Подкрепете ни!




ХороскопСтанислава Цветкова / 27 януари 2021

Астрологът Гал Сасон: Най-големият урок за човечеството е единство

Това, през което България ще мине тази година, се случва веднъж на 84 г. – време за пълна промяна, революции, пробуждане

Астрологът Гал Сасон: Най-големият урок за човечеството е единство


Интервюто е публикувано в брой 1/2021 г. на Списание 8

2020 г. влезе в историята и със сигурност  за нея ще се говори още дълго време. Тя извади най-големите и най-дълбоки страхове – от смъртта, от неизвестното, от изолацията. Какъв беше урокът, който човечеството трябваше да научи, и дали новата 2021 година ще ни позволи да поемем дъх по-спокойно? По традиция в първия брой на новата година ви срещаме със световноизвестния астролог Гал Сасон – утвърден автор и духовен учител с многобройни последователи в Европа, САЩ и Близкия изток, а нашата България е в сърцето му, защото баща му е от Варна.
Неговите енциклопедични познания и харизматичното му присъствие го правят търсен гост и оратор. Изнася лекции в Университета на Южна Калифорния и Университета на Тел Авив и води семинари по кабала, астрология и мистицизъм. Новата му книга  „Астрологична прогноза за 2021: Светлина в мрака“ на издателство „Кибеа“ разкрива какво ни вещят звездите за следващите 12 месеца.  


Гал Сасон е утвърден автор и духовен учител с многобройни вдъхновени последователи в САЩ, Европа и Близкия изток. Вече повече от двадесет години води семинари по кабала, астрология и мистицизъм. Автор е на редица книги. Първата от тях е „Едно желание може да промени вашия живот“, която е преведена на повече от осем езика и се ползва с подкрепата на Негово Светейшество Четиринадесетия Далай Лама.

- Какъв е най-големият урок, който трябваше да научим от 2020 година?
- Урокът на 2020 г., белязана от  пандемията от COVID-19, е единството. Това е и нашият житейски урок – от момента, в който сме заченати, до момента, в който умрем – единството. Претендираме, че сме различни, че имаме его, че имаме имена – това са дребни игри, които играем. 2020-а ни учи на обединение. Дори в световните войни, които сме преживели, не са били замесени всички държави. Това е първият път в историята на човечеството, когато всяка страна, всяко място на планетата изпитва еднакви симптоми, еднакви страхове, рестрикции и ограничения. Всички носим добре познатите ни маски, имаме еднакви очаквания и страхове за ваксините. Това е урокът на миналата година и на коронавируса – всички сме едно.
През 2020 г. имахме съвпад на Плутон и Сатурн през януари, а през декември – на Юпитер и Сатурн. Тези съвпади също са проявление на единството – две небесни тела, които се движат всяко по своята орбита, в един момент се събират на едно място, за да започнат нов цикъл.

- Какво се случи на 21. 12.2020 г.?
- На 21 декември бе великият съвпад на Юпитер (разширяването) и Сатурн (фокусът), който се случи за първи път от 20 години. За първи път от 200 години планетите се придвижват в друг знак – от консервативния Козирог в либералния Водолей – знака на хуманизма, на технологиите, на мисленето „извън кутията“. Този съвпад обозначава края на един цикъл и началото на друг. (Още за зората на Водолея - в бр.12/2020)

- С какво е свързано числото 5 в нумерологията  – сборът от числата на 2021 г.?
- Числата служат за разказване на истории. Можем да кажем, че 2021 г. е сякаш родена от „трудни“ родители. В нумерологията 5 е нестабилно число, свързано е с война. Ако се замислим за поредицата цифри от 1 до 9, 5 се намира по средата, на еднакво разстояние от единицата – раждането, и деветката – смъртта, между началото и края, между дуалността. Пет на арабски е „хамса“ - ръката на Фатима (в исляма) и на Мириам (в юдейството). Познавате нейното изображение – петопръстна длан, обърната надолу или нагоре, обикновено с око по средата. Това е символ, предназначен да отблъсква злото. В кабала петицата се асоциира с червен цвят, с кръв.  Но така е винаги при смяна на епохите – покръстени сме с кръв. В този смисъл през 2021 г. ще ни се наложи да утвърдим себе си и да се борим за онова, което е важно за нас. Помнете, че карта петица има и в Голямата аркана, което означава божествена помощ. В личен план, понеже петицата се свързва с Марс, хубаво е да се съсредоточим върху действията, в това число физическите упражнения, плуването, бойните изкуства, йогата.

- Когато Меркурий е ретрограден, го свързваме с негативни ситуации. А кои са положителните му аспекти?
- Свидетели сме на повече синхроничности и щастливи случайности, възможно е да достигнем до прозрения, свързваме се по-лесно с божественото и с висшия си аз. Този период е благоприятен за бекъп на компютрите. Освен това усилва способността ни за сбъдването на желания, за изцеление и бърз отговор на молитвите ни. Може да се свържем със стари приятели, да получим послания от минали животи и да имаме усилена интуиция. През 2021 г. Меркурий е ретрограден във въздушни знаци, което е чудесно, в техните условия той се справя най-лесно.  

- По традиция всяка година ви питам за астрологичната прогноза за България…
- Според  наталната карта на България, съставена за датата 24 април 680 г., през 2021 година страната най-после ще се освободи от Сатурн, а през 2024 г. -  и от Плутон, за да може духът на Водолея да я изцели. Планетата Уран, която има много непредвидима енергия, е в т.нар. дом на семейството. Това, през което България минава, се случва веднъж на 84 години – време за революция и пълна промяна. Може да го тълкуваме като пробуждане и ключов период за страната. Юпитер ще се премести в дома на парите, което е  позитивно – свързва се с повече инвестиции, финанси, иновации. Очаква се смяна на правителството и на хората на върха, а след март  ще има добри перспективи за хората на изкуството. Страната ще получи световно признание за редица от своите таланти.

- През февруари ще станем свидетели на седем небесни тела във Водолей. Какво значи това?
- На 11 и 12 февруари, когато е китайската Нова година, която винаги се пада на новолуние във Водолей, ще имаме Венера и Марс във Водолей, Юпитер и Сатурн във Водолей и астероида Минерва отново във Водолей. Това са общо 7 небесни тела в този знак, което се случва изключително рядко. Истината е, че отворихме вратата на 2021 г. и я посрещнахме на 21 декември миналата година, но ще влезем в нея на 11 и 12 февруари. Ще наблюдаваме много промени, революции, разклащане на лидерски позиции. Енергията ще се премести от Земята към Въздуха.  Дори в личен план фокусът към кариерата, успеха, парите, за които досега отговаряше Козирог, ще се премести към Водолея. Неговата мантра е: „Което е добре за другите, то е добре и за мен“ – този знак отговаря за волята на общността – да запомним, че ние сме едно и всички принадлежим на планетата Земя.



- В книгата си споменавате астероида Минерва...
- Минерва, наричана още Атина Палада при древните гърци, е любимата дъщеря на Плутон. Тя е девствената богиня на мъдростта, етичната война и справедливостта. Астероидът е открит на 28 март 1802 г. Минерва символизира творческия разум и ценностите, които сме готови да отстояваме. През 2021 г. тя ще транзитира във Водолей до 7 март, затова ще черпим мъдрост от науката, технологиите, иновациите. След 8 март тя ще се премести в Риби, където ще бъде до края на годината. Тогава мъдростта ù ще се проявява чрез сънища, интуиция, медитация, изкуство и мистицизъм. Вдъхновените от нея прозрения могат да бъдат особено силни от 14 май до 27 юли.

- Намираме се в епохата на Водолея. Ще я усещаме ли повече през тази година и как?

- Да, великият съвпад, който настъпи в края на 2020 г., отваря вратата към епохата на Водолея. Водолеят се свързва с приятели, комуникации, сътрудничество, с осъществяването на желанията. Напомня ни да бъдем по-алтруистични с идеята, че има достатъчно за всички. Този въздушен знак е символ на свободата – но не само да искаме свобода, но и да я даваме на другите. Според Дървото на живота 2021 г. ще бъде година, в която от нас ще се изисква да отстраним излишното и негативизма от живота си.

- В книгата си пишете за големия сблъсък между Сатурн и Уран.
- Той е свързан с борбата на миналото и на бъдещето, чудесен период е за преобразяване. Сатурн олицетворява дисциплината и планирането, а Уран – промяната. Вместо да чакаме промяната да дойде сама, трябва да я потърсим и „случим“. Време е за план, дисциплина и концентрация, за да се посветим на промяната в живота си, дори да се чувстваме като риба на сухо, защото сме излезли от зоната си на комфорт. Ще имаме усещането, че сме заклещени между две енергии – например да сме принудени да направим неща, които не искаме. Ще се чувстваме така през февруари, юни и декември. Може да се върнете мислено  към 1988 г. и да видите какво се е случило в живота ви тогава, за да знаете какво да очаквате сега. Опитайте се да си спомните стремежите, може би сега ще ви се удаде възможност да ги осъществите.

- Какъв друг интересен период ни предстои през 2021 г.?
- От май 2021 г. до януари 2022 г. ще сме свидетели на т.нар. северен възел в Близнаци. Такъв период вече сме преживели от октомври 2001 г. до април 2003 г., както и от март 1983 г. до септември 1984 г. Ако се намирате във възрастовия сегмент 18-19, 37-38, 55-56 или на 74 години, то ще преживеете, така да се каже, едно завръщане. Въпросът към вас ще бъде „Накъде искате да полетите?“. Възлите в астрологията са свързани с кармата, което означава, че се намирате в повратна точка от живота си. Ако сте на 9, 27-28, 46-47, 65 и 83-84 години, трябва да се разделите с неща, които сте държали твърде дълго. Това може да бъдат навици или аспекти на рутината. Възможно е мнозина в тези възрастови групи да преживеят драстични промени като развод, смяна на кариерата или преместване в друга държава. Освен това Близнаци е въздушният знак, който управлява белите дробове, ръцете и нервната система. Много от уроците му се предават чрез тези части на тялото, така че отделете по-специално внимание на дишането си, кардио упражненията и намаляването на стреса.

- За кои зодии предстоят най-големите промени?
- За всички зодии ще има промени, но най-много трансформации ще преживеят Водолеите. Те ще опознаят себе си по нов начин и ще открият своя потенциал, възможно е да получат предложения за смяна на работата, местоживеенето. Представителите на Овен трябва да бъдат гъвкави в социалния си кръг. Телците може да достигнат до професионалните си върхове, но ще трябва да затвърдят ценностите си и мисията си. Отношенията на представителите на Лъв както в личен, така и в професионален план ще бъдат подложени на анализ. Добре е да се избавят от егото си. На работното място на зодия Дева ще се излива поток от творческа енергия, която трябва да се използва максимално. Стрелците ще получат големи възможности и ще изградят сериозна мрежа от контакти около себе си.

- Как да преминаваме по-лесно през трудните изпитания на живота?
- Най-същественото е да се научим на приемане. Дори и думата „кабала“ на иврит означава приемане. Трябва да приемаме всичко, което се случва около нас – самота, страх, загуба на пари, на приятели, членове на нашите семейства. Да се научим да наблюдаваме всичко сякаш от птичи поглед – от погледа на Бог… Това не означава, че не трябва да тъгуваме, но колкото повече приемаме и разбираме, че това е било необходимо, толкова по-лесно ще преминем на следващото ниво.

Купи книгата на Гал Сасон тук



Крал Чаши – карта Таро за 28 март Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 28 март

Той ни носи посланието да сме меки и свързани със сърцето

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време, за да вземем правилното решение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е ден за творчество, в четвъртък бъдете решителни, в неделя се погрижете за по-възрастните ви близки

Крал Мечове – карта Таро за 26 март Хороскоп

Крал Мечове – карта Таро за 26 март

Ще имаме възможност да видим ясно посоката занапред и да придобием безпристрастен поглед над цялостната картина

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта Хороскоп

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта

Той продължава една нощ и един ден, започвайки от вечерта на пълнолунието

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март

Случват се мощни размествания и е възможно да поемем по нов път

Днес е пълнолунието във Везни Хороскоп

Днес е пълнолунието във Везни

То ще е последвано от коридор от затъмнения, който обещава да е богат на събития

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март

Днес е ден, в който трябва да се вслушаме в гласа на сърцето си

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март

Всяко усещане за липса е част от лечебното пречистване, което създава място за новото

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март

Добър момент да споделяме това, което имаме, защото така се настройваме към потока на изобилието

Петица Мечове – карта Таро за 21 март Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 21 март

Желанието да победим на всяка цена излага на риск всичко, което сме изградили дотук

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март Хороскоп

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март

Важно е да намерим нещо вдъхновяващо, което да ни води напред

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март

Добре е да си дадем сметка за нещата, които ни спират – дали са страхове от неизвестното или спомени от минали несполуки?

Колесницата – карта Таро за 18 март Хороскоп

Колесницата – карта Таро за 18 март

Пътят не е гладък, но носи вдъхновение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник се погрижете за здравето си, в четвъртък бъдете смели, в петък не решавайте финансови въпроси

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март

Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно?