Твоят космос

Вечната музиката на Дома, която създаваме непрекъснато

Робърт Шварц за планирания ни преди раждането живот

Илюстрация: sunhome.ru
Илюстрация: sunhome.ru
Планирането, което правим преди да се родим, е подробно и многостранно. То включва подбора на жизнени предизвикателства, но не се ограничава само с тях. Ние избираме своите родители (и те избират нас), къде и кога да се въплътим, учебните заведения, които ще посещаваме, домовете, в които ще живеем, хората, които ще срещнем, и взаимоотношенията, които ще имаме. Това пише в бестселъра си „Храбри души" Робърт Шварц. Ако някога ви се е сторило, че вече познавате човека, с когото току-що сте се запознали, нищо чудно да сте били прави. Този човек вероятно е част от плана, който сте съставили, преди да се родите. 

Ако дадено място, име, картина или фраза ви се стори странно позната, когато я чуете или видите за първи път, това често е неясен спомен за онова, което е било дискутирано преди вашето инкарниране, пише Шварц. 

Според него, когато навлезем в Земния план, ние забравяме духовния си произход. Преди да се инкарнираме, знаем, че ще получим подобна самоналожена амнезия. Изразът "зад воала" говори за това състояние на забрава. Като божествени души се стремим да забравим истинската си самоличност, защото припомнянето ѝ ще ни даде по-дълбоко самопознание. За да постигнем това по-дълбоко осъзнаване, ние напускаме нефизическото царство - изпълнено с радост, мир и любов - защото там не преживяваме контраст със себе си. 

А без контраст няма как да познаем напълно себе си.

Представете си свят, където има само светлина. Ако никога не сте били в мрак, как бихте могли да осъзнаете и оцените светлината? Именно контрастът между светлина и мрак ни води до по-богато разбиране и в крайна сметка - запомняне. Физическият план ни дава този контраст, защото това е свят на дуалностите: горе и долу, горещо и студено, добро и лошо. Мъката от дуалността ни позволява да опознаем по-добре радостта. Хаосът на Земята увеличава за нас стойността на мира. Омразата, с която може да се сблъскаме, задълбочава разбирането ни за любовта. Ако никога не сме преживявали тези аспекти на човешкото, как ще познаем своята божественост?

Представете си, че произхождате от място, където звучи най-прекрасната музика, създадена някога. 

Тази музика е екстатична, бляскава. Слушате я откакто се помните.

Тя не е преставала никога, нито е звучала друга музика. Един ден установявате, че тъй като винаги сте я слушали, всъщност никога не сте я чули истински. Тоест, никога не сте я познали в действителност, защото никога не сте познали нищо друго. Затова решавате, че бихте искали да чуете музиката наистина. Как бихте могли да го постигнете?

Един от начините е да отидете някъде, където музиката от Дома няма да звучи. Там може би ще звучи друга музика, музика, съдържаща дразнещи тонове или нехармонични пасажи. Този контраст ще ви помогне да оцените по нов начин музиката, която сте чували винаги у Дома.

Друг начин е да отидете някъде, където музиката от Дома не съществува, и да я пресъздавате по спомени. Преживяването от композирането на тези великолепни звуци ще ви дари непрекъснато задълбочаващото се осъзнаване на нейната красота.

Съществува и трета възможност, пише Шварц, която е много по-предизвикателна, но и изпълнена с най-голямо обещание. Идва ви наум, че може да придобиете истинско дълбоко познание, като отидете някъде, където музиката от Дома не звучи и 

може да бъде пресъздадена само след като забравите нейното звучене.

Преживяването от припомнянето и след това - Композирането на невероятните симфонии на Дома ще доведе до най- богатото, най-пълното и най-обширното опознаване на присъщото им величие.

И така, вие се отправяте смело към света, който предлага третата възможност. Там чувате музика и, забравили спомените си, вярвате, че е единствената слушана някога от вас музика. Някои песни са прекрасни, но доста дразнят слуха ви, защото ви се струват дисонантни. Тези нехармонични тонове раждат във вас желанието и в крайна сметка - решимостта да създадете оригинална музика.

Скоро започвате да пишете свои композиции. Първоначално гръмката музика от нашия нов свят ви разсейва. С времето обаче, когато започнете да се отвръщате от външния блясък и да се вслушвате в мелодиите в сърцето си, музикалните ви творби ще стават все по-красиви. Най-накрая композирате шедьовър и, когато го приключите, си спомняте нещо: написаният от вас шедьовър е същата музика, която е звучала у Дома. И този спомен събужда друг: Вие сте тази музика. Тя не е нещо, което сте чули извън себе си; по-скоро тя е вас и вие сте нея. И като сте се създали на едно ново място, вие сте се опознали - опознали сте се истински - по начин, който нямаше да бъде възможен, ако никога не бяхте напускали Дома.
Ерик Фром:„Съпрузите, които истински се обичат, са изключение” Твоят космос

Ерик Фром:„Съпрузите, които истински се обичат, са изключение”

Алчността и подчинението карат хората да оглупяват

Истини за Любовта Твоят космос

Истини за Любовта

При другия вид Любов вие забравяте себе си и дори да умирате от глад или жажда, първо мислите за другия

Защо прошката изглежда невъзможна Твоят космос

Защо прошката изглежда невъзможна

Да простиш, не значи да се предадеш. Означава, че си готов да продължиш напред

Ваклуш Толев: Да бъдеш, а не да имаш! Твоят космос

Ваклуш Толев: Да бъдеш, а не да имаш!

С трохи тълпата винаги се храни, стои неяден хлябът на Живота

За любовта в самота Твоят космос

За любовта в самота

92 години от рождението на Габриел Гарсия Маркес

Съществува ли Мама? Твоят космос

Съществува ли Мама?

Съвременна притча за живота след раждането

Харесва ми да съм стара, така се чувствам свободна Твоят космос

Харесва ми да съм стара, така се чувствам свободна

Не бих искала да се върна в младежките си години

Не стреляй в екрана! Твоят космос

Не стреляй в екрана!

Емет Фокс съветва да свалим оловните обувки, които ни теглят към дъното

„Ако искаш да пратиш някого по дяволите, начертай му карта” Твоят космос

„Ако искаш да пратиш някого по дяволите, начертай му карта"

Блогърката Катерина Брусника си спомня за острия език на мъдростта

17 опорни точки на любовта Твоят космос

17 опорни точки на любовта

Или какво казва науката за „истинската любов"

Пролетната умора на душата Твоят космос

Пролетната умора на душата

22 признака, че имате спешна нужда от презареждане

Маргарет Тачър: „Сиренето е безплатно само в мишия капан” Твоят космос

Маргарет Тачър: „Сиренето е безплатно само в мишия капан"

Желязната лейди за железните правила на живота

3 седмици без оплаквания, псувни и интриги Твоят космос

3 седмици без оплаквания, псувни и интриги

Лилавите гривнички се завръщат за нов триседмичен експеримент

*