и т.н. Ако подобни неща ви „зареждат“, това е знак, че аурата ви е претъпкана с ниски вибрации и трябва да се пречисти незабавно.
8. Често се наранявате от невнимание и/или боледувате. Всеки човек има периоди, в които преминава през някакви здравословни проблеми и е нормално понякога да се удряте без да искате, но ако това продължава твърде дълго и сякаш не можете да си поемете дъх от непрекъснати физически проблеми, тогава има вероятност да ви заобикаля негативна енергия.Това са най-очевидните признаци, че аурата ви е замърсена от нисковибрационна енергия. Разбира се, има и ситуации, след които също е препоръчително да се пречистите енергийно, като например:
 • След боледуване, нараняване или инцидент.
 • След като сте били сред големи групи хора (в дискотека, на протести, на концерт и т.н.) – когато адреналинът ни е висок и сме неспособни да асимилираме заобикалящото ни пространство прецизно, сме уязвими към нисковибрационни енергии от всякакво естество.
 • След спор и/или физически сблъсък.
 • След среща с негативен човек и/или енергиен вампир (хора, които (понякога несъзнателно) изцеждат енергията на околните).


Преди да разгледаме начините, по които можем да се пречистим енергийно, е изключително важно да отбележим, че най-същественото нещо е намерението ни да се отървем от нисковибрационната енергия, тровеща аурата и/или дома ни, и съзнателното ни насочване на въпросното намерение. Нито един от споменатите по-долу начини няма да проработи, ако самите вие ги извършите без да сте изцяло фокусирани върху енергийното си пречистване.
 1. Горене на определени билки. Най-известната билка за горене с цел пречистване на аурата е градинският чай, още известен като салвия. Популярен сред индианските шамани, той е изключително силно спиритуално средство, което е способно да премахне негативната енергия както от аурата на човека, така и от дома. Ако нямате достъп до салвия, всяка друга билка със защитни и пречистващи свойства ще свърши същата работа. Огромен плюс е ако е отглеждана от вас. Тамянът, розмаринът, лавандулата и др. също са подходящи за целта. Необходимо е да отворите прозорец докато горите билката, не само защото е добре за физическото ви здраве, но и за да може негативната енергия да напусне дома и аурата ви.
  Важно: Димът от билки не понася всекиму! Има хора, които са алергични към него и този метод за пречистване на енергията не бива да се предприема от астматици! Дори и да ви понася добре, салвията е използвана като халюциноген от индианските шамани – не прекалявайте с горенето й и не оставайте положени на дима прекалено дълго!
 2. Звук. Звукът е най-чистата форма на вибрация. Ако имате пееща купа, използвайте нея, ако ли не – има множество видеа в интернет, чиито звукови вибрации са създадени с цел да пречистят слушателя и пространството около него. При този метод не е задължително да отваряте прозорци, защото звукът преобразува вибрациите и трептенията от негативни в позитивни.
 3. Енергийно заредена вода. Няма значение дали използвате светена, слънчева или лунна вода – и трите са създадени с целта да пречистват. Можете да поставите малко на челото си или една-две капки във ваната си, ако имате такава. При положение, че искате да пречистите дома си, налейте малко от енергийно заредената вода в легена, в който се намира течността, използвана от вас за миенето пода.
 4. Спиритуален душ или вана. Хубавото на този метод е, че не ви е необходимо нищо, освен вашето намерение, нагласа и водата, с която се къпете. Когато влезете под душа, затворете очи и си представете как всичката негативна енергия пада от аурата и тялото ви, и се изцежда надолу по канала. Докато се мажете със сапун или душ гел, нека движенията на кожата ви да бъдат такива, сякаш изтърквате някаква нечистотия – представете си, че по този начин се отърсвате от ниските вибрации. Ако сте във вана – направете същото и можете да добавите определени неща във водата, като например морски или хималайски соли, енергийно заредена вода (вж. по-горе) и др. След това измийте ваната обстойно.
 5. Медитация. Този метод не е за начинаещи, тъй като изисква изключително силен контрол над ума, съзнанието и подсъзнанието, и силно развити способности за визуализация. Налице са разнообразни енергийно пречистващи медитации както в интернет, така и в книги, и специализирани сайтове. Хубавото на въпросния начин на пречистване е, че, както при спиритуалния душ или вана, не са ви необходими никакви допълнителни инструменти.
Това са само някои от начините за пречистване на енергийното поле. Открийте това, с което се чувствате най-свързани, и се насладете на облекчението, което ще ви обземе след като се отърсите от негативната енергия в живота си!

Още по темата:

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта Светът в теб

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта

Кришнамурти: Страданието не е твое, защото всички около теб страдат

Вълшебна песен, наниз и ухание Светът в теб

Вълшебна песен, наниз и ухание

Създадени от гласовитата Смиляна да умиротворяват и насищат живота ни с радост и сполуки

Честит Великден! Светът в теб

Честит Великден!

Цели 40 дни след Великден православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!

Всички неща около нас са капчици на Божията любов Светът в теб

Всички неща около нас са капчици на Божията любов

Природните красоти са малките проявления на любовта, които ни водят към великата Любов, към Христа

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Чудото благодатен огън Светът в теб

Чудото благодатен огън

Как божественият пламък слиза на Великден в Йерусалим и колко малко знаем за явлението горене

Велика събота е Светът в теб

Велика събота е

Богослуженията днес са най-високата точка в православната литургическа традиция

Разпети петък е Светът в теб

Разпети петък е

Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове"

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце Светът в теб

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце

Пастернак посвещава на Мария Магдалина стихотворения в „Доктор Живаго“

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната Светът в теб

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната

Когато следвате зова на душата си, израстването се простира далеч отвъд вас, вашето семейство и приятели

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие