Подкрепете ни!
Светът в теб1 септември 2023

Телците са глог, а девите – лешник

Открийте кое дърво сте според келтските друидски поверия

Илюстрация: Wikimedia Commons
Илюстрация: Wikimedia Commons


Системата на келтската дървесна астрология се различава доста от зодиакалните знаци, за които обикновено четете с огромно любопитство. Този тип поверия са създадена от друиди, членове на високопоставената привилегирована класа в древните келтски култури. Говори се, че келтската дървесна астрология е базирана на естествената връзка, която друидите са имали със земните цикли и свещеното знание, което те вярват, че се съхранява от дърветата.

В културата на друидите се е смятало, че дърветата крият духове и в тях са натрупани знания и мъдрост. Дърветата символизират живота, смъртта и обновяването. Те вярвали, че качествата на децата, родени в определени времеви отрязъци, по някакъв начин приличат на характеристиките на някои дървесни видове.
В келтската астрология календарната година е разделена на 13 части (или месеца). 

Бреза: „Преодоляващият“
24 декември – 20 януари
Тъй като това е време на зимен мрак с малко слънчева светлина, друидите смятат, че бебетата Брези винаги се протягат напред в търсене на светлина. Родените в този период са силно мотивирани, мотивиращи и амбициозни. Представителите на Брезовите знаци са твърди, издръжливи, властващи, естествени лидери, очарователни и харесват да са център на внимание.

Офика: „Мислителят“
21 януари – 17 февруари
Родените в този период са известни със своите философски, визионерски умове, с креативност, оригиналност, лека високомерност, отчужденост и вътрешна страст и мотивация. Тези хора са по-затворени. Предпочитат да слушат вместо да говорят. Имат красива външност. Те може да не харесват ограниченията и конформизма, тъй като са нестандартни мислители. Имат дарбата да концентрират енергии и така да управляват дори най-заплетени ситуации.

Ясен: „Магьосникът“
18 февруари – 17 март
Ясенът е свободомислещ, омагьосващ, богат на въображение, интуитивен, артистичен и „вижда света в цвят“. Те могат да бъдат донякъде мрачни, но са много вдъхновени от природата и се наслаждават на изкуството, писането, науката и духовността. Някои може да ги смята за интроверти, но в действителност те просто обичат света, който са създали за себе си. Умеят да балансират своите артистични и интелектуални страни, те са едновременно идеалисти и реалисти.

Елша: „Първопроходецът“
18 март – 14 април
Според друидите Елшите могат лесно да намерят истинските си пътища и не се страхуват да ги следват. Те пламват и тръгват напред със страст, често печелят последователи и поддръжници. Те са очарователни и лесни за общуване, хора, които привидно могат да се разбират с всеки. Елшите често са съсредоточени, уверени в себе си и не са повърхностни. Елшите не обичат да губят време. Смели са, конкурентноспособни, добри родители и предприемачи.

Върба: „Наблюдателят“
15 април – 12 май
Според келтската астрология Върбите са силно свързани с луната и са креативни, интуитивни, интелигентни, реалистични и търпеливи. Емоционално зрели са и интуитивни – осъзнават житейските цикли и сезони, знаят как да се ориентират във всяка ситуация. Те обичат да трупат знания и спомени. Най-големият им враг са си те самите, тъй като страховете им могат да ги спрат. Ценят семейството и могат да станат почитани учители.

Глог: „Илюзионистът“ 
13 май – 9 юни
Глоговете са доста скрити личности. Това, което е отвън, не е съвсем същото като това, което е отвътре. Те са страстни, креативни, любопитни, отлични слушатели, проницателни, забавни. Визионери, без проблем виждат „голямата картина“, но това не винаги е на показ за околните. Те са добри пред публика – привличат вниманието и са надарени с артистични способности.

Дъб: „Стабилизаторът“
10 юни – 7 юли
Твърди се, че родените в този времеви отрязък са силни, грижовни, щедри, услужливи, уверени и оптимистични. Девизът им е „Всичко ще се нареди“. Дъбовете обичат да учат история, както и да се ровят в родовото потекло, тъй като изпитват голямо уважение към предците си. И за тях да са учители е подходяща професия. Дъбовете обичат всичко да е подредено и се наслаждават на чувството за контрол, особено когато става въпрос за собствения им живот. Харесват големи семейства и фамилии, и с радост участват в живота на своите общности.

Джел (Самодивски чемшир): „Владетелят“
8 юли – 4 август
Това са благородни хора, лидери. Властването им се отдава. Харесват предизвикателствата. Могат да се справят с всякакви препятствия и да изпълнят всякакви задачи, тъй като са посветени на постигането на целите си. Обичат да се състезават, амбициозни и уверени са. Щедри, мили и лесно привързващи се. Нещата в живота им се случват лесно. Могат да изберат академична кариера, ерудирани са. Те са перфекционисти и нямат проблем да поемат поддържаща роля в някоя житейска ситуация, не желаят лидерската позиция на всяка цена.

Лешник: „Знаещият“ 
5 август – 1 септември
Келтското народно творчество казва за тях че са природно интелигентни, организирани, ефективни, с богат опит. Умели в трупането и предаването на информация. Често изглеждат като „всезнаещи“. Обръщат прекалено внимание на детайлите, което дори може да ги доведе до обсесивно-компулсивни залитания. Те се радват на всичко, свързано с числа, наука, анализи и правила за поддръжка. Те са страхотни плановици и организатори.

Лоза: „Изравнителят“
2 септември – 29 септември
Лозите имат променлив нрав, тъй както и сезоните. Те са непредвидими и противоречиви личности. Понякога се твърде нерешителни. Това обаче им носи и предимства, тъй като те могат лесно да видят и двете страни на една ситуация. Не обичат да правят избори и да заемат едната или другата страна, а това ги прави независими. Склонни са към промени в настроението, но са очарователни, елегантни, с отличен вкус, предпочитат изтънчеността. 

Бръшлян: „Оцелелият“ 
30 септември – 27 октомври 
Бръшляновите знаци обикновено са състрадателни, лоялни, даващи, помагачи, духовни, меки и харизматични. Обичат да са сред хора. Друидите вярвали, че тъй като са родени по време на „залязващо слънце“, понякога животът изглежда по-труден за тях. А това може да ги накара да смятат, че съдбата им е отредила несправедливост. Въпреки това, Бръшлянът грациозно преодолява препятствията, тъй като потокът му от енергия е неизчерпаем.

Тръстика: „Инквизиторът“ 
28 октомври – 24 ноември
Келтската астрология казва, че Тръстиките са виртуозни в пазенето на тайни. Обичат да разгадават енигми, тъй като са търсачи на истината. Те винаги ще разгледат един проблем в дълбочина. Обичат интересни истории, така че лесно се увличат от клюки, интриги, скандали, легенди и конспирации. Това обаче ги прави отлични журналисти, детективи, разузнавачи и т.н. За тях хората са  мистерии, които трябва да бъдат разкрити. Тръстиките могат да бъдат малко манипулативни, но обикновено са безвредни в действията си. Те имат силно чувство за истина и чест, и могат да бъдат ревниви.

Бъз: „Търсачът“ 
25 ноември – 23 декември
Родените през този период са свободни духове и търсачи на силни усещания. Тъй като хората Бъз се раждат във време, когато светлината е „бързо мимолетна“, друидите вярвали, че те имат същия подход и към живота като предпочитат да са „в бързата лента“. Изглеждат като екстровертни, но в действителност могат да бъдат затворени, замислени и философски настроени. Хората Бъз обичат да са полезни, честни и откровени, с тенденцията да приемат, че винаги са прави поради интелектуалната си природа.

Източник

Още по темата:

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот Светът в теб

Над 150 души от различни държави спасиха 1 човешки живот

В безпрецедентна спасителна операция от 1000 м под земята бе изваден болен спелеолог

За силата на тихите хора Светът в теб

За силата на тихите хора

Сюзън Кейн: Всеки от нас има роля в подредбата на мирозданието: и симпатичните, и безчувствените, и рационалните и лесно уязвимите

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби Светът в теб

Хората, обсипани с подаръци от щастие, са като претоварени кораби

Св. Йоан Златоуст за любовта, благочестивостта и търпението

Заблудата „няма скандали – няма тръпка” Светът в теб

Заблудата „няма скандали – няма тръпка"

Смятаме надеждните партньори за скучни. Не признаваме, че обичаме болката и я търсим. И я намираме.

Ваклуш: Създава се homo perduto! Светът в теб

Ваклуш: Създава се homo perduto!

Загубеният човек! А когато загубите човека, как искате да изведете Бог, питаше още преди десетилетия духовният учител

Молитви по време на природни бедствия Светът в теб

Молитви по време на природни бедствия

Думи на съпричастност, които са изричали хората след трагични бедствия в Япония, Хаити и САЩ

Сал Ракели: Земята се пречиства Светът в теб

Сал Ракели: Земята се пречиства

През октомври известният писател езотерик ще проведе на живо два курса – „Мистерията на времето“ и „Интеграция на душата“

Където и да сте – бъдете там изцяло Светът в теб

Където и да сте – бъдете там изцяло

Е.Толе: има само три начина за действие – приемане, променяне или напускане на ситуацията

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда Светът в теб

Живейте просто и споделяйте време и енергия с тези, които са в нужда

Виетнамски монах пренаписва будизма в полза на страдащите

Чувствата не винаги са надежден водач Светът в теб

Чувствата не винаги са надежден водач

„Ако се чувстваш добре, направи го – ако се чувстваш зле, недей“ може да доведе до пасивност и влизането в ролята на жертва

11 знака, които показват, че си свободен дух Светът в теб

11 знака, които показват, че си свободен дух

Свободен ли си или си закотвен от материалния свят?

Пчелите умеят да уредят своя живот много по-добре от хората Светът в теб

Пчелите умеят да уредят своя живот много по-добре от хората

П. Дънов: „Как ще се излекува България ли? Казвам ви: вряла вода да пие и топли картофи да яде."