Подкрепете ни!




Хороскоп30 януари 2023

Седмичен ведически хороскоп

Отново сме пред интересна седмица, носеща пълнолуние в края си

изображение: iStock
изображение: iStock


Отново сме пред интересна седмица, носеща пълнолуние в края си. Понеделник дава силен старт и е подходящо време за бързо въвеждане на промени. Вторник благоприятства начинанията и грижата за вашето здраве. Сряда е подходящ момент за подмладяващи процедури и възстановителни практики. В четвъртък се концентрирайте върху задачите си и се избавете от ненужните отношения и вещи. Петък носи силен порив за независимост и подходящото време да презаредите батериите. Събота е обещаващ ден за комуникация, планиране, помощ и търсене на съвети. Неделя идва със силата на пълнолунието и носи смелост да се преборите с нежеланите модели.

30.01 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня: Krittika – Критика
Този понеделник започва със силен старт и подходящо време за бързо въвеждане на промени. Всякакви действия, които изискват инициатива, лидерски и управленски качества, ще бъдат подкрепени от енергията на днешния ден. Добър момент за бизнес срещи, договори, дискусии и спорове. Всяка дейност, свързана с публичност и изява ще даде добри резултати днес. Придържайте се към честност и искреност при всички обстоятелства, за да имате успех. Не се отдавайте на прекалена почивка и релаксация. Денят е свързан с активност и действие и притежава силата да „изгори“ и премахне всякаква негативност, която лежи по пътя на истината.

31.01 – ВТОРНИК
Накшатра за деня: Rohini – Рохини
Вторник ще благоприятства начинанията и всичко, което изисква стабилен резултат. Добър момент за начало на строителство, стартиране на бизнес или заемане на нова длъжност. Търговията и финансовите въпроси също ще имат успех. Днес отделете време за подобряване на тонуса и кондицията си, благоприятен момент за изцеление и самоусъвършенстване. Денят ще бъде под влиянието на Екадаши, което в превод от санскрит е 11 („ека“ – едно, „даша“ – десет). Бъдете внимателни с какво се храните  и ограничете тежките храни от животински произход днес. Силата на единадесети лунен ден ще ви помогне с лекота  да пречистите тялото, сетивата и ума си за да бъдете в по-голям синхрон с ритъма на Вселената. Всяко действие в посока подобряване на здравето ще има добри резултати, а започнатото днес дава добри и устойчиви плодове.

01.02 – СРЯДА
Накшатра за деня: Mrigashira – Мригашира
Срядата ще носи креативна и изграждаща енергия, свързана с комуникация и пътувания. Подмладяващите процедури и възстановителните практики също ще дадат добър и дългосрочен резултат днес. Много добър момент за всичко, което касае образование, организирането на курсове, образователни центрове или начало на обучение. Отделете време за разходка сред природата, за да презаредите батериите си. Денят е свързан със силата на удовлетворението, носи изследователски и чувствен нюанс. Избягвайте конфронтациите или рязко поведение при всички обстоятелства.

02.02ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня: Ardra – Ардра
Четвъртък дава сериозна заявка за напредък в плановете и прогрес. Концентрирайте се върху задачите си днес. Подходящ момент за дейности, които са свързани с избавянето от ненужни неща – навици, отношение или стари вещи. Прекратяване на неработещи договори и ангажименти. Подходящо време за изследване и среща лице в лице със скрити дълбоки проблеми и трудности. Денят дарява с много енергия и ентусиазъм, носи силен творчески аспект и нужда от разширение. Избягвайте новите начинания днес. Всичко, което предполага дързост и смелост, ще ви носи успех.

03.01 – ПЕТЪК
Накшатра за деня: Punarvasu – Пунарвасу
Петък ще се прояви отново с акцент върху грижа за здравето и виталитета. Подходящ момент за лечебни практики и възстановяване. Днес е добър момент да се отдадете на всичко, което изисква въображение и иновативен подход. Духовни практики, пост, медитация, себеанализ ще бъдат подкрепени от енергията на днешния ден и ще съживят вашата креативност и вдъхновение. Оставете важните дейности и начинания за следващ ден. Пазете своята независимост и не влизайте в конфликти.

04.02 – СЪБОТА
Накшатра за деня: Pushya – Пушя
ПЪЛНОЛУНИЕ – ПУРНИМА
Днес в късните следобедни часове Луната ще навлезе в своята пълнолунна фаза или Пурнима, както е наречена във ведическата астрология. Енергията дава добри възможности за планиране на нови стратегии (включително финансови)  и носи сила за преодоляване на препятствията и негативните влияния. Подходящ момент за търсене на помощ и съвети. Всяка дейност, свързана с деца и близки по женска линия ще бъде особено благоприятна днес, както и всичко, което ви носи изцеляващо и успокояващо въздействие. Разчитайте на интуитивната си мъдрост, ако трябва да взимате решения.

05.02 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня: Ashlesha – Ашлеша
Днес през по-голямата си част денят ще бъде под силното влияние на пълнолунието. Делата и дейностите, от които може да очаквате успех, са в сферата на краткосрочни действия и по въпроси, изискващи директен и категоричен подход. Днес е подходящ момент да се противопоставите на опонентите си чрез изграждането на смели и мъдри стратегии. Добър момент да се отървете от нежелани навици, както и да прекратите неработещи бизнес партньорства. Бъдете смели днес, за да получите желания успех.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Крал Чаши – карта Таро за 28 март Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 28 март

Той ни носи посланието да сме меки и свързани със сърцето

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 27 март

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време, за да вземем правилното решение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е ден за творчество, в четвъртък бъдете решителни, в неделя се погрижете за по-възрастните ви близки

Крал Мечове – карта Таро за 26 март Хороскоп

Крал Мечове – карта Таро за 26 март

Ще имаме възможност да видим ясно посоката занапред и да придобием безпристрастен поглед над цялостната картина

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта Хороскоп

В Индия празнуват Холи – фестивал на любовта, цветовете и пролетта

Той продължава една нощ и един ден, започвайки от вечерта на пълнолунието

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 25 март

Случват се мощни размествания и е възможно да поемем по нов път

Днес е пълнолунието във Везни Хороскоп

Днес е пълнолунието във Везни

То ще е последвано от коридор от затъмнения, който обещава да е богат на събития

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 24 март

Днес е ден, в който трябва да се вслушаме в гласа на сърцето си

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 23 март

Всяко усещане за липса е част от лечебното пречистване, което създава място за новото

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 22 март

Добър момент да споделяме това, което имаме, защото така се настройваме към потока на изобилието

Петица Мечове – карта Таро за 21 март Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 21 март

Желанието да победим на всяка цена излага на риск всичко, което сме изградили дотук

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март Хороскоп

Осмица Чаши – карта Таро за 20 март

Важно е да намерим нещо вдъхновяващо, което да ни води напред

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 19 март

Добре е да си дадем сметка за нещата, които ни спират – дали са страхове от неизвестното или спомени от минали несполуки?

Колесницата – карта Таро за 18 март Хороскоп

Колесницата – карта Таро за 18 март

Пътят не е гладък, но носи вдъхновение

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник се погрижете за здравето си, в четвъртък бъдете смели, в петък не решавайте финансови въпроси

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март Хороскоп

Четворка Пентакли – карта Таро за 17 март

Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно?