Подкрепете ни!
Всеки от нас някъде го чака неговият специален човек

Ваяна Стейбъл за седемте вида сродни души


изображение: iStock
изображение: iStock
От началото на 1995 г. много хора по света са се изцелили от тежки заболявания благодарение на метода, разработен от Ваяна Стейбъл – ТhetaHealing® – Тета лечение. Днес ви предлагаме откъс от книгата й „Намерете своята сродна душа с ThetaHealing“.

Сродните души се класифицират в седем типа:

1. Пламък близнак

Пламък близнак е някой, който е напълно идентичен с вас.
Хората понякога се объркват, като молят Създателя да им изпрати пламък близнак, вместо да поискат съвместима сродна душа. Пламъкът близнак е точно ваше копие и това може да създаде много проблеми помежду ви. Или може да е точно отражение на вас, но каквито сте били преди двайсет години, с цялата зрялост и мъдрост на осемнадесетгодишно дете. Такива връзки обикновено не траят дълго. Малко вероятно е този човек да остане в живота ви за дълго време.

2. Несъвместима сродна душа

Несъвместимата сродна душа е душа, която сте познавали преди, така че сте емоционално и физически привлечени от нея. Но в същото време сте несъвместими.
Несъвместима сродна душа е някой, когото сте познавали на различно място и в друго време. Не е трудно да се влюбиш в такъв човек, защото си спомняш как сте се обичали в миналото. Но сега, в настоящето, вие излъчвате абсолютно несъвместими вибрации, намирайки се на различни нива на развитие. Станали сте несъвместими.

Ала такава сродна душа може да се превърне в знак и пътека и да ви отведе до съвместима сродна душа. Вселената просто ви изпраща човек, който ще ви помогне да разрешите трудна ситуация и да промените живота си към по-добро.

3. „Необработен диамант“

„Необработен диамант“ е сродна душа, която ще бъде съвместима с вас в бъдеще, но вие сте я срещнали твърде рано. 
Тя все още не е готова за връзка с вас. Има всички необходими качества, за да постигнете хармония, но все още не е преминала през всички необходими етапи на развитие за това. Ако сте срещнали такъв човек, това означава, че той като необработен диамант ще се нуждае от време, както и усилия от ваша страна, за да може да блесне с всичките си аспекти и да покаже всичките си достойнства на света.

Затова бъдете търпеливи. Ами ако Вселената внимателно наблюдава развитието на вашата сродна душа, така че докато се срещнете, тя да е готова за вас? Да, може наистина да искате да се срещнете точно сега, но това е по-добре да не бързате. Бъдете търпеливи и който трябва ще дойде когато е писано. 

4. Сродна душа за недовършена работа

Има сродни души, с които имате недовършена работа от минали животи. Вашата нова среща е шанс да затворите всички свързващи ви кармични проблеми.
Ние сме триизмерни същества и имаме много животи по пътя към освобождаването, чистейки се от натрупаната негативна карма. Почти всеки от нас има остатъчни енергийни връзки с партньори от минали животи. Ще имаме шанс да срещнем тези души отново в друг живот и да коригираме кармата си. Често се случва хората да се събират точно с тази цел и когато всички кармични проблеми са затворени, те „надрастват“ връзката си и всеки тръгва по своя път.

Много от нас срещат няколко сродни души през живота си. Аз например съм се женила четири пъти. (Да, по един съпруг от всяка посока на света!) Всеки от трите ми развода се дължеше отчасти на факта, че затварях всички кармични проблеми с всеки следващ съпруг. Друга причина, поради която съдбата ме събра с тези мъже, е, че всеки житейски опит, който получаваме, е важен на някакво ниво, което не веднага е видимо и разбираемо за всички. Всеки от моите съпрузи ми показа страните на собствения ми характер, помогна ми да придобия по-високо осъзнаване. Колкото и трудни да бяха някои от тези минали връзки, те ми помогнаха да се събудя и да стана духовен човек.

5. Съвместима сродна душа

Съвместимата сродна душа е идеална за вас в момента, но пътищата ви може да се разделят в бъдеще. 
Съвместимата сродна душа е някой, който ви обича и разбира. Неговият характер пасва идеално на вашия, но това не означава, че ще имате безоблачна връзка. По-специално, лечителите изглежда никога не се разбират с „обикновените“ хора, защото подобни връзки бързо ги отегчават. Лечителят се нуждае от партньор, който да се интересува от него, да разговаря с него, да взаимодейства активно, да го вдъхновява ...

Съвместима сродна душа е някой, който точно приляга на това, което сте в момента. Тази душа импонира на вашата енергия в този конкретен времеви отрязък. Всичко това е прекрасно, но ако духовно растете и се развивате (а процесът не винаги е плавен и равномерен), тогава е по-добре да помолите Създателя за съвместима с живота сродна душа, която ще расте и ще се развива успоредно с вас.

6. Съвместима с живота сродна душа

Ако до вас е тя - вие имате специален вид духовна връзка с нея. Сродна душа, съвместима с живота, ви придружава до сетния ви час и расте заедно с вас както умствено, така и духовно. Такъв човек споделя с вас повече положителни убеждения, отколкото отрицателни, и затова сте привлечени един към друг. Стимулира вашето духовно израстване. Съвместимите с живота сродни души са буквално създадени един за друг, темпераментите им се комбинират перфектно. Може би имат различия относно определени интереси, но това не променя факта, че връзката им е от божествен характер.

Съюзът на двама души, хармонично съчетани помежду си във всичко, което се отнася до характера, гледните точки, взаимната чувствителност и възприемането на околния свят, създава мощна, почти физически осезаема енергия с мощен интензитет, която продължава да се произвежда през целия живот.

Вярвам, че сродна душа, съвместима с живота, е човек, който по някаква необяснима причина ви познава като никой друг, усеща всяко движение на душата ви, разбира ви по начин, който не може да бъде изразен с човешки думи. Щом срещнете такъв човек, веднага ще го разпознавате, въпреки че сами не можете да обясните защо. Присъства ефектът deja vu. Разпознавате маниера му на движение, усещате енергията на погледа му, усещате пулса и диханието му както своето.

7. Божествената сродна душа 

Сродна душа на Божествен партньор споделя по-висша цел с вас, обща мисия в този ви живот на Земята. За краткост може да се нарече просто „Божествена“.
Божествената сродна душа е повече от просто съвместима с вашата. Има същества, които многократно са били тук преди, които споделят своята мисия и божествената си съдба в това си въплъщение с друг. В момента имам връзка с моя Божествен партньор. Казвам това, защото той споделя моето виждане за света и нашата цел е единна. Това също означава, че той няма да се намесва в мисията ми на Земята.

Много Учители имат Божествени партньори, които им осигуряват всякакъв вид помощ при осъществяването на тяхната мисия. Понякога Божествените партньори дори сключват споразумения, в които уговарят какво биха искали да постигнат в този живот. За такива хора целият смисъл на живота е в изпълнението на тяхната мисия. Всеки, който им попречи - ще бъде пометен от пътя, включително сродни души, които по някаква причина не са могли да ги подкрепят.

Повечето хора по пътя на духовното развитие не търсят съвместима сродна душа за цял живот, а по-скоро Божествен партньор - човек, с когото могат да споделят своята мисия. Такъв човек е специална душа. И той е единственият. Намирането му понякога е трудно. Всеки от тях има специален енергиен печат, благодарение на който единият разпознава другия. Те сякаш знаят как трябва да изглежда партньорът им. И ако и двамата вървят по един и същи път, срещата им е почти неизбежна.

Когато сте се опознали достатъчно и сте успели да се обикнете, вие сте готови да срещнете своята сродна душа. Но това не означава автоматично, че тя също е готова да се срещне с вас. В крайна сметка всички ние се развиваме с различно темпо. Но съм сигурна, че всеки от нас някъде го чака неговият специален човек.

Точно преди да срещнете своя партньор на живота, е възможно да сте потопени в депресивното състояние на пълна и безнадеждна самота. Това е сигнал, че съдбоносната среща ще се състои съвсем скоро.

Само не забравяйте, че всяка сродна душа, дори съвместима, е само вашето допълнение. Никой не може да ви осигури вътрешна почтеност, ако вие самите не я притежавате. Ако душата ви е разпокъсана, няма да можете да изградите хармонични отношения с никого.

Всичко за сродните души прочетете в Списание 8, бр.2/2023 г.


Още по темата:

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта Светът в теб

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта

Кришнамурти: Страданието не е твое, защото всички около теб страдат

Вълшебна песен, наниз и ухание Светът в теб

Вълшебна песен, наниз и ухание

Създадени от гласовитата Смиляна да умиротворяват и насищат живота ни с радост и сполуки

Честит Великден! Светът в теб

Честит Великден!

Цели 40 дни след Великден православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!

Всички неща около нас са капчици на Божията любов Светът в теб

Всички неща около нас са капчици на Божията любов

Природните красоти са малките проявления на любовта, които ни водят към великата Любов, към Христа

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Чудото благодатен огън Светът в теб

Чудото благодатен огън

Как божественият пламък слиза на Великден в Йерусалим и колко малко знаем за явлението горене

Велика събота е Светът в теб

Велика събота е

Богослуженията днес са най-високата точка в православната литургическа традиция

Разпети петък е Светът в теб

Разпети петък е

Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове"

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце Светът в теб

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце

Пастернак посвещава на Мария Магдалина стихотворения в „Доктор Живаго“

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната Светът в теб

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната

Когато следвате зова на душата си, израстването се простира далеч отвъд вас, вашето семейство и приятели

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие