Подкрепете ни!
6 добавки за повишаване на функцията на епифизата

Отровите в околната среда и химията в храната водят до калциране на тази малка жлеза и затваряне на третото око

снимки: iStock
снимки: iStock
За епифизната жлеза - ендокринната жлеза, разположена в мозъка, се казва, че е мястото, което обитава душата. Тя е малка, наричат я третото око, за нея се смята, че участва в достигането на по-високи нива на съзнание, действайки като врата към измерения отвъд създадената от мозъка ни реалност.

Тези, които се стремят да активират напълно своя духовен потенциал и да се възползват от силата на епифизната жлеза, трябва да започнат с укрепване на нейната функция чрез детоксикация и правилно хранене. Учените твърдят, че поради пълната ни с пестициди и химикали храна, както и заради отровите, които поемаме от околната среда като флуорид във водата ни, епифизната жлеза и цялото ни тяло са изложени на токсини и наноорганизми повече от всякога. Те образуват около себе си калциеви черупки за защита от имунната ни система, което е довело до калциране на епифизата, натрупване на кристали калциев фосфат в различни части на човешкото тяло.

Много от нас имат епифизна жлеза, която вече е напълно калцирана. Ето защо срещаме трудности когато се опитваме да се възползваме от езотеричните възможности на тази жлеза чрез йога практика, медитация, използване на растителни лекарства като аяхуаска и т.н. Процесът на детоксикация е отправна точка, от която да започнем, ако искаме да използваме пълните си духовни възможности.

Eто 6 добавки, които ще засилят функцията на епифизната ви жлеза, ще помогнат за нейното декалциране и ще ви подкрепят в пътуването ви към лично и духовно усъвършенстване. Ползите от някои от изброените добавки са идентични, така че зависи от вас да решите коя комбинация от добавки ще работи най-добре за вас.

1. Масло от риган и екстракт от нийм
И маслото от риган, и екстрактът от нийм (индийски люляк) помагат в процеса на пречистване като стимулират премахването на съществуващите калцификати в епифизната жлеза. Те пречистват и ендокринната система. Нийм се използва в Индия от хиляди години. В западния свят маслото от риган също се превръща в цялостен способ за укрепване на имунната система. В дългосрочен план и двете добавки ще действат като естествен антибиотик срещу нови калциеви черупки, създадени от нанобактерии.2. Сурово какао
Суровият органичен шоколад в най-чистата му форма може да помогне за детоксикация на епифизата поради високото съдържание на антиоксиданти в какаото. То ще помогне за стимулиране на третото око.

3. Богати на хлорофил суперхрани
Добавки като спирулина, хлорела, житна трева и синьо-зелени водорасли са примери за богати на хлорофил суперхрани, които носят подобни ползи като яденето на листни зеленчуци. Разликата е, че от изброените суперхрани са ни нужни много по-малки порции, отколкото от салатите. Тези добавки подпомагат декалцификацията на епифизната жлеза благодарение на своите силни детоксикационни свойства.

4. Суров ябълков оцет
Суровият ябълков оцет е естествен детоксикатор, помага за декалциране на епифизната жлеза поради свойствата на ябълчената киселина. Ябълчената киселина е органично съединение, което придава на плодовете кисел вкус. Когато се приема като добавка, поддържа храносмилателната система и помага на тялото да се детоксикира. Ябълковият оцет има много ползи за здравето. Уверете се, че марката, която купувате, предлага суров продукт, а опаковката трябва да е стъклена.

5. Йод
Много от нас са били изложени на натриев флуорид поради флуориране на нашите водни системи и това също е довело до калцификация на епифизата. Йодът, който се среща естествено във водораслите, ефективно подобрява отстраняването на натриевия флуорид чрез урината. За съжаление, западната диета ни остави с недостиг на този жизненоважен минерал и телата ни го жадуват силно. За да се избегне дефицит на калций, когато се приемат йодни добавки, се препоръчва диета, включваща много органични храни като къдраво зеле (кейл, листно зеле), броколи, бадеми, портокали, ленено семе, сусам, копър, мащерка и други сушени билки. Предполага се, че е добре добавката лецитин (без ГМО) също да се взема заедно с приема на йод.6. Бор/боракс
Друга добра добавка, която може да се използва за премахване на флуор от човешкото тяло, е минералът Бор. Той присъства естествено в цвеклото, което може да се яде сурово, на пара, варено, както и в добавка на прах. Той присъства и в други храни, като сушени сливи. Бораксът е евтин източник на бор, който може да се купи в повечето хранителни магазини.

Източник

Още по темата:

Сушените сливи могат да помогнат в контрола на теглото Храна за щастие

Сушените сливи могат да помогнат в контрола на теглото

Търсете сушени плодове, които не са обработени със захарен сироп предварително

Д-р Гюнтер: „Пийте 8 чаши вода на ден!” е мит Храна за щастие

Д-р Гюнтер: „Пийте 8 чаши вода на ден!" е мит

Спрете да броите колко вода пиете, слушайте организма си и всичко ще е наред

Хумусът на нашите деца Храна за щастие

Хумусът на нашите деца

Sweet Twins е единственият хумус в България със свежи съставки, без консерванти и с неповторим вкус

Американчетата смятат, че хотдог е растение Храна за щастие

Американчетата смятат, че хотдог е растение

Учени търсят причините за неосведомеността на малчуганите за произхода на храните

Учени: Средиземноморската диета може да повлияе зле на репродуктивната функция Храна за щастие

Учени: Средиземноморската диета може да повлияе зле на репродуктивната функция

Причината е в пестицидите и инсектицидите в плодовете и зеленчуците

„...И цъфтят в суматохата кестени“* Храна за щастие

„...И цъфтят в суматохата кестени“*

Те съдържат много полезни съставки, но могат и да блокират лоша енергия

Развенчаха базисен мит в диетологията Храна за щастие

Развенчаха базисен мит в диетологията

Нищо няма да ви стане, ако хапнете след 18 ч.

Девет причини да ядете повече кимчи Храна за щастие

Девет причини да ядете повече кимчи

Можете да си направите лесно ферментиралата гарнитура от различни зеленчуци

От пчелите за хората – медът „Тръвна“ Храна за щастие

От пчелите за хората – медът „Тръвна“

Създадохме наши собствени пчелини, за да разберем по-добре пчелите и пчеларите

Още една причина да сложите мед в чая или кафето Храна за щастие

Още една причина да сложите мед в чая или кафето

Естествената захар в меда може да премахне мастната плака на артериите

Време е да реабилитираме картофите Храна за щастие

Време е да реабилитираме картофите

6 причини, поради които трябва да ги върнем на трапезата ни

5 храни-лекарства, които биха могли да спасят живота ви Храна за щастие

5 храни-лекарства, които биха могли да спасят живота ви

Куркумата е физическото въплъщение на състраданието

Най-богат и вкусен източник на пробиотици! Храна за щастие

Най-богат и вкусен източник на пробиотици!

Българска компания създава Delishu - естествено ферментирал растителен деликатес от кашу, който е здравословна алтернатива на млечните храни

Пътят на качеството Храна за щастие

Пътят на качеството

Как Kaufland България се грижи за отличното качество на плодовете и зеленчуците

„Засега по-здравословна храна от житото няма” Храна за щастие

„Засега по-здравословна храна от житото няма"

Време е за диетата, завещана ни от Учителя Петър Дънов!