Подкрепете ни!
Светът в теб29 март 2024

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

снимка: iStock
снимка: iStock


Липсата на растеж и промяна в отношенията между партньорите, дори ако те са сродни души, би означавала застой на връзката. Той може да възникне по много причини, но най-честите причини са негодувание, злоупотреба или „надрастване“ на настоящата връзка. Алетея Луна предлага 9 начина за създаване на духовно партньорство. Като психодуховен съветник, четец на таро и професионален писател, мисията на Луна е да помага на другите да осъзнаят своята прикованост и да намерят радост, овластяване и освобождение при всякакви обстоятелства.

9 начина да създадете духовно партньорство с любимия човек

Създаването на духовно партньорство с любимия човек не означава да го накарате да вярва в това, в което вярвате вие, или да харесва това, което вие харесвате. Създаването на духовно партньорство не означава и промяна на другия човек, за да стане той „по-духовен“. И двата подхода са незрели и вредят на връзката ви.

Създаването на духовно партньорство задълбочава душевния контакт между вас двамата. То означава да станете уязвими, ангажирани, внимателни, отворени и възприемчиви към другия човек.

Ето някои препоръки:

1. Осигурете повече зрителен контакт
Едно от най-тъжните неща, които често виждам, са двойки, които не се взират в очите си. Те общуват помежду си, като често водят дълги разговори, без дори да погледнат другия.

Контактът с очи е изключително интимен. Когато погледнете любимия в очите, вие му показвате, че се интересувате и сте дълбоко ангажирани с това, което той казва. Контактът с очи е не само знак на уважение, той е най-добрият начин да се свържете с Душата на друг човек. Чували ли сте някога за „взиране в душата“? Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му.

2. Отделяйте „време за нас“ всеки ден
Понякога животът е твърде натоварен, за да имате енергията да поддържате връзка. Едно от най-лесните неща, които можете да направите, е да отделяте време всеки ден от натоварения си график, за да сте заедно само с любимия. Дори само да сте в прегръдките си на дивана и да гледате филм е добър начин да започнете да задълбочавате духовното си партньорство.

3. Проучете какви духовни уроци ви преподава вашият партньор
Дори и да не го правите съзнателно, поведението, думите и мислите на вашия партньор могат да ви научат на много. Да имаш духовно партньорство означава да се научиш как да растеш във връзката си духовно. На какво ви учи вашият любим човек? Не забравяйте, че нашите партньори често виждат нашите „слепи петна“ и така могат да ни разкрият много за нас самите, дори и неволно.

4. Докосвайте се
Физическото докосване е изключително важен елемент от създаването на духовно партньорство. Фината енергия, обменяна чрез докосване, е много обвързваща. Физическото докосване е успокояващо и често може да изрази много повече от думите.

5. Водете задълбочени разговори
Какво е в сърцето ти? Кое означава много за теб, което искаш да споделиш с някого? Какви мисли, свързани с просветлението си имал? Започнете разговор с любимия човек. Споделете каквото ви хрумне и намерете редовно място и време за това.

6. Намерете начини да се смеете заедно
Смехът отваря сърцето и незабавно задълбочава вашето духовно партньорство. Научете как да се смеете на себе си, на партньора си и заедно един с друг по безгрижен начин. Дори простото гледане на забавни видеоклипове заедно може да задълбочи връзката ви.

7. Открито споделяйте чувствата си
В повечето разхлабени връзки липсва открито общуване. Това е способността да изразявате мислите и чувствата си честно, като същевременно уважавате другия човек. Психологът Маршал Розенберг нарича това „ненасилствена комуникация“ (препоръчвам ви да прочетете книгата му за повече насоки). Когато се чувствате наранени, ядосани, изолирани или изпитвате някаква друга емоция, изразете това пред половинката си. Партньорът ви не може да чете мислите ви, не правете опити да влезете в главата му. Общувайте. Откритото съобщаване на това как се чувствате е крайъгълният камък на честните отношения, основани на взаимна грижа, уважение и любов.

8. Практикувайте любов към себе си
Ако не обичате истински себе си такива, каквито сте, вие ще сте далеч от безусловната любов. Вие ще сте преизпълнени с безкрайни очаквания и изисквания, с вярвания относно това какъв точно „трябва“ да е партньорът ви, редом с вас, и как точно „трябва“ да действа. Като практикувате любов към себе си и приемате цялата светлина и тъмнина във вас, вие ще задълбочите духовното си партньорство с любимия човек. Истинската промяна идва отвътре, така че ако искате връзката ви да стане по-богата, трябва да направите връзката си със себе си по-богата.

9. Простете минали болки
Задържането на недоволство и умствените „сметки“ за грешки е сигурен начин да опетните всяка връзка. Колкото повече се държите за оплакванията си, толкова по-изолирани и отдалечени ще се чувствате от партньора си. Ако сте склонни да таите недоволство, опитайте се да си направите място в душата си, да се откажете от обидата и да отворете сърцето си за прошката. Най-вероятно може да се наложи открито да съобщите на партньора си как се чувствате по уважителен и ненасилствен начин,  за да търсите омиротворяващ финал на разрушителните си емоции.

Ние сме склонни да идеализираме нашите взаимоотношения, включително връзките със сродна душа. Но истината е, че без значение какъв тип връзка или кармично споразумение имате, в крайна сметка в един момент ще изпитате празнота и притъпяване на любовния трепет. Никоя връзка няма да остане жизнена постоянно, без значение колко е вълшебна.

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки. Понякога попадаме във връзки, които ни държат духовно в застой или в капан в ролите на жертва, мъченик, преследвач, спасител или зависим от любовта.

За сродните души прочетете повече в Списание 8, бр.2/2023 г.

Още по темата:

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме