Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Как да сме успешни в работата?

Джорджия за границата между материалното и духовното, когато говорим за бизнес

Джорджия Николова отговаря на „Вечните въпроси" в Списание 8, а неотдавна стартира и нейната онлайн рубрика. Очакваме вашите въпроси - пишете ни на office@ossem.eu! 

Важното за успеха в много случаи е отношението, с което вършим дадена работа, да е с чувство на радост. Понякога сме принудени да работим неща, които не винаги ни дават възможност да се радваме искрено. Тогава трябва да търсим тези аспекти, които могат да ни позволят щастие, дори и при най-тежката работа. Които да ни зарадват и да ни дават този стимул да работим.

Трябва да потънеш, за да можеш да станеш

Всъщност, понякога сме поставени в ситуация на неуспех, за да можем да намерим подходящ модел за поведение, заключен в нашето сърце. Когато го открием и проявим, нашият бизнес ще стане успешен. 

Много хора ще кажат: „Добре, аз работя от сърце, но нещо не ми се получава“. Ако вършим и най-неблагоприятната работа с идеята, че всичко е божествено, по такъв кратък път до радостта, то абсолютно всички следствия в широкия мащаб на нещата ще се пренастроят във времето към тази радост. Ще почнат, естествено, да се предават и на труда. 

В началото това може просто да е работа, която извършваме механично всеки ден: ставаме сутрин, отиваме на работа, прибираме се вечер и на другия ден правим същото.

Но впоследствие, ако само за секунда въплътим в тази работа идеята за висша радост и намерим нещо изключително малко, което буди радост дори само в един човек, това може да е ключът към успеха на който и да е бизнес. И всъщност дори да имаме най-трагичната работа на света, която изобщо да не ни харесва и по принуда да я работим, въплъщавайки тази висша мисъл, посявайки я, тя впоследствие като всяко растение ще поникне и ще даде плодове. 

За всеобщото благо

Понякога една такава малка мисъл просветлява всичките други опитности, които сме имали в някаква тъмнина. Става един прозорец, от който влизат много плодове и от други места, и дават много плодове навън и навътре. Тоест, става един обмен. Защото всъщност всеки човек е успешен в бизнеса, но мащабите на успеха понякога са много по-широки. 

Така ключът към успеха за всяко нещо е да можем е да подхождаме с радост или, ако не това, то поне да се учим да възприемаме всяка работа като божествен труд.
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Щастието е парче глина в твоята длан

Рубриката на Моника Балаян, психолог и смехотерапевт повече »

Личности
 
 
5

Благо да дариш

Усещането за благодарност ни прави щастливи
и позволява да оценим хубавото в живота повече »

Личности
 
 
2

Жената, която живя четвърт век без пари

Почина Хайдемари Швермер. С необичайния си пример тя отново ни припомни, че парите съвсем не са най-важното... повече »

Личности
 
 
7
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане