Подкрепете ни!




Хороскоп24 юли 2023

Седмичен ведически хороскоп

В сряда бъдете гъвкави и дипломатични, в четвъртък бъдете решителни, а в петък се погрижете за здравето си


снимка: IStock
снимка: IStock
Седмицата започва силно и с благоприятна енергия в доста направления. Насочете силите си към действия, които предполагат бързи резултати. Вторник ще бъде удачен ден за организационни дейности, развитие и разширение. Сряда носи пречистваща енергия, бъдете гъвкави и дипломатични. В четвъртък бъдете решителни, поставяйте смело целите, денят носи яснота и фокус. Петък идва с енергията на Екадаши. Погрижете се за здравето си. Осъзнавайте с какво храните не само тялото си, но и ума и сетивата си. Събота носи мъдрост и възможност да приключите с неработещи отношения или вредна комуникация. Неделя носи развитие и напредък, добър момент да разчистите пространството около себе си от излишни вещи.

24.07 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра
за деня: Хаста – Hasta
Понеделник дава начало на седмицата с енергия, подкрепяща всичко, свързано с интелектуална работа, обучения и обмен на информация. Насочете силите си към действия, които предполагат бързи резултати. Ще имате успех в сферите насочени към образование и лечение. Подходящ ден за сключване на изгодни сделки, покупки и продажби. Добър момент да се насочите към холистични терапии и практики, свързани със здравето. Денят носи силна изцелителна енергия, както и силата да премахва невежеството. За да имате успех днес, завършвайте и довеждайте докрай нещата, с които се захващате, разчитайте на бистър ум и чисти намерения.

25.07 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Читра – Chitra
Вторник ще бъде особено подходящ и ще постави акцент върху грижа за здравето ви и силата на вашето тяло. Подходящ момент за подобряване на интериора около вас и нови придобивки. Чудесен момент за всякакви действия, които предполагат чар, харизма, елегантност и очарование. Очаквайте успех от всичко, което е свързано с организационни дейности, развитие и разширение. Денят ще носи динамика, силна творческа и страстна енергия.

26.07 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Свати – Swati до 04:23 ч.
Сряда се очертава с активна енергия, подходяща за бизнес, търговия, финанси и образователни дейности. Особено неща, свързани директно с наука или изкуство, както и всичко, което има нужда от яснота и прозрачност. Днешният ден е свързан с плодовете от положените усилия, а енергията е пречистваща. Подхождайте гъвкаво и дипломатично. Избягвайте настъпателно или доминиращо поведение.

27.07 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Вишакха – Vishakha
Този четвъртък идва с напориста енергия, подходяща за целенасочени и директни действия. Всяка дейност, който изисква управленски умения и умствена концентрация, ще бъде особено подходяща днес. Не избягвайте ситуации, които изискват дискусии, подхождайте решително и обосновано. Днес е добър момент за вземане на важни решения и поставяне на цели. Стремете се към яснота и фокус и се освободете от това, което ви пречи в живота.

28.07 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Анурадха – Auradhа
ЕКАДАШИ  –  начало 12:21 ч. / край 10:35 ч. на 29 юли
Екадаши एकादशी - в превод от санскрит 11 ( „ека“ – едно, „даша“ – десет ). Единадесетият лунен ден във ведическата астрология се счита за особено подходящ момент, в който е добре да отделите време за здравето си и да опитате да бъдете в синхрон с ритъма на Вселената. Може да се възползвате от енергията на Екадаши и да се погрижите за себе си, като бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Добър момент за духовни практики, пост, медитация, молитва и себеанализ. Този петък идва с подкрепяща енергия. Добър момент за сътрудничеството и възможности за нови и полезни контакти. Посветете време на любимите си хора днес.

29.07 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Джйештха – Jyeshtha
Събота насочва фокуса към административни дейности, изискващи отговорности. Добър момент за планиране на смели стратегии, приемане на решения и комуникация с високопоставени личности. Денят носи стремеж към проява на сила и независимост. Подходящ момент да помогнете или да се погрижите за вашите възрастни близки. Отделете време за семейството си. Не се страхувайте да се изправите пред опонентите си или да приключите ненужни отношения. Правете го мъдро и не влизайте в излишни спорове.

30.07 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Мула – Moola
Неделя ще носи предизвикателна енергия и стремеж към всякакъв тип изследователска дейност, проучвания, наблюдения, анализи от всякакво естество. Подходящ момент да се освободите от нежелани неща, както от вещи, които ви пречат, така от вредни навици. Днес ще имате решителност и сила за важните за вас неща. Използвайте я целенасочено и разумно. Денят ще носи енергия на развитие и напредък, но не правете свръхусилия на всяка цена, ако не случвате нещо от първия път. Оставете разрешаването финансови въпроси и казуси за следващ, по-подходящ момент. Чудесен момент да се погрижите за растенията в дома си или градината.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Десетка Чаши – карта Таро за 19 септември Хороскоп

Десетка Чаши – карта Таро за 19 септември

Във въздуха витае магичен и празничен дух

Днес е пълнолуние и лунно затъмнение в Риби Хороскоп

Днес е пълнолуние и лунно затъмнение в Риби

Вслушайте се в своята интуиция – тя ще ви води през този преходен период

Паж Пентакли – карта Таро за 17 септември Хороскоп

Паж Пентакли – карта Таро за 17 септември

Важно е да запазим своето любопитство и непредубеден ум

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В четвъртък не бързайте, в събота отстоявайте смело позициите си, неделя е време за промени

Магьосникът – карта Таро за 16 септември Хороскоп

Магьосникът – карта Таро за 16 септември

Тази седмица очакваме мощни размествания и внезапни обрати

Висшата Жрица – карта Таро за 15 септември Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 15 септември

Тя ни свързва с интуицията и мъдростта, които са заложени в нас по рождение

Светът – карта Таро за 14 септември Хороскоп

Светът – карта Таро за 14 септември

Изкачили сме се на ново ниво на развитие

Шестица Чаши – карта Таро за 13 септември Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 13 септември

Днес в живота ни може да се появи стар познат, приятел или бивш партньор

Рицар Чаши – карта Таро за 12 септември Хороскоп

Рицар Чаши – карта Таро за 12 септември

Хвърля се страстно във всичко, което прави, без да се съобразява с правилата, приети от обществото

Двойка Жезли – карта Таро за 11 септември Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 11 септември

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време

Паж Жезли – карта Таро за 10 септември Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 10 септември

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда бъдете смели, четвъртък е подходящ за анализи, неделя е под влиянието на Екадаши

Двойка Мечове – карта Таро за 9 септември Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 9 септември

Днес е по-добре да отложим сериозните решения за по-късно

Седмица Пентакли – карта Таро за 8 септември Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 8 септември

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Осмица Пентакли – карта Таро за 7 септември Хороскоп

Осмица Пентакли – карта Таро за 7 септември

С любов и постоянство аз се превръщам в човека, който копнея да бъда