Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 12 април 2021

Как да активираме осмата чакра?

Тя е портал към космическите енергии и дом на висшия „Аз” на човека

Как да активираме осмата чакра?
Когато говорим за чакри, обикновено се сещаме за седемте основни, за които преди време ви разказахме. Но има една скрита осма чакра, която си заслужава да бъде разгледана и при желание от ваша страна -  може да активирате.

Осмата чакра е известна като енергийния център, който при активиране води до достигането на по-дълбоки прозрения за живота и съществуването. Тя често е наричана Звездна чакра и се намира точно над седмата Коронна  чакра – над главата, извън човешкото тяло. Тя е само на 3-5 см от центъра на главата. Този енергиен център е известен със своите послания за божествена любов, духовна връзка, състрадание и трансцендентност. Когато през него протича енергия и е балансиран, ние достигаме до по-високи нива на мъдрост и духовно израстване. Както и до „единение с Бога и цялото сътворение

Тя е портал към космическите енергии. Тя е дом на висшия „Аз” на човека. Това е първата чакра отвъд физическото човешки тяло, но не е единствената. Въздушните чакри са общо пет. Другите са съответно: Духовна чакра, Универсална чакра, Галактическа чакра и Божествена чакра. Тъй като енергиите се движат както нагоре, така и надолу, всяка чакра е във взаимовръзка с всички останали, а осма е центърът, през който се преминава от земните към възвишените енергии, както и обратното. 

Осмата чакра не се ръководи от ума. Ако силата й е активирана, тя работи по свои собствени метафизични закони. Медитацията и другите духовни практики са път към отключването на тайнствения енергиен център. Тази чакра е нашата пряка пътека  към духа и душата. Както и към тяхната способност да надхвърлят земното. Въпреки това 8-а чакра е в силна връзка със земното тяло.

Смята се, че енергията, която преминава от нея надолу към другите чакри ни носи послания, идващи от нашия висш Аз и от божественото. Също така, че тя е нашият портал към други реалности, измерения, към личните ни Акашови записи и към разбирания, надхвърлящи представите на земното усещане за време и пространство.  


Елементът на осмата чакра е душата. А цветът й е златен. Тя отваря портала към нашата интуиция и към безвремието. Когато е балансирана, тази чакра ни дава усещането за възвишена хармония и  леко пътуване към целите за израстване на душата. Когато 8-а чакра е неактивна, може да се почувстваме изгубени или безцелни, откъснати от колективната общност или затворени в илюзиите на егото.

Според някои езотерици и духовни водачиореолът, изобразяван около главите на Христос и светците, представлява именно осмата чакра, обляна в златист цвят и намираща се само на няколко сантиметра над човешкото същество.

Активирайки и балансирайки нашите 7 основни чакри, ние насочваме енергията и се подготвяме да достигнем до осмата, златна чакра. Да излезем отвъд земното и да се насочим към по-възвишените нива. Чакрите в човешкото тяло могат да бъдат пробудени и хармонизирани чрез редица техники и духовни практики. Сред тях са медитация върху самите чакри, практики на визуализация, използването на кристали и други. Според водачите нашата интуиция е тази, която може най-точно да ни насочи към онази практика, която е най-ефективна за нас и ни носи най-добър резултат.

За да достигнем до въздушните чакри и да започнем работа с тях, ние трябва да отворим съзнанието и възприятието си и да се подготвим за гмуркане в различни, мистични измерения, мисли, чувства, усещания, видения. Да оставим настрана представите и вярванията за това кои сме и да се подготвим за достигане до други, нови разбирания и усещания за истинското ни Аз или Себе. Отваряйки нашата тайнствена 8-а чакра, можем да достигнем до нашите Акашови записи (както вече споменахме). А това от своя страна да ни даде много нова информация за преживяванията и историята на нашата душа.


Когато почувствате желание и импулс за отваряне на осмата чакра, не забравяйте, че първо трябва да подготвите основните седем. Това най-често се случва чрез медитация над самите чакри, водена от учител или провеждана самостоятелно. Хубаво е да се намираме в спокойна среда, да дишаме бавно и дълбоко и да си представяме всяка чакра с нейните цветове, елементи, чувства, цели и послания. Важно е да имаме предвид, че чрез работа над нашата златна чакра, ние можем да се освободим от нашите кармични натрупвания и определени модели на поведение, с които сме свикнали, но вече не ни вършат работа.

С разширяването на нашата осма чакра може да развием нови качества като това да можем да пътуваме астрално, телепатия, ясновидство и дори да придобием лечителски умения, чрез използването на божествената енергия. В най-добрия случай можем дори да достигнем и да разберем тайнствената цел, с която нашата душа е слязла на Земята. Както и какви са уроците, които е дошла да научи в това си прераждане.    

Още по темата:

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси Светът в теб

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси

Осъзнайте отрицателното програмиране и го прекратете, за да сте свободни. Можете. Имате необходимата мощ и сила.

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър Светът в теб

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър

Искреност, минимализъм, време за приятелство и семейство са основните ни пропуски

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно Светът в теб

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно

Ошо за смелостта, любовта и необходимостта да бъдеш себе си

Любов vs. Страх Светът в теб

Любов vs. Страх

Най-известното стихотворение в мрежата от 11 години насам

Непреодолимата скръб за домашния любимец Светът в теб

Непреодолимата скръб за домашния любимец

Смъртта на кучето ни може да е по-тежка за нас от загубата на роднина и приятел

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание” Светът в теб

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание”

Ако не си направил нещо, което заслужава да бъде записано, то поне напиши нещо, което заслужава да бъде прочетено

Как да създадете живота, който желаете Светът в теб

Как да създадете живота, който желаете

В момента съществуват два свята. В кой ще избереш да живееш?

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация Светът в теб

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото Светът в теб

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото

Ако страхът ви държи в плен, не се борете с него, ще загубите. Вместо това се научете да го трансформирате.