Подкрепете ни!




Светът в тебМагдалена Александрова, снимки Добрин Кашавелов / 10 октомври 2023

В България срещнах невероятни, стоплящи сърцето хора!

Лечителят Мартин Вийн е в София през целия октомври за енергийни терапии и сесии за Акашови записки


Мартин Вийн
Лечителят Мартин Вийн ще бъде периодично в София през целия октомври и ще е на разположение за сесии за Акашови записи, индивидуални и групове енергийни терапии в определни дни от месеца.

Вижте програмата и се регистрирайте тук или на имейл 144events.bg@gmail.com.

През 2021 г. холандският лечител Мартин Вийн и съпругата му, французойката Мадлен Милоу, решават да се пренесат в България и да заживеят в малко село между Ямбол и Сливен (разказахме ви тяхната история в Списание 8 бр. 11/2022 г.).

От началото на 2023 г. Мартин Вийн идва в столицата редовно, за да провежда енергийни терапии и сесии за Акашови записи. Отзивите са положителни: много хора споделят, че след лечението чувстват лекота, отнемане на товар, изпускане на негативна енергия, подобрение на физическа болка, прилив на сили, подобряване на общото състояние, възвръщане на желанието за живот.
Лечебният процес е различен и индивидуален за всеки, споделя лечителят и добавя: „Всеки сам трябва да интегрира лечебната енергия по своя си начин. Важното е човек да обича себе си и да взима решенията в живота си в името на щастието си. С това идва и здравето.“
Срещаме отново Мартин Вийн година след първото му интервю. Междувременно той е живял между България и Гърция, посетил е София три пъти и е провел енергийни терапии със стотици българи.

Как се чувствате в България, какво е усещането ви за местните хора?
За първи път посетих София преди 7 години, когато проведох и първите енергийни лечения с местните хора. Тогава дори не подозирахме, че някога ще се преместим да живеем тук. България е красива страна, впечатлен съм от природните красоти, щедростта на хората и възможностите, които има.

Причината да заживеем в България е проста – природата на хората. На пръв поглед българите са много затворени и не желаят да показват и споделят чувствата и мислите си. Но след като видят, че човекът от другата страна е искрен и могат да му се доверят, те се отварят като цвете към слънцето.

България има дълга духовна история, която продължава да присъства в живота и гените на нейния народ. Тази духовност и доверието в собствената им интуиция и сетива позволява на българите да следват по-рядко срещаните пътища към личностно усъвършенстване. В България срещнах невероятни, стоплящи сърцето хора!

Разбирам, че българите, живеещи в чужбина, се връщат у дома, хората от градовете купуват селски имоти. Българите са борбени въпреки всички трудности и наистина разбират ценностите на живота. Това ми харесва в България.

Кои са основните причини, поради които хората се обръщат към вас за енергийно лечение?
Статията в Списание 8 от ноември миналата година ме запозна с много хора. Благодарение на този материал моята мисия доби известност в България и ми позволи да срещна много българи, които търсят пътя към здравето.

Мотивите на хората да идват и да ме посещават са много, но вярвам, че вярата, за която говоря и споделям, задейства сетивата на тези, които четат и слушат. Тази вяра, която е във всички нас, има нужда от грижa. Тя позволява на чудесата да се случват на всички нива на нашия личен живот. Вярата е като GPS, който ни води и ни държи по пътя на учението на Исус. Където има вяра, съмнението няма място. Където има радост, тъгата няма място. Там, където има благодарност, има и повече дарове.



Споделянето на тази вяра отваря врати за нови перспективи към самия живот в съответствие и хармония с индивида. Моята роля е да покажа тези възможности, като отварят вратата към увереността за нови и неизследвани стъпки в живота. Хората идват, защото осъзнават, че ще получат подкрепа по пътя към постигане на целите и желанията си.

Какво представляват енергийните терапии, как протичат и какво да очакват хората, които искат да ви посетят?
Моят баща имаше дарбата да лекува с енергия чрез ръцете си, а аз усещах същата тази енергия още от дете. Усещах енергиите и блокажите у хората, било то главоболие, болки в гърба или възпаление на челюстта. Гледах хората и виждах тяхната болка. Използвах очите, сетивата и ръцете си, за да помагам и дори премахвам болката и дискомфорта на нуждаещите се.

По-нататък животът ме заведе многократно във Филипините. В продължение на 20 години отново и отново пътувах нататък учих от лечителя Алекс Орбито и други лечители там. Бях и негов помощник.

Сега, когато се подготвям за терапиите, медитирам и се моля в дните преди леченията. Чрез молитва и медитация се свързвам със сърцето ми и с хората, които срещам. Научих се да имам доверие в процеса, да бъда спокоен и в мир. Имам вярата, че връзката с източника ще бъде с мен в необходими моменти.



Енергийното лечение е свързване с енергията на любовта и предаването й на човека, който се нуждае от нея. Ръцете и очите ми виждат къде да бъдат поставени и да прокарат път на тази енергия. Всъщност вашата вяра и доверие ви позволяват да увеличите ефекта. Ние винаги работим като екип. Затова е важно и посещаващите да се подготвят. Дишайте спокойно, съсредоточете се върху желания резултат и бъдете с вярата. След и по време на лечението някои може да се почувстват замаяни, да имат усещане за топлина на местата, където са поставени ръцете ми, да се чувстват дори сънливи, други намират облекчение и нови сили. Определено отделете време за интегриране на лечението, запазете спокойствие, пийте достатъчно вода, без тежки физически натоварвания и си лягайте рано.

Когато събирате хората в групи, говорите за колективната целебна енергия. Как се осъществява този процес?
Предварителният разговор преди групова сесия е една от най-ценните и ефективни подготовки за всяко лечение. Осъзнаваме, че не сме сами,  можем да споделяме и обменяме мислите си и да позволим на божествената тишина да настъпи. Всъщност повечето присъстващи усещат различно и по-високо енергийно поле в стаята, в която седим заедно. Това наистина е колективно поле на споделяне и спокойствие. Всички са там за себе си и в същото време всички осъзнават, че сме полезни за другите в същия момент.

Енергийните терапии се случват индивидуално, в отделно помещение, но след това човек се завръща отново при групата и така може да интегрира енергията по-лесно. Съветваме хората след лечението да поостанат малко, да се отпуснат, да почувстват и осъзнаят това, което са усетили в личната сесия и в групата.

Способен ли е човекът да се самолекува и ако да – как да го направи?
Самолечението е едно от най-трудните неща за постигане. Защо? Защото често сме разсеяни, съмняваме се, въртим се в кръг от мисли и се придържаме към навиците си. Изцелението не може да се случи на мястото, на което е създаден дискомфортът. Всъщност ние трябва да „кривнем от пътя“, за да позволим на изцелението да навлезе в живота ни. Брус Липтън е казал: промяната на средата променя резултата.
Как се лекува болест? На английски думата „болест“ е „dis-ease”, в превод: нещо, което не е лесно. Може да е болест, може да е лош навик. Да бъдеш негативно настроен през цялото време лош навик ли е или заболяване? Същото важи и за вербалната агресия или лошото поведение. След размисъл върху тези въпроси можем също да попитаме какво е изцеление и здраве? Дали е нещо, което нямаме, или е нещо, което имаме?
За да практикува самолечение, човек се нуждае от обучение и знания. Да обърнем внимание на някои от любимите ми учени и техния начин за виждане на здравето – Дейвид Хокинс, Джо Диспенза, Брус Липтън. В трудовете си те говорят за трансформирането на умствените мисли в отговор на физическо ниво. Този начин на мислене позволява на тялото да следва ума. Знаем, че 95% от нашите реакции са създадени в нашето подсъзнание. Това означава, че сме управлявани на автопилот, зареден от преживяванията ни в миналото. Когато човек влезе в състояние на блаженство, това води до ситуация, в която негативните мисли нямат място. Придържането към този начин на живот и трениране на ума изисква усилия, дисциплина и време. Постоянните усилия водят до отказ от „лошите навици“. А енергийните терапии са голяма подкрепа за поддържането на по-високи вибрации.



Кой е големият урок, който хората са склонни забравят?
Свобода на избор, слово и да бъдеш това, което си. Бъдете себе си, следвайте сърцето си, слушайте интуицията си, молете се и бъдете благодарни за благословиите, които получавате всеки ден. Отказът от тази свобода е началото на загубата на вашето истинско и божествено Аз и приемането на състояние на робство. Бъдете щедри, давайте подкрепа, където можете, бъдете радостни. Вашата общност е мястото, където създавате, давате и намирате подкрепа. Търсете хората, с които обичате да споделяте неща. Когато ги намерите, радвайте се, празнувайте!

Още по темата:

Ба дзъ: 8 знака на съдбата Светът в теб

Ба дзъ: 8 знака на съдбата

Древната даоистка карта ни води към истинската ни същност и цел

Върни се при себе си и лети свободна Светът в теб

Върни се при себе си и лети свободна

Раняващите преживявания се „втелесяват“ в нас и за да отслабнем, трябва да кажем сбогом първо на тях, убедена е Мирослава Велева – Радкова

Силните хора не са за обичане Светът в теб

Силните хора не са за обичане

Те не се страхуват от болката, преживели са войната в сърцата си и са се научили да превръщат раните в мъдрост

Пътят към освобождаване от вината: признание, изкупление и облекчение Светът в теб

Пътят към освобождаване от вината: признание, изкупление и облекчение

Юнгианският тълкувател Джеймс Холис за страховете и неспособността ни да си признаваме грешките си

Чудесата на лечителката Естер Браво Светът в теб

Чудесата на лечителката Естер Браво

С голи ръце тя прониква в тялото на болния, цери нелечими болести, строи църква след църква и връща вярата на хората в Бог

Най-силната молитва Светът в теб

Най-силната молитва

Бог винаги те чува...

Да си необвързан все по-често става въпрос на личен избор и не говори за непълноценност Светът в теб

Да си необвързан все по-често става въпрос на личен избор и не говори за непълноценност

Домакинствата по света, състоящи се от един човек, се увеличават

Страданието е добър учител – за да се роди новото аз, старото трябва да умре Светът в теб

Страданието е добър учител – за да се роди новото аз, старото трябва да умре

Дж. Парис: На самото дъно живее един единствен страх – смъртта. Радвам се да се запознаем...

Който иска да научи истината - да слуша дърветата Светът в теб

Който иска да научи истината - да слуша дърветата

Х. Хесе: Вярвам, че какъвто и добър или лош късмет да ни сполети, винаги можем да му дадем смисъл и да го превърнем в нещо ценно

7 особености на зрялата личност, които говорят за трудно детство Светът в теб

7 особености на зрялата личност, които говорят за трудно детство

Прекомерната бдителност и суровата самокритика са сред скритите белези от детските години

Срамно ли е да се моли за помощ? Светът в теб

Срамно ли е да се моли за помощ?

Какво ни спира да покажем, че не можем да поемем повече, отколкото носим в момента

Правилата не могат да донесат свобода - те имат властта само да обвиняват Светът в теб

Правилата не могат да донесат свобода - те имат властта само да обвиняват

Уилям Пол Йънг : Всеки път, когато простите, вселената се променя

9 фрази, използвани само от интровертите Светът в теб

9 фрази, използвани само от интровертите

Те ни ви пренебрегват, нито са нелюбезни, просто така оцеляват

На днешния ден преди 160 години е роден Учителя Петър Дънов! Светът в теб

На днешния ден преди 160 години е роден Учителя Петър Дънов!

Нека си припомним зрънце от мъдростта, която той остави на Земята за нас