Подкрепете ни!




Същества от тъмнината се хранят с нашата тревожност и страх

Рудолф Щайнер за това, как да спрем да даваме ресурс на силите отвъд

Кадър от филма ”То”, 2017
Кадър от филма "То", 2017


Знаменитият антропософ Рудолф Щайнер в своите произведения описва враждебните духовни същества, които се хранят с нашите страх и безпокойство. Тревожността, депресията и страхът опустошават толкова много хора днес, особено в условията на пандемия, но малцина се замислят, че в допълнение към материалните отрицателни влияния в живота ни, ние може да сме и под влиянието на същества, които пребивават в измерения извън нашето обикновено възприятие.

В реалността има много повече от това, което можем да видим. Щайнер ни съветва да обърнем по-задълбочено внимание на усещането, слушането, вкуса, докосването. В действителност, анализите на Вселената разкриват, че около 73% от нея се състои от тъмна енергия, а други 23% - са тъмна материя.

Не ни е дадено на този етап - нито на обикновените хора, нито на учените - да тълкуват значението на тъмната енергия и тъмната материя. Не можем да видим нито едната, нито другата, нито да ги разберем. Освен това, човешкото око е способно да вижда само нищожна част от целия спектър на електромагнитното лъчение. Когато погледнем в небесата, 96% от синевата са невидими за нас.
Включете в това и познанията си за строежа на духовните сфери и става безпощадно ясно, че около нас съществува вселена от възможности, които са отвъд петте ни сетива.

Днес много малко учени са готови да се потопят в метафизиката, за да изследват живота  отвъд обикновеното възприятие, за да направят връзка между видяното и невидимото.

Рудолф Щайнер обаче, един от най-плодовитите и талантливи учени, философи и езотерици на своето време, посвещава голяма част от работата си на задачата да надникне зад завесата, споделяйки своето прозрение за по-дълбоката природа на живота и света отвъд.



Що се отнася до безпокойството и депресията,
Щайнер говори за враждебни същества в духовния свят, които влияят и се хранят с човешките емоции. Повечето от представителите на човечеството днес отхвърлят тази концепция категорично. Но привържениците на антропософията, мистиката, езотериката, лечители, шамани и духовни водачи, които имат достъп до духовните измерения, за да облекчат душевните страдания на своите пациенти, знаят какво има предвид Щайнер.

Мнозина са запознати с понятието енергийни вампири или хора, които смучат енергията ви и се хранят с негативните ви емоции. Относно съществуването на подобни обекти, които съществуват в други измерения, Щайнер пише:
„Има същества в духовните сфери, за които тревогата и страхът, произтичащи от хората, са лесно добита храна. Когато хората нямат безпокойство и страх, тогава тези същества гладуват. Онези, които все още не са достатъчно убедени в това твърдение, биха могли да разберат, че трябва да приемат този факт, независимо че не го възприемат на ментално ниво. Но за тези, които са запознати с това явление - то е единствената реалност. 
Ако страхът и безпокойството струят от хората и избухнат в един момент в паника - тези същества намират още и още изобилна храна и стават все по-мощни. Тези същества са враждебни към човечеството.
Всичко, което се храни с негативни чувства, с безпокойство, страх и суеверие, отчаяние или съмнение, в действителност са враждебни сили в свръхсетивните светове, които отправят жестоки атаки срещу хората, докато им се дава ресурс", пише Щайнер. 
„Човекът, който влиза в духовния свят, преодолява страха, чувството на безпомощност, отчаяние и безпокойство. Но точно това са чувствата, които принадлежат на съвременната култура и материализма. Те отчуждават хората от духовния свят и вселяват у тях безнадеждност и страх от неизвестното. По този начин гореспоменатите враждебни сили биват призовани несъзнателно от тези, които ги хранят", разяснява антропософът.

Отрицателните емоции са храна за враждебни духове
Твърдения като това не се приемат лесно в ежедневния разговор, управляван от твърд скептицизъм и научен материализъм. Днешните традиции се стремят да изгонят древната метафизична мъдрост и нейното практическо приложение от нашия живот и въпреки че науката е изключително ценно достижение, духовното възприятие винаги е било част от нашия опит.

„И все пак, въпреки циничния скептицизъм, всички древни мистериозни школи, истински шамански прозрения и езотерични учения (голяма част от които са потискани и/или изопачавани в продължение на хиляди години по очевидни причини) предават тази истина за „онези - с очи да виждат и уши да чуват", използвайки техния собствен език и символика" - подема темата и Бернхард Гюнтер. Според него тази концепция е залегнала в учението за езотеричното християнство, херметизма, шаманизма, в арабската митология, в суфизма, индианската духовност, в интегралната йога и други.

Взаимосвързаността ни с извънсензорни или свръхизмерни същества отдавна са част от нашата история и са пряко достъпни за всеки от нас, когато на въпроса се отдели подходяща практика и внимание, за да се отвори съзнанието за новото усвояване на непривична за мозъка информация.
Попадането в коловоза на спираловидния отрицателен вътрешен диалог, депресията, осакатяващата тревожност или неконтролируемия, ирационален страх е знак, както посочва Щайнер, за откъсване от истинската ни духовна природа, изострено от същества, които действат в духовните сфери. Ето защо някои смятат психическите разстройствата за духовни заболявания и докато разривът не бъде излекуван с подходящо внимание, отделено на развитието на духа, чувствата са склонни да се задълбочават и да носят още и още беди.

„Когато хората нямат безпокойство и страх, тогава тези същества гладуват" - заключава Щайнер.

 Източник

Още по темата:

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“ Мистерии и загадки

ДНК анализ на мумифицираните останки в Перу: „Определено не са хора“

Уфолозите остават скептични, смятат, че става дума за чучела

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх Мистерии и загадки

Мистериозният теремин звучи ангелски, но може да събужда и страх

На него се свири без физически контакт, а изобретателят му е съветски шпионин



.