Подкрепете ни!




Без езичеството светът би бил празен и нещастен

Тим Фреке: „Предполагаме, че сме много, но всъщност сме едно. И това, което причиняваме един на друг, го причиняваме на себе си.“


изображение: iStock
изображение: iStock
Тимоти Фреке се определя като философ-пионер. Бестселърите му, вдъхновяващите му беседи и променящите живота прозрения са докоснали сърцата и умовете на стотици хиляди хора. Той е носител на наградата „MBS писател на годината“ за 2020 г. и един от „100-те най-влиятелни духовно живи хора“ в списъка за 2020 г. на списание Watkins. Автор е на 35 книги, преведени на 15 езика. Унивидуалистката философия на Тим Фреке (така нарича той учението си) предлага визионерско ново разбиране за природата и целта на живота, което обединява науката и духовността. Той e убеден, че еволюцията е важната история на самоосъзнаващата се вселена, която опознава себе си чрез всичко и всички. Еволюцията на материята и живота е последвана от появата на душевното измерение, което създава магията и смисъла на съществуването. Според него: „Нашата индивидуална еволюция не завършва със смъртта, защото възникването на психиката или душата е придружено от еволюцията на безсмъртието. Удивителен скок напред в историята на човечеството тихо набира скорост.“
  • Човешкият живот е възможност да опознаем Бог, но за да изпълним тази божествена цел, трябва да спрем да бъдем поробени от тялото.
  • Науката ни помага да изследваме обективните мистерии на живота. Духовността ни помага да изследваме субективните мистерии на живота. Науката по същество е колективно начинание, чрез което разбираме как работи Вселената. Духовността е по същество индивидуално начинание, чрез което разбираме смисъла на живота.
  • Невежеството наводнява земята. Теченията му те помитат. Не се оставяйте да плувате надолу по течението. Възползвайте се от обратния поток. Потърсете безопасното убежище на освобождението.
  • Когато сравнявам живота с една мечта, не искам да го очерня като някаква безсмислена фантазия. Животът е твърде прекрасен, за да бъде наречен „илюзия“, освен ако не прошепнем думата с изумление. Тогава бихме могли да станем свидетели на най-удивителния магически трик. Какво може да бъде по-великолепно от тази великолепна вселена, в цялата й многообразна екстравагантност,в нейната прекрасна необятност и деликатен детайл? Какво може да е по-великолепно от нейната безлична прецизност и интимна интензивност, нейните сурови потребности и пищна чувственост? Тази мечта за живот е наистина прекрасна.
  • Вие сте постоянно присъствие, наблюдаващо непрекъснато променящия се поток от явления. Вие сте този, който създава и преживява съществуването на този мечтан живот. Вие създавате този сънуван живот и всичко сте вие. Пробуждането за вашето истинско Аз не отрича вашата индивидуалност. Точно обратното. Съзнателният живот е разбирането на важността на вашата индивидуалност. Осъзнатият живот не отхвърля удоволствията и драмите на ежедневието. Те са въвеждането на нов смисъл в него.
  • Всичко, което преживявате, е проява на вашата истинска природа. По този начин всичко около вас ви показва нещо за това кой сте – като в сън. Вие целенасочено създавате нови ситуации в съня си, които ще ви позволят да станете по-осъзнати.
  • Херметичната философия поставя човека в самия център на Божието творение. Хермес заявява, че „човекът е чудо“. С ума си той може не само да разбере вселената, но дори да опознае Бог. Той не е смъртно тяло, което ще живее и ще умре. Той е безсмъртна душа, която чрез преживяването на духовно прераждане може да стане божество.
  • Често ме питат дали вярвам в Бог и аз отговарям „Не вярвам в нищо друго освен в Бог“. Всичко е Бог. Ние всички сме Бог. Има само Бог. Бог не е някаква далечна фигура някъде в небето. Бог е моята най-дълбока същност и вашата също. Ние сме Бог, играещ на криеница. Да се ​​преструваме на отделни индивиди и след това да се пробудим за по-дълбоката си природа, така че да осъзнаем нещо необикновено. По същество ние всички сме един от нас. Колко изящно!
  • Езичниците са разкрили всичко това. Те са открили изкуството да се лекува тялото, те също са разпространявали изкуството да се лекува душата. Те са изпълнили земята с установени форми на управление и с мъдрост, която е най-висшето благо. Без езичеството светът би бил празен и нещастен.
  • Любовта е чувството да разпознаем нашето основно единство. Пробуждането за единство е преживяването на Голямата любов. 
  • Егото е отделното Аз, чрез което универсалното Аз може да преживее приключението на живота. 
  • Когато живея осъзнато, виждам, че съм смъртен и безсмъртен. Човекът, който изглеждам във времето, е имал своето начало и ще има своя край. Но дълбокото Аз не е във времето, точно както мечтателят не е в съня.
  • Въпреки че изглеждаме отделни индивиди, в действителност всички сме израз на едно първично въображение. Предполагаме, че сме много, но всъщност сме едно. И това, което причиняваме един на друг, го причиняваме на себе си. 
  • Ако искаме да се пробудим, не е нужно да изкореняваме егото, просто трябва да осъзнаем и по-дълбокото си аз. 
  • Християнството е мит, който е буквализиран.
  • Знаейки, че сте едно с всички, се оказвате влюбени във всички.
  • Думите ни водят до вратата на Истината, но само като съзерцаваме значението им, можем да преминем.
Източник

Още по темата:

Сал Ракели: Прогнози и послания за България и българския народ Светът в теб

Сал Ракели: Прогнози и послания за България и българския народ

През юни духовният учител и мистик ще проведе за България онлайн семинар – „Прогнози и послания за България“, а негов последовател ще ни учи на „Изцеление на времевата линия“

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта Светът в теб

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта

Кришнамурти: Страданието не е твое, защото всички около теб страдат

Вълшебна песен, наниз и ухание Светът в теб

Вълшебна песен, наниз и ухание

Създадени от гласовитата Смиляна да умиротворяват и насищат живота ни с радост и сполуки

Честит Великден! Светът в теб

Честит Великден!

Цели 40 дни след Великден православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!

Всички неща около нас са капчици на Божията любов Светът в теб

Всички неща около нас са капчици на Божията любов

Природните красоти са малките проявления на любовта, които ни водят към великата Любов, към Христа

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Чудото благодатен огън Светът в теб

Чудото благодатен огън

Как божественият пламък слиза на Великден в Йерусалим и колко малко знаем за явлението горене

Велика събота е Светът в теб

Велика събота е

Богослуженията днес са най-високата точка в православната литургическа традиция

Разпети петък е Светът в теб

Разпети петък е

Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове"

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце Светът в теб

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце

Пастернак посвещава на Мария Магдалина стихотворения в „Доктор Живаго“

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната Светът в теб

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната

Когато следвате зова на душата си, израстването се простира далеч отвъд вас, вашето семейство и приятели

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете