Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Как да обикнем врага си?

Фокусирайте се върху океана на любовта, за да неутрализирате всички лоши чувства, съветва Джорджия

Джорджия Николова води рубриката „Вечните въпроси" в Списание 8, а неотдавна стартира и нейната онлайн рубрика. Очакваме вашите въпроси към Джорджия - пишете ни на office@ossem.eu! 

Древната философия да обикнем врага си – това означава, че в любовта няма врагове. Дори да имаме някакъв страх, то сигурността, която ни дава любовта, го превръща само в една капка сред океана на любовта. В океана на живота могат да плават и омразата, и страхът, но котва да пуска само любовта. А пък другото нека си плава, то не пречи. 

Можем да имаме първоначално отношение към някой човек, което да е омраза или неразбиране, страх или отблъскване, но впоследствие да приемем първия принцип на любовта, който е и най-важният в сътворението: всички са част от творението на любовта. А щом всеки е част от това творение, значи има любов в себе си. Така решаваме да сме фокусирани в тази любов, а не в другото, което ни позволява да мразим някого или да се противопоставяме. 

Това не е обръщане на перспективата. Трябва да се обогатим толкова, че да се върнем в първичността на тази перспектива. Да достигнем до този мащаб на нещата, в който дори омразата, която по-рано сме изпитвали, да е всъщност път, по който да стигнем до любовта... 
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Слънчевото момиче Джорджия: Няма по-велико преживяване от България

За страната ни като енергиен център на планетата и за това, че пирамидите в Египет са копие на тепетата в Пловдив, разговаря Ганета Сагова повече »

Личности
 
 
31

Любов е, когато дядо лакира ноктите на краката на баба ми

Снимка: www.adme.ru

Как децата разказват за най-великото чувство повече »

Здраве
 
 
32

Без паника

Паническите атаки се появяват от нищото, оставят ви без дъх и опора.
Ето как да им се противопоставите! повече »

Здраве
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане