Твоят космос

Вечната музиката на Дома, която създаваме непрекъснато

Робърт Шварц за планирания ни преди раждането живот

Илюстрация: sunhome.ru
Илюстрация: sunhome.ru
Планирането, което правим преди да се родим, е подробно и многостранно. То включва подбора на жизнени предизвикателства, но не се ограничава само с тях. Ние избираме своите родители (и те избират нас), къде и кога да се въплътим, учебните заведения, които ще посещаваме, домовете, в които ще живеем, хората, които ще срещнем, и взаимоотношенията, които ще имаме. Това пише в бестселъра си „Храбри души" Робърт Шварц. Ако някога ви се е сторило, че вече познавате човека, с когото току-що сте се запознали, нищо чудно да сте били прави. Този човек вероятно е част от плана, който сте съставили, преди да се родите. 

Ако дадено място, име, картина или фраза ви се стори странно позната, когато я чуете или видите за първи път, това често е неясен спомен за онова, което е било дискутирано преди вашето инкарниране, пише Шварц. 

Според него, когато навлезем в Земния план, ние забравяме духовния си произход. Преди да се инкарнираме, знаем, че ще получим подобна самоналожена амнезия. Изразът "зад воала" говори за това състояние на забрава. Като божествени души се стремим да забравим истинската си самоличност, защото припомнянето ѝ ще ни даде по-дълбоко самопознание. За да постигнем това по-дълбоко осъзнаване, ние напускаме нефизическото царство - изпълнено с радост, мир и любов - защото там не преживяваме контраст със себе си. 

А без контраст няма как да познаем напълно себе си.

Представете си свят, където има само светлина. Ако никога не сте били в мрак, как бихте могли да осъзнаете и оцените светлината? Именно контрастът между светлина и мрак ни води до по-богато разбиране и в крайна сметка - запомняне. Физическият план ни дава този контраст, защото това е свят на дуалностите: горе и долу, горещо и студено, добро и лошо. Мъката от дуалността ни позволява да опознаем по-добре радостта. Хаосът на Земята увеличава за нас стойността на мира. Омразата, с която може да се сблъскаме, задълбочава разбирането ни за любовта. Ако никога не сме преживявали тези аспекти на човешкото, как ще познаем своята божественост?

Представете си, че произхождате от място, където звучи най-прекрасната музика, създадена някога. 

Тази музика е екстатична, бляскава. Слушате я откакто се помните.

Тя не е преставала никога, нито е звучала друга музика. Един ден установявате, че тъй като винаги сте я слушали, всъщност никога не сте я чули истински. Тоест, никога не сте я познали в действителност, защото никога не сте познали нищо друго. Затова решавате, че бихте искали да чуете музиката наистина. Как бихте могли да го постигнете?

Един от начините е да отидете някъде, където музиката от Дома няма да звучи. Там може би ще звучи друга музика, музика, съдържаща дразнещи тонове или нехармонични пасажи. Този контраст ще ви помогне да оцените по нов начин музиката, която сте чували винаги у Дома.

Друг начин е да отидете някъде, където музиката от Дома не съществува, и да я пресъздавате по спомени. Преживяването от композирането на тези великолепни звуци ще ви дари непрекъснато задълбочаващото се осъзнаване на нейната красота.

Съществува и трета възможност, пише Шварц, която е много по-предизвикателна, но и изпълнена с най-голямо обещание. Идва ви наум, че може да придобиете истинско дълбоко познание, като отидете някъде, където музиката от Дома не звучи и 

може да бъде пресъздадена само след като забравите нейното звучене.

Преживяването от припомнянето и след това - Композирането на невероятните симфонии на Дома ще доведе до най- богатото, най-пълното и най-обширното опознаване на присъщото им величие.

И така, вие се отправяте смело към света, който предлага третата възможност. Там чувате музика и, забравили спомените си, вярвате, че е единствената слушана някога от вас музика. Някои песни са прекрасни, но доста дразнят слуха ви, защото ви се струват дисонантни. Тези нехармонични тонове раждат във вас желанието и в крайна сметка - решимостта да създадете оригинална музика.

Скоро започвате да пишете свои композиции. Първоначално гръмката музика от нашия нов свят ви разсейва. С времето обаче, когато започнете да се отвръщате от външния блясък и да се вслушвате в мелодиите в сърцето си, музикалните ви творби ще стават все по-красиви. Най-накрая композирате шедьовър и, когато го приключите, си спомняте нещо: написаният от вас шедьовър е същата музика, която е звучала у Дома. И този спомен събужда друг: Вие сте тази музика. Тя не е нещо, което сте чули извън себе си; по-скоро тя е вас и вие сте нея. И като сте се създали на едно ново място, вие сте се опознали - опознали сте се истински - по начин, който нямаше да бъде възможен, ако никога не бяхте напускали Дома.
Психологическият смъртник е загубил своите жизнени ориентири Твоят космос

Психологическият смъртник е загубил своите жизнени ориентири

Повече за понятието „тенденция към психологическа смърт"

Научете се как да освобождавате блокирани емоции Твоят космос

Научете се как да освобождавате блокирани емоции

Ръсел Фейнголд: Търсете мъдростта на сърцето

Крайното отчаяние винаги поражда голяма сила Твоят космос

Крайното отчаяние винаги поражда голяма сила

Знаменитият австрийски писател Стефан Цвайг за любовта и надеждата

Прочетете част от книгата на Харви Мартин „Тайните учения на спиритистите” Твоят космос

Прочетете част от книгата на Харви Мартин „Тайните учения на спиритистите”

Тя представя дръзко пътуване в един свят, твърде дълго пренебрегван от традиционната медицина

Песента-молитва, с която Махатма Ганди започвал всеки свой ден Твоят космос

Песента-молитва, с която Махатма Ганди започвал всеки свой ден

На 2 октомври в целият свят стартира Годината на Махатма Ганди, обявен за една от трите най-влиятелни личности на второто хилядолетие.

Създайте си навик да се радвате на провалите Твоят космос

Създайте си навик да се радвате на провалите

10 променящи реалността мисли на Вадим Зеланд

Определете върховната си цел Твоят космос

Определете върховната си цел

Предложения за щастие на д-р Лойд в 10 точки

Сергей Лазарев: Живей с любов, няма друга рецепта Твоят космос

Сергей Лазарев: Живей с любов, няма друга рецепта

За петте бариери към щастието разказва руският учен, основоположник на метода за лечение „Диагностика на кармата"

Най-страшното престава да бъде страшно, когато постоянно се повтаря Твоят космос

Най-страшното престава да бъде страшно, когато постоянно се повтаря

Незабравими бисери от "Приказка без край" на Михаил Енде

11.11.2018 г. - отваря се мощен енергиен портал! Твоят космос

11.11.2018 г. - отваря се мощен енергиен портал!

Днес се извършва промяна на кармичния код на всеки, който пожелае това

Албер Камю: Никога няма да живеете, ако търсите смисъла на живота Твоят космос

Албер Камю: Никога няма да живеете, ако търсите смисъла на живота

И никога няма да сте щастливи, ако продължавате да търсите отговора на въпроса какво е щастие

И тя се омъжила за илюзията, която той имал за майка си... Твоят космос

И тя се омъжила за илюзията, която той имал за майка си...

„Изтерзана“ е една от най-разпространените семейни игри, описана от Ерик Бърн

Мъченическата смърт не е краят, а едва началото Твоят космос

Мъченическата смърт не е краят, а едва началото

Министър-председателят на Индия Индира Ганди е убита на 31 октомври 1984 г.

*