Подкрепете ни!




Хороскоп16 януари 2023

Седмичен ведически хороскоп

В петък бъдете внимателни с внезапните импулси


Седмичен ведически хороскоп
Отново ни очаква динамична, променлива, но пълна с възможности седмица. Понеделник и вторник ще насочат фокуса ви към бизнес и работни дела. Сряда и четвъртък отделете повече време на себе си и на близките ви хора. В петък бъдете внимателни с внезапните импулси. Събота е денят на новолунието и началото на новия лунен месец.

16.01 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня: Свати – Swati до 15:53 ч.
Понеделник носи силно начало на седмицата. Денят е с подходяща енергия за бизнес, търговия и финанси. Особено благопрятен момент е за дейности, свързани с наука и изкуство. Търсете яснота и прозрачност във всичко днес – в комуникацията, отношенията в работата и личния живот. Всичко, което предполага гъвкав, спокоен и дипломатичен подход, ще ви носи успех. Съзвездието Свати (накшатрата) разпростира своето влияние днес. Свати носи силата и енергията на сладката реч и дава възможност посланията ви лесно да достигат до другите хора.

17.01 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Вишакха – Vishakha до 15:16 ч.
Благоприятните дейности в този вторник са напористи, целенасочени и директни. Подходящ момент за вземане на решения и поставяне на цели. Всяка дейност, която изисква управленски умения и умствена концентрация, ще ви се отдава с лекота. Освободете се от това, което ви пречи. За разлика от понеделник, днес моментът не е подходящ за тактични и дипломатични ходове. Съзвездие Вишакха (накшатра) е наречено още звездата на „целта, предназначението и намерението“.

18.01 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Анурадха – Anuradha до 13:53 ч.
Сряда е свързана с изцелението на всички нива. Денят ще бъде под влиянието на Екадаши, което в превод от санскрит е 11 („ека“ – едно, „даша“ – десет). Може да се възползвате от енергията на Екадаши и да се погрижите за себе си като бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Силата на единадесети лунен ден ще ви помогне с лекота да пречистите тялото, сетивата и ума си и да бъдете в по-голям синхрон с ритъма на Вселената. Подходящ момент да премахнете и разчистите всичко ненужно около себе си.

19.01 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Джйештха – Jyeshtha до 11:48 ч.
Четвъртъкът ще се прояви с енергия, носеща сила и независимост. Всичко, което изисква поемането на отговорности, грижа и защита, ще бъде на фокус днес. Подходящ момент да поемете контрола в ситуации, в които това е необходимо. Благоприятен ден за планиране на нови стратегии. Опитайте да отделите време за възрастните си близки и роднини днес. Отдайте необходимото време на семейството си. Постъпвайте мъдро и избягвайте прекалената емоционалност, за да имате желания успех.

20.01 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Мула – Moola до 09:10 ч.
Денят ще бъде с променлива динамика. В часовете преди обяд е възможно да имате провокиращи и изненадващи ситуации, затова бъдете внимателни с импулсивните реакции. Отделете и посветете време на кондицията и здравето си днес. Подходящ момент за разрешаването на спорове и предизвикателства, които изискват смел и целенасочен подход. Отстоявайте позициите си. Денят дава много добра възможност да вдъхновите, запалите и ентусиазирате някой, по важен за вас проект или въпрос. Възможно е да се отключи силен импулс за придобиването на нови познания и опитности.

21.01 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Уттара Ашадха – Uttara Ashadha до 03:00 ч. на 22 януари
Новолуние – Амавася до 22:52 ч.
Днес посветете време за планиране и нови проекти. Добър момент за начало на нови дейности. Според ведическата традиция и астрология, тази лунна фаза е наречена Амавася. В превод от санскрит означава „ден без Луна“. Древните текстове препоръчват в този ден да почетем и благодарим на нашите предци и близки души, които не са физически вече сред нас, за знанието, опита и мъдростта, с които са ни дарили. Тридесети лунен ден и неговата енергия ще помогнат да направите ретроспекция на изминалия лунен цикъл и да планирате успешно следващия.

22.01 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Шравана – Shravana до 23:51 ч.
Енергията в неделя ще ви подтикне към по-практични и организационни дейности. Те могат да бъдат както по отношение на дома ви, така и по отношение на работните и бизнес дела. Денят е подходящ за активна интелектуална дейност, свързана с обучение, изучаване на езици, традиции, различни духовно практики или писане Добър момент да намерите време и да се погрижите за физическата си кондиция като наблегнете на лечебни билки и природни средства. Подходящо време за консултации, телефонни разговори и преговори. Бъдете предпазливи и не поемайте излишни рискове днес.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.
Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април Хороскоп

Рицар Пентакли – карта Таро за 26 април

Босите му стъпала попиват земната енергия и той се чувства свързан с цялата природа, с корените си

Паж Жезли – карта Таро за 25 април Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 25 април

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия