Подкрепете ни!




Събития11 февруари 2018

„Списание 8 НА ЖИВО“ за четвърти път

Заповядайте на 11.02.2018 г. в кино Люмиер на лична среща с авторите на ОСЕМ


„Списание 8 НА ЖИВО“ за четвърти път
Списание 8 НА ЖИВО е събитие, което среща очи в очи читатели и автори на любимото издание. Подготвили сме 8 интерактивни лекции на разнообразни теми, които да информират, обогатяват и забавляват гостите през целия ден.  

На 11.02.2018 г. (неделя) ще се съберем за четвърти път в кино „Люмиер", НДК в София, за да си поговорим за здраве, история, музика, образование, за българския корен. По традиция всеки гост ще получи като подарък 4 броя на Списание 8 и ще участва в томбола с награди. В паузите между лекциите посетителите ще могат да закупят книги от авторите на "8" и да се запознаят с продуктите на подбрани изложители.

Билетите се разпространяват в мрежата на TicketPortal и на касите на НДК

ЦЕНИ:
25 лв. до 10.02.2018 г. включително;
30 лв. на място в деня на събитието.



10.00 ч

Българска история и сакрална геометрия 


Знаете ли кое е общото между Варненското златно съкровище, тракийските светилища, пирамидите в Египет, златното сечение, цветето на живота и планетата Земя? Ще разкрием отговора в бр. 2/2018 на Списание 8, а дни след излизането му читателите ще могат да се запознаят с темата в детайли от лекцията на доц. д-р Христо Смоленов на Списание 8 НА ЖИВО. 

Той е завършил Московския държавен университет „Ломоносов", работил е в Института по философия и Института по математика на БАН. Изследванията му са в областта на съвременната логика, методология на науката, евристични методи, социална динамика, неохуманизъм и антитероризъм. С него срещнахме читателите през далечната 2009 г., когато Списание 8 публикува новината, че по нашите земи се е зародила най-древната геометрия. Оттогава доц. Смоленов не спира на проучва темата и ето че близо 10 години по-късно има още по-вълнуващи открития.


11.00 ч

Медицина за пътешественици


Д-р Славян Стоилов по професия е лекар, а по сърце - пътешественик. Той е обиколил повече от половината свят и е познат е на читателите на „8" както с текстовете си за пътувания, така и с поредицата за древните медицински системи. Автор е на водещите теми за сексуалната еволюция и тайните на българския ген. В лекцията си на „Списание 8 НА ЖИВО" д-р Стоилов ще поговори за предизвикателствата пред човешкия организъм в различните климатични зони. Защо често потегляме към някоя екзотична дестинация, без да имаме реална представа какви промени ще настъпят в тялото ни. 


12.00 ч

Ранното християнство и богомилите


Проф. Дамян Попхристов през последните години се открои като един от водещите и доказани изследователи на темата за богомилството и неговото наследство. След като получихме много препоръка да поговорим повече за богомилите, решихме да поканим този магнетичен изследовател, за да ни разкаже някои от най-интересните си открития по темата. 
Проф. Дамян Попхристов преподава режисура и курсове, свързани с митология, философия и история на изкуството в Нюйоркския университет. През 1993 г. създава учебна мултидисциплинарна международна програма. От 17 г. изучава езотеричните школи. Автор е на книгата „За богомилите от уста на ухо", която се превърна в истински хит на пазара
Познавате го добре от водещата тема за богомилите в Списание 8, а също така и от материала му за наследниците на Алцековите българи в италианското градче Челе ди Булгерия.


12.45 ч
Обедна почивка


14.00 ч

Лечебно хранене


Слави Славов е специалист по детоксикация, суровоядство, пълноценно растително и клетъчното хранене. Той е част от екипа на „Вита Рама", чиито лечебни програми ви представихме в брой 1/2017 на Списание 8. Слави ще сподели с публиката най-често допусканите грешки в ежедневното ни хранене, грешки, които понякога водят до фатален край. Ще обясни не само как е правилно да се храним, за да бъдем здрави, но и каква храна да приема болният човек, за да възвърне здравето си. 


15.00 ч

Д-р Музика


Съвременната медицина признава музикотерапията като допълнително средство за лечение на редица психологически и физически оплаквания, а как точно работи тя ще демонстрира Цветина Панайотова, един от първите професионални музикотерапевти в България. За нея ви разказахме в брой 12/2017 на Списание 8. Въоръжена с музикални инструменти и много ентусиазъм, Цветина ще покаже как да върнем хармонията в тялото и ума си, какво да слушаме за да възстановим мира в душата си и как да влияем на конкретни физически състояния.

15.45 ч
Кафе пауза


16.15 ч

Ефектът на Майката Орлица


Кога строгият родителски контрол е вреден за малките и как да изградим личността не детето, без да го потискаме? На тези въпроси ще отговори Любов Миронова, специалист по детска психология и педагогика. На своята лекция Любов ще обърне внимание към една изключително важна тема: за онези родители, които, в амбицията си да бъдат перфекционисти, задушават децата си. 

В почивките между лекциите на щанда на Списание 8 ще можете да закупите книгите на Любов Миронова „Устойчив модел за образование и хармония с деца" и поредицата приказки за деца "Бонбончо".


17.15 ч

30 думи за 30 минути 


Пепа Анигностова е преподавател по немски език в сугестопедичен център „Вихровения" (още за центъра - в брой 9/2013) и ще покаже в действие метода за скоростно учене, развит от проф. д-р Георги Лозанова и проф. д-р Евелина Гатева. В 30-минутен урок посетителите на събитието ще разучат основите на немския език и ще изпробват сами силата на сугестопедията. В начинанието ще помага и Румяна Йохнева, също част от екипа на „Вихровения".


18.15 ч

Силата на словото



След като сме проговорили чужд език, за финал Розмари де Мео ще обърне внимание на родното слово и ще сподели защо е толкова важно да говорим на първо време правилен български (а не да си "чатим"). В нашия език има една прекрасна дума - „здравословен". Тя не се отнася нито за диети, нито за спортуване, нито за медитиране, нито за козметика, обяснява Наречницата. Означава само едно - здраво слово. Да са ти здрави думите, пък тогава и животът ти става здравословен.


19.00 ч
Томбола с награди и закриване

Събитието ще продължи от 10 до 19 ч, вратите отварят в 9,30 ч. 
Лекциите ще бъдат разделени от 15-минутни почивки. В паузите гостите ще могат да разгледат щандовете на подбрани изложители. Предвидена е по-дълга обедна почивка и следобедна кафе пауза.
Премахни твоите вътрешни бариери! Събития

Премахни твоите вътрешни бариери!

С програмата Квантов спринт ще преработиш негативните си родови парични сценарии

Национален туристически фестивал на Мальовица от 19 до 21 юли Събития

Национален туристически фестивал на Мальовица от 19 до 21 юли

БТС събира любителите на природата, планините и туризма в България на мащабен фестивал

Фестивал на мисълта среща хора на ума в Синеморец Събития

Фестивал на мисълта среща хора на ума в Синеморец

На 1 и 2 юли 2024 г. морският град ви посреща с кинопрожекции и беседи

Подарете си вечер с Бетовен, Моцарт и Брамс Събития

Подарете си вечер с Бетовен, Моцарт и Брамс

Нов симфоничен оркестър ви кани на концерт на 1 юли 2024 в зала „България“

В 12 ч. се молим за мир! Събития

В 12 ч. се молим за мир!

Това свято дело не дели хората нито по религия, нито по цвят, нито от коя страна на конфликта са. Искаме всички синове да бъдат живи!

III издание на бутиков фестивал СТРЕМЕЖ – посветен на музикалното бъдеще на България Събития

III издание на бутиков фестивал СТРЕМЕЖ – посветен на музикалното бъдеще на България

Фондация „Йордан Камджалов“ представя в Царския Дворец Врана за трета поредна година част от музикалното бъдеще на България

3 юни – парад на 6 планети Събития

3 юни – парад на 6 планети

Юпитер, Меркурий, Уран, Марс, Нептун и Сатурн ще се построят в редичка

Александър Миланов ви очаква на щанда на Списание 8 Събития

Александър Миланов ви очаква на щанда на Списание 8

Заповядайте на 2 юни на Пролетния панаир на книгата, за да се срещнете с автора на „Завръщането на свещеното познание на катара”

Честит празник! Събития

Честит празник!

Днес за четвърти път честваме празника с новото му име - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Открийте тайните на древните мъдреци! Събития

Открийте тайните на древните мъдреци!

На 26 май започва интензивен онлайн курс по ведическа астрология

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024 Събития

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

Откриването е на 15 май в „Кино Кабана”

Гледайте онлайн „Истината“ – среща с духовните учители гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш Събития

Гледайте онлайн „Истината“ – среща с духовните учители гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш

В youtube канала ни днес ще можете да станете свидeтели на тази изключителна среща на двамата учители

Честит празник! Събития

Честит празник!

Гергьовден е един от най-големите и тържествени празници