Събития

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България

Аудиовизуалнaта изложба „Чети така, както ти харесва” представя българския каталог на Storytel

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България
Storytel предлага на българската публика неграничен достъп до богат каталог от аудиокниги, статии и аудиосериали на български и английски

До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба „Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Мултимедийната инсталация повдига завесите на каталога, жанровете, авторите и гласовете в платформата на Storytel и отбелязва старта на водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги и дигитално съдържание на нашия пазар със стотици заглавия на български и хиляди на английски език.

Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата, и видеопроизведения с участието на някои от популярните български автори в Storytel. Във видеотворбите - част от изложбата, Алек Попов и Виргиния Захариева четат откъси от своите произведения “Милостта на малките огледала” и “Сестри Палавееви по пътя към новия свят”,  а млади вдъхновяващи личности като актрисата Силвия Петкова и влогърът Крис Захариев, четат “Физика на тъгата” на Георги Господинов и “#НаЖивоОтСофия” на Александър Шпатов. Инсталацията може да бъде разгледана в галерията на ул. Славянска 2 с вход свободен.

В рамките на изложбата се проведе и специално събитие, в което медии, блогъри и гости се срещнаха с българския екип на Storytel и научиха повече за бурното развитие на аудиоформата глобално, абонаментните стрийминг услуги, историята и плановете на Storytel. В медийното събитие участваха Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България, Нина Иванова - мениджър Съдържание и Ана Клисарска – издател на авторското съдържание с бранда Storytel Originals. В събитието се включи и Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“, който сподели своите прогнози за развитието на услугата у нас.

“В литературата аудиокнигитe са новото черно.”, коментира той по време на пресконференцията. “Глобално погледнато ръстът на аудиото е най-голямото събитие от последните години, но все пак аз съм сигурен, че слушалката няма да изяде книгата. Дори напротив, аудио форматът дава възможност да бъдат приобщени още хора към знанието и удоволствиeто, което носят книгите, а на четящите, ни дава възможност да откраднем за себе си oще време за това удоволствие, докато се занимаваме с всичко друго. За мен идването на Storytel в България е сред най-значимите новини на годината и също ми дава голяма надежда и в обратна посока, че българските автори и съдържание ще могат да започнат да говорят и на други езици, ставайки част от съдържанието на Storytel.”

Storytel e лидер на пазара на аудиокниги в Северна Eвропа, чийто бизнес модел е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса. Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокниги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други.  

В България Storytel започва с каталог от близо 400 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски. Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Богдан Русев, Елена Алексиева, Виктор Пасков, Георги Тенев, Ангел Игов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и задължителни класики и произведения за деца, съвременна българска литература и разнообразна поезия. Застъпени са световни бестселъри, разкази, жанрове като трилър и съспенс, тийн литература, еротика, фантастика, литература за бизнес и самоусъвършенстване и други. Каталогът предлага подбрани журналистически материали, както и уникално съдържание, под формата на аудиосериали, създадени специално за Storytel. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Даниел Цочев, Симеон Владов, Петър Мелтев и много други.


Още за Storytel:

Storytel стартира през 2005 и оттогава има приблизително 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Платформата работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, дори когато не разполагате с интернет връзка. Приложението Storytel разполага и със специален детски режим, който филтрира само съдържанието за деца. Родител и дете ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога. През последните 4 години компанията регистрира ръст от 62 процента, който се увеличава с всяка следваща година.

През 2019 г. Storytel ще достигне 200 милиона часа стрийминг. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а сега и България. През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият дигитален формат на глобалния пазар, като според данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 г. оборотът достига близо 2.5 милиарда долара, което е с 22.7% повече от 2016-а.  

Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева/ месец.
Официален сайт: https://www.storytel.com/bg/bg/
Премиера на първите три книги от „Приказки за Юнаци и злодеи” Събития

Премиера на първите три книги от „Приказки за Юнаци и злодеи"

В създаването им участват над двадесет български автори

Остават само няколко места за срещата-разговор с Мила Бучели Събития

Остават само няколко места за срещата-разговор с Мила Бучели

За читателите на Списание 8 – отстъпка! Прочетете и откъс от книгата й „Какво откри Буда”.

Роди се бебе на варненските делфини Кимбо и Доли Събития

Роди се бебе на варненските делфини Кимбо и Доли

Името на сладура ще се избира чрез конкурс

Благовещение на Пресвета Богородица Събития

Благовещение на Пресвета Богородица

Ангелът влезе при нея и рече: "Радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените."

Какво откри Буда? Събития

Какво откри Буда?

Посетете събитието на ангела Мила, ако търсите себе си и щастието

Подарете си неповторим портрет от Гаро Кешишян Събития

Подарете си неповторим портрет от Гаро Кешишян

От 20-и до 26-и март имате възможност да застанете пред обектива на прочутия фотограф

На 5 април в София стартира безплатен курс по Паневритмия Събития

На 5 април в София стартира безплатен курс по Паневритмия

Ще се провежда всеки петък от 18 до 20 ч. в хотел „Европа”

Лиз Бурбо: Земята е едно голямо училище по любов Събития

Лиз Бурбо: Земята е едно голямо училище по любов

Слушай своето тяло - твоя най-голям приятел

Уникалните шведски раници KÅNKEN и в България Събития

Уникалните шведски раници KÅNKEN и в България

Колко от нас носят произведение на изкуството всеки ден на гърба си?

Паневритмията – здраве и подмладяване Събития

Паневритмията – здраве и подмладяване

В приказния свят на танца и игрите.

Tайнствената съдба на една от най-популярните български писателки преди 1944 г. Събития

Tайнствената съдба на една от най-популярните български писателки преди 1944 г.

Премиера на най-новия роман на Боряна Дукова „Извън редовете”

В Заешката дупка на реалността Събития

В Заешката дупка на реалността

Сборникът разкази „По пътя към...“ на Георги Атанасов

На 18 март е премиерата на „Формулата на Тео” Събития

На 18 март е премиерата на „Формулата на Тео”

Уникален документален филм за Теодосий Теодосиев, създаващ таланти в областта на физиката

Честит осми март! Събития

Честит осми март!

Нека днес не забравяме едно простичко нещо

#steniskanabala предизвиква Випуск 2019 да е най-активен и щедър от всички досега Събития

#steniskanabala предизвиква Випуск 2019 да е най-активен и щедър от всички досега

Шести пореден сезон на дарителската кампания за образованието във ВУЗ на абитуриенти без родители

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес е един най-истинските, чисти и светли български празници

*