Подкрепете ни!
Светът в тебДъстин Бродбъри / 11 май 2022

Реалност срещу илюзия

В крайна сметка всички ние сме жертви на един и същ виртуозен удар – истината се сервира от политически силните на деня

изображение: iStock
изображение: iStock
Говори се, че директорът на ЦРУ Уилям Кейси (от 1981 до 1987 - бел. ред.) казал на Роналд Рейгън: „Ще знаем, че нашата дезинформация е пълна, когато всичко, на което американската общественост вярва, е невярно.“
Придвижваме се тридесет години напред и...- няма художествена измислица, която масите да не преглътнат.

От събуждането след COVID, до войната в Украйна - хората вече не правят свои собствени идеологически поклонения към истината – истината се сервира готова от политически силните на деня.

В днешно време има малка разлика между двете полусфери: реалност и илюзия. Проблемът не е съвсем в това, че хората са били ограбени и лишени от способността им да дешифрират кое е лъжа и кое истина. По-скоро фактите са били преориентирани към измислица и фикцията към факти. Това е деградация на епистемологията (наука за познанието - бел.ред.), толкова зловеща, че хората дори не знаят, че не знаят.

В по-голямата картина на нещата човечеството лъжесвидетелства и животът, какъвто го познаваме, се превърна в нещо като научна фантастика, сапунена опера с малко общи препратки към реалността. Дори хората с правилно мислене се нуждаят от еквивалента на мозъчен трион, за да моделират множеството неправдоподобни разкази в нещо, далечно наподобяващо реалността. Нещо, отиващо отвъд художествената измислица и приличащо на предсказуемо програмиране. Тези от висшите ешалони на властта не просто ни заблуждават - те ни показват, че ни мамят.

Това, което не е нито тук, нито там за измамените, всъщност е досието на техните измамници. Преди да е изсъхнало мастилото върху вестникарската хартия, вещаеща "истините" за настъпващата криза, фалшификациите за COVID бяха погребани под лъжите за войната, овациите за Зеленски в Уестминстър свалиха тревожните данни на Pfizer от дневен ред и тези, които преди мислеха само за COVID, сега насочиха вниманието си изцяло към украинския регион.

Фиаско

Това е фиаско. Хората са абсолютно сигурни, че знаят точно какво се случва. Духовната сфера се управлява от измислици, лъжи и лъжепророци. Хората възхваляват измислиците. Нашите морални избори се ръководят от баналност, а не от добродетел, от анекдоти, а не от доказателства. За да стане още по-комплицирано, това, което преди се е смятало за свещено, е станало светско, а това, което преди е било светско, е станало свещено, както казва Робърт Сепер.

Да, там бушува война, но тя завзема човешката психика отвътре. Това е война срещу съзнанието, атрофия на културата и очевадната последица от нея е духовната болест на човечеството.

Масоните, например, винаги са разбирали, че информацията е сила. Те крият от любопитните очи на "нисшестоящите" езотеричните мистерии на Вселената. И преди, и сега, на тези хора не им е достатъчно да държат монопола върху знанието, те трябва да лишат всички останали от неговата светлина или да отидат още по-далеч и да пръскат невежество. Това вече превръща цензурирането на контрааргументи в разпалване на лъжи. Това не е толкова обществен разпад, колкото самозапалване. Хората са дезинформирани, зашеметени и превърнати в агенти на дезинформация, за да деконструират докрай това, което е останало от вече деконструираната реалност.

И става още по-лошо - уроците от последните две години не бяха научени. Хората се блъскат от една криза в друга. Те крачат безцелно от карантинния лагер до бомбоубежището в каквато и посока да ги тласнат техните политически лидери и се присмиват на всеки, който е номиниран за бич на обществото...

Информационната война

Ако всичко това ви звучи като информационна война, то вероятно е така.
Битката за сърцата и умовете се премести онлайн. Божествената искра на живота се преработва до база данни. Това, което някога е било по образ и подобие на Бога, сега съществува преобладаващо в интернет. Данните сега са "хлябът ни насъщни" (и зрелищата ни също). Дигиталните ни аватари днес живеят по-богат, по-смислен живот от този на техните собственици.

Няма значение от коя страна на барикадата сте - дали сте участник във великото пробуждане или сте полезен идиот в изолация - вие сте както и преди част от един и същ проблем. Вие сте заложник на серия от наративи, наложени със сила от класата на хищниците и разработени с една единствена цел - да бъдете държани в овчи възторг - слепи, неинформирани, пълзящи, с изсмукани силици. В света на алгоритмите всички са създадени равни, а данните - е, това са просто данни, в тях няма морал. 

Разиграват ви като глупаци, само и само да отвлекат вниманието ви, докато вие си гризете ноктите. Не ви се дават отговори, нищо отнето не ви се връща. Това, което им трябва, вие им го давате сами - вашето внимание, а с него и ценностните ви системи.

Това, което искат тези адски хрътки, е вие ​​да изберете вашата страна, да изберете своята битка, но искат да са сигурни, че вашите бойни полета са социалните медии и че не хвърляте коктейли Молотов във Вавилонската кула.

Волтер казва, че тези, които могат да ви накарат да вярвате в абсурдите, могат да ви накарат да извършите зверства.

Ако психиката на човек не е под обсада и той не определя врага като изкупителна жертва, той може да помъдрее и да прогледне кой наистина го атакува, но това просто няма да стане...

Предсказуемо програмиране

Но има още по-странни неща. Предсказуемото програмиране е теорията за скритата ръка, управляваща лостовете на реалността. Един вид бюро за коригиране на реалността, замъгляващо събития от реалния свят чрез филми, литература и медийни манипулации. Основният принцип тук е психологическа обусловеност, която намалява съпротивата на хората срещу приемането на планирани бъдещи събития и ги насърчава да сменят конкретни структури на реалността със статични конструкции, докато в крайна сметка наследеният ни мироглед не бъде заменен от митове и архетипи.
Това, че живеем чрез обективирането на класа хищници, не е спорен въпрос. Това е техният месиански комплекс, отпечатан в колективното съзнание и проектиран обратно в реалния свят. По собствена воля масите вдъхват живот на тези гротески и попиват социалната тъкан.

Откровение на Метода

Всичко това работи дори по-дълбоко от предсказуемото програмиране. Някои наричат ​​това Откровение на Метода.

Според Майкъл Хофман първо те потискат контрааргумента и когато настъпи най-подходящият момент, те разкриват аспекти на това, което наистина се е случило, но под сурдинка и откъслечно.

Казаха ни, че ваксините са безвредни, докато Pfizer не омаловажи собствените си твърдения за безопасност, но не и преди целият свят да бъде ваксиниран. Апологетите на локдауна в корпоративните медии вече са почти единодушни, че блокирането е причинило повече вреда, отколкото полза. Това не е произволно изкривяване, а по-скоро внимателно планирана последователност от разкрития, когато им дойде времето.

Майкъл Хофман предполага, че управляващият елит ни известява за своето надмощие. Обявяват се за виртуозни и безукорни престъпни мозъци, които са над закона. Те ви казват недвусмислено, че сте без право на защита, тези събития са извън вашия контрол, както и собствената ви съдба. В крайна сметка чувството на апатия и абулия (безволие - бел.ред.) обхваща човечеството, деморализирайки ни до степен да признаем поражението на система, която сме безсилни да променим.

Не че някога някой ще ни върне отнетото. Къщата не е проектирана да поддържа собствено домакинство. Заровена дълбоко в тяхното върховенство на закона е скрита конституция, която гласи: нищо не се случва без вашето съгласие. В тази версия на договорното право, след като истината е хем наяве, хем скрита от очите ви, вие сте се съгласили с нея. Има някъде неподписан договор с вашата
нарушена клетва върху него.

В крайна сметка всички ние сме жертви на един и същ виртуозен майсторски удар, независимо дали става дума за евангелист на клавиатурата или апологет на държавата, всички са царски прецакани. И да, присмиват ви се, но и вие ​​се смеете на себе си.

© Дъстин Бродбъри, Global Research, 2022
Източник

Още по темата:

Живей достойно и ще твориш добро, без да подозираш Светът в теб

Живей достойно и ще твориш добро, без да подозираш

Ървин Ялом: Самотата не зависи от присъствието или отсъствието на хора наоколо.

Човечеството не е в състояние да прави разлика между добро и зло Светът в теб

Човечеството не е в състояние да прави разлика между добро и зло

Д.Р.Хокинс: Човешкият ум неуморно се изчерпва, опитвайки се да обясни необяснимото

Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш Светът в теб

Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш

Единствената цена на щастливия брак е всеки ден да се отказваш от своето его

В касичката на живота няма пари и придобивки, а спомени и впечатления Светът в теб

В касичката на живота няма пари и придобивки, а спомени и впечатления

10 неща, които ми се разкриха по пътя към помъдряването

Избирайте лидерите си с мъдрост и предвидливост Светът в теб

Избирайте лидерите си с мъдрост и предвидливост

Октавия Е. Бътлър: Да бъдеш воден от лъжец означава да искаш да ти се казват лъжи

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха Светът в теб

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха

Казваме тези фрази не злонамерено, но не знаем колко нараняват те

Ако се сдържиш да не изядеш бонбона, получаваш два Светът в теб

Ако се сдържиш да не изядеш бонбона, получаваш два

За теста „Маршмелоу" и да развитието на самоконтрола разказва Уолтър Мишел

5 часа изцеляваща рейки музика Светът в теб

5 часа изцеляваща рейки музика

Целта ни е да вдъхновим милиони хора да се обърнат към Висшето си Аз, казват създателите на видеото

10 места, през които изтича силата ви Светът в теб

10 места, през които изтича силата ви

Кои (без)действия ви правят най-слаби душевно и физически

Н. Казандзакис: Бог и човек могат да се слеят в едно Светът в теб

Н. Казандзакис: Бог и човек могат да се слеят в едно

Човекът без Бог би пълзял като плужек сред лъвовете и въшките

Вечният ученик - истинската мярка за майсторство Светът в теб

Вечният ученик - истинската мярка за майсторство

Колкото и напреднали да сте по духовния път, не се наричайте „мастер" или „учител"

Изпитанията са най-голямата благословия в живота ни Светът в теб

Изпитанията са най-голямата благословия в живота ни

Ще дойде момент, когато разпръснатите сцени от битието ни ще се превърнат в най-съвършения житейски сценарий

„И сам в зори на третия уречен ден ще стана” Светът в теб

„И сам в зори на третия уречен ден ще стана”

Стихотворение на Борис Пастернак разказва за събитията на днешния Велики четвъртък

Всеки срещнат по пътя ти човек е ангел Светът в теб

Всеки срещнат по пътя ти човек е ангел

Аз изживях моя днешен ден – на някого стана ли му по-добре от това?