Подкрепете ни!




Колективното съзнание и Юга цикълът

Човечеството има още много път до Златната си епоха, но пробуждането настъпва и в тъмни времена


Илюстрация: Wikimedia Commons
Илюстрация: Wikimedia Commons
Всички ние сме част от колективното съзнание. Това означава, че всички заедно сме отговорни за създаването, изцелението и опазването на живота на Земята. Ако си представим, че всички сме осъзнали това в дълбочина, би следвало търсенето на висше съзнание да е най-важното пътуване в живота ни.

Висшето съзнание би било по-важно от парите, славата или материалния свят, защото с по-развито съзнание всеки би могъл да изпита блаженството. Ако всички непрестанно работехме за повишаване нивата на съзнание, нямаше да има война, глад, малтретиране, болести и омраза. Мъжките и женските енергии ще бъдат в баланс и няма да има природни бедствия или екологични заплахи за планетата. Светът би бил много по-различно място.

Преди много, много години така сме живели на Земята. Имало е време в историята на човечеството, когато висшето съзнание е било върховна ценност и е царувало повсеместно. Това се е случило през Златния век и е част от цикъл, известен като „Великата година“ или Юга цикъла.


Юга цикълът проследява Слънцето, Земята и планетата Сириус

Желязната епоха е мястото във времето, където съзнанието се губи и се заменя с его, алчност, материализъм, борба за власт, похот. По време на желязната епоха нашите духовни сили и способност да издигаме съзнанието са затъмнени от първични стремежи.

Юга цикълът продължава 24 000 години. През тези хилядолетия планетата Земя и нашето колективно съзнание са задвижвани от преходи от високо съзнание към ниско съзнание. Фигуративно можем да си представим тези гигантски отрязъци време като природните сезони. Например – Желязната епоха е „зимата“ на човечеството. Съзнанието е приспано и ние забравяме кои сме всъщност.

През „лятото“ обаче ние имаме пълен достъп до нашите сили и потенциал и можем да стигнем до по-високи нива на съзнание, до други измерения и да изтегляме интуитивна и телепатична информация.

Смята се, че през 2012 г. най-накрая сме излезли от Желязната епоха или Кали Юга в Бронзовата епоха

През Бронзовата епоха съзнанието започва бавно да се издига. Все повече и повече хора започват да осъзнават своята духовност и все повече и повече хора са отворени към енергийни същности неща като кристали, духовно изцеление, пътуване навътре, към дълбините на истинското ни аз и търсене на смисъла.

След Бронзовата епоха преминаваме към по-високо ниво на съзнание, известно като Сребърната епоха и след това към най-високото ниво на съзнание, което е известно като Златната епоха. Това движение е известно като възходящо съзнание.

След Златната епоха се връщаме в Сребърната, после отново в Бронзовата и Желязната. Това движение е известно като низходящо съзнание.

По време на Златната епоха нашите мъдри предци са разбрали, че ще трябва да загубим нивата си на съзнание през Желязната. Ето защо те са ни оставили скрити знаци на много места по планетата, така че като ги открием да си спомним кои сме всъщност и нашия чист потенциал.

Тези знаци са в силно енергийни точки на свещени места като Стоунхендж и Великите пирамиди в Гиза. Откриват се и в древни артефакти като свитъците от Мъртво море, в древни храмове и много други.

Колкото по-високо се издига съзнанието ни, толкова по-вероятно е да продължим да разкриваме все повече от тези знаци и да разбираме какво всъщност представляват те.

Работници на светлината, земни ангели и звездни семена също се изпращат на Земята през тъмните периоди, за да носят напомняния.

Юга цикълът не проследява съзнанието на индивидуално, а по-скоро на глобално ниво. Това оразмеряване на времето се използва за определяне на ерата на човечеството, в която се намираме, и накъде се насочваме като общество.

Юга цикълът съвпада с астрологичните епохи. Смята се, че когато преминахме в епохата на Водолея на 21 декември 2012 г., ние сме преминали и в Бронзовата епоха.

Следващата промяна за влизане в Сребърната епоха е в съответствие с нашето движение в Епохата на Козирога. А към Златната епоха човечеството ще преминава в Епохата на Скорпиона.

Златната епоха продължава най-дълго - 9600 години, Сребърната - 7200 години, Бронзовата - 4800 години, а Желязната епоха - 2400 години

Астролози и езотерици са на мнение, че човечеството няма да достигне Златната епоха отново преди 7700 г. сл. Хр.

Интересно е, че нашата планета се движи през тези цикли на високо и ниско съзнание с причина. Въпреки че този цикъл следва тенденция от 24 000 години, всеки път, когато преминем през цикъла, нашето съзнание се измества и напредва по нов начин.

Това е почти като да сме в Желязната епоха или в „зимата“ на съзнанието, но ни се позволява да разберем нови неща и да разкрием повече за човешката същност и на какво наистина сме способни.

Въпреки че Желязната епоха може да се разглежда като „лоша“, а Златната епоха като „добра“, не бива да обясняваме тези процеси на мирозданието с толкова повърхностни определения. Всеки служи на собствената си цел и всеки период от време е важен по свой начин.

За първи път чух за Юга цикъла, след като гледах „Кодът на пирамидата“. (Документална поредица от 2009 г. Петте епизода изследват полетата на пирамидите и древните храмове в Египет, както и древни мегалитни обекти по целия свят. Въз основа на задълбочени изследвания, направени в 25 пътувания до Египет и 51 други страни по света, „Кодът на пирамидата“ търси знаците на матриархалното съзнание, древното познание и сложната технология в Златната епоха. Авторката дава препратка към Amazon, но сериалът е качен и в Youtube – бел.ред.)
––––
Авторът на тази статия е Танааз. Танааз е създател на Forever Conscious. Тя е интуитивен астролог и се стреми да използва писането си, за да лекува и вдъхновява. Тя е и автор на няколко книги, включително „Силата на положителната енергия“, „Послания за душата“ и „Моите джобни мантри“. 




Още по темата:

Гигантска структура в дълбокия Космос обърква представите ни за Вселената Мистерии и загадки

Гигантска структура в дълбокия Космос обърква представите ни за Вселената

Архитектурата на Големия пръстен няма нищо общо с познатите досега начини за подреба на галактиките

На Марс е открито нещо, което е признак на живот Мистерии и загадки

На Марс е открито нещо, което е признак на живот

Учените са в недоумение от наличието на метан на червената планета

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия Мистерии и загадки

56 години по-късно смъртта на Юрий Гагарин все още е обвита в мистерия

Вече никой не говори за отвличане от извънземни, нито за пиянски инцидент, но не е и техническа неизправност на самолета

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва Мистерии и загадки

Eзерото, което ту се появява, ту изчезва

Туларе е най-странният водоем в Калифорния

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“ Мистерии и загадки

Над Донецк заснеха НЛО, „по-голямо от Емпайър Стейт Билдинг“

Учени опитаха да обяснят случая като мираж, но операторът на дрона е убеден, че това е НЛО

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей – сатанист или шоумен?

Правилата му никак не изглеждат чак толкова дяволски

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите, които създава, са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на въображението му

Истинската история на Човека с желязната маска Мистерии и загадки

Истинската история на Човека с желязната маска

Версиите са много, но документите говорят за друг вид маска, не от метал...

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен? Мистерии и загадки

Възможно ли е бог Посейдон да е бил прогонен извънземен?

Предположенията на древните гръцки мислители за извънземния живот

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години Мистерии и загадки

Десетки изчезват безследно в малък град в Аляска в продължение на 40 години

Мистерията на Ноум е разказана в трилъра „Четвъртият вид“, в който се твърди, че става дума за зловещи отвличания от извънземни

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия Мистерии и загадки

Последно: „извънземните“ от Перу са кукли от човешки, животински кости и хартия

Не са изработени през предиспанските времена, категорични са експертите

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим Мистерии и загадки

Извънземният ИИ вероятно е по-странен, отколкото можем да си представим

Според британския кралски астроном само след два века хората ще бъдат надминати от неорганичния интелект