Подкрепете ни!




ХороскопИвелина Рускова / 3 януари 2024

Астрологична прогноза за 2024 г.

Очаква ни преломна година


Астрологична прогноза за 2024 г.
Напрежението през годината се създава преди всичко от движението на планетите, както и от броя на затъмненията. През 2024 г. ще има четири (а не шест, както се случва понякога), което предполага, че то ще е в допустимите граници.

През 2024 г. се очакват два коридора на затъмнения – първият е от 25 март до 8 април и ще се проведе по оста Овен – Везни. През този период ще трябва да поемате отговорност не само за себе си, но и за други хора, да покажете лидерски качества, но в същото време да не ставате егоисти и да се стремите към компромис в отношенията. С други думи, ще бъде много важно да намерите баланс между личните си желания и това, което ситуацията и другите хора изискват от нас.

Вторият коридор на затъмнението се случва от 18 септември до 2 октомври. Тогава оста постепенно ще започне да се измества и лунното затъмнение вече ще бъде в знака Риби.



Като цяло годината ще бъде преломна, тя ще ни приближи още повече към напълно ново бъдеще. Напрежението е налице, но както стана въпрос не е твърде активно и по-скоро ще има скрит характер. Много хора ще имат възможност да променят живота си, но само ако успеят да проявят инициатива и да се възползват от шанса навреме.

Планетарно един от първите доста важни аспекти ще бъде съвпадът на Марс и Плутон в първите градуси на Водолей, който ще се случи в края на април. Показателното е, че последният съвпад на планетите беше през февруари 2022 г. Този аспект може да доведе до повишена агресивност, освобождаване на най-безразсъдните и тъмни страни на личността. Конфликтността през този период може да бъде много висока. В по-глобален смисъл може да се говори и за повишаване на степента на агресия, включително и на военна.



Показателно е също, че съвпадът на планетите се случва в първи градус на Водолей. Водолей е знак за бъдещето, свободата и прогреса, докато Козирогът, предхождащ Водолея, е знак за консервативни основи, ограничения и натиск. Това може да се превърне в символичен преход към ново бъдеще, един вид последен конфликт между това, което предстои и това, което ще трябва да остане в миналото. Като се има предвид, че веднага след отклонението на аспекта от Плутон, Марс влиза в конфликт с Уран, може да се предположи, че някои промени могат да бъдат доста неочаквани и дори разрушителни.

Но в същото време се подновява добрият аспект между двете висши планети – Плутон и Нептун. Последният път, когато този аспект е продължил, е от 1943 до 1992 г. Тази конфигурация намалява нивото на негативизъм. Ако си спомним горепосочения исторически период, ще видим, че конфронтации в света е имало, но те не са навлезли в активна фаза, още по-малко са придобили глобален характер. Ето защо сега можем да кажем, че ситуацията в света може да стане малко по-мека, конфронтацията ще остане, но едва ли ще се задълбочи. Аспектът ще продължи до 2038 г. и през този период конфликтите могат да станат по-скрити.



Следващата важна тема за годината е окончателното преминаване на Плутон в знака Водолей. Това ще бъде повратна точка, неотменима стъпка в бъдещето. Миналата година говорихме за това как Плутон е отговорен за трансформацията, един вид прераждане. В допълнение, Плутон е най-високата планета, която е отговорна за масите, което предполага, че преходът на тази планета има глобално въздействие. Плутон във Водолей е желанието за независимост, жаждата за свобода, преходът на човечеството към по-добро и хармонично бъдеще. Но преходът е болезнен, основите може да са счупени и през ноември 2024 г. ще го завършим окончателно и безвъзвратно. Следователно за тези, които все още не са се подготвили за промяна, може да бъде доста трудно.

Положителна тенденция ще бъде съвпадът на Юпитер и Уран в Телец, който ще продължи от 16 до 24 април. Това е чудесен момент да промените живота си и да подобрите финансовото си състояние. През този период можете да придобиете нови знания и да видите допълнителни възможности за пробив. На по-глобално ниво може да видим скокове във валутите или икономиките, промени в образованието.

Нумерологично 2024 г. ще премине под числото 8. Това е година на някакво изпитание и в известен смисъл прочистване. През такива периоди всичко, което е остаряло, изчезва, отстъпвайки място на новото. Възможно е 2024 г. да изпита живота на всеки отделен човек, за да премахне от него това, което вече не е необходимо, и да създаде почва за нещо ново.

Ивелина Рускова, астролог
0888 899 057
astroiva@abv.bg
@АSTROIVA

Още по темата:

Днес е пълнолуние и лунно затъмнение в Риби Хороскоп

Днес е пълнолуние и лунно затъмнение в Риби

Вслушайте се в своята интуиция – тя ще ви води през този преходен период

Паж Пентакли – карта Таро за 17 септември Хороскоп

Паж Пентакли – карта Таро за 17 септември

Важно е да запазим своето любопитство и непредубеден ум

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В четвъртък не бързайте, в събота отстоявайте смело позициите си, неделя е време за промени

Магьосникът – карта Таро за 16 септември Хороскоп

Магьосникът – карта Таро за 16 септември

Тази седмица очакваме мощни размествания и внезапни обрати

Висшата Жрица – карта Таро за 15 септември Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 15 септември

Тя ни свързва с интуицията и мъдростта, които са заложени в нас по рождение

Светът – карта Таро за 14 септември Хороскоп

Светът – карта Таро за 14 септември

Изкачили сме се на ново ниво на развитие

Шестица Чаши – карта Таро за 13 септември Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 13 септември

Днес в живота ни може да се появи стар познат, приятел или бивш партньор

Рицар Чаши – карта Таро за 12 септември Хороскоп

Рицар Чаши – карта Таро за 12 септември

Хвърля се страстно във всичко, което прави, без да се съобразява с правилата, приети от обществото

Двойка Жезли – карта Таро за 11 септември Хороскоп

Двойка Жезли – карта Таро за 11 септември

Поставени сме пред избор и имаме нужда от време

Паж Жезли – карта Таро за 10 септември Хороскоп

Паж Жезли – карта Таро за 10 септември

Важно е да позволим на тази свободна, огнена енергия да тече през нас

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда бъдете смели, четвъртък е подходящ за анализи, неделя е под влиянието на Екадаши

Двойка Мечове – карта Таро за 9 септември Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 9 септември

Днес е по-добре да отложим сериозните решения за по-късно

Седмица Пентакли – карта Таро за 8 септември Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 8 септември

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Осмица Пентакли – карта Таро за 7 септември Хороскоп

Осмица Пентакли – карта Таро за 7 септември

С любов и постоянство аз се превръщам в човека, който копнея да бъда

Седмица Жезли – карта Таро за 6 септември Хороскоп

Седмица Жезли – карта Таро за 6 септември

Потънала е изцяло в собствената си представа за ситуацията, без да вижда какво се случва наистина