Подкрепете ни!




Светът в тебДъстин Бродбъри / 11 май 2022

Реалност срещу илюзия

В крайна сметка всички ние сме жертви на един и същ виртуозен удар – истината се сервира от политически силните на деня


изображение: iStock
изображение: iStock
Говори се, че директорът на ЦРУ Уилям Кейси (от 1981 до 1987 - бел. ред.) казал на Роналд Рейгън: „Ще знаем, че нашата дезинформация е пълна, когато всичко, на което американската общественост вярва, е невярно.“
Придвижваме се тридесет години напред и...- няма художествена измислица, която масите да не преглътнат.

От събуждането след COVID, до войната в Украйна - хората вече не правят свои собствени идеологически поклонения към истината – истината се сервира готова от политически силните на деня.

В днешно време има малка разлика между двете полусфери: реалност и илюзия. Проблемът не е съвсем в това, че хората са били ограбени и лишени от способността им да дешифрират кое е лъжа и кое истина. По-скоро фактите са били преориентирани към измислица и фикцията към факти. Това е деградация на епистемологията (наука за познанието - бел.ред.), толкова зловеща, че хората дори не знаят, че не знаят.

В по-голямата картина на нещата човечеството лъжесвидетелства и животът, какъвто го познаваме, се превърна в нещо като научна фантастика, сапунена опера с малко общи препратки към реалността. Дори хората с правилно мислене се нуждаят от еквивалента на мозъчен трион, за да моделират множеството неправдоподобни разкази в нещо, далечно наподобяващо реалността. Нещо, отиващо отвъд художествената измислица и приличащо на предсказуемо програмиране. Тези от висшите ешалони на властта не просто ни заблуждават - те ни показват, че ни мамят.

Това, което не е нито тук, нито там за измамените, всъщност е досието на техните измамници. Преди да е изсъхнало мастилото върху вестникарската хартия, вещаеща "истините" за настъпващата криза, фалшификациите за COVID бяха погребани под лъжите за войната, овациите за Зеленски в Уестминстър свалиха тревожните данни на Pfizer от дневен ред и тези, които преди мислеха само за COVID, сега насочиха вниманието си изцяло към украинския регион.

Фиаско

Това е фиаско. Хората са абсолютно сигурни, че знаят точно какво се случва. Духовната сфера се управлява от измислици, лъжи и лъжепророци. Хората възхваляват измислиците. Нашите морални избори се ръководят от баналност, а не от добродетел, от анекдоти, а не от доказателства. За да стане още по-комплицирано, това, което преди се е смятало за свещено, е станало светско, а това, което преди е било светско, е станало свещено, както казва Робърт Сепер.

Да, там бушува война, но тя завзема човешката психика отвътре. Това е война срещу съзнанието, атрофия на културата и очевадната последица от нея е духовната болест на човечеството.

Масоните, например, винаги са разбирали, че информацията е сила. Те крият от любопитните очи на "нисшестоящите" езотеричните мистерии на Вселената. И преди, и сега, на тези хора не им е достатъчно да държат монопола върху знанието, те трябва да лишат всички останали от неговата светлина или да отидат още по-далеч и да пръскат невежество. Това вече превръща цензурирането на контрааргументи в разпалване на лъжи. Това не е толкова обществен разпад, колкото самозапалване. Хората са дезинформирани, зашеметени и превърнати в агенти на дезинформация, за да деконструират докрай това, което е останало от вече деконструираната реалност.

И става още по-лошо - уроците от последните две години не бяха научени. Хората се блъскат от една криза в друга. Те крачат безцелно от карантинния лагер до бомбоубежището в каквато и посока да ги тласнат техните политически лидери и се присмиват на всеки, който е номиниран за бич на обществото...

Информационната война

Ако всичко това ви звучи като информационна война, то вероятно е така.
Битката за сърцата и умовете се премести онлайн. Божествената искра на живота се преработва до база данни. Това, което някога е било по образ и подобие на Бога, сега съществува преобладаващо в интернет. Данните сега са "хлябът ни насъщни" (и зрелищата ни също). Дигиталните ни аватари днес живеят по-богат, по-смислен живот от този на техните собственици.

Няма значение от коя страна на барикадата сте - дали сте участник във великото пробуждане или сте полезен идиот в изолация - вие сте както и преди част от един и същ проблем. Вие сте заложник на серия от наративи, наложени със сила от класата на хищниците и разработени с една единствена цел - да бъдете държани в овчи възторг - слепи, неинформирани, пълзящи, с изсмукани силици. В света на алгоритмите всички са създадени равни, а данните - е, това са просто данни, в тях няма морал. 

Разиграват ви като глупаци, само и само да отвлекат вниманието ви, докато вие си гризете ноктите. Не ви се дават отговори, нищо отнето не ви се връща. Това, което им трябва, вие им го давате сами - вашето внимание, а с него и ценностните ви системи.

Това, което искат тези адски хрътки, е вие ​​да изберете вашата страна, да изберете своята битка, но искат да са сигурни, че вашите бойни полета са социалните медии и че не хвърляте коктейли Молотов във Вавилонската кула.

Волтер казва, че тези, които могат да ви накарат да вярвате в абсурдите, могат да ви накарат да извършите зверства.

Ако психиката на човек не е под обсада и той не определя врага като изкупителна жертва, той може да помъдрее и да прогледне кой наистина го атакува, но това просто няма да стане...

Предсказуемо програмиране

Но има още по-странни неща. Предсказуемото програмиране е теорията за скритата ръка, управляваща лостовете на реалността. Един вид бюро за коригиране на реалността, замъгляващо събития от реалния свят чрез филми, литература и медийни манипулации. Основният принцип тук е психологическа обусловеност, която намалява съпротивата на хората срещу приемането на планирани бъдещи събития и ги насърчава да сменят конкретни структури на реалността със статични конструкции, докато в крайна сметка наследеният ни мироглед не бъде заменен от митове и архетипи.
Това, че живеем чрез обективирането на класа хищници, не е спорен въпрос. Това е техният месиански комплекс, отпечатан в колективното съзнание и проектиран обратно в реалния свят. По собствена воля масите вдъхват живот на тези гротески и попиват социалната тъкан.

Откровение на Метода

Всичко това работи дори по-дълбоко от предсказуемото програмиране. Някои наричат ​​това Откровение на Метода.

Според Майкъл Хофман първо те потискат контрааргумента и когато настъпи най-подходящият момент, те разкриват аспекти на това, което наистина се е случило, но под сурдинка и откъслечно.

Казаха ни, че ваксините са безвредни, докато Pfizer не омаловажи собствените си твърдения за безопасност, но не и преди целият свят да бъде ваксиниран. Апологетите на локдауна в корпоративните медии вече са почти единодушни, че блокирането е причинило повече вреда, отколкото полза. Това не е произволно изкривяване, а по-скоро внимателно планирана последователност от разкрития, когато им дойде времето.

Майкъл Хофман предполага, че управляващият елит ни известява за своето надмощие. Обявяват се за виртуозни и безукорни престъпни мозъци, които са над закона. Те ви казват недвусмислено, че сте без право на защита, тези събития са извън вашия контрол, както и собствената ви съдба. В крайна сметка чувството на апатия и абулия (безволие - бел.ред.) обхваща човечеството, деморализирайки ни до степен да признаем поражението на система, която сме безсилни да променим.

Не че някога някой ще ни върне отнетото. Къщата не е проектирана да поддържа собствено домакинство. Заровена дълбоко в тяхното върховенство на закона е скрита конституция, която гласи: нищо не се случва без вашето съгласие. В тази версия на договорното право, след като истината е хем наяве, хем скрита от очите ви, вие сте се съгласили с нея. Има някъде неподписан договор с вашата
нарушена клетва върху него.

В крайна сметка всички ние сме жертви на един и същ виртуозен майсторски удар, независимо дали става дума за евангелист на клавиатурата или апологет на държавата, всички са царски прецакани. И да, присмиват ви се, но и вие ​​се смеете на себе си.

© Дъстин Бродбъри, Global Research, 2022
Източник

Още по темата:

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир