Събития

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България

Аудиовизуалнaта изложба „Чети така, както ти харесва” представя българския каталог на Storytel

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България
Storytel предлага на българската публика неграничен достъп до богат каталог от аудиокниги, статии и аудиосериали на български и английски

До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба „Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Мултимедийната инсталация повдига завесите на каталога, жанровете, авторите и гласовете в платформата на Storytel и отбелязва старта на водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги и дигитално съдържание на нашия пазар със стотици заглавия на български и хиляди на английски език.

Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата, и видеопроизведения с участието на някои от популярните български автори в Storytel. Във видеотворбите - част от изложбата, Алек Попов и Виргиния Захариева четат откъси от своите произведения “Милостта на малките огледала” и “Сестри Палавееви по пътя към новия свят”,  а млади вдъхновяващи личности като актрисата Силвия Петкова и влогърът Крис Захариев, четат “Физика на тъгата” на Георги Господинов и “#НаЖивоОтСофия” на Александър Шпатов. Инсталацията може да бъде разгледана в галерията на ул. Славянска 2 с вход свободен.

В рамките на изложбата се проведе и специално събитие, в което медии, блогъри и гости се срещнаха с българския екип на Storytel и научиха повече за бурното развитие на аудиоформата глобално, абонаментните стрийминг услуги, историята и плановете на Storytel. В медийното събитие участваха Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България, Нина Иванова - мениджър Съдържание и Ана Клисарска – издател на авторското съдържание с бранда Storytel Originals. В събитието се включи и Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“, който сподели своите прогнози за развитието на услугата у нас.

“В литературата аудиокнигитe са новото черно.”, коментира той по време на пресконференцията. “Глобално погледнато ръстът на аудиото е най-голямото събитие от последните години, но все пак аз съм сигурен, че слушалката няма да изяде книгата. Дори напротив, аудио форматът дава възможност да бъдат приобщени още хора към знанието и удоволствиeто, което носят книгите, а на четящите, ни дава възможност да откраднем за себе си oще време за това удоволствие, докато се занимаваме с всичко друго. За мен идването на Storytel в България е сред най-значимите новини на годината и също ми дава голяма надежда и в обратна посока, че българските автори и съдържание ще могат да започнат да говорят и на други езици, ставайки част от съдържанието на Storytel.”

Storytel e лидер на пазара на аудиокниги в Северна Eвропа, чийто бизнес модел е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса. Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокниги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други.  

В България Storytel започва с каталог от близо 400 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски. Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Богдан Русев, Елена Алексиева, Виктор Пасков, Георги Тенев, Ангел Игов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и задължителни класики и произведения за деца, съвременна българска литература и разнообразна поезия. Застъпени са световни бестселъри, разкази, жанрове като трилър и съспенс, тийн литература, еротика, фантастика, литература за бизнес и самоусъвършенстване и други. Каталогът предлага подбрани журналистически материали, както и уникално съдържание, под формата на аудиосериали, създадени специално за Storytel. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Даниел Цочев, Симеон Владов, Петър Мелтев и много други.


Още за Storytel:

Storytel стартира през 2005 и оттогава има приблизително 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Платформата работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, дори когато не разполагате с интернет връзка. Приложението Storytel разполага и със специален детски режим, който филтрира само съдържанието за деца. Родител и дете ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога. През последните 4 години компанията регистрира ръст от 62 процента, който се увеличава с всяка следваща година.

През 2019 г. Storytel ще достигне 200 милиона часа стрийминг. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а сега и България. През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият дигитален формат на глобалния пазар, като според данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 г. оборотът достига близо 2.5 милиарда долара, което е с 22.7% повече от 2016-а.  

Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева/ месец.
Официален сайт: https://www.storytel.com/bg/bg/
Списание 8 в НДК за Деня на йога Събития

Списание 8 в НДК за Деня на йога

Читателите ще имат възможност да си набавят пропуснати броеве на промоционални цени

Журналистът от Списание 8 Георги Караманев спечели престижна награда! Събития

Журналистът от Списание 8 Георги Караманев спечели престижна награда!

За втори път Dir.bg раздаде призове за чиста журналистика

Откровено за Списание 8: ела да чуеш историята ни на FuckUp Nights Събития

Откровено за Списание 8: ела да чуеш историята ни на FuckUp Nights

Fuckup Nights Sofia е сцената, на която смели оратори споделят своите истории за неуспехи в бизнеса

Йога в НДК Събития

Йога в НДК

На 16 юни (неделя) входът е свободен

БРОД КЪМ ДУШАТА: Пътешествия на Силата Събития

БРОД КЪМ ДУШАТА: Пътешествия на Силата

Бране на билки, замесване на хляб с наричане, магията на трендафила, медитации и прана с Ивелина, Милена и Диляна

Излезе новият брой на Списание 8 Събития

Излезе новият брой на Списание 8

Трима наши технически гении дават принос за кацането преди 50 г.

Днес е Световен ден на океаните Събития

Днес е Световен ден на океаните

Те са незаменими източници на живот, но прогнозите не са никак добри

Месец на децата в шоурумовете на Бултрако Моторс Събития

Месец на децата в шоурумовете на Бултрако Моторс

Велосипеди Astreco и други изненади ще получат малчуганите при покупка на Honda

Оверлорд – най-мащабната десантна операция в историята Събития

Оверлорд – най-мащабната десантна операция в историята

На 6 юни се навършват 75 години от десанта в Нормандия

Срещнете се със създателя на технологията ВедаПулс Събития

Срещнете се със създателя на технологията ВедаПулс

За първи път в България пристига създателят на технологията за пулсова диагностика ВедаПулс – д-р Олег Сорокин

Хилендарска чудотворна „Троеручица” вeче в град Враня Събития

Хилендарска чудотворна „Троеручица” вeче в град Враня

Фондация „Трейс за хората” дари светинята, за да обедини чрез духа българския и сръбския народ

Как децата ни да бъдат въведени във виртуалния свят с минимум щети Събития

Как децата ни да бъдат въведени във виртуалния свят с минимум щети

Научете от лекциите на Любов Миронова в Бургас, Кюстендил и Перник

Днес е Световен ден на околната среда Събития

Днес е Световен ден на околната среда

Състоянието на планетата ни кара да се замислим, че такъв трябва да е всеки ден

FuckUp Sofia - Стягай се и пробвай пак! Събития

FuckUp Sofia - Стягай се и пробвай пак!

Хора по света се качват на сцената, за да споделят най-големите си провали

Влез в КАПАНА заедно със Списание 8! Събития

Влез в КАПАНА заедно със Списание 8!

От 31 май до 2 юни ще се впуснем в лабиринтите на фестивала в Пловдив

Пролетен панаир на книгата със Списание 8 Събития

Пролетен панаир на книгата със Списание 8

От 28 май до 2 юни в НДК можеш да попълниш колекцията си от списания и да купиш подбрани издания с отстъпка

*