Подкрепете ни!
Светът в теб2 април 2024

Как да се освободим от ограничаващите вярвания и постигнем мечтите си

6 книги за сбъдване на желания

изображение: iStock
изображение: iStock


Мисленето е удивителна сила, която може да превърне в реалност нашите желания. Малцина знаят как да я използват, но всеки може да я постигне, ако желае и положи усилия поне да се ограмоти как става това. В този материал ви представяме шест от най-значимите книги за изпълнение на желания. Някои от авторите изследват психологията на стремежа, други говорят за законите на Вселената, а трети дават ясни инструкции. Четете и превръщайте мечтите си в източник на вдъхновение и радост. За съжаление не всички са преведени на български, но можете да ги намерите на английски, немски и руски.


Джо Витале
Ключът: Липсващата тайна за привличане на всичко желано
„Аз съм живото доказателство, че можете да проявите каквото пожелаете в живота. Ще бъдете изумени от това, което можете да постигнете, ако просто направите крачка като мен“, казва Джо Витале, звездата от „Тайната“. Повече от 35 години той помага на хората да създадат живота, за който мечтаят.

Бихте ли искали да промените мисленето си, така че чудесата и успехът да се появят в живота ви като с вълшебна пръчка? Не е толкова трудно! В книгата си Джо Витале показва как да разпознаете и преодолеете ограничаващите вярвания, които пречат на мечтите ви да се сбъднат. Следващата стъпка е да се запознаете със Закона за привличането, а практиките и препоръките ще ви помогнат да започнете незабавно да прилагате принципите и идеите от книгата.
„В живота ми всеки ден се случват прекрасни събития – това е факт. Привличам ги, очаквам ги, и те се случват – пише Джо Витале. – Като предприемете стъпките в тази книга, ще се научите да разпознавате ограничаващите вярвания, които се спотайват в ума ви, и ще се отървете от тях. Правейки това, вие ще отворите вратата към чудеса на богатство и изобилие, които са готови да се излеят в живота ви.”


Робърт Б. Стоун
Celestial 911: Call with Your Right Brain for Answers!
„Въображението е предпоставката за сътворената реалност“, пише Робърт Стоун в Celestial 911. Той кани читателите във въображаем Вълшебен град, където реалният живот може да бъде променен към по-добро. Плановете за действие, които активират дясното полукълбо на мозъка, ви помагат да стигнете до този град.

Дясното мозъчно полукълбо е територията на преодоляване на ограниченията на времето и пространството, както и проявлението на „плодовете на въображението“. Всичко, което трябва да направите, за да го активирате, е да мечтаете в отпуснато състояние по даден план.

Celestial 911 се основава на метода на Хосе Силва, с когото авторът работи дълги години. Този метод помага за повишаване на самочувствието, намаляване на стреса и развитие на интуицията. Всеки може буквално да програмира ума си с цел повишаване качеството на живот. С книгата на Робърт Стоун това се случва във Вълшебния град, в компанията на ангели пазители и добри феи.


Дийпак Чопра
Седемте духовни закона на успеха
Дийпак Чопра е духовен учител. Успехът за него е пряко свързан с умението да живеем в хармония с вътрешната си природа. От това състояние идва способността без усилие да получаваме това, към което се стремим и за което мечтаем. 

Малката книжка съдържа нещо по-важно от практиките за изпълнение на желанията. Става дума за топли отношения с любимите хора, доверие в мирозданието и нови мечти. Следването на Законите, на които е подчинена цялата вселена, помага за постигането на тази хармония.
„Ако обърнете внимание на тези закони и започнете да предприемате стъпките, описани в книгата, ще откриете, че можете да проявите в реалността каквото пожелаете: изобилие, пари, успех – колкото пожелаете. Освен това ще видите, че животът ви е станал по-радостен и по-богат във всички отношения, защото това са духовните закони, които правят живота такъв, че наистина да си струва да се живее“, пише Дийпак Чопра.


Дейвид Камерън Джиканди
A Happy Pocket Full of Money
„Всяка разруха е временна. Но бедността е състояние на нашия ум, болест, която продължава много по-дълго“, казва Дейвид Джиканди. Той дава на читателите вярата, силата и инструментите да се справят с тази болест и да създадат реалността, в желаят да живеят.

Книгата на Джиканди остава бестселър в продължение на много години. Вселената работи по съвършени закони и няма изключения. Ще се осъзнаете и ще започнете да създавате реалност с помощта на мисли. Вие и сега сами създавате реалността, но авторът ще ви помогне да я градите в съзнанието си такава, че да ви носи изобилие, богатство и радост.

Джиканди разказва и за вселенския Закон за даването. Каквато и енергия да сподели човек, тя ще се върне към него по невероятен начин. Затова развийте навика да давате с радост, без да сте скъперници, и не забравяйте да получите това, което все още нямате.


Джон Грей
Радостта от живота: Как да постигнеш това, което искаш и да искаш това, което вече имаш
Джон Грей е известен психотерапевт и автор на бестселъра „Мъжете са от Марс, жените са от Венера“. Той е уверен, че ключовият фактор за успешен и щастлив живот е способността да оценяваш настоящия момент и да се радваш на това, което вече имаш, а пътят към щастието започва с любовта към себе си. 

Ами мечтите? Към каквото и да се стремите, с тази книга ще се научите да управлявате желанията си и да създавате конкретни планове и стъпки за постигането им. Може вече да сте много по-близо до личния успех, отколкото ви се струва и просто трябва да направите малки, но важни корекции в мисленето, отношението и поведението си. 


Ким Честни
Radical Intuition
Тази книга не е за сбъдване на желания, но ние я включихме в статията съзнателно. Факт е, че много хора са загубили способността да мечтаят или мечтаят за това, което е обичайно. Тези мечти и цели не са вдъхновяващи, липсва им енергия и постигането им носи малко радост. Защото не са наши.

Ким Честни ни помага да чуем тихия вътрешен глас, който е звучал толкова силно, когато сме били деца. Тя говори за основните видове интуиция и разказва как да разпознаете своята. Читателят ще намери тестове за самооценка, практически упражнения и инструменти, които ни учат как да забелязваме знаци и улики на интуицията и, ако е необходимо, да получаваме директни отговори на въпросите си.

Книгата отваря вратата към вълшебния свят на интуицията и от вас зависи как ще използвате тази сила. Например за изпълнение на желания, които непременно ще се появят и ще се сбъднат, а пътят към тяхното изпълнение вече няма да е трънлив, защото сърцето ще ни го покаже.

Източник

Още по темата:

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме