Подкрепете ни!




Любопитно24 януари 2018

Хоопонопоно - вълшебството на думите

„Обичам те. Съжалявам. Моля те, прости ми. Благодаря ти."


Хоопонопоно - вълшебството на думите
Станислава Цветкова

Анна Вескова практикува Хоопонопоно от 2012 г. Била е на няколко семинара в Ирландия и Чехия, а от известно време е и асистент на семинарите в Ирландия. 

Опитвах се да се свържа с Анна повече от половин година. И опитите бяха безуспешни. Така в един момент се стигна до срещата ни на 25 декември 2016 година. А аз едва днес, толкова месеци по-късно, сядам пред белия лист, за да пиша за нея. Хронологията на събитията си има логична причина (поне за нас). И това е ХООПОНОПОНО. Но нека започнем малко по-отдалеч…

Хоопонопоно е древна хавайска техника, която дава възможност да се справим с всяка нехармонична ситуация в живота ни – от конфликти със семейството и на работното място, до болести и несполуки. Хоопонопоно е метод за постигане на благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтаете. Звучи невероятно, но е факт. Пълната история на техниката можете да прочетете в книгата „Абсолютна неограниченост" от Джо Витале и д-р Хю Лен. 

Не може да съществува болница, ако няма болни

Историята накратко: д-р Хю Лен е назначен в психиатрична болница, която се отличава с огромен процент на тежко болните, силна агресия, осезаема негативна енергия. Персоналът не се чувства добре, затова постоянно напуска, има инциденти. Никой не иска да работи там. Хю Лен прилага древната хавайска техника спрямо болните. Как се случва това, и то без да провежда срещи, консултации и лечение с никого? Много простичко… Взема в ръце досието на всеки болен, вниква в болестта му – така, че да я изживее като част от него самия, поемайки отговорност за появилото се събитие в живота на болния. И чрез няколко прости думи, насочени към болестта вътре в него и към Божествената сила, той за 3 години постига невероятни резултати.

Пациентите се изцеляват като по чудо. Персоналът остава да работи с удоволствие и радост. В един момент дори се налага редуциране на служителите, защото вече няма болни. А накрая – затварят болницата, защото не са останали пациенти. И, да! Наистина е толкова просто, колкото звучи! Защото, когато изцелиш проблема вътре в себе си, изцеляваш и неговото проявление в „другия". Всички споделяме едно общо съзнание. Буквално. Именно тази техника се нарича Хоопонопоно. Всичко се изразява в поемане на 100% отговорност за проблема, вникване в него, изчистване на заложените в нас програми от миналото и повтаряне на следните „вълшебни“ думи:

Съжалявам.
Моля те, прости ми.
Обичам те.
Благодаря ти.



И така… Причината, поради която с Ани се видяхме след толкова време и причината защо срещата ни се пренася върху белия лист едва сега, и двете с нея си обясняваме именно с Хоопонопоно. Имало е някаква програма, която е пречела това да се случи. Оказва се, че и двете сме „чистили" ситуацията доста време и така се стигна до момента, когато бяхме готови за срещата. 

Първоначалната идея беше да направим интервю, да ѝ задавам въпроси. В Хоопонопоно се казва, че когато има някакъв въпрос, там има и някаква програма. И, както можете да си представите, с Ани толкова бяхме „изчистили" пространството и срещата ни, че не се появиха никакви въпроси. Нито един. Ето защо я помолих да сподели какво за нея представлява тази техника.

„Хоопонопоно е възприятие и всичко е въпрос на практика. Най-важното е хората да поемат отговорност. Аз не мога да науча някого на нещо или да променя някого. Нашето съзнание е част от цялото на Аза и няма как да надделява над останалото. Занимавам се с тази практика от 2012 г. Тази техника сама ме намери и то по много явен начин. Появи се в живота ми в точния момент. Започнах да практикувам, изникваха много въпроси, свързани с това дали го правя по правилния начин. И след това бе много приятно да разбера, че всъщност няма конкретен правилен начин. Всичко е въпрос на вътрешно възприятие и усещане", споделя Ани.

За нея Хоопонопоно буквално означава „да постъпиш правилно" или „да коригираш грешката". 

„Грешките или проблемите - това е памет, натрупана в подсъзнанието през поколенията от началото на сътворението на света до днес. Или, ако вярвате в тях – от минали прераждания. Чрез тази техника ние се освобождаваме от тази натрупана памет и изживяваме това, което сме – перфектни, каквито сме създадени от Божествения създател. И когато се докоснем до тази техника, започваме да наблюдаваме какво се случва и си даваме сметка, че много ситуации се повтарят като на лента, като филм. Дори да сменяме хора, градове – ситуацията се повтаря. Идеята на тази техника е, че чрез нея можем да се освободим от тези натрупани връзки", допълва Ани. 

Хоопонопоно ни подтиква да поемем 100% отговорност. Всеки човек е наше отражение. Без значение дали ни харесва, или не, той е отражение на нашите програми и на паметта. Първата стъпка е да приемем, че ние сме в основата на всичко. Да задействаме изчистването чрез инструмента на „вълшебните“ думи – ОБИЧАМ ТЕ, СЪЖАЛЯВАМ, МОЛЯ ТЕ, ПРОСТИ МИ, БЛАГОДАРЯ ТИ – и да си зададем въпроса: „Какво не е наред в мен, за да ми се случва това?". 

Това, което ни носи Хоопонопоно, е освобождаване от нуждата да сме прави. Започваме да приемаме хората около нас и проблемните ситуации по-леко. 
„Това не се случва за седмица или месец практика. Всеки трябва да прави избори и да стои зад тях. И дори да забелязваме, че някой ще направи грешка, ние виждаме само част от пъзела, но не и цялата картина. Нашето съзнанието не може да усвои цялата информация, която се съдържа в подсъзнанието", казва Ани.

Истината е, че Хоопонопоно ни учи как да живеем в настоящия момент. Учи ни, че всъщност сегашният момент е резултат от миналото. За това нека поемем отговорност за всичко, което ни се случва – добро или лошо. Нека помним, че винаги имаме избор да променим ситуацията, да излекуваме тялото и душата, да „изчистим" кармата си от програмите, които сами сме създали, или които носим от предците ни. 

Ние живеем тук и сега. 
Обичайте се.
Простете си.
Благодарете си. 

За завършек искам да добавя молитвата на Морна, хавайски Хоопонопоно изцелител:
„Божествени създатели, баща, майка, син като едно... Ако аз, моето семейство, роднини и предци сме обидили теб, твоите роднини и предци с мисъл, дума, действия или дела от началото на нашето съществуване до днес, ние молим за твоята прошка... Нека тя изчисти, пречисти, освободи и премахне всички отрицателни спомени, блокажи, енергии и вибрации и нека преобразува тези нежелани енергии в чиста светлина... И да стане според думите ми."
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google