Подкрепете ни!




Събития22 август 2023

За 15-та поредна година ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ организира обучения по Енергийна психология

Обученията ще проведат двама световно признати експерти


Енергийна психология
Краят на миналия и началото на сегашния век бележат създаването на множество техники на направлението Енергийна Психология. Отличителните черти на тези методи са несложността на прилаганите протоколи за работа с клиенти и в същото време дълбочина и всеобхватността на действието им, а така също и бързината, с която тези нови методи успяват да се справят с широк набор от проблеми.

Тази есен ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ отново организира обучения в два метода от направлението Енергийна психология, в което все повече специалисти намират своята реализация, а други откриват методите, с които да помагат на себе си или на своите близки.

Едното от обученията ще се състои на 05-08 октомври 2023 г. в София
За момента е налично 1 свободно място


Това е обучението по TAI – Техники за вътрешна алхимия, което ще се води от създателя на метода – Андреа Фреди.
След приключване на обучението, участниците ще получат Practitioner Certificate (Сертификат за TAI практик) издаден от обучаващата организация в Италия, създадена от Андреа Фреди.

Този метод се основава на три основни елемента:
  1. Древното Даоистко познание за енергийната система на човека и за така наречената от даоистите „Вътрешна Алхимия“ и по конкретно познанието за съществуването и за взаимодействието на трите главни енергийни центъра в човешкото тяло, наречени „дантиени“;
  2. Осъзнатото дишане, като „мостът“, който създава свързаността между енергията на тези главни енергийни центрове-дантиени;
  3. Силата на фокусираното намерение за трансформиране на остатъците от некохерентните енергии, свързани обичайно с преживяна травма, в ресурси, с които да захраним процеса на вътрешна алхимия, водещ до хармонизация на ума, тялото и енергийната система и съответно до изцеление.
Този метод включва елементи от различни подходи на Енергийната Психология, комбинирани със силата на словото, с изцелителната сила на дъха и с древното даоистко познание, с цел създаването на онази промяна, която да доведе до дълго търсеното балансиране и изцеление.

В TAI могат да бъдат разпознати елементи от различни енергийни техники, както и от древните философски системи, а така също и модерните изследвания от областта на неврологията, психоневроимунологията, психологията, психотерапията и др.

Това, което обикновено привлича интереса на хората към този метод, независимо дали са професионалисти в тази сфера или не, е простотата на метода и възможността да бъде приложен при широк кръг от проблеми.

В TAI са налични две основни техники – с помощта на едната се хармонизира енергийната система, съзнанието и тялото, а другата ни позволява да трансформирате проблемите си в ресурси. И двете могат да бъдат използвани за интегрирането на болезнени спомени, за преформулирането на вярвания и за използването на вътрешно присъщата ни сила, така, че тя да подхранва целите ни, а не проблемите ни.

Основната насока при работа с TAI е в освобождаването на енергията, блокирана във вътрешния ни свят (спомени, фантазии, вярвания, емоции, мисли и пр.), избавянето от привързаността, която обичайно имаме към онова, което ни дава илюзорна стабилност, и към откриването на баланс.

За водещия:


Андреа Фреди е понастоящем един от водещите експерти по Енергийна Психология в световен мащаб и е първият, който донася методите и техниките на Енергийната Психология в Италия. Преди около двадесет години той изучава различни модалности на Енергийната Психология в САЩ, между които EFT, TFT, TAT, BSFF, WHEE и други и след като се сертифицира като обучител в голям брой от тези методи, той се завръща в Италия, където провежда първото обучение по ТЕС (EFT) на италиански и основава EFT-ITALIA – организация за развитие и разпространение на EFT и на други техники на Енергийната Психология в Италия. Благодарение на създадената от него организация, в последните около двадесет години, Андреа успява да проведе огромен брой обучения по EFT, TAT, BSFF, WHEE и други модалности на Енергийната Психология.

Андреа Фреди провежда понастоящем обучения в Италия, Франция, Белгия, Гърция, Бразилия, Аржентина, Австралия, а сега и в България. Едно от нещата, заради което хората много го ценят и желаят да посещават провежданите от него обучения, е че умее да представя дори и най-сложните теми по един лек начин, използвайки хумор и много лесно разбираеми примери от живота и практиката. Дългогодишното му обучение му позволяват лесно да работи с разнородна публика, от непрофесионалисти до опитни професионалисти.

През 2017 г. Андреа Фреди създава нов метод на Енергийната Психология, наречен TAI (В превод на български – Техники за вътрешна алхимия), който комбинира в себе си древното даоистко познание с иновативните подходи на съвременната Енергийна Психология и силата на фокусираното намерение. TAI е несложен и елегантен метод, позволяващ трансформацията на вътрешната реалност посредством съзнателно хармонизиране на енергиите, следвайки древния постулат на алхимиците “Solve et coagula” (разтваряй и концентрирай).


Първи модул на обучението по REMAP, с водещ председателя на Франкофонската Асоциация по Клинична Енергийна Психология–Ив Вотие ще се състои
от 29.09 до 01.10. 2023 г. в София
За момента е налично 1 свободно място

Обучението по REMAP се състои от два модула с продължителност по четири дни за всеки модул.
След приключване на обучението, участниците ще получат сертификат за REMAP фасилитатор от Франкофонската Асоциация по Клинична Енергийна Психология.

✔ ЗА REMAP®
Силната емоционална болка активира емоционалния мозък (лимбичната система) и бива регистрирана в хипокампуса, който служи като „библиотека“ за емоционално наситените спомени. На по-късен етап, тогава когато по някаква причина някое извънредно интензивно в емоционално отношение събитие, преживяно в миналото, което е било „складирано“ в хипокампуса, бъде повторно активирано, амигдалата („аларменият“ център на мозъка) подава сигнал за опасност и задейства симпатиковата част от вегетативната нервна система, така сякаш това събитие се случва в момента. Ако обаче тази „аларма“ бъде активирана прекалено интензивно, тогава рептилният мозък (който е свързан с оцеляването и с базовите ни инстинкти) предизвиква своего рода „късо съединение“, като по този начин временно прекъсва активирането на мозъчната кора (аналитичният мозък) с цел да бъдат спечелени така необходимите няколко ценни секунди, нужни за инстинктивната реакцията, при ситуация на заплаха, изискваща светкавични инстинктивни действия, които да осигурят оцеляването ни.

Същият този механизъм би могъл да ни е от голяма полза и за изцелителният процес, тъй като, тогава когато, при „събуждането“ на спомен за травматично преживяване, емоционалният мозък бъде активиран, това всъщност ни осигурява и възможността да преработим „записите“ на тези спомени и да освободим емоционалният заряд от тях, който държи психиката и тялото в постоянно състояние на бягство или нападение, като по този начин те се превръщат единствено в преживян опит, от който да можем да се учим и не са вече спомени, които да ни държат „замръзнали“ в миналото, в онази травматична ситуация, която ги е породила.

Това освобождаване на емоционалния заряд обаче не може да се постигне само с думи, понеже емоционалният мозък (лимбичната система) е твърде примитивен в еволюционно отношение, за да може да бъде повлиян само с помощта на речта, тъй като речта е функция на по-късно възникналата в еволюционно отношение част от мозъка, а именно мозъчната кора (неокортекса), която е свързана с разсъждението, анализирането и с речта. Затова именно задачата на REMAP® е да ни предостави разнообразен набор от инструменти, техники и способи, с чиято помощ да стане възможно да набелязваме и да преработваме конкретно травматичните спомени, съхранени в лимбичната система, без дори да е необходимо да се говори за травматичното събитие.

REMAP® ни е от полза именно в тази посока – като ни служи като иновативен комплексен метод за десенситизиране и повторно преработване на информацията свързана с онова, което лежи във фундамента на преживяването ни на емоционална болка, а не за нейното избягване.

По време на обучението ще се научим да помагаме на клиентите си:
  • да намаляват или елиминират емоционалната болка и страдание
  • да правят преоценка на субективния смисъл на проблемите си и да ги възприемат по-обективно
  • да интегрират позитивните промени в перспектива
  • да намират решения в собствените си вътрешни ресурси
  • да подобряват и укрепват себеприемането си
  • да открият едно пространство на вътрешен покой, изчистено от свързаност с минали събития (достигането до себе си, търсено при Майндфулнес и медитацията)
  • да си възвърнат силата
  • по-лесно да достигат до спомените си, особено що се отнася до хората с дисоциация или хората, които имат слаб контакт с чувствата си, за да се ускори повторната преработка на информацията.
  • Да достигат до формулирането на продуктивни цели
Третирането на зрителното поле с REMAP® носи нови умения, които позволяват на фасилитатора:
  • да знае точно кои зони на зрителното поле са свързани с травматични спомени или с емоционално страдание;
  • да идентифицира всички зони на зрителното поле, които позволяват на клиента да се свърже с полезни ресурси;
  • да работи с шест модела на десенситизация на зрителното поле, предоставящи на терапевта прецизен контрол над скоростта и точността на процеса на преработка на травмата.
Вижте част от темите на обучението тук

За водещия:


Ив Вотие-Фреман е психолог и психотерапевт с над тридесетгодишен опит и е един от водещите специалисти при работа с психо-емоционална травма. Той е преминал през обучение в голям брой терапевтични, трансформативни и интегративни методи и техники, в това число – EMDR, краткосрочна-ориентирана към решение психотерапия, травма терапия, хипнотерапия, Ериксонова хипноза, в голям брой модалности на Енергийната Психология като – EFT (ТЕС), клиничен ТЕС, REMAP, SEB, TAT, PET, SET, Пренареждане на матрицата, а също и методи като – Сензорна идентификация на несъзнавани страхове, Логосинтез, Майндфулнес, Вътрешни семейни системи, Рейки, Сейким, TRE, Шиацу и много други. Извън частната си практика Ив е консултант на няколко клиники и институции, където обучава медицинските специалисти как да работят с методите, които преподава.

Понастоящем Ив е:
Президент на Асоциацията по Клинична Енергийна Психология
Съосновател и ко-директор на Европейският институт за обучение в областта на психотерапията
Регионален координатор за Белгия на Асоциацията по Цялостна Енергийна Психология
Председател на Европейския център по Луминотерапия

Той провежда обучения във Франция, Белгия, Холандия, Италия, Испания, Германия, Австрия, Русия, а сега и в България. Има издадени няколко книги, между които:
Wauthier-Freymann, Yves et Hansoul, Brigitte. EFT Tapping et Psychologie énergétique“, Dangles, Paris 2010
Wauthier-Freymann, Yves et Hansoul, Brigitte. EFT clinique et protocoles de traitement, Dangles, Paris 2015
Wauthier-Freymann, Yves. Energy Psychology. Clinical Case Studies commented : Integrativ practice of EFT, Remap, IFS and SEB, Editions Vie, Riga 2018
Wauthier-Freymann, Yves Translator of the french version of Craig, Gary. Manuel EFT, Dangles, Paris 2012

Информация относно такси, срокове за записване и др., свързани с двете обучения, можете да получите единствено като ни пишете на имейл: integral.institutebg@gmail.com или на info@integral-bg.eu
Намерете ни и във Facebook

На български език думата „образование” е натоварена с особено значение Събития

На български език думата „образование” е натоварена с особено значение

Послание на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил по случай началото на Новата учебна година

Остават броени дни, за да защитим правото си на сигурна кореспонденция Събития

Остават броени дни, за да защитим правото си на сигурна кореспонденция

Гражданската организация Електронна Граница България предупреждава за възможни масови подслушвания и за нарушаване на фирмени и военни тайни

Гледайте запис на срещата ни с учителите гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш! Събития

Гледайте запис на срещата ни с учителите гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш!

На 6 септември във Варна двамата духовни наставници пробудиха мнозина за пътя към истината и просветлението

Днес е срещата с духовните учители гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш! Събития

Днес е срещата с духовните учители гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш!

Очакваме ви на 6 септември 2024 г. от 17 ч. във ФКЦ – Варна. Входът е свободен.

Заветът под Марагидик – десетте поляни, извор на живот Събития

Заветът под Марагидик – десетте поляни, извор на живот

Подкрепете създаването на средище на духовността в Априлци

Музика за струни Събития

Музика за струни

Нов симфоничен оркестър гостува в Дряново и с. Скалско на 31 август и 1 септември

През декември ще се проведе семинарът „Катара и Тантриара – ниво 2“ Събития

През декември ще се проведе семинарът „Катара и Тантриара – ниво 2“

Ще се направи анализ на новите послания на Съюза на Пазителите към човечеството

Аполония отбелязва 125 години от раждането на Панчо Владигеров Събития

Аполония отбелязва 125 години от раждането на Панчо Владигеров

Четиримата внуци на големия композитор ще изнесат концерт в негова памет на 30 август

Премахни твоите вътрешни бариери! Събития

Премахни твоите вътрешни бариери!

С програмата Квантов спринт ще преработиш негативните си родови парични сценарии

Национален туристически фестивал на Мальовица от 19 до 21 юли Събития

Национален туристически фестивал на Мальовица от 19 до 21 юли

БТС събира любителите на природата, планините и туризма в България на мащабен фестивал

Фестивал на мисълта среща хора на ума в Синеморец Събития

Фестивал на мисълта среща хора на ума в Синеморец

На 1 и 2 юли 2024 г. морският град ви посреща с кинопрожекции и беседи

Подарете си вечер с Бетовен, Моцарт и Брамс Събития

Подарете си вечер с Бетовен, Моцарт и Брамс

Нов симфоничен оркестър ви кани на концерт на 1 юли 2024 в зала „България“

В 12 ч. се молим за мир! Събития

В 12 ч. се молим за мир!

Това свято дело не дели хората нито по религия, нито по цвят, нито от коя страна на конфликта са. Искаме всички синове да бъдат живи!

III издание на бутиков фестивал СТРЕМЕЖ – посветен на музикалното бъдеще на България Събития

III издание на бутиков фестивал СТРЕМЕЖ – посветен на музикалното бъдеще на България

Фондация „Йордан Камджалов“ представя в Царския Дворец Врана за трета поредна година част от музикалното бъдеще на България

3 юни – парад на 6 планети Събития

3 юни – парад на 6 планети

Юпитер, Меркурий, Уран, Марс, Нептун и Сатурн ще се построят в редичка