Подкрепете ни!




ХороскопБогомила-Сандия / 10 януари 2024

На 11 януари е важното новолуние в Козирог

Най-накрая ще можем да усетим раздвижване и нахлуване на свежи потоци


изображения: iStock
изображения: iStock
Елемент – Земя
Качество – кардиналност
Начало – женско
Планета управител – Сатурн
Карта Таро – Дяволът
Част от тялото – кости, колене, зъби
 
Въпреки че официално 2024 г. започна преди 11 дни, Луната досега намаляваше и посоката на енергията беше насочена навътре, а Меркурий също беше ретрограден до 3 януари и причиняваше доста неразбории. Сега, с първото новолуние за годината (в знака Козирог), най-накрая ще можем да усетим раздвижване и нахлуване на свежи потоци. В живота ни се отваря нова страница и ни очакват приятни изненади, поради подкрепящите аспекти от непредвидимия Уран и щедрия Юпитер.

Всяко Новолуние носи енергия на започване, случване и развитие, и е подходящо за полагане на ново начало. Само в случаите, когато е на фона на ретроградни Меркурий, Венера или Марс (проверете в приложение 2 в края на книгата за периодите), не е подходящо за започване на чисто нови активности, а вместо това носи подновяване, преразглеждане и даване на нов шанс на неща от миналото.

Кардиналните знаци идват след подвижните и поставят някакво ново начало, въвеждат следващия сезон. Като последен кардинален знак от зодиака, с Козирога започва зимата.



Новолунието в Козирог е подходящ момент за започване на нови начинания свързани с кариерата, излизането в публичното пространство, организацията и структурирането. През следващите две седмици енергията нараства и заедно с това всичко в живота ни се развива и увеличава. Може да започнем нова работа, да получим повишение, да открием своето призвание, да стартираме проект, с който да покажем своите способности пред света.

Качества, сфери и ситуации, свързани с Козирога, които ще са активни:
– баща; авторитетна фигура;
– отговорност; зрялост; порастване;
– заземяване, полагане на здрава основа;
– професия; кариера; издигане нагоре в йерархията;
– политика; правителство; организация;
– закони; структура; правила;
– упоритост; издръжливост;
– практичност; реализъм;
– целеустременост;
– трудолюбие;
– центрираност; стабилност;
– самодостатъчност;
– решителност;
– ефективност; методичност; последователност;
– усещане за време; ритмичност;
– мъдрост;
– изпит; диплома;
– дисциплина; ограничения;
– препятствия; забрани;
– страх;
– аскетизъм; суховатост; ригидност; скованост;
– хладина; строгост; безчувственост; критичност

В този период всички донякъде прихващаме от качествата на Козирога и ставаме по-отговорни, издръжливи и практични. Може често да попадаме на хора, които носят характерната за знака енергия – организирани и сериозни. Добре е да ползваме силните му страни и в същото време да внимаваме да не прекаляваме с негативните проявления – критичност, безчувственост, студенина и строгост.

Новолунието ще се усеща най-позитивно от хората, които имат силен акцент (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс или асцендент) в земните и водните знаци – Козирог, Телец, Дева, Риби и Скорпион. За тях ситуациите ще се разгръщат от само себе си, в повече лекота и естественост. По-предизвикателно ще е за тези с планети във въздушните и огнените стихии – Близнаци, Везни, Водолей, Овен, Лъв и Стрелец, както и за опозиционния на Козирога знак Рак. При тях новите неща ще изискват полагане на някакви усилия, преработване и смяна в приоритетите или гледната точка.

Темпо

По време на това Новолуние то е бавно, но категорично – Козирогът умее да постига това, което си е наумил, изкачва се по стълбата нагоре към успеха като се придвижва внимателно и следва целта си неотклонно. Той притежава практическа интуиция – усеща накъде да се насочи и как да подреди нещата така, че да работят в негова полза, точно както планинските кози усещат на коя скала да скочат и къде да стъпят, за да достигнат максимално бързо до върха.



Авторитети

Козирогът е свързан с авторитетните фигури в нашия живот, с тези които ни подлагат на изпити и тестове, които олицетворяват закона и забраняват или позволяват определени неща. Първият авторитет в живота ни е бащата, тъй като от него (в идеалния случай) би трябвало да се научим на отговорност и на зрялост. Затова Козирогът е символ също на порастването – добър момент да вземем живота си в свои ръце и да поемем отговорност за решенията си, вместо да я прехвърляме върху някой друг. Дори и да ни е страх да не се провалим, сега имаме възможност да променим посоката, в която се движим чрез полагане на труд, осъзнати действия, организация и структуриране.

Подходящо време за вземане на изпит и получаване на официален документ за нашите способности. Козирогът се управлява от Сатурн – строгият съдник, който може да е критичен, но когато сме добре подготвени, с радост ще ни подпише дипломата и ще ни препоръча където трябва.
 

Кариера

В този период на хоризонта е възможно да се появи нова кариера, да ни назначат на отговорен пост, да получим повишение, да открием своето истинско призвание, да се осмелим да се покажем в публичното пространство и да заявим себе си с това, което умеем. Подходящо време за стартиране на нов бизнес, за организиране и структуриране на нови проекти, както и за разширение и укрепване на досегашните. Започнатото сега носи в себе си добър потенциал да се разрасне и да бъде дългосрочно.

Работохолизъм

Това, за което трябва да се внимава, е да не пренебрегваме чувствата си и да не сме прекалено изискващи към себе си и околните. Козирогът може да влезе в работохолизъм и да се обезчувстви към своите нужди. Ефективността и успехът могат да се превърнат във фикс идея, така че е добре да намираме време за почивка и за моменти на радост, забавления и споделяне през сърцето.

Здраве

Като част от тялото, Козирогът отговаря за костите, зъбите и коленете – всичко, което дава структура, представителен вид и изправена стойка. Това са и слабите му места, поради прочутия си стремеж към ефективност и склонност към преработване. Затова казваме „стискам зъби, за да издържа“, „да се счупя от работа“, „не падам на колене“.

Така че, ако имаме такива здравословни проблеми, сега има възможност да попаднем на подходящ специалист и да открием най-правилното за нас лечение, но също така е ключово да си напомняме, че грижата за нашето здраве започва от нас самите и е важно да си отделяме достатъчно време за почивка.

Ритуал

Подходящ момент е във времето около Новолунието да си отделим време насаме, да седнем в тишина, да си запалим свещ и да напишем на листче нещата, които бихме искали да започнем в живота си – израстване в кариерата, взимане на изпит, подобряване на връзката с баща ни или качествата, които бихме искали да подсилим в себе си – зрялост, организираност, самодостатъчност. Да затворим очи, да проследим бавно вдишването и издишването си и да си представим как всичко написано вече е реалност.

Трябва да имаме предвид, че всяко такова възнамеряване може да започне процеси, които да предизвикат размествания в живота ни, да има лечебни кризи, докато всичко, което досега е пречело за сбъдването на тези желания, – нездравословни вярвания, навици и страхове – се прочиства. Когато видим картината ясно в съзнанието си, е добре да благодарим на Вселената за помощта и благословията.

Това бе нов откъс от книгата на Богомила-Сандия Новолуния и Пълнолуния. Купете я от тук, за да прочетете за останалите 23 събития (книгата-наръчник може да се ползва до 2033 г.)
и да се запознаете по-добре с това как действа Луната върху нашия живот. Тук може да прочетете за новолунието в Стрелец, а тук за пълнолунието в Рак.

Интервю с Богомила прочети
тук
Гледай участието на Богомила в
LIVE в 8 със Списание 8
Купи тук книгата „Новолуния и Пълнолуния"

Още по темата:

Глупакът – карта Таро за 8 май Хороскоп

Глупакът – карта Таро за 8 май

Невинността и детският оптимизъм ни водят напред и ни предпазват

Идва период на промяна Хороскоп

Идва период на промяна

Новолунието в Телец отваря пред нас портите на земната мъдрост и ни призовава към действие

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 7 май

След всяко падане ние се изправяме по-силни и мъдри отпреди

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда се възползвайте пълноценно от Амавася, петък идва със силата на един специален ден – Акшая Тритя

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 6 май

Предстоят ни решения, но все още не можем да направим крачка, защото нямаме яснота

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май Хороскоп

Осмица Мечове – карта Таро за 5 май

Свободен съм да избера своето лечение и своята светлина

Силата – карта Таро за 4 май Хороскоп

Силата – карта Таро за 4 май

Както меката вода заглажда ръбовете на камъните, така и в нас има място, което съдържа едновременно смелост и покой

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 3 май

Тя е свързана със земната енергия, познава билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Месечна астрологична прогноза Хороскоп

Месечна астрологична прогноза

Оставете несигурността зад гърба си. Хвърляйте се смело напред и опитвайте нови неща.

Крал Чаши – карта Таро за 2 май Хороскоп

Крал Чаши – карта Таро за 2 май

Той носи послание да сме меки и свързани със сърцето

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 1 май

Това, което е плашещо, може да съдържа огромни възможности.

Асо Мечове – карта Таро за 30 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 30 април

Имаме възможността да създаваме нови, свежи възможности и ситуации в живота си

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април Хороскоп

Двойка Пентакли – карта Таро за 29 април

Има нужда да намерим и подобрим баланса в живота ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник планирайте, в сряда избягвайте рисковете, в петък бъдете решителни, в събота посветете време на любимите си хора

Паж Чаши – карта Таро за 28 април Хороскоп

Паж Чаши – карта Таро за 28 април

От сърцето му наоколо се разливат енергийни потоци

Съдът – карта Таро за 27 април Хороскоп

Съдът – карта Таро за 27 април

Необходимо е да бъдем честни със сърцето си