Подкрепете ни!
Списание 8, брой 1/2024 г.

Нумерология на България

Числата на род и родина определят съдбата ни. Как ще преминем през тежката 2024 г.?

НУМЕРОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Числата на род и родина определят съдбата ни. Как ще преминем през тежката 2024 г.?

Мария Русева
Числата ни заобикалят отвсякъде през живота ни – от първия до последния наш дъх. Когато се родим, започваме да съществуваме в регистрите като сбор от числа (ЕГН), всяка важна стъпка в живота ни е придружавана от номер на някакъв документ – колата ни има номер, къщата ни е на адрес с номер, на въпроса „кой ден е днес“ отговаряме с число от месеца, оценяваме себе си като богати или бедни въз основа на цифри в сметката си, дали сме привлекателни – спрямо циферблата на кантара, и тъй нататък, и тъй нататък. Числата подреждат и градят света ни, а с помощта на математиката се измислят най-гениалните човешки изобретения.

Следващите страници са посветени на числата, но понеже това все пак са страниците на Списание 8, ще говорим за високата октава на числата – науката нумерология. Какво има да каже тя за страната ни и нейното бъдеще?
  • НА БЪЛГАРИЯ НЕ Й ИЗЛИЗАТ „СМЕТКИТЕ“. Понасяме тежки удари от съдбата заради неблагоприятната дата, избрана за национален празник. Намираме се пред дверите на необятната нумерология. Имаме нужда от водач, а в тази роля ще влезе Милена Иванова – ЕА, дългогодишна приятелка на „8“ и нумеролог с голям стаж, познания, написани книги и успехи. Тя ни въвежда по пътеките на науката за числата с припомнянето, че е основана на математиката и е точна наука. Тогава гласът ù става по-тих, сякаш ще ни довери голяма тайна, и убедена споделя, че не просто изследваме, събираме и умножаваме числата, а че ние ги живеем. Че те са тухлите на Бог, неговият строителен материал, с който можем да открием кои сме и да се приемем с всичко онова, което е заложено в нас при създаването ни.
  • 2024 г., НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА СТАРИЯ СВЯТ. Идва нелека година, възможни са бедствия, но с непоколебима вяра и пречистени сърца ще преминем, казва нумерологът Милена Иванова – ЕА.
  • НУМЕРОЛОГИЧЕН ХОРОСКОП ЗА ВСЕКИ СПОРЕД ДАТАТА НА РАЖДАНЕ
  • АРИТМЕТИКА НА КОРЕНИТЕ. Нумерологичният хороскоп е точен само ако вземете предвид влиянието на числата на вашите родители. Вие, които се интересувате от дълбокия смисъл на нещата, от причинно-следствените връзки, замисляли ли сте се, че всеки един от нас е донякъде проекция на родителите си – т.е. на своите създатели? Когато ми хрумна тази идея, беше повече като възможност да разбера защо невинаги в нумерологията хора с определени числа в нумерологичната си карта отговарят на природата на тези числа. Започнах да правя изчисления, търсейки как есенцията (сборът) от унаследените числа на родителите ще влияе в живота на хората. И, о – бинго! Нямаше грешка – тези невидими знаменатели влияеха не само на жизненото число (сбора на дата, месец и година), а и в периодиката (трите житейски цикъла и указващите четири върха).
  • КОЕ ЧИСЛО КАКВО ОЗНАЧАВА. За да разберете кое е вашето жизнено число, е необходимо да съберете всички цифри от рождената си дата, например 9.6.2002 г. (9+6+2+0+0+2=19) и ги сведете до една цифра (1+9=10; 10=1).


АСТРОЛОГЪТ ГАЛ САСОН: ЩЕ УДЪРЖИ ЛИ БЪЛГАРИЯ ТРУДНАТА 2024 Г.?

Световноизвестният астролог кабалист разкрива какво ни предстои през тази година

Д-р Станислава Хаджи
Срещаме ви със световноизвестния астролог Гал Сасон, който ще повдигне завесата и ще ни каже какво да очакваме през 2024 г. Той е утвърден автор и духовен учител с многобройни последователи в САЩ, Европа и Близкия изток. Вече повече от двадесет години води семинари по кабала, астрология и мистицизъм. Автор е на редица книги, като последната от тях е „Астрологична прогноза 2024“ на издателство „Кибеа“. Първите 30 души, които се абонират за печатното издание на Списание 8 в периода от 8 януари до 7 февруари, ще я получат като подарък!


ОТКРИВАНЕТО НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ

Д-р Валентин Иванов, снимки НАСА и архив
Нашата галактика, Млечният път – „пътеката“ от звезди, която пресича небето – е известна от антични времена и въпреки това се е наложило да бъде откривана. Идеята, че тя е система от звезди като много други, е останала непризната почти до второто десетилетие на XX век.

ТРИ СЪДБИ, БЕЛЯЗАНИ ОТ ВАНГА

Два бели чаршафа, пръст от стъпките на седем животни и сбъднали се едно мрачно и едно светло пророчество

Д-р инж. Гинка Стоева
В драматична история за силата на рода и за тайнствата на невидимия свят ни въвежда вълнуващият разказ на Леана Попова. Как съдбата на нейните деца се преплита с прорицанията на Ванга? Необяснимото призовава думата „магично“. Такова ли е наистина?


СЛАМЕНИ ХОРА

Петър Коритаров
... Capitis Diminutio Maxima е пълна загуба на граждански права. Обозначава се чрез използване само на главни букви, например ИВАН ПЕТРОВ, и е равнозначна на най-високата или пълна загуба на статус. Това се е случвало, когато състоянието на даден човек се променя от състояние на свобода в състояние на робство. Отнемат се всички граждански и семейни права и човек се превръща в движима собственост. Хайде сега вижте как са изписани имената ви във всичките ви документи за самоличност и си направете съответното заключение.


ДОКАЗАХА, ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ТОРЕНЕТО... БЕЗ ТОРОВЕ!

Учени и земеделци представиха резултати от използването на вода с информационни копия на препарати за селското стопанство. Изобретението, за което писахме в брой 11/2023, не само че работи, но пести пари и пази земята.

Д-р инж. Гинка Стоева
В статията „Торене с... вода?!“ от ноемврийския брой на Списание 8 подробно изяснихме механизмите на процеса по прехвърляне и съхранение на информационни копия (Information Copy – IC) на биологично активните вещества във водата. Естествено продължение на темата бе среща на 5 декември между основателите на проекта, учени, изследователи и земеделски производители по време на семинара „IC копия и приложението им в селското стопанство с цел запазване на екологията и оптимизиране на разходите при отглеждане на селскостопанска продукция“, проведен в Института по земеделие в Карнобат. Обменът на знания между участниците поднесе нечувани и вълнуващи разкрития.


ЧУДОМИР ДРАГНЕВ: СВОБОДЕН И НЕУДОБЕН

Скулпторът работи с най-упорития за обработка материал – метала, защото е като него самия – неподатлив за обработка, остър и твърд (но само привидно)

Божила Симова
Чудомир е кореняк софиянец, израснал в работническия квартал „Дружба“, но днес по-често може да го срещнете в центъра на София, чиито скрити кътчета познава като дланта на ръката си. Когато ви види, той или ще ви хареса веднага, или никога. Дълбоките му сини очи ще ви сканират за секунди, за да разбере дали ще си загуби времето, или ще открие във вас дълбочина – онази, която не се плаши от откровеността и умерения му цинизъм, заради които някога той получава прозвището си Българския Франкенщайн.


С МИСЪЛ И УСТРЕМ КЪМ УСПЕХА

Как да се научим да задържаме вниманието си само върху дадена цел стъпка по стъпка, за да я постигнем

Ивайло Вътовски
Живеем в свръхпотребяващо общество и искаме нещата да се случват веднага. Така скоростта, с която доставяме и получаваме СТОКА или услуга, ни дава преднина пред останалите. Съвременният човек, освен че трябва да се учи през целия си живот, за да се приспособи към средата и да постига все по-добри резултати в работата си, трябва също да го прави и бързо. Всичко това заедно с безброй екрани, които се борят за вниманието ни, мигат и пискат отвсякъде, поражда в нас забързаност, напрежение и разпиляност, които ако не овладеем, могат да прераснат в загуба на клиенти, прегаряне и здравословни проблеми.


ЕДИН ЕЗИК, ЕДИН ЖИВОТ

Човешкият глас слови, докато компютърната програма бръщолеви

Д-р Иван Драгоев
Кой от нас не е ползвал компютърни преводи на Google Translator или на Deeple? Тези автоматични преводачи позволяват да се схване общият смисъл на даден текст, те превеждат думи, отчасти синтаксис, позволяват да се води проста бизнес кореспонденция; с всеки изминал ден тези изкуствени програми за превод се подобряват, като се учат благодарение на изкуствения интелект. Могат ли обаче тези програми да ни спасят от ученето на чужди езици? Когато превеждаме, какво всъщност се опитваме да предадем – думи, синтаксис… или нещо повече?


ПЕДАГОГИКА НА БЪДЕЩЕТО

Рудолф Щайнер създава система за обучение на децата, която изгражда здрав дух, душа и тяло

Теодор Насър
Преди сто години философ на име Рудолф Щайнер (1861 – 1925 г.) бил попитан нещо подобно на: „По какъв начин е добре да се обучават децата днес, за да могат да се развият със здрав дух, душа и тяло?“. Рудолф Щайнер основава разбиранията си на свръхсетивни преживявания, но и на научни проучвания. Той изследва чрез ясновидството си въпроси, които стигат до него от обществото, и след това подлага тези разбирания на експериментална практика. Едва тогава създава система, която функционално да развива обществото. По този начин той поставя основите на т.нар. валдорфска педагогика, на биодинамичното земеделие, евритмията, терапевтичното рисуване, идеите за троичния социален ред и много в момента действащи структури... Както сами се досещате, неговият отговор на по-рано споменатия въпрос е валдорфската педагогика.


APL – ДРАЖЕТА ЗА ЗДРАВЕ

Клетъчна храна от бъдещето, която чрез лек, мощен и иновативен начин, вече върши чудеса с хиляди хора

Мария Русева
Ако бяхме щастливци да живеем сред чист въздух, да приемаме храна, отгледана от нас, израсла с помощта само на слънце и чиста вода, вероятно щяхме да затворим кръга на здравето и да нямаме нужда от помощ, защото бихме доставяли на тялото всичко необходимо. Но повечето от нас нямат тази възможност. Дишаме мръсния градски въздух, ядем бедната на полезни вещества храна, работим наистина много… и един ден го закъсваме. Тогава ни е нужно средство, с което да пречистим и наситим тялото със сила.


НАЙ-ДОБРОТО ЗА СЪРЦЕТО

В хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ се срещат древното познание на предците със съвременните биотехнологии

Д-р инж. Гинка Стоева
Екстрактите от девет прецизно подбрани билки и горски плодове в съчетание с лимец, ябълков пектин и инулин правят хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ на „Тракеия“ истинска находка сред богатия избор на продукти в подкрепа на най-скъпия ни мускул.


ПАМЕТТА НА СКАЛИТЕ

„За да разбереш себе си, говори с камъка в планината.“

Иво Филипов е любител фотограф, съосновател и член на управителния съвет на фондация „По следите на древните“. Обича да пътешества и да снима, а в обектива му често попадат мегалитни съоръжения и скали, които са допълнително изваяни от праисторическите каменоделци в различни антропоморфни, зооморфни и орнитоморфни образи. Наскоро в София се състоя първата му изложба „Паметта на скалите“, в която Иво представи 50 фотографии от малко познати праисторически обредни места и природни чудеса от земите на България. Голяма част от тях са слабо проучени и стоят встрани от вниманието на изследователите, а две от снимките имат и документална стойност, тъй като са запечатали елементи от култови места, които са унищожени.


АТАНАС СИ МИНА И ЗИМАТА ЗАМИНА

През месец януари има няколко големи християнски празника, които са навлезли в народната обредност по самобитен и различен от канона начин

Горан Стефанов
На 18 януари българският народ и православната църква празнуват Атанасовден. Свети Атанасий Велики е роден в Александрия през 295 г. Родителите му били вярващи християни, много бедни. Затова го оставили на грижата на църквата. Като малък свети Атанасий видял деца да си играят на свещеници, като едното „кръщавало“ другото. Тогава Атанасий ги помолил да се присъедини към тяхната игра и те го приели. Малкият Атанасий изпълнил обреда като истински свещеник...


КАКВО ВИЖДАТ ЖИВОТНИТЕ

Кучето не различава добре цветовете, жабата забелязва само предметите, които се движат, а мухите „забавят“ движението във времето

Радослав Райков
Замисляли ли сте се някога, че животните може да не виждат същото като вас? Че някои животни не различават цветовете? Или пък не виждат триизмерно (като човека) и живеят в двуизмерен свят? Заобикалящата ни среда е твърде различна за всяко живо същество.


СКАРИДИТЕ, КОИТО СПЕЧЕЛИХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Радослав Райков
Скаридите Alpheus macrocheles, обитаващи Индийския океан, помагат на Съюзническите сили да спечелят Втората световна война. Да, прочетохте правилно. Издаваният от щипките им шум е толкова силен, че нарушава подводната комуникация и Военноморските сили на САЩ и Австралия го използват, за да заблудят вражеския сонар. Всъщност те прилагат звука, който скаридите издават, като „акустичен екран“, зад който се скриват от подводните хидрофони, монтирани в японските пристанища, и проникват безпрепятствено.


ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА

Китайските императори пазели тайната ù като очите си, но двама монаси откраднали няколко яйца от буби в бастуните си

Радослав Райков
Повече от 4000 години този чувствен плат буди възторг и обаяние по целия свят. През вековете коприната си е спечелила славата на неоспоримата кралица на текстила. Тя е обличала короновани глави и е изпълвала царски дворци, придавала е блясък към помпозното величие на вековете.


КАРИБСКИ ЗАГАДКИ

Пътуваме на борда на огромно чудовище и спираме на острови, където милионери съжителстват с бедняци, но водата на океана е винаги прозрачна

Проф. д-р Бойко Рангелов
След студа на Вирджиния в САЩ се появяваме в топла Флорида. Корабът се казва Еxplorer of the Seas („Изследовател на моретата“), вози поне 2500 души и над 1500 екипаж. 14-етажен, тежи 250 000 т бруто. На борда му има всички забавления – централна улица „Променаде“ с магазини като в мол – продават основно бижута с диаманти, казино „Роял“, художествена галерия, която организира аукциони всеки ден, 5 – 6 ресторанта, 24-часово обслужване, библиотека, театър, програма с кънки на лед, непрекъсната жива карибска музика (често досадна със силата на звука), фитнес и спортна площадка за минифутбол, баскетбол, тенис, миниголф, 3 басейна (с джакузита и сауна отделно).

Още в броя: Прочетете разказа Очите на Тоник Алексиев, направете умствена гимнастика с нашия тест и вижте каква е подредбата на небесните тела в астрономическия ни и астрологически календари.
Най-доброто за сърцето

Най-доброто за сърцето

В хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ се срещат древното познание на предците със съвременните биотехнологии
Атанас си мина и зимата замина

Атанас си мина и зимата замина

В българските народни представи св. Атанас бил един от шестимата братя юнаци, които си поделили небето и земята в началото на света