Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 27 декември 2023

Днес е пълнолунието в Рак

То идва, за да прочисти всичко, което вече е остаряло и излишно, и да отвори пространство за нещо ново


Днес е пълнолунието в Рак
Представяме ви втори откъс от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.) и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Тук може да прочетете за новолунието в Стрелец, които беше на 13 декември.

Елементи – Земя/Вода
Качество – кардиналност
Начало – женско
Планети управители – Сатурн/Луна
Карта Таро – Дяволът/Колесницата
Част от тялото – гръден кош, гърди, лимфни възли

Пълнолунието в Рак се случва две седмици преди или след Новолунието в Козирог и идва, за да прочисти всичко, което вече е остаряло и излишно, и да отвори пространство за нещо ново. Можем да наблюдаваме в небето как през следващите четиринадесет дни Луната намалява всяка нощ, което спомага за изтичане на ненужното от живота ни. Сега е добър момент  да се освободим от нездравословните модели и зависимости, за да можем да направим място за нещо по-подходящо.

Слънцето е свързано с нашето съзнателно намерение и волята за постигането му. В момента то е в Козирог и има силен импулс за постижения, полагане на цели и надграждане на досегашните успехи.
Луната носи подсъзнателните нагласи и това, от което имаме нужда, за да се чувстваме в безопасност. Тя е в противоположния знак Рак и е силно емоционална, има нужда от дом, уют и свързване с близки хора.

Всеки от нас е изтъкан от множество противоречия и обикновено по Пълнолуние се чувстваме разпънати между различни крайности, но точно тогава има и най-голяма възможност за развитие, възможност да разширим разбиранията си, да осъзнаем по-голяма част от това, кои сме всъщност и защо сме тук. Това е един от тези моменти, които съдържат в себе си огромен потенциал за намиране на баланс и интеграция между различните импулси в нас.



Това е едно много емоционално Пълнолуние, в което ще сме изключително чувствителни и е възможно да ни се плаче повече от обикновено. Сълзите в този момент са лечебни, така че е добре да си позволим да излеем това, което се е насъбрало, за да ни олекне. Важно е обаче да не прехвърляме отговорността за своите чувства на някого друг (Рак), а да се погрижим сами за себе си (Козирог).

Истинското порастване е, когато сме осъзнати за емоциите си и умеем да присъстваме за тях – без да ги потискаме и без да им позволяваме да ни залеят. Това е мъдростта, на която ни учи това Пълнолуние.

И двата знака са кардинални, така че всеки се опитва да наложи своята истина по своя си начин – Козирогът изисква отговорност и човек да държи на дадената дума на всяка цена, докато Ракът настоява за емоционално присъствие и свързване през сърцето.

Основните теми, в които ще се случва лечение, пречистване и по които ще търсим баланс:

– баща/майка;
– кариера/семейство;
– самостоятелност/корени;
– аскетизъм/уют;
– работа/дом;
– отговорности/детинско поведение;
– рационалност/емоции;
– хлад/топлота;
– задължения/нужди;
– дисциплина/грижа;
– суровост/мекота;
– авторитет/състрадание;
– възрастен/вътрешното дете;
– самодостатъчност/зависимост;
– решителност/колебливост;
– стабилност/уязвимост;
– последователност/цикличност;
– придвижване напред и нагоре/две напред, едно назад;
– бъдеще/минало



Приключване и освобождаване

Ракът е свързан с майчинството, къщата, домашния уют, грижата за околните, интуицията, женските енергии. Той е много емоционален знак, който има нужда от сигурност и затова често се „закача“ за неща – както материални, така и емоционални. Това Пълнолуние е много подходящо време за разкачване, за освобождаване на пространство и пречистване от всичко излишно. За приключване на емоционални модели и отношения, които вече не ни вършат работа. На повърхността може да излязат чувства, които са били дълбоко натъпкани в душата ни и скрити дори от самите нас. Дошло е време те да бъдат видени, признати и пуснати да си вървят, за да направим място на други, по-подхранващи.

Родители

Основна тема, свързана с Рака, са отношенията с родителите и семейната карма, която носим. Възможно е да се активират и теми от детството – неща, които сме попили като съвсем малки без дори да си ги спомняме, но които и до ден днешен подсъзнателно управляват живота ни. Ако имаме повтарящи се ситуации, за които си казваме: „винаги така ми се случва“, или „защо все на мен“, може би е добре да погледнем назад в миналото и да се замислим – дали не повтаряме стари истории?

Ние не можем да променим миналото, но можем да сменим позицията, от която гледаме към него. Ако се чувстваме обидени или се опитваме да спасяваме своите родители или прародители, това изсмуква нашите сили и нямаме енергия за собствения си живот. Сега е подходящо време да осъзнаем моделите, в които неволно сме се впримчили, да се разделим с тях и да преместим фокуса си към това, което е ресурсно и подхранващо. Много добри подкрепящи методи са работа с т.н. „вътрешно дете“ и Семейни Констелации.



Разчистване

Много подходящо е да се направи едно изчистване на къщата и изхвърляне (или подаряване) на предмети, които сме насъбрали през годините. Ракът влага емоционално значение във всички притежания, така че има навика да трупа спомени и му е трудно да се освобождава от тях. Пълнолунието ще ни помогне да отсеем това, което наистина внася уют и ни е полезно, от това, което кара енергията да застоява и блатясва.

Здраве

Прочистващи диети, детоксикации и всякакви подобни процедури са също добре дошли и ще дадат добър резултат – Луната в момента е в собствения си знак и силата й е голяма. Така докато намалява през следващите две седмици, организмът ще бъде подкрепен в процеса на изхвърляне на токсини, излишни течности и вещества.

Ритуал

Подходящо е около Пълнолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да освободим от живота си  – зависимости, страхове, обида, хора и ситуации от миналото. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си. След това да ги отворим и да изгорим листчето, като едновременно с това вътрешно помолим Вселената да ни помогне, така че това пречистване да стане по най-подходящия за нас (и всички свързани по някакъв начин с молбата ни) начин, с оптималното темпо и количество. После може да пуснем осъзнато и с уважение пепелта в течаща вода.

Трябва да имаме предвид, че всеки такъв ритуал може да стартира процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко остаряло се прочиства. Накрая можем да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Интервю с Богомила прочети тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"

Още по темата:

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май

След всяко падане ние се изправяме по-силни и мъдри отпреди

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда се възползвайте пълноценно от Амавася, петък идва със силата на един специален ден – Акшая Тритя

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май

Предстоят ни решения, но все още не можем да направим крачка, защото нямаме яснота

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май Хороскоп

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май

Свободен съм да избера своето лечение и своята светлина

Силата – карта Таро за 4 май Хороскоп

Силата – карта Таро за 4 май

Както меката вода заглажда ръбовете на камъните, така и в нас има място, което съдържа едновременно смелост и покой

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май

Тя е свързана със земната енергия, познава билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Месечна астрологична прогноза Хороскоп

Месечна астрологична прогноза

Оставете несигурността зад гърба си. Хвърляйте се смело напред и опитвайте нови неща.

Крал Чаши – карта Таро за 2 май Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 2 май

Той носи послание да сме меки и свързани със сърцето

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май

Това, което е плашещо, може да съдържа огромни възможности.

Асо Мечове – карта Таро за 30 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 30 април

Имаме възможността да създаваме нови, свежи възможности и ситуации в живота си

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април Хороскоп

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април

Има нужда да намерим и подобрим баланса в живота ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник планирайте, в сряда избягвайте рисковете, в петък бъдете решителни, в събота посветете време на любимите си хора

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас