Подкрепете ни!




Лятно слънцестоене: Почитане на вътрешната светлина

Време е да спрете и да изчакате енергията, засадена през пролетта, да достигне пълен разцвет. Ако пролетта представлява действие, лятото е търпение.


снимка: iStock
снимка: iStock
Лятното слънцестоене ни напомня да празнуваме животворните лъчи на Слънцето и светлината във всеки от нас. Днес Слънцето достига най-високата си точка в небето и ни дава най-дългия ден в годината. Тази точка бележи втората фаза от пътуването на Земята около Слънцето, която започва с пролетното равноденствие. Енергийно тази фаза е успоредна на първата четвърт на Луната, което означава време за подхранване на семената, засети в първата фаза, пише spiritualgangster.com

Цикълът на Слънцето е цикълът на нашия живот и отразява естествения поток от енергията, движеща се навътре и навън. Има времена за израстване, времена за пауза, времена за усилен труд и времена за учене. И да, разбира се, трябва да се подравняваме към фазите в движението на Земята, но все пак благоговеем и през слънчевите цикли. 

Пролетното равноденствие започва това пътуване към себе си и осъзнаване и вещае ново начало. Лятното слънцестоене е следващата стъпка от този божествен ритъм. Винаги настъпващо в началото на сезона на Раковото слънце, лятното слънцестоене ни напомня да се обърнем навътре и да намерим храната, необходима ни за растеж и развитие. Време е да спрете и да изчакате енергията, засадена през пролетта, да достигне пълен разцвет. Ако пролетта представлява действие, лятото представлява търпение. Трябва да развием доверие и увереност в себе си, че това, което сме задействали преди, е правилно, дори ако преминаваме през трудни времена. Вече сме определили курса, трябва просто да го следваме и да го превърнем в цел на съществуването си. 

Лятното слънцестоене представлява прехода от действие (през пролетта) към събиране на посятото (през лятото). Към тази тиха благодат и благодарност, които Слънцето ни дава през дългите летни нощи, когато осъзнаваме нашето непрекъснатото пътуване от тъмнината към светлината. Лятото ни напомня, че в света има надежда, че светлината в нас може да стигне до всички краища на земното кълбо и да вдъхнови другите. Ние можем да се погрижим за другите, както Слънцето подхранва нас. Лятото е време за работим върху себе си и способността си да бъдем светлината и да намерим смисъл в пътуването си, дори когато всичко изглежда несигурно. 

Това е ритъмът на природата – новите начала преминават в период на несигурност. През това време е възможно да се усили тревожността ви. Големите промени карат старите енергии да излизат на повърхността и тъмнината може лесно да завладее ума ни. Лятото е времето да развием вяра в живота си, да наложим тъмнината със светлина и да вярваме, че точно като Слънцето, ние ще изгряваме всеки ден, независимо какво ни поднася животът.

Чрез почитането на този ден на светлината ние енергийно задвижваме период на пробуждане в нашето съзнание, който продължава цялото лято до есенното равноденствие. Днес можете да набележите основните си планове за лятото. Денят е енергийно зареден ден и важен за определяне на намерения. И разбира се, благодарете за всичко – което ви се дава, което не ви се дава и което ви се отнема.

Иде ягодовата Луна

Само два дни след лятното слънцестоене на 20 юни, пълната Луна ще може да се види в небето в нощта на 22 юни. Наричат я "ягодова". Кръстили са я така индианците. В древността това пълнолуние се е падало около 1 юни – период, в който те се берели сладките сочни плодове. Някои жители на Земята ще могат да видят как пълната Луна покрива една от най-ярките звезди в небето – Антарес от съзвездието Скорпион, пише Space. Веднъж на 19-20 години юнското пълнолуние съвпада със слънцестоенето, но не и този път.

Още по темата:

Чувствам се като чужд – и на себе си, и за света Светът в теб

Чувствам се като чужд – и на себе си, и за света

Кризата на егото всъщност е самата искра, която често е необходима, за да запалим вътрешен огън

Когато невъзможното стане възможно Светът в теб

Когато невъзможното стане възможно

Кастанеда: Нямаш никакво време и въпреки това си заобиколен от вечността

Ба дзъ: 8 знака на съдбата Светът в теб

Ба дзъ: 8 знака на съдбата

Древната даоистка карта ни води към истинската ни същност и цел

Върни се при себе си и лети свободна Светът в теб

Върни се при себе си и лети свободна

Раняващите преживявания се „втелесяват“ в нас и за да отслабнем, трябва да кажем сбогом първо на тях, убедена е Мирослава Велева – Радкова

Силните хора не са за обичане Светът в теб

Силните хора не са за обичане

Те не се страхуват от болката, преживели са войната в сърцата си и са се научили да превръщат раните в мъдрост

Пътят към освобождаване от вината: признание, изкупление и облекчение Светът в теб

Пътят към освобождаване от вината: признание, изкупление и облекчение

Юнгианският тълкувател Джеймс Холис за страховете и неспособността ни да си признаваме грешките си

Чудесата на лечителката Естер Браво Светът в теб

Чудесата на лечителката Естер Браво

С голи ръце тя прониква в тялото на болния, цери нелечими болести, строи църква след църква и връща вярата на хората в Бог

Най-силната молитва Светът в теб

Най-силната молитва

Бог винаги те чува...

Да си необвързан все по-често става въпрос на личен избор и не говори за непълноценност Светът в теб

Да си необвързан все по-често става въпрос на личен избор и не говори за непълноценност

Домакинствата по света, състоящи се от един човек, се увеличават

Страданието е добър учител – за да се роди новото аз, старото трябва да умре Светът в теб

Страданието е добър учител – за да се роди новото аз, старото трябва да умре

Дж. Парис: На самото дъно живее един единствен страх – смъртта. Радвам се да се запознаем...

Който иска да научи истината - да слуша дърветата Светът в теб

Който иска да научи истината - да слуша дърветата

Х. Хесе: Вярвам, че какъвто и добър или лош късмет да ни сполети, винаги можем да му дадем смисъл и да го превърнем в нещо ценно

7 особености на зрялата личност, които говорят за трудно детство Светът в теб

7 особености на зрялата личност, които говорят за трудно детство

Прекомерната бдителност и суровата самокритика са сред скритите белези от детските години

Срамно ли е да се моли за помощ? Светът в теб

Срамно ли е да се моли за помощ?

Какво ни спира да покажем, че не можем да поемем повече, отколкото носим в момента

Правилата не могат да донесат свобода - те имат властта само да обвиняват Светът в теб

Правилата не могат да донесат свобода - те имат властта само да обвиняват

Уилям Пол Йънг : Всеки път, когато простите, вселената се променя