Подкрепете ни!
Няма физическо време и следователно няма биологично стареене или разпад (първа част)

У. Булман: Упражнявах своето съзнание за ОИТ (опит извън тялото) чрез редовна дихателна практика

Илюстрация: Max, Unsplash
Илюстрация: Max, Unsplash
Дейността на Уилям Булман се популяризира чрез Института „Монро". Той е автор на много бестселъри, изследовател и експерт по извънтелесни преживявания (опит извън тялото - OИТ) с над 40 години опит в тази област. У нас е познат с Приключения извън тялото". Неговите завладяващи книги ви канят да промените гледната точка, от която виждате този свят и себе си. Предлагаме ви интервю на Стюард Свердлоу с Булман за естеството на новото познание, за неограничените възможности на човешката сензитивност и възможността ни да черпим информация от отвъдното.

-  От първото ни интервю през 2009 г. и вашето гостуване в моето радио шоу в блога на Dreambuilders Australia изтече много вода. Сега ще поговорим по темите, представени в най-новата ви книга Висшият Аз сега: Ускоряване на вашата духовна еволюция", в съавторство със Сюзън Булман. 

Уилям, винаги съм намирал книгите ви за очарователни и ангажиращи и разбирам по-добре от всякога защо всичко ни подготвя за неочакваното. На различни етапи, следвайки стъпките, препоръчани във вашите книги, придобих представа за ОИТ и астралните приключения. Благодаря ви за прозренията ви отново.

Във вашата основополагаща книга „ Приключения извън тялото “ вие разкривате, че астралното пътуване не само разширява съзнанието, но може да потвърди съществуването на душата, да ни научи за минали животи, да обогати ежедневието ни. Това е завладяващ наръчник за всички, които искат да излязат отвъд тялото и да предприемат най-доброто пътуване. 

Разкажете ни за най-дълбоките открития, които сте направили по време на астрално пътуване, свързани с разширяването на личното, колективното и планетарното (Земното) съзнание?
-  Едно от най-дълбоките открития, които направих, е, че Вселената, както видима, така и невидима, е многоизмерен континуум. Ние съществуваме в множество измерения, като всяко от тях става все по-малко плътно, докато се движим навътре. Нашата еволюция е вътрешно пътуване на съзнанието през тези измерения.

Много хора са научени да търсят удовлетворение извън себе си. Безпокойството може да накара хората да мислят, че смяната на работа, дом, партньори или житейски ситуации е отговорът. Те често откриват, че промяната на фокуса сама по себе си не премахва дискомфорта и объркването.  

-  В Приключения извън тялото" казвате, че „Чувството за цел и ред става ясно: аз съм свидетел на еволюцията на съзнанието, на своята еволюция през еоните на времето“. Заявявате: „Разбрах, че отговорите на мистериите на нашето съществуване не са скрити - те търпеливо чакат да разширим зрението си отвъд плътните граници на материята". Какво бихте казали за линейното време и как то се влияе от разширяването на съзнанието? Какво е земното съществуване извън времето?
-  Единственото нещо, което наистина има значение, е нашето състояние на съзнанието. Няма физическо време и следователно няма биологично стареене или разпад. Нефизическият живот е поредица от преживявания – напълно несвързани с линейното време, както го познаваме във физическото. Няма минало или бъдеще, има само настояще.

-  Упражнявах своето собствено разширяващо се за ОИТ съзнание чрез редовна дихателна практика и ефекта на доминото, след като си припомних, че съм оцелелият близнак при бременността на майка ми. Напълно съм съгласен с това, което казвате, че „Някои от най-трудните уроци, заради чието научаване сме тук, са пряко свързани с контрола на мислите и поемането на лична отговорност“ (особено за нашите собствени погрешни възприятия).

Какъв е вашият опит? 
-  Първо трябва да осъзнаете, че вашите мисли се проявяват незабавно в нефизическата реалност. Чрез моите извънтелесни преживявания (OИТ) научих, че трябва да поемам пълна отговорност за всяка мисъл, която проектирам. От личен опит открих, че мислите ми имат невероятна творческа сила и от мен зависи да поема отговорност, защото те са мои творения.

-  Споделете няколко примера от живота си, в които сте задълбочили пробуждането си, поемайки дълбока лична отговорност.
-  Никаква външна сила не формира живота ни – ние сме творческата сила. Имал съм няколко оцелявания в утробата, където съм създал цялата си среда – всеки неин нюанс. Една зима беше особено студено и тъмно, така че в моя ОИТ създадох красив плаж с бял пясък с великолепна синьо-зелена вода. Отпуснах се на плажа, усещайки топлината на слънцето и си осигурих нова атмосфера, която не изисква самолетен билет.

Имало е по-драматични моменти, в които се сблъсквах с подсъзнателните си страхове. В едно от извънтелесните ми преживявания, страхът се появи във формата на гигантски ленивец. Трябваше да направя избор – да се изправя срещу него или да бягам. Поех отговорността да го предизвикам, като изпратих любов към това голямо и демонично същество. То веднага се разтвори и аз бях облекчен, че този страх вече няма да ми влияе във физическото състояние. Това преживяване е описано подробно в „Приключения извън тялото".

(Следва продължение)

Източник

Още по темата:

Пътят към абсолютна свобода Светът в теб

Пътят към абсолютна свобода

Тя се случва, когато се освободите от материализма и своето его

Всяка наша дума, жест и постъпка разкриват цялостната ни същност Светът в теб

Всяка наша дума, жест и постъпка разкриват цялостната ни същност

Общуваме със самите себе си, вярвайки, че общуваме с другия. А той е само инструмент, с който в повечето случаи си служим твърде неумело...

Живеете ли в съответствие със сезоните? Светът в теб

Живеете ли в съответствие със сезоните?

Те ни напътстват и учат как да съществуваме с благодат и лекота

Живейте така, сякаш живеете в деветия си живот Светът в теб

Живейте така, сякаш живеете в деветия си живот

Уроците, които ви преподава вашата котка

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“ Светът в теб

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“

Прекомерната майчина любов унищожава здраве и съдби, казва Анатолий Некрасов

Как да преминем през тъмната нощ на душата Светът в теб

Как да преминем през тъмната нощ на душата

Духовността не е само „любов и светлина“. Има реална работа, която трябва да свършите.

Пристрастена към лайкове Светът в теб

Пристрастена към лайкове

Харесвах техния чудесно филтриран живот и след това се връщах в моята нефилтрирана реалност...

Няма физическо време и следователно няма биологично стареене или разпад (втора част) Светът в теб

Няма физическо време и следователно няма биологично стареене или разпад (втора част)

У. Булман: Физическият свят е само временна тренировъчна площадка, всички ние ще еволюираме отвъд необходимостта от това

Всеки има своя икигай Светът в теб

Всеки има своя икигай

Да открием какво ни кара да ставаме от леглото всяка сутрин

Стивън Фрай: Спри да се самосъжаляваш и ще бъдеш щастлив Светът в теб

Стивън Фрай: Спри да се самосъжаляваш и ще бъдеш щастлив

Любовта няма цел - това я прави толкова величествена

Петте неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър Светът в теб

Петте неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър

Искреност, минимализъм, време за приятелство и семейство са основните ни пропуски

Апостол Павел: Блажен е, който не осъжда себе си за това, що одобрява Светът в теб

Апостол Павел: Блажен е, който не осъжда себе си за това, що одобрява

Не мислете за себе си високо, а носете се смирено. Недейте се има за мъдри.

Синдром на отложения живот: начин да оправдаете страховете и мързела си Светът в теб

Синдром на отложения живот: начин да оправдаете страховете и мързела си

Отлагаме младостта за старостта, забравяйки, че животът е тук и сега