Подкрепете ни!
Събития11 февруари 2018

„Списание 8 НА ЖИВО“ за четвърти път

Заповядайте на 11.02.2018 г. в кино Люмиер на лична среща с авторите на ОСЕМ

„Списание 8 НА ЖИВО“ за четвърти път


Списание 8 НА ЖИВО е събитие, което среща очи в очи читатели и автори на любимото издание. Подготвили сме 8 интерактивни лекции на разнообразни теми, които да информират, обогатяват и забавляват гостите през целия ден.  

На 11.02.2018 г. (неделя) ще се съберем за четвърти път в кино „Люмиер", НДК в София, за да си поговорим за здраве, история, музика, образование, за българския корен. По традиция всеки гост ще получи като подарък 4 броя на Списание 8 и ще участва в томбола с награди. В паузите между лекциите посетителите ще могат да закупят книги от авторите на "8" и да се запознаят с продуктите на подбрани изложители.

Билетите се разпространяват в мрежата на TicketPortal и на касите на НДК

ЦЕНИ:
25 лв. до 10.02.2018 г. включително;
30 лв. на място в деня на събитието.10.00 ч

Българска история и сакрална геометрия 


Знаете ли кое е общото между Варненското златно съкровище, тракийските светилища, пирамидите в Египет, златното сечение, цветето на живота и планетата Земя? Ще разкрием отговора в бр. 2/2018 на Списание 8, а дни след излизането му читателите ще могат да се запознаят с темата в детайли от лекцията на доц. д-р Христо Смоленов на Списание 8 НА ЖИВО. 

Той е завършил Московския държавен университет „Ломоносов", работил е в Института по философия и Института по математика на БАН. Изследванията му са в областта на съвременната логика, методология на науката, евристични методи, социална динамика, неохуманизъм и антитероризъм. С него срещнахме читателите през далечната 2009 г., когато Списание 8 публикува новината, че по нашите земи се е зародила най-древната геометрия. Оттогава доц. Смоленов не спира на проучва темата и ето че близо 10 години по-късно има още по-вълнуващи открития.


11.00 ч

Медицина за пътешественици


Д-р Славян Стоилов по професия е лекар, а по сърце - пътешественик. Той е обиколил повече от половината свят и е познат е на читателите на „8" както с текстовете си за пътувания, така и с поредицата за древните медицински системи. Автор е на водещите теми за сексуалната еволюция и тайните на българския ген. В лекцията си на „Списание 8 НА ЖИВО" д-р Стоилов ще поговори за предизвикателствата пред човешкия организъм в различните климатични зони. Защо често потегляме към някоя екзотична дестинация, без да имаме реална представа какви промени ще настъпят в тялото ни. 


12.00 ч

Ранното християнство и богомилите


Проф. Дамян Попхристов през последните години се открои като един от водещите и доказани изследователи на темата за богомилството и неговото наследство. След като получихме много препоръка да поговорим повече за богомилите, решихме да поканим този магнетичен изследовател, за да ни разкаже някои от най-интересните си открития по темата. 
Проф. Дамян Попхристов преподава режисура и курсове, свързани с митология, философия и история на изкуството в Нюйоркския университет. През 1993 г. създава учебна мултидисциплинарна международна програма. От 17 г. изучава езотеричните школи. Автор е на книгата „За богомилите от уста на ухо", която се превърна в истински хит на пазара
Познавате го добре от водещата тема за богомилите в Списание 8, а също така и от материала му за наследниците на Алцековите българи в италианското градче Челе ди Булгерия.


12.45 ч
Обедна почивка


14.00 ч

Лечебно хранене


Слави Славов е специалист по детоксикация, суровоядство, пълноценно растително и клетъчното хранене. Той е част от екипа на „Вита Рама", чиито лечебни програми ви представихме в брой 1/2017 на Списание 8. Слави ще сподели с публиката най-често допусканите грешки в ежедневното ни хранене, грешки, които понякога водят до фатален край. Ще обясни не само как е правилно да се храним, за да бъдем здрави, но и каква храна да приема болният човек, за да възвърне здравето си. 


15.00 ч

Д-р Музика


Съвременната медицина признава музикотерапията като допълнително средство за лечение на редица психологически и физически оплаквания, а как точно работи тя ще демонстрира Цветина Панайотова, един от първите професионални музикотерапевти в България. За нея ви разказахме в брой 12/2017 на Списание 8. Въоръжена с музикални инструменти и много ентусиазъм, Цветина ще покаже как да върнем хармонията в тялото и ума си, какво да слушаме за да възстановим мира в душата си и как да влияем на конкретни физически състояния.

15.45 ч
Кафе пауза


16.15 ч

Ефектът на Майката Орлица


Кога строгият родителски контрол е вреден за малките и как да изградим личността не детето, без да го потискаме? На тези въпроси ще отговори Любов Миронова, специалист по детска психология и педагогика. На своята лекция Любов ще обърне внимание към една изключително важна тема: за онези родители, които, в амбицията си да бъдат перфекционисти, задушават децата си. 

В почивките между лекциите на щанда на Списание 8 ще можете да закупите книгите на Любов Миронова „Устойчив модел за образование и хармония с деца" и поредицата приказки за деца "Бонбончо".


17.15 ч

30 думи за 30 минути 


Пепа Анигностова е преподавател по немски език в сугестопедичен център „Вихровения" (още за центъра - в брой 9/2013) и ще покаже в действие метода за скоростно учене, развит от проф. д-р Георги Лозанова и проф. д-р Евелина Гатева. В 30-минутен урок посетителите на събитието ще разучат основите на немския език и ще изпробват сами силата на сугестопедията. В начинанието ще помага и Румяна Йохнева, също част от екипа на „Вихровения".


18.15 ч

Силата на словотоСлед като сме проговорили чужд език, за финал Розмари де Мео ще обърне внимание на родното слово и ще сподели защо е толкова важно да говорим на първо време правилен български (а не да си "чатим"). В нашия език има една прекрасна дума - „здравословен". Тя не се отнася нито за диети, нито за спортуване, нито за медитиране, нито за козметика, обяснява Наречницата. Означава само едно - здраво слово. Да са ти здрави думите, пък тогава и животът ти става здравословен.


19.00 ч
Томбола с награди и закриване

Събитието ще продължи от 10 до 19 ч, вратите отварят в 9,30 ч. 
Лекциите ще бъдат разделени от 15-минутни почивки. В паузите гостите ще могат да разгледат щандовете на подбрани изложители. Предвидена е по-дълга обедна почивка и следобедна кафе пауза.
Излезе книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния” Събития

Излезе книгата наръчник „Новолуния и Пълнолуния"

Богомила-Сандия: „Идеята се появи много отдавна. Сега музата отново ме навести – с един от тези неочаквани импулси, които идват от нещо извън нас."

Дунавската писменост – световно културно наследство Събития

Дунавската писменост – световно културно наследство

Д-р Харалд Харман с нова книга за българските читатели

Дунавската писменост – световно културно наследство Събития

Дунавската писменост – световно културно наследство

Д-р Харалд Харман представя новата си книга на 23 ноември в Столичната библиотека

Зелената сделка е мъртва Събития

Зелената сделка е мъртва

Европейският парламент отхвърли предложението на ЕК за намаляване на пестицидите в Европа

Изложба на медитативни картини на Шри Чинмой пътува из България Събития

Изложба на медитативни картини на Шри Чинмой пътува из България

„Моята душа е огнена птица, зареяна в Безкрая“, казва духовният водач

Практики за изцеление с Жуселино! Събития

Практики за изцеление с Жуселино!

На 19 и 26 ноември пророкът и лечител ще сподели как да се лекуваме духовно и как да подпомогнем физическото си тяло (за начинаещи)

Д-р Майкъл Антониу: Дерегулацията на новите ГМО е напълно погрешна! Събития

Д-р Майкъл Антониу: Дерегулацията на новите ГМО е напълно погрешна!

Преподавател по молекулярна генетика в Кралски колеж Лондон предупреждава за опасностите, които носят новото поколение генно модифицирани растения

Излезе „Дружба“ – детска книжка за стойностните неща в живота Събития

Излезе „Дружба“ – детска книжка за стойностните неща в живота

Тя разказва за смисъла на човешкото общуване и учи подрастващите на добродетели

Над 18 000 гласа на планинари за любимите им хижи и заслони в в конкурса „Хижа на Събития

Над 18 000 гласа на планинари за любимите им хижи и заслони в в конкурса „Хижа на годината“

До 15 ноември на huts.360mag.bg продължава гласуването и кандидатстването по финансиращи програми

Какво вещае бъдещето за България? Събития

Какво вещае бъдещето за България?

На 16 ноември отговор на този въпрос ще ни даде сънуващият пророк Жуселино Нобрега да Лус

Нови дати на излъчване на филма за Учителя на Мъдростта Събития

Нови дати на излъчване на филма за Учителя на Мъдростта

„Ваклуш” е сниман в периода 1998–2022 г. и съдържа непоказвани архивни кадри от живота му, както и спомени за него на негови приятели и съмишленици

Форум „Култура – вяра – битие“ Събития

Форум „Култура – вяра – битие“

По пътя на светлината се стига до върха, когато човек е изходил доста пътища

Узнай бъдещето на България Събития

Узнай бъдещето на България

На 16 ноември ви каним на среща с бразилския пророк Жуселино Нобрега да Лус

Големият алпинист Конрад Анкер пристига за 18-ите „Дни на предизвикателствата” (5-7 декемв Събития

Големият алпинист Конрад Анкер пристига за 18-ите „Дни на предизвикателствата" (5-7 декември 2023)

Осем филмови премиери и четирима гости от чужбина във второто за годината издание на фестивала за приключенско кино и активен начин на живот

Сънуващият пророк идва в България Събития

Сънуващият пророк идва в България

От 15 до 26 ноември бразилският медиум Жуселино Нобрега да Лус ще изнася семинари и ще се среща със своите почитатели