Подкрепете ни!




Хороскоп8 февруари 2021

Литературен хороскоп

Вижте кой е Отело, Мадам Бовари, Онегин, мис Марпъл...


Мъжът и Жената Козирог
Мъжът и Жената Козирог
Мъжът Овен според литературния хороскоп е Отело (У. Шекспир). Той е ревнив до безумие. Половинката му трябва да избягва дори намек за изневяра, инак няма да се отърве от неприятности. Но ако не дава никакви поводи за ревност, Отело ще е най-грижливият и внимателен житейски спътник.
Жената Овен се асоциира с Дездемона (У. Шекспир). Тя е вярна, постоянна в чувствата си дама, която нерядко бива незаслужено подозирана в изневяра и предателство. Тя е жертва на злите езици, пада в интригантската клопка на лоши хора и неблагоприятни обстоятелства. Но има силите и възможностите да промени всичко, само ако внимателно се вгледа в околните.

Мъжът Телец често е наричан от астролозите Дон Кихот (М. Сервантес). Неговите благородство, великодушие и готовност за рицарски подвизи нямат граници. Дон Кихот е безкористен мечтател, който си създава фантастичен жизнен идеал.
Жената Телец е типичната Роксолана (по едноименния исторически роман на Павло Загребелни). Тя никога няма да изпадне в безтегловност. Навсякъде ще си намери място под слънцето - при това най-доброто. Роксолана винаги ще се грижи за тези, които обича.

Мъжът Близнаци е супергероят на любовните похождения. Затова не е неочаквано, че е обявен за Дон Жуан. Всички го смятат за дързък нарушител на моралните и религиозните норми. Всички мислят, че той може да покори всяко женско сърце. Всъщност той просто не може да отказва - на нито една.
Жената Близнаци - заради своето непостоянство тя е Мадам Бовари (Г. Флобер). Около нея винаги се въртят много фенове и ухажори. Тя е влюбчива, но често не попада на подходящите мъже. Мадам Бовари е в състояние да презре всички условности и отново, и отново да се хвърли във водовъртежа на любовта, който я засмуква завинаги. Дали ще й провърви на любовния фронт - зависи само от нея. Малко повече разсъдливост и постоянство няма да й попречат.

Мъжът Рак е типичният Герой на нашето време (М. Лермонтов). Печорин се плаши от скърцането на резето, но безстрашно отива в гората на лов за мечки. Печорин е чудесен аналитик, изчислява прецизно всяка своя постъпка. 
Жената Рак — съблазняваща, ревнива и отмъстителна по натура. Същинска Медея (Eврипид). Тя привлича мъжете към себе си подобно светлината на свеща - пътника, но преди да се поддадете на нейния чар, трябва добре да помислите как да не изгорите в пламъка на нейната любовна страст. 

Мъжът Лъв — е Карамазов (М. Достоевски). В него се усеща сила, бушуват неукротими страсти, той винаги получава това, което иска, без да го интересува цената. Целта оправдава средствата - е неговият девиз. Ако веднъж повярва в една идея, този човек ще й е верен до края. Но преди да достигне тази идея, той ще мине дълъг и мъчителен път в търсене на самия себе си и своето отношение към света.
Жената Лъв е безстрашната Скарлет О Хара (Маргарет Мичъл). Всички изпитания, които изникват на житейския й път, тя ще преодолее с чест и високо вдигната глава. И непременно ще получи това, което иска и към което се стреми. 

Девите са създадени за любов и затова Мъжът Дева е Ромео, а Жената-Дева - Жулиета (У. Шекспир). Те цял живот ще обичат един човек. Ще обичат искрено, романтично, отдавайки се на любовта напълно. И ако съдбата ги раздели с любимата (любимия), те нама да потърсят „заместител". „Два пъти любов в живота няма".

Везните - както мъжете, така и жените са надарени с нетрадиционни детективски способности. Ето защо Мъжът Везни може да бъде сравнен с Ераст Фандорин (Б. Акунин), а Жената Везни с мис Марпъл (А. Кристи). Фандорин се отличава с ясно формиран поглед върху живота. За него е важно да живее в съгласие със собствената си съвест, дори ако това противоречи на общоприетите норми. Мис Марпъл е добра душа. Тя не търпи несправедливост и прави всичко възможно, за да възтържествува истината. 

Скорпионите носят нещо дяволско и мистично. Затова Мъжът Скорпион е Воланд (М. Булгаков, „Майстора и Маргарита"), а Жената Скорпион е Дама Пика (А. Пушкин). Воланд е змията-изкусителка. Със загадъчно дълбок глас той ще разказва за прелестите на порока и ще ви тегли към адските мрежи. Той е страстен и темпераментен, има дар да убеждава. Тънък психолог, добре познава хората и умее да очарова. Дама Пика е фаталната жена. С нея никога не е скучно. Винаги различна, тайнствена, шармантна и непредвидима. Ангел и дявол в едно, огън и лед, слънце и луна.

Мъжът Стрелец - Робин Худ. Точен, винаги уцелващ десятката. Принципен, борец за справедливост. Ако до теб е Робин Худ - никой няма да посмее да те обиди. 
Жената Стрелец - Есмералда (В. Юго "Парижката Света Богорозица"). Добро, мило, ласкаво, наивно създание, в което не можеш да не се влюбиш. От мнозината ухажори тя винаги отдава предпочитанията си на най-красивия, но не винаги той е най-достойният.

Мъжът Козирог е Андрей Болконски (Л. Толстой, „Война и мир"). Болконски е човек, готов да даде живота си за родината или каузата, с ярко изразено чувство за дълг. Патриот и надежден партньор.
Жената Козирог - Наташа Ростова (Л. Толстой, „Война и мир"). Тя е вярна любяща жена, добра майка, прекрасна домакиня, умееща да създава уют. Интелигентна и умна, но с трудности във връзките.

Мъжът Водолей е Евгени Онегин (А. Пушкин). Той е уморен от светския живот човек. Преситен е, все му е скучно и депресивно. По-голямата част от живота му минава като на сън, а когато се събуди, често се оказва, че не е забелязал най-важното в живота си и е минал покрай щастието си. 
Жената Водолей е Татяна Ларина (А. Пушкин) - искрена, чиста душа. Дива, печална и мълчалива, както я описва великият поет. Освен това е скромна и наивна. Ако надживее нещастната си любов - ще стане истинска светска лъвица, ще си придаде ослепителен блясък и ще разбива мъжките сърца, оставайки вярна на мъжа си, дори да не го обича.

Мъжът Риба е Ихтиандър (А. Беляев). Той може да живее само в своята среда, където всичко е близко, познато и скъпо на сърцето му. Много му е трудно да се приспособи към непривична обстановка.
Жената Риба е бунтарка по натура. Затова в този забавен руски литературен хороскоп тя е оприличена на героинята от „Буря" на Островски - Катерина. Тя е над общоприетите социални стереотипи и живее в съгласие със своите си закони, но понякога не издържа на външния натиск. В душата й бушува буря и тя винаги е в състояние да се справи с яростните природни явления в себе си.

Източник

Още по темата:

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...