Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 23 април 2024

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции


На 24 април е пълнолунието в Скорпион
Елемент – Земя/ Вода
Качество – неподвижност
Начало – женско
Планета управител – Венера/Плутон и Марс
Карта Таро – Жрецът/Смъртта
Част от тялото – гениталии, полово-отделителна система

Пълнолунието в Скорпион се случва две седмици преди или след Новолунието в Телец и идва, за да прочисти всичко остаряло и излишно и да отвори пространство за нещо ново. Можем да наблюдаваме в небето как през следващите четиринадесет дни Луната намалява всяка нощ, което спомага за изтичане на ненужното от живота ни. Сега е добър момент да се освободим от нездравословните модели и зависимости, за да можем да направим място за нещо по-подходящо.

Нашата съзнателна посока (Слънцето в Телец) в момента е насочена към постигане на самостоятелност и материална сигурност, но дълбоко в себе си носим копнеж по интимност и сливане (Луната в Скорпион). Това може да носи объркване и притеснения, да не знаем кой път да поемем – дали да заживеем с партньора в общо жилище, дали да слеем фирмите си, дали да движим финансите си заедно, или да се отделим.

И двата знака са неподвижни, така че имат в себе си много ригидност и инат – никой не иска да отстъпи и трудно разбира чуждата позиция. Те идват за да утвърдят новото, което предните кардинални знаци са донесли. Ако оста Овен/ Везни е свързана с поява на партньорство, то Телец/ Скорпион пренася отношенията на следващото ниво – общите притежания, можем ли да живеем заедно, да имаме общи финанси, да намерим обща гледна точка между различните ни ценностни системи.



Основните теми, в които ще се случва лечение, пречистване и по които ще търсим баланс:

- мое/наше;
- моите ценности/нашите ценности,
- отделно/заедно;
- слагане на граници/сливане с другия;
- това, което можем да докосне/това, което чувстваме;
- тяло/душа;
- материя/мистика;
- живот/смърт;
- съграждане/разрушаване;
- земно/отвъдно;
- статукво/трансформация;
- навик/промяна;
- сигурност/риск;
- познато/непознато;
- инат/пробив;
- светлина/мрак;
- разтеж/гниене;
- ресурси/травми;
- пречистване/замърсяване;
- подхранване/отрова

Граници

Това е оста на границите и физическото тяло. Ако Скорпионът казва „Да“ и желае сливане, интимност и взаимодействие, то Телецът е по-склонен да каже „Не“, за да има своята независимост. Пълнолунието ни учи да сме гъвкави и да сме по-свързани с автентичните си нужди, вместо да реагираме от място на подсъзнателен страх – „другият ще ме погълне“ (Телец) или „другият ще ме изостави“ (Скорпион).

Когато изпадаме в крайности, това обикновено се дължи на стари травматични случки или отношения – най-често модели на поведение, изградени още в детството. Ако, когато сме били малки, нашите граници не са били уважавани, ние или свикваме, че нямаме право на такива, или ставаме прекалено войнствени в опит да ги утвърдим.

Сега имаме шанс тези автоматични поведенчески навици да бъдат трансформирани – все пак Скорпионът е лечител, магьосник и шаман, който може да стигне до най-сенчестите и дълбоки места на нашето подсъзнание, да излекува корените на проблема, така че всички произтичащи от там нездравословни модели да отпаднат от само себе си.



Екология

Тъй като Луната в Скорпион отговаря за замърсяванията и отровите – както на физическо, така и на емоционално ниво – сега е подходящ момент за детоксикация на тялото или работа с травматични преживявания. Могат да излязат да дневен ред екологични теми за пречистването на природата, да се появи информация за злоупотреби и замърсяване на водите. Скорпионската Луна ще ни предупреди за нередностите, а Слънцето в Телец ще намери начини за справяне с тези проблеми.

Емоции

Скорпионът е свързан с нашата сянка и най-дълбоките ни тайни, с темите табу и болките от миналото, така че това Пълнолуние може да извади на повърхността много интензивни емоции – обида, гняв, вина, срам, отвращение. Добре е да ползваме момента и да потърсим начин за тяхното изцеление – дали да отидем на терапевт, дали да се запишем на някакъв семинар за работа с емоциите – но е важно да не оставаме да циклим в тях, а да направим за себе си нещо ресурсно (Телец).

Ние сме като магнит за преживявания, така че най-важна е нашата собствена вътрешна настройка. Ако често обвиняваме околните, ще привличаме и съответното нечестно отношение към себе си; ако се чувстваме аутсайдери, ще попадаме в ситуации на отхвърляне.

Вместо да прехвърляме вината върху някого друг и да се фокусираме върху външните предизвикателства, нека си спомним, че те идват, за да ни помогнат да излекуваме раните, които са скрити дълбоко в нашата душа. Това е силата на Скорпиона-Магьосник – той може да създава реалности и да изцелява, може както да разрушава, така и да съгражда. Важното е да започнем да осъзнаваме своите способности и да трансформираме вътрешното си състояние така, че да привличаме към себе си преживявания, които са подхранващи.
 


Материя и дух

Двата знака свързват реалностите на физическия свят (Телец) и духовното измерение (Скорпион). Ние сме част от Вселенското Съзнание и сме се родили във физическо тяло, за да можем да въплътим духа в материята. Един нелек процес, в който трябва да поддържаме усещането за по-голямата картина и за смисъла, докато се учим как да функционираме в плът и кръв. Как да се наслаждаваме на тази опитност чрез сетивата си (Телец), без да се изгубим в удовлетворяване само на плътски желания, а да ги превърнем в духовни изживявания (Скорпион). Например ако се храним не просто по навик, а наистина усещаме вкуса на храната, или по време на секс преминем отвъд чисто физическото удоволствие – това се превръща в сливане с Бог.

Навик и риск

Скорпионът обича да рискува, негов девиз е „Всичко или нищо“ и е готов дори да пожертва себе си в порива си да достигне целта. Неслучайно един от символите му е Фениксът – птицата, която изгаря и от пепелта се ражда наново. Това е много некомфортно за бавния Телец, който обича да има план, да контролира нещата и да трупа притежания. Той си създава навици и ритуали, които му помагат да пести енергията си и да има сигурност.

Сблъсъкът между тези две противоположности ни учи как да растем и да се развиваме. Животът се състои от редуващи се фази: разширение и след това утвърждаване на позиции; риска да покорим непознати територии и след това да изградим база на новото място. За нас е важно да имаме достъп и до двете енергии, така че да не отиваме в крайности – нито непрекъснато да рушим и да се запалваме по нещо ново, нито да уседнем и да живеем по навик, оставяйки енергията ни да блатяса.

Притежания

Телецът има нужда от сигурност и я намира в своите притежания. За него е важно да има своя собствена територия, в която да се чувства в безопасност и да избира кого да допусне там и кого – не. Да има финансова сигурност и да разполага с парите си, както той си реши.

Скорпионът иска да е във взаимодействие с още някого, да имат обща цел, приоритети и ресурси, да влагат заедно усилия, за да се движат проектите. Много му е важно да бъде допуснат зад стените на Телеца, така че използва всички средства – цялата си интензивна и пробивна енергия, дори ако е нужно може да манипулира, умолява или изнудва – само и само да получи достъп до крепостта.

Това Пълнолуние може да ни донесе яснота около общите притежания и инвестиции, могат наяве да излязат някакви предизвикателства и нередности, или обратното – да се случи нещо градивно – да приемем предложение за участие в общ проект, да получим финансиране или кредит, да придобием с партньора общи наследства или парични суми.

Ритуал
Подходящ момент е във времето около Пълнолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да освободим от живота си – потиснат гняв, обида, емоционални травми, нездравословни граници, зависимости. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си. След това да ги отворим и да изгорим листчето, като едновременно с това вътрешно помолим Вселената да ни помогне, така че това пречистване да стане по най-подходящия за нас (и всички свързани по някакъв начин с молбата ни) начин, с оптималното темпо и количество. После може да пуснем осъзнато и с уважение пепелта в течаща вода.

Трябва да имаме предвид, че всеки такъв ритуал може да стартира процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко остаряло се прочиства. Накрая можем да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Това бе откъс от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.)
и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Тук може да прочетете за новолунието в Стрелец, тук за пълнолунието в Рак, а тук за новолунието в Козирог.

Интервю с Богомила прочети
тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"



Още по темата:

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май

Тя е свързана със земната енергия, познава билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Месечна астрологична прогноза Хороскоп

Месечна астрологична прогноза

Оставете несигурността зад гърба си. Хвърляйте се смело напред и опитвайте нови неща.

Крал Чаши – карта Таро за 2 май Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 2 май

Той носи послание да сме меки и свързани със сърцето

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май

Това, което е плашещо, може да съдържа огромни възможности.

Асо Мечове – карта Таро за 30 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 30 април

Имаме възможността да създаваме нови, свежи възможности и ситуации в живота си

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април Хороскоп

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април

Има нужда да намерим и подобрим баланса в живота ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник планирайте, в сряда избягвайте рисковете, в петък бъдете решителни, в събота посветете време на любимите си хора

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите