Подкрепете ни!




Новини за 814 декември 2022

Аз се реех лека и свободна и виждах всичко от горе

Прочетете откъс от книгата на Росица Якобс „Умрях, за да живея" - невероятната история на едно изцеление


Аз се реех лека и свободна и виждах всичко от горе
Скъпи приятели,
Излезе книгата на Росица Якобс„Умрях, за да живея“. Може да я закупите тук и в книжарници „Хеликон“.

В нея ще откриете невероятната история за едно изцеление, в което никой не вярва. След жестока автомобилна катастрофа през 2008 г. Роси е закарана в болница с прогноза, че ще живее само няколко часа. Дори искат органите за трансплантация. Но тя отказва да умре и да приеме последващите прогнози на лекарите, че ще е в инвалидна количка до края на живота си.

Предлагаме ви откъс от нея

От другата страна
И така, аз си лежах в дълбока кома и изгледите за възстановяването ми бяха лоши, доста лоши. Дните си минаваха и никой от лекуващите лекари не смееше да даде на близките ми каквато и да било надежда.

И някъде тогава трябва да се е случило. Аз витаех в залата на интензивното отделение и виждах долу тялото си, закачено с кабели и маркучи за една цяла стена от машини и апарати зад леглото, на което лежах. Виждах и майка ми, облечена в бяла престилка, как седи на стол до леглото ми и държи студената ми, безжизнена ръка. Виждах и Дафнис до леглото ми да се суети из залата и да изпада в ярост и отчаяние от безсилието си; от това, че не може да направи нищо за мен; че никой не прави нищо за мен; че може би вече няма нищо повече, което би могло да бъде направено.

Моите близки вече изнемогваха. Дни наред те бдяха над мен до леглото ми, говореха ми, държаха ръцете ми, галеха ме, но от мен не идваше никакъв признак на живот, нито дори най-малкото трепване или въздишка. А те не искаха нещо повече, не очакваха думи на благодарност, усмивки, обещания, не, те се молеха и чакаха най-минималния признак на живот да се появи в онова безжизнено тяло, което само преди броени дни, преди седмица все още бях аз.

Но от тялото, лежащо там, не идваше никакъв признак на живот, тъй като там вече нямаше живот. Аз се реех лека и свободна и виждах всичко от горе. Случващото се там, долу, вече не ме достигаше, не ме докосваше. Аз бях свободна! Напълно свободна! И тогава някаква сила ме засмука през тавана на залата на интензивното отделение и аз изведнъж попаднах... отвън, а в далечината се виждаше разкошна светлина. В същия онзи миг, в който видях светлината, аз вече бях там - в една чудна, сияйна, галеща топла светлина. Беше, като че ли съм попаднала под ярките лъчи на Слънцето, стоящо в зенита си, но беше още по-хубаво, по-меко и светлината ме обгръщаше като топла завивка, давайки ми усещането за пълна защитеност и закрила.

Намирах се някъде там, горе, на високо, на нещо като „платформа за наблюдение” или на някаква кула и „погледът” ми се рееше в пространството около мен. В този момент установих, че аз не стоя на краката си, тъй като изобщо нямам тяло и нямам крака. Аз летях, без да усещам никакво съпротивление или затруднение, всичко се случваше от само себе си, без никакво усилие.

Не усещах вече никаква болка. Ужасната раздираща болка и страданието изведнъж бяха изчезнали. Чувствах се лека, безметежна и щастлива както никога преди в живота си. Пред мен се простираше една огромна равнина, покрита със свежа зелена трева и с цветя, които сияеха в разкошната светлина. Реех се над тази равнина и се наслаждавах на омайните цветове на всичко около мен. Не исках никога повече да си тръгна оттук.

Всичко бе леко и съвършено. Светлината ме обгръщаше отвсякъде, нежна и топла, без да ме заслепява и без да ме изгаря. И навсякъде имаше толкова много красота, съвършена в простотата си, без да се натрапва и без никакви претенции. А меката топлина правеше всичко още по-хубаво и още по-мое. Питах се къде останаха болките ми и защо не ги усещах. Носех се над ливадите в някакво опиянение и екстаз. Отсъствието на болката означаваше и отсъствието на какъвто и да било страх. Нямаше нито страх, нито тревоги, нито каквито и да било проблеми за решаване. Всичко бе изпълнено с радост и любов.

И всичко това беше едно цяло - единство от светлина, лекота, безметежност, топлина, нежност, закриленост, отсъствие на болка и страдание. И това беше Любовта. Безусловната любов, любов, която е винаги и навсякъде, без време и пространство, без претенции и очаквания. Всичката тази единност и цялост беше любов. А аз се реех лека и освободена и се питах как така ми се дава толкова много любов, как я заслужих?

Усещах се, сякаш съм попаднала там, където винаги съм мечтала да бъда. За първи път, откакто се помня, не изпитвах никакъв стремеж да бъда нещо друго, да правя нещо друго или да бъда някъде другаде. Не ми се налагаше да пътувам, да отивам някъде, да бързам, да се притеснявам, че ще закъснея или че няма да успея да стигна навреме. Не, аз просто вече бях там и не исках да бъда никъде другаде освен там, където бях в онзи миг.

От дете аз все пътувам нанякъде, при баба ми и дядо ми в Пловдив, при баба на село, на летни ваканции, на излети и екскурзии от училище, на пътешествия с родителите ми. По-късно дойде следването в чужбина, второ следване още по-далеч, специализации и работа още по-нататък. После в работата ми не спирах да пътувам – както в Нидерландия, така и в командировки в Азия и Европа - всеки ден, всяка седмица или през седмица. Пътувания без край, без почивка, пътувания, при които никъде нямаше окончателно пристигане. Всяко пристигане беше временно, имагинерно – само до следващото заминаване.

И ето там, където изведнъж и неочаквано бях попаднала сега, това беше единственото място на света, не, дори в цялата Вселена, където винаги бях искала да бъда. Мястото, за което винаги бях копняла, мястото, за което само бях мечтала - и аз не исках повече да си тръгвам оттук, не исках да бъда никъде другаде освен тук, на това място. Да, но трябваше да си тръгна от там...

Друг откъс от книгата прочетете тук
Интервю с Роси прочетете тук
Гледайте гостуването на Роси в предаването ни LIVE в 8 със Списание 8 тук
Купете книгата от тук

Още по темата:

Бъдете творци, а не жертви Новини за 8

Бъдете творци, а не жертви

Прочетете откъс от втората книга на Росица Якобс „12 рецепти за щастие“

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга! Новини за 8

Авторът на „Умрях, за да живея“ Росица Якобс с втора книга!

„12 рецепти за щастие“ Роси пише по настояване на читатели

Александър Велики в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Александър Велики в новия брой на Списание 8

На българите Александър Македонски поверява най-важната задача – да опазят човешкия род, а след това им „дарува Македония"

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Пътищата на времето в новия брой на Списание 8

Какво разказва Пол Динах за живота през 3906 г.? Участвал ли е Обама в опити за пътуване във времето?

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8 Новини за 8

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8

Те пазят тайната на тангризма и богомилите, наброяват 50 000 у нас, а не знаем нищо за тях

Януарският брой ще се помни и търси Новини за 8

Януарският брой ще се помни и търси

Извиняваме се за грешката на корицата. Появи се сякаш, за да потвърди, че 2024 ще е предизвикателна. Но това прави броят специален, а вас и вашето разбиране – истински приятели!

Нумерология на България Новини за 8

Нумерология на България

В новия брой на Списание 8 – Числата на род и родина определят съдбата ни

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент! Новини за 8

Изненадайте скъп на сърцето ви човек с абонамент!

Цяла година той ще се сеща за вашия жест

Списание 8 е на 15 г.! Новини за 8

Списание 8 е на 15 г.!

Вие сте тези, които ни дават смелостта да продължим

Българският гений Новини за 8

Българският гений

Наричат го българския Тесла, а с неговите изобретения животът ни би бил истински рай

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата Новини за 8

Изберете си четиво за душата на Софийския международен панаир на книгата

Очакваме ви на щанда на Списание 8 от 5 до 10 декември 2023 г.

Кой кого ще изяде? Новини за 8

Кой кого ще изяде?

В новия брой на Списание 8 – Хора с епруветки се правят на богове

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин Новини за 8

Нови книги на Христо Нанев и Ваклуш Толев в нашия онлайн магазин

Научете повече за обществата в Атлантида, за религиите, за седемте лъча на евюлюцията и за езотеричните школи

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8 Новини за 8

Нови книги в онлайн магазина на Списание 8

Представяме ви заглавия за безсмъртие, за самоизцеление, за вътрешни уещания, за издръжливостта на организма ни