Подкрепете ни!
Светът в теб6 октомври 2023

Постоянният стремеж към светлината на истината ще ни върне всички у дома

15 житейски тезиси от Кейтлин Джонстън – писател и журналист

худ. Мориджа Китенге Банза, Wikimedia Commons
худ. Мориджа Китенге Банза, Wikimedia Commons


1. По-лесно е да разберете какво се случва в света, когато мислено „заглушите“ разказите на хората за случващото се и просто погледнете материалните движения на богатство, ресурси, оръжия и хора. Така отделяте истинското от манипулациите и празния разказ. Виждате кой взема и трупа и разбирате кои са истинските агресори в международните конфликти.

2. Трите най-пренебрегвани и недооценени аспекта на човешкия опит са съзнанието, степента, до която условните мисловни модели диктуват живота ни, и влиянието на пропагандата.

3. Живеем в цивилизация, която е толкова широко потънала в лъжи и манипулации, че единственият начин да имате основана на истината връзка с реалността е да изоставите всичките си предположения и предпоставки за това какво е истина и да започнете да изследвате всичко от самото начало с нов поглед.

4. Феноменът, известен като духовно просветление, е реално нещо, което всички ние имаме ресурса да осъзнаем. Фактът, че този потенциал съществува в нашия вид, предвещава далечните последствия от това, до което сме способни да постигнем като цивилизация.

5. Всичко е красиво. Да не видиш красотата в нещо винаги е провал на възприемащия, а не на нещото, което се възприема.

6. Щастието е естествената позиция по подразбиране на човешкото съзнание. Само чрез егоистични заблуди ние се заблуждаваме в нещастие.

7. Има странни неизползвани потенциали в нашия вид, които нашите философии не засягат, нашите религии не предвиждат, нашите академични среди не признават и нашите общи възгледи за света не отчитат.

8. Реалността е недуална. Няма истинско разделение между възприемащия и това, което се възприема, или между който и да е от обектите в сетивното възприятие. Всичко е неделимо.

9. Азът е илюзия, поддържана едновременно от вкоренени умствени послания и базирани на страх енергийни фиксации. Тази илюзия може да се прозре през информационната мъглата пред нея и да бъде преодоляна.

10. Възможно е двама души да продължат да се влюбват все повече и повече един в друг през целия си живот. Достатъчното е и двамата да останат открити и интересни един за друг, да продължават да израстват и да откриват нови части от себе си, които да обичат.

11. Чувството за вина е безполезно и може безопасно да бъде премахнато изцяло. Единствените хора, които могат да се възползват от чувството за вина, са социопатите и психопатите сред нас, които така или иначе никога не го изпитват. На притежателите на здрави центрове за емпатия чувството за вина не е необходимо за мотивиране на добро поведение и често се превръща в инструмент, който манипулаторите използват, за да ни контролират.

12. Антисоциалното разстройство на личността, по-известно като социопатия и психопатия, е една от най-големите пречки пред човешкото развитие. Сред нас наистина има създания, които не мислят и не чувстват като останалите. Често използват липсата си на емпатия, за да се изкачват по стълбите на богатството и властта. Звучи измислено (и дори звучи като основа на много расистки системи от вярвания), но е факт. Този проблем няма да изчезне, докато нашият вид не стане толкова емоционално интелигентен и буден, че социопатите и психопатите да не могат да процъфтяват в него или да останат незабелязани.

13. Можете да разпознаете социопати, психопати и други нарцисисти в живота си, като обърнете внимание на това колко енергия влагат, за да ви убедят да вярвате на истории за другите, за тях самите и особено за вас. Някой, който често харчи енергия, опитвайки се да ви накара да повярвате в негативни неща за вас самите, е някой, когото трябва да махнете от живота си възможно най-бързо.

14. В нашия свят наистина има борба между светлината и тъмнината, макар че не изглежда така, както по филмите. Тези, които са на власт, се стремят да запазят пъклените си дела скрити в мрак, като поддържат правителствена тайна, пропаганда и цензура. Манипулаторите в собствения ни живот се стремят да запазят своите манипулации и злодеяния прилежно скрити по същия начин. Дори в нашата лична психология има структури, които се стремят да останат скрити в несъзнаваното. Борбата на човечеството е да извади всичко това на светло.

15. Искрената преданост към познаването на истината е пътят към щастие, здраве и хармония за хората като индивиди и за човечеството като колектив. Да знаем какво е истина за нас самите разкрива води до изцеление и просветление. Постоянният стремеж към светлината на истината ще ни върне всички у дома.

Още по темата:

Не се срамувайте от гнева си. Управлявайте го. Светът в теб

Не се срамувайте от гнева си. Управлявайте го.

Агресията поражда ответна реакция, затова изразете чувствата си спокойно и ясно, търсете решение на конфликта

Щедрият вторник е: дарете кръв, средства, внимание, времето си Светът в теб

Щедрият вторник е: дарете кръв, средства, внимание, времето си

Преди 9 г. добри хора издигат идеята с даване да противостоим на ненаситния Черен петък

Да направим малък жест към Земята ни – да й върнем биоразградимите отпадъци Светът в теб

Да направим малък жест към Земята ни – да й върнем биоразградимите отпадъци

Нужни са само един буркан в кухнята, желание и мисъл за идните поколения

Кой е Авитохол? Светът в теб

Кой е Авитохол?

Предание за Сина на сърната и неговото учение ДУЛО

Екхарт Толе: „Изобилието идва само при тези, които вече го имат“ Светът в теб

Екхарт Толе: „Изобилието идва само при тези, които вече го имат“

Практикувайте това упражнение две седмици и вижте как то променя живота ви

Страданията ни идат от това, че спорим с живота, какъвто е Светът в теб

Страданията ни идат от това, че спорим с живота, какъвто е

Една мисъл е безвредна, докато не повярваме в нея

Кажете „Да!“ на живота Светът в теб

Кажете „Да!“ на живота

Смисълът не е само в моментите на щастие, но и в способността ни да преодоляваме страданието и да го превърнем в нещо значимо

Как се лекува душата Светът в теб

Как се лекува душата

За да сме цялостни, освободени и щастливи е нужно да преработим травмите си от детството

Посветеният Орфей Светът в теб

Посветеният Орфей

Той слиза в своето подземие, за да изведе човешката душа

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават Светът в теб

Хората си мислят, че мислят, но обикновено се заблуждават

Дж. Питърсън: Подредете своя дом и направете света по-добър. Започнете от себе си.

Някои все се влюбват в непостижим идеал и пренебрегват тези, които страдат за тях Светът в теб

Някои все се влюбват в непостижим идеал и пренебрегват тези, които страдат за тях

Рихард Давид Прехт за любовта, огледалните неврони и заразителните чувства

Обуздайте духовния материализъм Светът в теб

Обуздайте духовния материализъм

Егото обича много духовната храна. Как да си помогнем, ако усетим сянката?

Стига вече с това „Изглеждаш страхотно!“ Светът в теб

Стига вече с това „Изглеждаш страхотно!“

38 комплимента, които не са свързани с външния вид

Успехът не се крие в количеството знания Светът в теб

Успехът не се крие в количеството знания

В момента, в който лежите на ринга, облени в кръв, има значение само силата на духа ви