Подкрепете ни!




ХороскопИвелина Рускова / 21 декември 2016

Целеустременият Козирог – вулкан под леда

Посрещаме астрологичния знак, зареден с търпение и амбиция



Има два типа Козирог. Първият символизира планинския козел, който винаги се стреми към върха, към по-високи и по-високи цели, но никога не достига до края, защото целите му се оказват твърде високи. Вторият тип е с повечко приключенски дух. Той е щастлив от това, което има, и светът, който е изградил около себе си, напълно го задоволява, затова не се бори за големи успехи. Типичните представители на този знак са изключително търпеливи хора. Те постигат своите успехи, защото знаят, че най-дългият път започва с първата крачка, а тя винаги е най-трудна.

Заветното желание на Козирога е да се гордее със своите успехи. Повечето Козирози са трудолюбиви и се отнасят много сериозно към работата си. Желателно е да внасят в нея и елемент на игра, така ще получават повече удоволствие от това, което правят. 

Стремейки се постоянно към нови успехи, те стават особено ефективни, когато се сблъскват с нови задачи или имат срокове, които са твърде кратки. Именно в такива условия Козирога разгръща напълно най-добрите си качества. Дори и нещо да не се движи по график, той не спира, желание да бъде на върха го движи постоянно напред и нагоре. Консервативните и внимателни Козирози не изключват и по-необичайни методи по пътя към успеха и в бизнеса, и в любовта.

Планетата Сатурн дава на Козирога качества като отговорност, целеустременост, практичност и отлични организаторски способности. И въпреки че сред козирозите има много работохолици, това не ги прави задължително скучни и мрачни. Те имат чувство за хумор, което може да се прояви и в най-неочаквания момент.

Тяхната движеща сила в живота е успехът, парите, положението в обществото, властта, а за някои Козирози – любовта, макар че може и да не си го признават. Дълбоко в душите си те са романтични, но не го показват. Стремят се да имат стабилна връзка с този, който им подарява любов, даже са готови да пренебрегнат себе си. По характер са внимателни и не бързат в любовните отношения. Но когато се уверят, че потенциалният партньор е наистина тяхната половинка, въздържаността изчезва и те разкриват любящата страна на характера си. Като на приятел, на Козирога винаги може да се разчита навсякъде и по всяко време, все пак той е един от най-силните знаци на зодиака.

Отива им кафевият цвят
Камъни – ахат, оникс
Аромати – евкалипт, кипарис, лале
Ден от седмицата – събота

 
МЪЖЕ 

Мъжът Козирог не одобрява, когато към сериозните неща се подхожда пренебрежително. Той харесва дисциплинираните хора, имащи балансиран подход към живота. Има много амбиции както в деловата сфера, така и в любовта. Стреми се винаги към дълготрайни връзки, основаващи се на взаимното уважение. Заедно с това разглежда семейството и от гледна точка на своята кариера, близките му трябва да увеличават неговия делови потенциал.

Той може да бъде привлечен от умна жена, личност със силен характер, с която би изглеждал добре в обществото. Това не означава, че той се стреми чрез нея да повиши социалния си статус, готов е заедно двамата да работят в името на успеха. Мъжът Козирог не се плаши от трудностите, той има всички шансове да достигни своите високи цели.

Този мъж държи на традиционните семейни ценности и надали може да бъде привлечен от жена, която иска да бъде водеща във връзката. Козирогът има нужда от жена, която да го уважава и разбира. Тя трябва да издържа неговия меланхоличен характер, да умее да създава уютна атмосфера в дома, където той да се чувства любим.

Както и всички други представители на земните знаци, той не бърза да създава връзки, както приятелски, така и любовни.  Не е склонен да се влюбва от пръв поглед. Първо той дълго ще изучава, ще анализира, нещо като дълбок сондаж. Периодът на ухажване при Козирозите понякога може да продължи цяла вечност. Този мъж никога не бърза при вземането на сериозни решения.

За да успее да завладее сърцето на мъжа Козирог, жената трябва да има търпение не по-малко от това, което притежава той самият. А търпението му е безгранично. Наградата ще бъде вечна любов и вярност. 


ЖЕНА 

С каквото и да се занимава жената Козирог, тя винаги ще търси уважението, авторитета и положението в обществото. Достигането до тези цели може да става по различни начини. Тази жена търси признанието и за нея не е важно как ще го постигне.

Жената Козирог си поставя за цел да достигне до върха. Без значение с какво се занимава и колко бавно се движи, тя ще достигне до успеха много по-бързо от тези, които бягат пред нея. Тя прави всичко с такава целеустременост, че другите нямат никакъв шанс да се изправят на пътя ѝ. Тя си има собствени цели и амбиции, но те не изключват семейните ценности. 

Жената Козирог има вродено чувство да се държи елегантно в обществото, да спазва етикета. Въпреки че външно тя винаги изглежда съвършено спокойно, не трябва да се мисли, че вътре в нея не бушуват емоции. Тя не показва своите чувства, много малко са хората, които могат да разберат какво я тревожи. Открива се много трудно пред хората. Това е така, защото се страхува от подигравки, не е уверена в себе си.

Тя е сериозна и приема всичко буквално, поради тази причина любовните игрички не са за нея. Все пак обича да чува комплименти, да вижда, че ѝ се възхищават, че е ценена. Но не се поддава на нереалистични фантазиите, нейните мечти са такива, каквито реално могат да се сбъднат. 

Жената Козирог изглежда елегантно, предпочита консервативния стил, но винаги ще откриете и нещо свежо във външността ѝ. Тя винаги има нужда да чува отново и отново, че е привлекателна и елегантна.

Във връзките си тя е традиционалист, винаги е вярна и не се интересува от случайни връзки. Мъжът, който ще се ожени за нея, трябва да се отнася уважително към семейството ѝ. Трябва да помни винаги, че веднъж оженил се за нея, той се жени за цялото ѝ семейство и роднините ѝ. Нейната любов към съпруга и децата никога няма да попречи да се грижи и за родителите си. Тя подхожда добре и загрижено не само към своите родители, а по правило и към тези на съпруга си.

Домът на жената Козирог винаги блести от чистота. Тя е практична жена и не обича да се занимава с нещо просто ей така, за да убива времето. Тя не изразява страстно любовта си, по-скоро полага ежедневна и ненатрапчива грижа за любимите си хора. Ако мъжът ѝ има мечти и те имат поне малки шансове да се сбъднат, тя никога няма да го остави на мира и ще го подкрепя и направлява по пътя към успеха. Като майка тя учи децата си на дисциплина, практичност, етикет, пестеливост, уважение към по-възрастните. Този мъж, който накара жената Козирог да се почувства обичана и защитена, тя ще дари с вечна любов и не само, а ще направи и всичко възможно той да стане много успешен мъж.


Ивелина Рускова, астролог
astroiva (at) abv.bg, 0888 899 057
Крал Чаши – карта Таро за 28 март Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 28 март

Той ни носи посланието да сме меки и свързани със сърцето

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време, за да вземем правилното решение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е ден за творчество, в четвъртък бъдете решителни, в неделя се погрижете за по-възрастните ви близки

Крал Мечове – карта Таро за 26 март Хороскоп

Крал Мечове – карта Таро за 26 март

Ще имаме възможност да видим ясно посоката занапред и да придобием безпристрастен поглед над цялостната картина

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта Хороскоп

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта

Той продължава една нощ и един ден, започвайки от вечерта на пълнолунието

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март

Случват се мощни размествания и е възможно да поемем по нов път

Днес е пълнолунието във Везни Хороскоп

Днес е пълнолунието във Везни

То ще е последвано от коридор от затъмнения, който обещава да е богат на събития

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март

Днес е ден, в който трябва да се вслушаме в гласа на сърцето си

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март

Всяко усещане за липса е част от лечебното пречистване, което създава място за новото

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март

Добър момент да споделяме това, което имаме, защото така се настройваме към потока на изобилието

Петица Мечове – карта Таро за 21 март Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 21 март

Желанието да победим на всяка цена излага на риск всичко, което сме изградили дотук

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март Хороскоп

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март

Важно е да намерим нещо вдъхновяващо, което да ни води напред

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март

Добре е да си дадем сметка за нещата, които ни спират – дали са страхове от неизвестното или спомени от минали несполуки?

Колесницата – карта Таро за 18 март Хороскоп

Колесницата – карта Таро за 18 март

Пътят не е гладък, но носи вдъхновение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник се погрижете за здравето си, в четвъртък бъдете смели, в петък не решавайте финансови въпроси

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март

Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно?