Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 29 декември 2023

Таро прогноза за 2024 г.

Преобладават картите с обнадеждаващо послание. Годината започва с усещане за нещо свежо и ново, което тепърва ще се разгръща


Таро прогноза за 2024 г.
Ето, че вече пристига новата 2024 година, с всички свои дарове, предизвикателства, радости и задачки. Като цяло изглежда по-оптимистична от предната, тъй като преобладават карти с положително и обнадеждаващо послание. Първенство държат Пентаклите (елемент Земя) с цели четири представителя, които носят изобилие и стабилност, на второ място са Чашите (елемент Вода), свързани с романтика и емоционални върхове и спадове. Присъстват три карти от Голямата Аркана, които са се (благо)разположили във втората половина на годината и показват някакви по-генерални промени, помъдряване, отваряне на възможности и задвижване в нова посока.

Най-предизвикателни месеци са април и декември (може би защото и двата са на фона на ретрограден Меркурий, свързан с неяснота и нужда от пускане на нещо старо), а най-благоприятни са януари, февруари, март, май, юни, юли и ноември.

Януари

Усещане за нещо свежо и ново, което тепърва ще се разгръща



Паж Пентакли (нови възможности, начало, добри новини, амбиция, умения, финансови постъпления, нов път в кариерата, нови връзки, да въплътиш плановете си в реалността)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Земя – стабилност, здраве, работа, ценности

Колко подходяща карта за първия месец от новата година! Паж Пентакли носи усещане за нещо свежо и ново, което тепърва ще се разгръща. Притежава любопитен ум и отворено сърце, склонен е да експериментира, изпълнен е със жизненост и смисъл. Свързан е със земята, откъдето черпи сила, за да въплъти мечтите си във физическа форма. Той овладява лека-полека непознатата материя и придобива умения чрез своето желание и постоянство. Парченцата от пъзела се напасват постепенно и сглобяват нова картина.

На изображението виждаме младо момиче, което е застанало на един крак, сякаш танцува или изпълнява някаква еквилибристика. От Пентакъла в ръцете му е израснал корен надолу, който прониква в земята точно в центъра на голяма мандала и му помага да пази равновесие.

На 3 януари приключва ретроградният Меркурий, а след 11 януари (първото новолуние за годината) навлизаме в период, в който може да поставим някакво ново начало, да започнем стъпка по стъпка да напредваме към реализиране на желанията си. Дори да нямаме всички нужни умения, те ще се натрупват с времето. Важно е да запазим своето любопитство и непредубеден ум, да поддържаме мечтите си живи, докато същевременно извършваме необходимите действия.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз мога да бъда практичен, реалист и същевременно да съм устремен към мечтите си

Февруари

Добре е да работим в екип и да споделяме своите умения


Тройка Пентакли
(сътрудничество, общност, учене и преподаване, споделяне и слушане, екипна работа, безгранични възможности на съвместно сътворяване)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Земя – стабилност, здраве, работа, ценности

Втори месец сме с боя Пентакли, свързана със стабилността, изобилието и физическото проявление. Тройката показва, че сега е добре да работим в екип и да споделяме своите умения с близки хора, тъй като сътрудничеството ще ни даде повече възможности за реализация, отколкото ако действаме сами.

На изображението виждаме усмихнат мъж и две жени, които заедно изтъкават пано с три разноцветни Пентакъла. Всеки е зает да изработва различна част от цялото – мъжът се е качил на стълба, държи цялата конструкция и е свързан със зелена нишка към зеления Пентакъл, едната жена плете с червено и е свързана с червения Пентакъл, а до другата жена има бяло кълбо, свързано с основата на платното.

Този месец е удачно да действаме в група с други хора, тъй като заедно ще се допълваме и има възможност да материализираме плановете и мечтите си. Всеки има своя специфична роля и ние се учим един от друг. Може да се отвори покана за преподавателска дейност или започване на някакъв курс, но независимо дали сме в позицията на ученик или учител, най-важен е обменът помежду ни, споделянето на уникалните ни таланти и качества.  

Позитивно утвърждение за месеца
Аз пристъпвам във вибрацията на съзнателно сътрудничество

Март

Сега е момент да се отдадем на забавления, флирт и творчество


Рицар Чаши (романтика, страст, творчество, свързване, влюбване, кавалерство, неочаквана покана или съобщение, непостоянство)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Вода – емоции, флуидност

Продължаваме в оптимистично настроение, като този месец елементът се сменя – от стабилните и материални Пентакли се потапяме във водните владения на Рицар Чаши, който носи романтика, любовни трели, оптимизъм и новини. Той е чистосърдечен, непредвидим и спонтанен, предизвиква копнежи и пърхане на пеперуди в корема.

На изображението виждаме млад мъж, който държи букет червени рози и шапка, която е свалил в кавалерски жест. Кецовете му са с крила – символ на Хермес, носителят на новини и послания. Зад него пристъпва бял кон с развята грива, а пред него има приготвени неща за пикник, тибетска купа и запечатано с червен восък писмо.

Този месец в живота ни може да се появи романтичен човек, който да ни покани в света на розите и шампанското. Той е напълно посветен на обекта на своята любов в този момент, а кой знае – може би и за в бъдеще? Може да получим неочаквано известие или покана. Любовта се приближава към нас с грациозните движения на бавен танц. Сега е момент да се отдадем на забавления, флирт и творчество. Интуитивен и напълно свързан със своите чувства, Рицар Чаши знае какво иска и няма проблем с изразяването на емоциите си. Хвърля се страстно във всичко, което прави – идеи, творчество, мечти, без да се съобразява с правилата, приети от обществото. Понякога това е някой, който е влюбен в самата идея за любовта, което може да доведе и до нереалистични очаквания.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз съм свързан със своите емоции

Април

Като че ли нещо ни засмуква в негативни настроения


Четворка Чаши (безсмислие, песимизъм, мекушавост, да не оценяваш това, което имаш, апатия, скука, пропуснати възможности, фокусиране върху негативното и липсата)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Вода – емоции, флуидност
 
Втори месец сме с водния елемент, но на мястото на романтичния и оптимистичен Рицар се появява умората на Четворка Чаши. Най-вероятно е свързано и със започването на ретроградния период на Меркурий (1 – 25 април), но сякаш вярата ни направо се е изпарила и сме песимистично настроени, в усещане за липса и апатия. Като че нещо ни засмуква в негативни настроения и не можем да видим реално какво се случва около нас.  

На изображението виждаме седнало момиче, което е подпряло главата си с ръка и даже няма сила да изправи гръб, а сякаш се свлича надолу. От дясната му страна има три празни купи, а отляво се показва ръка, която му поднася една пълна купа, но то сякаш изобщо не я забелязва. Зад него пейзажът е цветен и магичен, но нищо не достига до сетивата му.

Този месец емоциите преобладават и ще ни завличат надолу в усещане за безсмислие. Добре е да не прибързваме с вземане на генерални решения, защото може да пропуснем добри предложения. Поради усещането, че енергията ни изтича някъде, всичко изглежда безперспективно – сякаш минали негативни опитности са на път да се повторят отново. Като че ли нищо не работи и на околните нещата им се получава, а само на нас – не. Това е просто филтър, през който виждаме света в този момент. Ако изчакаме емоцията да отмине, по-късно ще можем да оценим реалната ситуация и да видим, че има добри възможности, които идват към нас. Важно е да се фокусираме върху това, което имаме, а не върху липсата.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз виждам пълнотата и изобилието на моя живот

Май

Най-накрая пристигаме там, за където дълго сме мечтали


Крал Пентакли (материално изобилие, уют, израстване, опит, търпение, целеустременост, уверен и топъл водач, разширение, време за надграждане)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Земя – стабилност, здраве, работа, ценности

Излизаме от ретроградния период и отново се връщаме към стабилността на бавния, земен елемент. Картата на Крал Пентакли съдържа една от най-благоприятните възможности за осъществяване на мечтите, финансова сигурност и изобилие. Тя показва, че най-накрая пристигаме на това място, за което дълго сме мечтали.

На изображението виждаме стабилен, зрял мъж с посребрена, дълга коса и брада. Той е седнал на мек фотьойл в стая в топли цветове и множество лавици с книги – библиотеката на неговия живот, събрала цялата му мъдрост и опит. На лицето му грее усмивка, в ръцете си държи голям златист Пентакъл, а до него е верният му другар – домашен дух, вълк-закрилник. Макар и да не се вижда на картината, в другата стая е неговото семейство – най-важното му постижение, което винаги го е подкрепяло и на което може да разчита.

Тази карта носи послание за приближаващо изобилие и материални придобивки – време, в което е възможно да осъществим и най-смелите си мечти. От ключово значение за този успех е да имаме визия за бъдещето и посока, която да следваме. Може в живота ни да се появи човек с качествата на Крал Пентакли, на който можем да разчитаме – топъл, уютен, зрял и с щедро сърце.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз въплъщавам своя неограничен потенциал в материята чрез постоянство, желание и любов

Юни

Годината носи нещо ново в живота ни, което тепърва ще овладяваме


Паж Жезли (творческо начало, ново вдъхновение, неспирна енергия, овладяване на ново умение, страст, любопитство, много различни идеи, нужда да фокусираш енергията си, нетърпение, липса на заземеност)
Малка Аркана
– конкретни случки и събития
Елемент Огън – вдъхновение, бързина

Паж Жезли идва, за да раздвижи улегналата енергия на Крал Пентакли от миналия месец. Той обича да експериментира, носи ентусиазъм, страст и много нови идеи. През януари също се появи карта на Паж, но от земния елемент, което показва, че тази година носи нещо ново в живота ни, което тепърва ще овладяваме.

На изображението виждаме младо момиче, което подскача във въздуха и в изблик на вдъхновение хвърля високо своя жезъл. То не може да стои на едно място – танцува и се движи, за да изпусне парата. На панталоните му са изрисувани саламандри – символ на елемента Огън. Това, което му липсва, са търпение и опит – все още не знае как да материализира безкрайния извор на нови идеи, как да се спре на нещо конкретно, което да претвори в реалността.  

Този месец ни носи ентусиазъм, потенциал за развитие, нови творчески идеи и възможности. Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас, без да си поставяме цели и без да я вкарваме в рамка. Да развихрим въображението си и да се наслаждаваме на това, което е, да се движим, да танцуваме и да се смеем. Когато новото е готово, то ще изплува и ще започне да се оформя, но засега е важен самият процес, а не резултатът.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз запалвам този пламък като създател на своите мечти
 
Юли

Посоката ни се изяснява – чрез сънища и интуитивно осъзнаване


Висшият Жрец (вяра, посвещение, учител, духовен водач, нови учения, интуиция, призвание, трансформация)
Голяма Аркана – влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Ако миналия месец енергията беше вдъхновена и леко хаотична, то сега се появява Висшия Жрец, за да ни покаже точната посока, да ни поведе по новия път, да ни покаже това, което досега не сме могли да видим. Може да е като вътрешно озарение и да символизира нашата собствена връзка с духа под формата на интуиция, предчувствия, сънища или вътрешна убеденост. А може и да е конкретен водач или учител, който да ни посвети в определено учение и да ни насочи към мисията ни в този живот.

На изображението виждаме смеещ се мъж, който е седнал в началото на стълба. Тя се изкачва в небето – портал между хората и божествения източник, около нея летят символи на различни учения и религии, а в края й е разцъфнало цвете от светлина, свързано с духовното просветление. На фланелката му е нарисуван символът на тринити скиптърът (от оригиналната карта на Висшия Жрец).

Този месец ни се изяснява посоката за в бъдеще – чрез сънища, интуитивно осъзнаване или чрез конкретен човек, който да ни вдъхнови, научи или насочи. Подходящ момент за започване на някакъв курс или обучение, за посвещаване в ново занимание, което може да смени изцяло досегашния ни път. Може и ние самите да изиграем ролята на учител или водач за някого. Важно е да следваме това, което ни носи радост и смисъл в живота, така че ако това, с което сме се занимавали досега, вече се е изчерпало, е дошло време да се насочим в нова посока.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз съм своят собствен водач и вярата е моето най-висше качество

Август

Подкана да се свържем с другите по дълбок и истински начин


Кралица Чаши (интуиция, емоционална интелигентност, любов, състрадание, чувствителност, творчество, лечение, хаотичност и несигурност)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Вода – емоции, флуидност

Отново започва месец, в който Меркурий обръща хода си и ще се движи ретроградно за три седмици (5 – 28 август). Не е изненадващо, че се появява карта от водния елемент, който носи повече хаос, обръщане навътре и чувстване, отколкото яснота и външни движения. Кралица Чаши е силно интуитивна, чувствителна и емпатична, умее да усеща емоциите на другите, носи творческа енергия и изцеление.

На изображението виждаме жена със затворени очи, на чието чело е символът на водата – триъгълник, сочещ надолу. Тя е наполовина потопена в бистра вода – символ на умението й да постига баланс между интуитивния ум  елемент Въздух) и емоционалното тяло (елемент Вода). Пред нея има купа, над главата й – водна корона, а през ръцете й текат потоци лечебна енергия, с които изцелява всичко около себе си. До нея плува риба, която прелива между червено и зелено, също като цвета на роклята й, свързана с умението й да се настройва на околната среда и да изпитва както силна страст, така и нежно състрадание.

Този месец е време, в което да се вслушаме в интуицията си и в гласа на сърцето. Кралица Чаши ни подканя да се свържем с другите по дълбок и истински начин, като същевременно сме чувствителни и за техния капацитет – доколко те могат да се отворят към нас. Подходящ момент за лечебни процедури, енергийна терапия, медитация и творчески занимания. Може в живота ни да се появи жена, която носи качествата на Кралица Чаши – лечител, медиум, емоционална и понякога хаотична, а може ние самите да се чувстваме в нейната роля.

Позитивно утвърждение за месеца

Моето интуитивно сърце е отворено да изразява дълбока любов и състрадание

Септември

Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно?


Четворка Пентакли (стабилност, спестявания, успех, нужда от повече щедрост, да си в потока на Вселената, да приемеш своята стойност, прекалено фокусиране в парите)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Земя – стабилност, здраве, работа, ценности
 
След развълнуваната водна енергия от миналия месец, сега се появява Четворка Пентакли, за да сложи четири опорни стени и да овладее хаоса. От една страна тя ни дава сигурност и база, върху която можем да стъпим, но от друга може да бъде стисната, ригидна и да активира притеснения около споделянето. Дали не носим в себе си подсъзнателни страхове, че за нас няма да има достатъчно? Сега е добър момент да се огледаме наоколо и да осъзнаем, че когато сме отворени изобилието протича свободно през нас и тогава има за всички.

На изображението виждаме жена, която притиска до себе си чантата си с изобразени четири Пентакъла на нея. Тя е затворила очи в опит да не забелязва виждащото се в далечината зад нея бедняшко село, но въпреки това главата й е обърната в неговата посока.

Този месец е добре да отворим очите си към заобикалящата ни реалност, за да видим, че няма непосредствена опасност за нашите финанси и придобивки. Всичко е само в главата ни, като унаследен страх от липса, загуба или недостиг. Имаме възможност да поставим стабилна основа и да започнем нещо печелившо, ако успеем да излезем от досегашните навици на ограничаване и скъперничество. Добър момент да се свържем с благодарност за това, което имаме и да го споделяме, защото по този начин се настройваме към потока на изобилието. Подходящ момент за разумни инвестиции, за благотворителност и влагане в бъдещи проекти. Важно е да споделяме себе си и същевременно да сме отворени за това, което другите могат да ни дадат.

Позитивно утвърждение за месеца
Aз живея изобилен живот и имам повече, отколкото ми трябва

Октомври

Време е да погледнем в себе си и да потърсим вътрешната си светлина


Отшелникът
(вглеждане навътре, медитация, съзерцание, вътрешна мъдрост, духовен наставник, опит, изолация, самота)
Голяма Аркана – влияние за по-дълъг период, показва нещата от невидимия свят и генералната посока

Първата карта от Голямата Аркана за тази година е Отшелникът. Той идва, за да ни покаже неща, които досега са стояли скрити от нас, осветлява скритите кътчета на душата и ни помага да прозрем под повърхността на определени ситуации или отношения. Може да видим модели на поведение, които ни държат отделени от другите – стени, които изграждаме, за да се скрием зад тях в търсене на безопасност.

На изображението виждаме усамотена женска фигура, изкачила се нависоко в скалите по изсечени в тях стъпала. Долу е оставен запален фенер, който явно вече не й е нужен, тъй като светлината, която е започнала да се излъчва от самата нея, разпръсква мрака наоколо. Целият изминат път, както и пространството около нея, е осеян със светещи точици, като малки звездички.
Този месец не е подходящ за много външни активности, тъй като енергията се прибира навътре. Време е да погледнем в себе си и да потърсим вътрешната си светлина. Това ще ни даде яснота относно много различни аспекти в живота, които досега са били неясни, а получените прозрения ще имат дългосрочно влияние занапред.

Позитивно утвърждение за месеца
Мой вътрешен мъдрец и водач, покажи ми най-ярката светлина, за да виждам с цялото си сърце

Ноември

В живота ни е на път да се случи голяма промяна


Колесницата (задвижване, промяна, устрем, успех, бързина, действие, пътуване, сила, контрол, фокус)
Голяма Аркана – дълготрайно влияние, генерални осъзнавания, голямата картина

Втора поредна карта от Голямата Аркана, но за разлика от прибрания навътре Отшелник, сегашната Колесница носи бързи промени и задвижване на ситуации. Тя показва, че в живота ни е на път да се случи голяма промяна. За нас е важно в този момент да сме активни и да поддържаме стабилен фокуса си в желаната посока.

На изображението виждаме колесница с два коня – черен и бял – която лети с бясна скорост. От небето се спускат два потока – светъл и тъмен, които се превръщат в светлинни юзди, с които приклекналият на капрата кочияш направлява стремителния бяг. Въпреки привидно различните им посоки на движение, в ръцете му те се хармонизират, а неговата решителност и фокус помагат на колесницата да се носи стабилно напред.

През този месец в живота ни се случват много неща и с голяма скорост се задвижват важни събития. Добре е да поддържаме позитивното си намерение и да останем фокусирани в това, което искаме. Ако трябва да избираме между два противоположни варианта, тази карта показва, че има начин нещата да бъдат съчетани и това ще ни донесе ново разширение и надграждане. Пътят не е гладък и може да минаваме през скокове нагоре-надолу, но носи вдъхновение – това е нашият момент да се впуснем в ново приключение, да вложим енергия в своето израстване, за да се чувстваме живи и цялостни.

Позитивно утвърждение за месеца
Аз се нося решително по пътя си и избирам кой да бъда

Декември

Ще ни се наложи да поспрем устрема си и да се върнем назад


Десетка Мечове
(болезнен край, криза, опустошителна загуба, да ти забият нож в гърба, възможност да откриеш дълбоко лечение, провал, да се съпротивляваш на неизбежното, да удариш дъното)
Малка Аркана – конкретни случки и събития
Елемент Въздух – идеи, мислене, комуникация

След бързите задвижвания и усещането за фокус от миналия месец, отново започва период на ретрограден Меркурий (26 ноември – 15 декември). Ще ни се наложи да поспрем устрема си и да се върнем назад, да преразгледаме миналото, да разградим ненужното, за да направим място на идващата нова година. Десетка Мечове предвещава край, раздяла, усещане за безсмислие и безпомощност – тя е една от най-предизвикателните карти в цялата колода. Единствения й плюс е, че след нея няма накъде по-надолу да се слезе, тъй като сме ударили дъното.

На изображението виждаме жена, застанала на пясъчна дюна и загледана в хоризонта. След дългата, студена нощ тя има нужда от нов старт, но още не може да види какво има там. Над главата й летят десет гарвана.

Този месец е възможно да се сблъскаме с предизвикателни ситуации, или да прозрем неприятни истини. Може нещо да приключи по болезнен начин и за нас е по-добре да не се борим да го задържим, а да приемем случващото се. Ако преминаваме през период на дълбока трансформация и приключване, е важно да си оставим пространство за изцеление от старите травми. Всеки край предвещава ново начало, така че по този начин подготвяме почвата за следващата година, която се задава на хоризонта.

Позитивно утвърждение за месеца

Аз се изцелявам с всеки изминал ден

Купи тук книгата на Богомила „Новолуния и Пълнолуния"


Прочети част от книгата тук и тук
Гледай участието на Богомила в LIVE в 8 със Списание 8
Интервюта с Богомила прочети тук, тук и тук


















Богомила-Сандия започва да се занимава с духовни и енергийни практики от 2000 г. Дава индивидуални сесии по таро четене, енергийно лечение, регресия, като използва и различни допълнителни методи - гещалт техники, рейки, кристали и др. С времето създава свой индивидуален подход, който прилага в различни области – връзки, изобилие, здраве, способността да се заявим, да сме успешни, стабилни, да проявим потенциала си. През 2015 г. завършва тренинг по семейни констелации и започва да организира ежемесечни групи с метода. Два пъти месечно на новолуние и пълнолуние води „Астро-Таро" – вечерни събития, в които комбинира астрология, таро карти, водени медитации и ритуали за възнамеряване и пречистване.

За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com

Още по темата:

Глупакът – карта Таро за 8 май Хороскоп

Глупакът – карта Таро за 8 май

Невинността и детският оптимизъм ни водят напред и ни предпазват

Идва период на промяна Хороскоп

Идва период на промяна

Новолунието в Телец отваря пред нас портите на земната мъдрост и ни призовава към действие

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май

След всяко падане ние се изправяме по-силни и мъдри отпреди

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда се възползвайте пълноценно от Амавася, петък идва със силата на един специален ден – Акшая Тритя

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май

Предстоят ни решения, но все още не можем да направим крачка, защото нямаме яснота

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май Хороскоп

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май

Свободен съм да избера своето лечение и своята светлина

Силата – карта Таро за 4 май Хороскоп

Силата – карта Таро за 4 май

Както меката вода заглажда ръбовете на камъните, така и в нас има място, което съдържа едновременно смелост и покой

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май

Тя е свързана със земната енергия, познава билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Месечна астрологична прогноза Хороскоп

Месечна астрологична прогноза

Оставете несигурността зад гърба си. Хвърляйте се смело напред и опитвайте нови неща.

Крал Чаши – карта Таро за 2 май Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 2 май

Той носи послание да сме меки и свързани със сърцето

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май

Това, което е плашещо, може да съдържа огромни възможности.

Асо Мечове – карта Таро за 30 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 30 април

Имаме възможността да създаваме нови, свежи възможности и ситуации в живота си

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април Хороскоп

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април

Има нужда да намерим и подобрим баланса в живота ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник планирайте, в сряда избягвайте рисковете, в петък бъдете решителни, в събота посветете време на любимите си хора

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си