
В рубриката „Храна за живот” Христина Сланчева (Ити) споделя с
нас автентични рецепти за всеки сезон и настроение.
Рецепта Choc-Oh-Chilly
- 5 яйца от свободни кокошки + 180 г кафява захар + ванилия + 1 ч.л. сол се разбиват.
- 375 г масло се разтопява с 300 г шоколад + 2 ч.л. чили на прах
- 1 кофичка кисело мляко с пробиотик + 1 ч.л. сода се разбиват, за да се активира млякото!
- 30 г сурово какао
- 300 г GF flour (безглутеново брашно)
- 100 г шоколад натрошен на парчета!
- 9 мин на 210°С
- + около 10 минути на 180°С
Bon Appetit !!!

Христина Сланчева, или Ити, както приятелите й я наричат, е истински откривател в света на добрата храна. Всичко започва преди четири години, когато сънува светло пространство, усмихнати хора и нарисувано дърво с две птици в короната и надпис: „Там, където има Любов, има Живот.”
Ити завършва академията на Матю Кени за растителна и сурова кухня, създава бранд за безглутенови мъфини ma maffin, след което и сънят й се превръща в реалност. Мястото нарича Café Parallel 43. (България е на 43-ия северен меридиан. – бел. ред.)