Подкрепете ни!
Светът в тебМагдалена Александрова, снимки Добрин Кашавелов / 10 октомври 2023

В България срещнах невероятни, стоплящи сърцето хора!

Лечителят Мартин Вийн е в София през целия октомври за енергийни терапии и сесии за Акашови записки

Мартин Вийн


Лечителят Мартин Вийн ще бъде периодично в София през целия октомври и ще е на разположение за сесии за Акашови записи, индивидуални и групове енергийни терапии в определни дни от месеца.

Вижте програмата и се регистрирайте тук или на имейл 144events.bg@gmail.com.

През 2021 г. холандският лечител Мартин Вийн и съпругата му, французойката Мадлен Милоу, решават да се пренесат в България и да заживеят в малко село между Ямбол и Сливен (разказахме ви тяхната история в Списание 8 бр. 11/2022 г.).

От началото на 2023 г. Мартин Вийн идва в столицата редовно, за да провежда енергийни терапии и сесии за Акашови записи. Отзивите са положителни: много хора споделят, че след лечението чувстват лекота, отнемане на товар, изпускане на негативна енергия, подобрение на физическа болка, прилив на сили, подобряване на общото състояние, възвръщане на желанието за живот.
Лечебният процес е различен и индивидуален за всеки, споделя лечителят и добавя: „Всеки сам трябва да интегрира лечебната енергия по своя си начин. Важното е човек да обича себе си и да взима решенията в живота си в името на щастието си. С това идва и здравето.“
Срещаме отново Мартин Вийн година след първото му интервю. Междувременно той е живял между България и Гърция, посетил е София три пъти и е провел енергийни терапии със стотици българи.

Как се чувствате в България, какво е усещането ви за местните хора?
За първи път посетих София преди 7 години, когато проведох и първите енергийни лечения с местните хора. Тогава дори не подозирахме, че някога ще се преместим да живеем тук. България е красива страна, впечатлен съм от природните красоти, щедростта на хората и възможностите, които има.

Причината да заживеем в България е проста – природата на хората. На пръв поглед българите са много затворени и не желаят да показват и споделят чувствата и мислите си. Но след като видят, че човекът от другата страна е искрен и могат да му се доверят, те се отварят като цвете към слънцето.

България има дълга духовна история, която продължава да присъства в живота и гените на нейния народ. Тази духовност и доверието в собствената им интуиция и сетива позволява на българите да следват по-рядко срещаните пътища към личностно усъвършенстване. В България срещнах невероятни, стоплящи сърцето хора!

Разбирам, че българите, живеещи в чужбина, се връщат у дома, хората от градовете купуват селски имоти. Българите са борбени въпреки всички трудности и наистина разбират ценностите на живота. Това ми харесва в България.

Кои са основните причини, поради които хората се обръщат към вас за енергийно лечение?
Статията в Списание 8 от ноември миналата година ме запозна с много хора. Благодарение на този материал моята мисия доби известност в България и ми позволи да срещна много българи, които търсят пътя към здравето.

Мотивите на хората да идват и да ме посещават са много, но вярвам, че вярата, за която говоря и споделям, задейства сетивата на тези, които четат и слушат. Тази вяра, която е във всички нас, има нужда от грижa. Тя позволява на чудесата да се случват на всички нива на нашия личен живот. Вярата е като GPS, който ни води и ни държи по пътя на учението на Исус. Където има вяра, съмнението няма място. Където има радост, тъгата няма място. Там, където има благодарност, има и повече дарове.Споделянето на тази вяра отваря врати за нови перспективи към самия живот в съответствие и хармония с индивида. Моята роля е да покажа тези възможности, като отварят вратата към увереността за нови и неизследвани стъпки в живота. Хората идват, защото осъзнават, че ще получат подкрепа по пътя към постигане на целите и желанията си.

Какво представляват енергийните терапии, как протичат и какво да очакват хората, които искат да ви посетят?
Моят баща имаше дарбата да лекува с енергия чрез ръцете си, а аз усещах същата тази енергия още от дете. Усещах енергиите и блокажите у хората, било то главоболие, болки в гърба или възпаление на челюстта. Гледах хората и виждах тяхната болка. Използвах очите, сетивата и ръцете си, за да помагам и дори премахвам болката и дискомфорта на нуждаещите се.

По-нататък животът ме заведе многократно във Филипините. В продължение на 20 години отново и отново пътувах нататък учих от лечителя Алекс Орбито и други лечители там. Бях и негов помощник.

Сега, когато се подготвям за терапиите, медитирам и се моля в дните преди леченията. Чрез молитва и медитация се свързвам със сърцето ми и с хората, които срещам. Научих се да имам доверие в процеса, да бъда спокоен и в мир. Имам вярата, че връзката с източника ще бъде с мен в необходими моменти.Енергийното лечение е свързване с енергията на любовта и предаването й на човека, който се нуждае от нея. Ръцете и очите ми виждат къде да бъдат поставени и да прокарат път на тази енергия. Всъщност вашата вяра и доверие ви позволяват да увеличите ефекта. Ние винаги работим като екип. Затова е важно и посещаващите да се подготвят. Дишайте спокойно, съсредоточете се върху желания резултат и бъдете с вярата. След и по време на лечението някои може да се почувстват замаяни, да имат усещане за топлина на местата, където са поставени ръцете ми, да се чувстват дори сънливи, други намират облекчение и нови сили. Определено отделете време за интегриране на лечението, запазете спокойствие, пийте достатъчно вода, без тежки физически натоварвания и си лягайте рано.

Когато събирате хората в групи, говорите за колективната целебна енергия. Как се осъществява този процес?
Предварителният разговор преди групова сесия е една от най-ценните и ефективни подготовки за всяко лечение. Осъзнаваме, че не сме сами,  можем да споделяме и обменяме мислите си и да позволим на божествената тишина да настъпи. Всъщност повечето присъстващи усещат различно и по-високо енергийно поле в стаята, в която седим заедно. Това наистина е колективно поле на споделяне и спокойствие. Всички са там за себе си и в същото време всички осъзнават, че сме полезни за другите в същия момент.

Енергийните терапии се случват индивидуално, в отделно помещение, но след това човек се завръща отново при групата и така може да интегрира енергията по-лесно. Съветваме хората след лечението да поостанат малко, да се отпуснат, да почувстват и осъзнаят това, което са усетили в личната сесия и в групата.

Способен ли е човекът да се самолекува и ако да – как да го направи?
Самолечението е едно от най-трудните неща за постигане. Защо? Защото често сме разсеяни, съмняваме се, въртим се в кръг от мисли и се придържаме към навиците си. Изцелението не може да се случи на мястото, на което е създаден дискомфортът. Всъщност ние трябва да „кривнем от пътя“, за да позволим на изцелението да навлезе в живота ни. Брус Липтън е казал: промяната на средата променя резултата.
Как се лекува болест? На английски думата „болест“ е „dis-ease”, в превод: нещо, което не е лесно. Може да е болест, може да е лош навик. Да бъдеш негативно настроен през цялото време лош навик ли е или заболяване? Същото важи и за вербалната агресия или лошото поведение. След размисъл върху тези въпроси можем също да попитаме какво е изцеление и здраве? Дали е нещо, което нямаме, или е нещо, което имаме?
За да практикува самолечение, човек се нуждае от обучение и знания. Да обърнем внимание на някои от любимите ми учени и техния начин за виждане на здравето – Дейвид Хокинс, Джо Диспенза, Брус Липтън. В трудовете си те говорят за трансформирането на умствените мисли в отговор на физическо ниво. Този начин на мислене позволява на тялото да следва ума. Знаем, че 95% от нашите реакции са създадени в нашето подсъзнание. Това означава, че сме управлявани на автопилот, зареден от преживяванията ни в миналото. Когато човек влезе в състояние на блаженство, това води до ситуация, в която негативните мисли нямат място. Придържането към този начин на живот и трениране на ума изисква усилия, дисциплина и време. Постоянните усилия водят до отказ от „лошите навици“. А енергийните терапии са голяма подкрепа за поддържането на по-високи вибрации.Кой е големият урок, който хората са склонни забравят?
Свобода на избор, слово и да бъдеш това, което си. Бъдете себе си, следвайте сърцето си, слушайте интуицията си, молете се и бъдете благодарни за благословиите, които получавате всеки ден. Отказът от тази свобода е началото на загубата на вашето истинско и божествено Аз и приемането на състояние на робство. Бъдете щедри, давайте подкрепа, където можете, бъдете радостни. Вашата общност е мястото, където създавате, давате и намирате подкрепа. Търсете хората, с които обичате да споделяте неща. Когато ги намерите, радвайте се, празнувайте!

Още по темата:

Не се срамувайте от гнева си. Управлявайте го. Светът в теб

Не се срамувайте от гнева си. Управлявайте го.

Агресията поражда ответна реакция, затова изразете чувствата си спокойно и ясно, търсете решение на конфликта

Щедрият вторник е: дарете кръв, средства, внимание, времето си Светът в теб

Щедрият вторник е: дарете кръв, средства, внимание, времето си

Преди 9 г. добри хора издигат идеята с даване да противостоим на ненаситния Черен петък

Да направим малък жест към Земята ни – да й върнем биоразградимите отпадъци Светът в теб

Да направим малък жест към Земята ни – да й върнем биоразградимите отпадъци

Нужни са само един буркан в кухнята, желание и мисъл за идните поколения

Кой е Авитохол? Светът в теб

Кой е Авитохол?

Предание за Сина на сърната и неговото учение ДУЛО

Екхарт Толе: „Изобилието идва само при тези, които вече го имат“ Светът в теб

Екхарт Толе: „Изобилието идва само при тези, които вече го имат“

Практикувайте това упражнение две седмици и вижте как то променя живота ви

Страданията ни идат от това, че спорим с живота, какъвто е Светът в теб

Страданията ни идат от това, че спорим с живота, какъвто е

Една мисъл е безвредна, докато не повярваме в нея

Кажете „Да!“ на живота Светът в теб

Кажете „Да!“ на живота

Смисълът не е само в моментите на щастие, но и в способността ни да преодоляваме страданието и да го превърнем в нещо значимо

Как се лекува душата Светът в теб

Как се лекува душата

За да сме цялостни, освободени и щастливи е нужно да преработим травмите си от детството

Посветеният Орфей Светът в теб

Посветеният Орфей

Той слиза в своето подземие, за да изведе човешката душа

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават Светът в теб

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават

Дж. Питърсън: Подредете своя дом и направете света по-добър. Започнете от себе си.

Някои все се влюбват в непостижим идеал и пренебрегват тези, които страдат за тях Светът в теб

Някои все се влюбват в непостижим идеал и пренебрегват тези, които страдат за тях

Рихард Давид Прехт за любовта, огледалните неврони и заразителните чувства

Обуздайте духовния материализъм Светът в теб

Обуздайте духовния материализъм

Егото обича много духовната храна. Как да си помогнем, ако усетим сянката?

Стига вече с това „Изглеждаш страхотно!“ Светът в теб

Стига вече с това „Изглеждаш страхотно!“

38 комплимента, които не са свързани с външния вид

Успехът не се крие в количеството знания Светът в теб

Успехът не се крие в количеството знания

В момента, в който лежите на ринга, облени в кръв, има значение само силата на духа ви