Подкрепете ни!
Събития10 август 2021

Да се разтоварим от стреса сега

Техниката за емоционална свобода овладява реакцията на стрес в тялото и променя заученото от мозъка

изображение: iStock
изображение: iStock
Знаете ли, че можете да се разтоварите от стреса СЕГА?
Не след време или години упражнения, а СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да се освободите от отрицателните емоции СЕГА? Лесно и без усилие, при това СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да спрете потока на негативните мисли СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да премахнете физическата болка без хапчета СЕГА?
  • Знаете ли, че можете да се чувствате добре и без да се „награждавате“ с цигара, храна, алкохол, телевизия, пазаруване…
Открита е научно-доказана техника, която действа бързо и ефективно:
  • премахва стреса, притесненията, преумората от работа;
  • подобрява различни области на живота като взаимоотношенията, здравето, финансовото благополучие;
  • помага за преодоляването на зависимости и пристрастявания към храна, цигари, алкохол и дори наркотици.
Техника за емоционална свобода или потупването е научно-подкрепена техника, която овладява реакцията на стрес в тялото и променя заученото от мозъка. Базира се на китайската акупунктура и е известна още като психологическата акупунктура без игли.

Удивително проста и лесна за прилагане, тази техника действа бързо, овладява се с лекота дори от деца и всеки може да я използва в момент на нужда. Все повече експерти в областта на емоционалното здраве и благополучие от цял свят я прилагат в работата си.

Самата техника представлява потупване с пръсти по 10-на акупунктурни точки, докато се изпитва негативната емоция, което помага за бързото, в рамките на няколко минути, освобождаване от неприятното чувство. С медицински изследвания е установено, че това изпраща успокоителен сигнал до центъра в мозъка, отговарящ за реакцията ни „борба или бягство“. Този сигнал прекъсва връзката между мисълта, чувството и физическото усещане на тялото, които съответстват на това негативно усещане. „Изтриването“ на негативното чувство възстановява капацитета за рационално мислене и способностите за намиране на решения.

Използвайки ТЕС, без години усилия можем да се освободим от лоши навици, ирационални страхове, травмиращи преживявания, негативни мисли, тревожност и паник-атаки. Прилагането й драматично подобрява качеството на живота.

Едно от най-хубавите й качества е, че всеки може да я използва на момента, а не да чака часа за йога или фитнес, или пък уикенда за разходки сред природата или среща с приятел. И освен това прилагането й отнема минутки!

Пренареждане на Матрицата с ТЕС представлява форма на медитация, по време на която се прилага ТЕС върху минало "аз". Направените изследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън).

Техниката предлага много допълнителни ползи от прилагането на ТЕС – лесна за прилагане, бързо стига до сърцевината на проблема, открива болезнените преживявания и ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум, без проблем стига до травмиращи емоции от ранна възраст и дори минали прераждания. Прилагането на ТЕС по време на лекия транс дисенсибилизира травмата на дълбоко ниво.За Ирена Рельовска-Бартън
Мастър-преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към британската EFTMR Academy и Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) и единствената българка с академичния сертификат по ТЕС от създателя му Гари Крейг. Основател и председател на БАРЕП от2014 г. Многократно е представяла ТЕС и Пренареждане на Матрицата в медиите.

Ирена разказва как от скептичен банкер се е превърнала в енергиен терапевт и преподавател:
Когато преди 12 години открих ТЕС, аз имах успешна банкова кариера, но стресът ми в работата беше взел превес в живота ми. Вече имах своите лични практики с автогенен тренинг и Силва Метод за контрол на ума, практикувах универсална енергия, но като че ли те спряха да работят. Случайно разгърнах книга, която отлежаваше на нощното ми шкафче от месеци и научих как се прави потупването. Приложих го и моментално усетих, че нещо в мен се промени.

Резултатът беше толкова впечатляващ, че не можеше да се сравни с познатите ми до тогава практики. Веднага си купих видео-курсовете на Гари Крейг, създателят на метода, заминах във Великобритания на курс, а след няколко месеца много сериозно учене и практикуване издържах неговия академичен изпит по ТЕС.

По време на първото ми обучение в Англия през 2009 г., човека, върху когото демонстрираха ТЕС за клаустрофобия, се потопи в дълбок транс, при който си припомни минал живот на малко дете, оковано като роб в тясна колиба. След сеанса с ТЕС той вече можеше да се качи в асансьор.

По време на обучението ми по Пренареждане на Матрицата по време на първата ми практика партньорката, върху която упражнявах за първи път Пренареждане на Матрицата, постепенно се върна в невербална възраст на 18-месечно бебе и ми описа в детайли какво вижда и се случва в спомена й. По тогавашните ми схващания това не беше възможно.

Самата аз съм силно скептична към миналите животи, но бях с отворено съзнание и докато практикувах Пренареждане на Матрицата започнаха да изплуват спомени от моите минали животи. По-интересното беше, че по някаква причина същото се случваше с моите клиенти, при това не само в сеанси, но и по време на живи демонстрации пред публика.

Пренареждането е нещо като медитация с ТЕС, което може да се превърне в дълбок транс с ярки сцени, звуци, присъствие на светли същества или енергии, които се усещат като много истински. Някои от преживяванията по време на тези трансове бяха толкова разтърсващи, изпълнени с екстаз и неописуема любов, с осъзнавания отвъд границите на личността, но нямах представа, че това са мистични преживявания. Една йога-учителка ми намекна, че съм раздвижила енергията кундалини и едва тогава започнах да проучвам темата и да разбирам какво се случва.

Веднъж провеждах демонстрация на живо на ПМ пред 25 души и приложих техниката върху една доброволка. Тя преминаваше от сцена в сцена с придружаващата я силна емоция, но също и с лекота и ясното съзнание на случващото й се. Върна се в минал живот, от там в мина в отвъдното, след което влезе в такова състояние на енергийно сливане с Мирозданието, което е сравнително рядко, още по-малко по време на демонстрация! Тя стоеше в транс поне още 15 мин. в онова блажено състояние, докато отговаряше на въпросите на публиката след сесията, а от нея бълваше екстаз дори на тръгване!

Подобни връщания в минали животи и мистични преживявания се случваха не само с мен и с моите клиенти, но дори и по време на обученията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Не мога да обещая, че това може да се случи с всеки, но изглежда напоследък се случва все по-често. Дори създателят на Пренареждане на Матрицата ТЕС Мастър Карл Досън, който е силно скептичен към миналите животи, от 2018 г. реши да ги включи в материала за преподаване, защото курсисти и клиенти се озоваваха там без предупреждение или подготовка.

Оттогава насам съм работила с няколко хиляди души и съм обучила над 250 практици по ТЕС и Пренареждане на Матрицата от България, Великобритания, Румъния, Германия, Италия, Испания, Сърбия, Македония, Турция. Всеки път когато работя с ТЕС или Пренареждане на Матрицата се изумявам от лекотата и дълбочината, с която тези нежни и деликатни методи разрешават проблема.


В началото на септември в хотел „Централ”- София ще се проведат сертификационни семинари по:
ТЕС (4-6 септември)
Пренареждане на Матрицата (7-10 септември).
За записване: office.barep@barep.org и тел. 0888 923 621.
www.barep.org

Към кого са насочени семинарите:
  • психолози (в т.ч. и студенти), психотерапевти, хомеопати, хипнотерапевти, регресионисти, диетолози, НЛП-консултанти, социални работници и всякакви професионалисти, които помагат в преодоляване на негативни състояния и могат да прилагат ТЕС и ПМ в работата си с клиенти;
  • професионалисти от алтернативните методи за здравето и благополучието: ТЕС-консултанти, лайф-коучове, СКЕНАР-терапевти, енергийни лечители, масажисти и юмейхоисти, йога-инструктори;
  • хора, търсещи ефективни методи за лична трансформация;
За новости в областта на енергийната психология посетете facebook страницата на БАРЕП facebook.com/barep.org

Ирена ще бъде гост в новото издание на LIVE в 8 със Списание 8, което ще се проведе на 11 август от 20 ч. във фейсбук страницата на Списание 8.

Още по темата:

Бялото братство призовава за всенародна молитва за България Събития

Бялото братство призовава за всенародна молитва за България

Нека на 22 септември, в 12:00 часа, всеки да отправи съзнанието си към Бог

България пее с Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за Човека” Събития

България пее с Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за Човека"

Музикалният формат е отворен за всеки, който иска да пее, без значение има или не музикална подготовка

100-годишна от Йоркшир моли за прекратяване на изолацията Събития

100-годишна от Йоркшир моли за прекратяване на изолацията

В Мелбърн над 240 са арестувани след протести против строгия локдаун

Изригна вулканът Кумбре Виеха на остров Ла Палма Събития

Изригна вулканът Кумбре Виеха на остров Ла Палма

Евакуирани са над 5000 души, пострадали няма

SpaceX Inspiration4 откри официално туристическия космически сезон Събития

SpaceX Inspiration4 откри официално туристическия космически сезон

Всичко в капсулата е напълно автоматизирано. Никой от пътниците не е професионален астронавт.

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта Събития

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта

Любовта е търсене, премеждие, отдаване, принасяне, жертва, кръст, пътуване...

Кръстовден – денят, в който в Кръстова гора се случват чудеса Събития

Кръстовден – денят, в който в Кръстова гора се случват чудеса

По традиция ежегодно хиляди поклонници прекарват нощта на открито там

Подарете си ударни дози смях и силни емоции! Събития

Подарете си ударни дози смях и силни емоции!

Елате на 19 септември в парк Военна академия и се забавлявайте на представлението „Приятно ми е, Ива!”

Българка е в топ 3 на музикалния конкурс „Нова вълна” в Сочи Събития

Българка е в топ 3 на музикалния конкурс „Нова вълна” в Сочи

Наградата на Деница Караславова бе връчена от прочутия казахски певец Димаш Кудайберген

Над 1300 участници се очакват в третото издание на Kaufland София полумаратон Събития

Над 1300 участници се очакват в третото издание на Kaufland София полумаратон

Акцент и тази година е ограничаването на пластмасата за еднократна употреба

Български ученици с медали по космически науки от Space Camp Turkey Събития

Български ученици с медали по космически науки от Space Camp Turkey

Космическият център в Измир е създаден по модел на НАСА

Методът на Вим Хоф отново в България Събития

Методът на Вим Хоф отново в България

Семинарите през октомври ще води Барт Пронк - дясната ръка на „Ледения човек"

Фестивал Граждански будилник 2021 – да поставим правата на сцената Събития

Фестивал Граждански будилник 2021 – да поставим правата на сцената

Заповядайте на Фестивала на 26 август 2021 г., от 16:00 часа, пред Лятната сцена в Борисова градина

Близо до природата и чистата радост Събития

Близо до природата и чистата радост

Узана Поляна Фест събра 10 000 души и ги отведе в измерение на чисто удоволствие от живота

Най-мощната приливна турбина в света започва да произвежда ток Събития

Най-мощната приливна турбина в света започва да произвежда ток

Свирепите води в североизточното крайбрежие на Шотландия са най-подходящото място

Джеф Безос наистина полетя в космоса за 11 минути Събития

Джеф Безос наистина полетя в космоса за 11 минути

Подвиг, сбъдната мечта или нехайна прищявка на богаташ е това, коментира The Atlantic