Здраве

Хапче H2O

Технологията IC medicals позволява водата да бъде заредена с информационно копие на биологично активно вещество

Хапче H2O
Водещата тема в новия брой на Списание 8 - „Хапче от вода?", разказва за една изключително успешна футуристична технология, която позволява информацията от лекарствата да се предава на водата. Какво ще кажете за един свят на бъдещето, където няма да е нужно да пием лекарства, защото ще можем да зареждаме с положителни ефекти... обикновена питейна вода? Звучи чудесно, нали? Само че това не е бъдещето, а вече напълно възможното настояще, защото е факт решителният пробив, който позволява да предадем информационното съдържание на всяко биоактивно вещество в безвредната течност на живота. Трудно за вярване, но работещо, както ще се убедите сами от страниците във водещата тема на новия брой на Списание 8
Като част от темата се срещнахме и със специалистката по китайска медицина Ивон Минчева, ето какво ни разказа тя. 

В уютната градина на здравен център „Вселена" екипът ни среща Ивон Минчева. Като специалист - холистик с диплома по китайска медицина, тя съчетава кинезитерапията с методите на източната практика за цялостно лечение на организма. Минчева използва биорезонансна диагностика и билколечение, а преди пет години открива, че водата може да бъде заредена по физичен път с информацията за лекарство. Така вместо хапове пациентите ѝ пият тяхно информационно копие.

Още в самото начало на нашия разговор холистичният лекар Ивон Минчева поставя чаша с вода върху предварително подготвен компактдиск, зареден с информационно копие на аспирин. Случайно или не, един от нас е с болки в мускулите, силна хрема и характерната умора – традиционното начало на есенния сезон. И имаме шанса да проверим на практика как се случва всичко. Минчева ни обяснява, че за да подейства, е необходимо да мине половин час преди течността да се изпие - времето, за което дискът ще успее да зареди водата. Ще изчакаме, защото, както специалистката ще ни припомни в потока на разговора: „все като хали бързаме и защо? Продължаваме да пропускаме важните знаци, а те са около нас. Нужно е само да ги следваме. Водата, камъните, растенията, те са ни дадени от природата и, както всичко около нас, носят информация и могат да бъдат лековити."

„Водата е в основата на съществуването на всички живи същества" – продължава Минчева. Чрез зареждане с честотата на биоактивно вещество, в случая лекарство, тя запечатва информационното му копие и се превръща в целебна. Нашата събеседничка се занимава с терапия чрез информационно заредена вода от 5 години и е една от първите у нас, които използват този метод. В началото е настроена скептично, но все пак решава да изпробва върху себе си ефекта от заредената вода. Точно както и при нас, нейният първи опит е с информационно копие на неотменния за аптечката на всеки дом аспирин. След като изпива заредената вода, главоболието ѝ значително намалява и до няколко минути изчезва напълно. Виждайки ефекта, Минчева решава да го приложи и на своите пациенти: „Винаги първо изпробвам различните методи върху себе си, наблюдавам влиянието им и след това ги включвам в лечението на своите пациенти. Разбира се, при всеки отделен човек нивото на ефективност е различно и аз се съобразявам с това, като допълвам терапията с техниките на акупресура, различни видове масаж и комбинация от билки."

Открила силата на водолечението, Ивон Минчева чрез електролиза разделя водата на анолитна и католитна. Анолитната или мъртвата вода е с положителен заряд и киселинност. Използва се за убиване на бактериите и се пие в малки количества при стомашни болки, разстройство и подуване на лигавицата на гърлото, а бактерицидното и дезинфекциращото ѝ действие я правят страхотен помощник в почистването на дома. Сред положителните свойства на мъртвата вода е и, че благодарение на нея можем да се избавим от хремата.

Водата, която обикновено Ивон Минчева зарежда по метода на IC medicals, е католитна, отрицателно заредена и алкална - т.нар. жива вода. Тя може да се пие ежедневно, независимо дали е заредена, или не. Като профилактика специалистката по китайска медицина препоръчва да я приемаме с информационно копие на аспирин, особено в преходния период между сезоните, когато човек е по-податлив на настинки и вируси. Балансиращо средство за целия организъм, което Ивон препоръчва на всичките си пациенти, е зареден диск IC – 60, който предава на водата информацията за 60 медикамента, влияещи на различните системи в тялото.

Специалистката по китайска медицина нагледно ни показва как става зареждането на диска и пояснява: „Зареждането се случва на физично ниво, а влиянието му е на биологично и в целия процес не е намесена никаква химия. Открива се честотата на трептене на конкретното лекарство и тази вибрация се предава на носител, който може да бъде обикновен празен компактдиск". Информацията за лекарството или биологично активното вещество се предава във вид на вълна, оттам честотата ѝ приема носителя и накрая чашата с течността вече носи информацията за медикамента. Готовият диск се зарежда за 11 минути и има годност 30 дни от датата на записване. Върху лъскавата му част се поставя пластмасова или стъклена чаша с вода, която трябва да престои половин час, за да приеме информацията за веществото. Минчева допълва, че не е задължително да използваме само вода: „На практика всичко, което съдържа в себе си течност, може да бъде заредено. Дори обикновен плод или сутрешното кафе могат да се превърнат в лекарство."

Влиянието на заредената вода може да бъде по-слабо, отколкото на обикновеното хапче, но за сметка на това не се наблюдават страничните ефекти, които химичният състав на медикамента може да причини. При Минчева често идват диабетици или хора с високо кръвно налягане и, както самата тя споделя: „Обикновено лекарствата, които са им предписани, влияят положително на симптомите на заболяванията им, но за сметка на вреда на други органи и системи". Благодарение на заредените дискове с необходимите за тяхното лечение медикаменти състоянието им значително се подобрява, а те по никакъв начин не натоварват организма. Нивото на кръвната захар пада осезаемо след приема на вода, заредена с информацията за медикамента глюкофаж. При хора със сърдечносъдови заболявания и проблеми с бъбреците дисковете получават трептенето на преднизолон, а стомашно-чревните оплаквания се влияят от вода, заредена с омепразол.Терапията при Ивон Минчева протича, като първоначално, паралелно с приема на лекарството под формата на хапче, започва да се пие и водата, заредената с неговото информационно копие. Постепенно дозата на медикамента се намалява и накрая се използва само заредената вода. Дори алергични пациенти могат да се лекуват с медикамент, към които имат непоносимост.

Специалистката по китайска медицина ни разказва и за една жена, дошла при нея с хипертония. След положителното въздействие от комбинираното лечение тя прекратила приема на предписаното ѝ лекарство и продължила да пие единствено заредената вода. Усетила подобрение, за което и конвенционалната медицина дала потвърждение. При следващия преглед кръвното ѝ налягане се оказало дори прекалено ниско, затова изключили от терапията и заредената вода.

Друга история, която Минчева ни споделя, е за пациентка с поликистозни яйчници и нарушена функция на щитовидната жлеза, при която също имало невероятен успех. Само за месец пиене на заредената вода щитовидната ѝ жлеза, която е трябвало бъде оперирана, започнала да работи нормално, което дало отражение и на проблемите с яйчниците. „Трябва да възприемаме тялото като една цялост" – казва специалистката по китайска медицина. „Всички органи са свързани помежду си и не може да третираме само симптомите, а да търсим причината за тях, която не винаги се корени в очевидното. Например проблемите с белите дробове се отразяват на бъбреците. Двата органа са във взаимоотношение като между баща и син. А това няма как да се забележи, защото разбираме за нарушения в бъбреците само когато вече проблемът е изключително сериозен."

Ето че идва време да изпитаме върху себе си влиянието на заредената с аспирин вода. По думите на холистика д-р Минчева се очаква да усетим затопляне на тялото, а след това симптомите на грипа трябва да започнат да отшумяват. И наистина: след срещата ни забелязваме подобрение. Грипозният сред нас е на крак до вечерта, без да се оплаква от втрисането и силните мускулните болки...

Михаела Ценкова
Вторият мозък Здраве

Вторият мозък

Всяко хранене има пряк ефект върху производството на химични сигнали в мозъка

Магазин за радост Здраве

Магазин за радост

Запознайте се с младите ентусиасти от Joy Day и разберете защо здравословно е равно на вкусно

Епидемията хашимото Здраве

Епидемията хашимото

Болестите на щитовидната жлеза стават все по-чести, основна причина е храната

От камила мляко Здраве

От камила мляко

Екзотичната напитка е силен имуностимулатор, съюзник в битката с диабета, ротавирусите и аутизма

Ария за арника Здраве

Ария за арника

Натурална грижа за здрава кожа и спортен тонус

Професионална грижа за зъбите Здраве

Професионална грижа за зъбите

SPLAT - иновативната марка продукти за орална хигиена с активни субстанции от природата

Как да съблечем рака Здраве

Как да съблечем рака

Нова теория за трофобластните клетки дава надежда за успешно лечение на онкологичните заболявания

Благотворителна вечеря в помощ на двойки с репродуктивни проблеми Здраве

Благотворителна вечеря в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Всяка шеста двойка се сблъсква с трудности в зачеването, сочат последните проучвания у нас

Запознайте се с детето, което никога не е хапвало захар Здраве

Запознайте се с детето, което никога не е хапвало захар

Грейс не консумира и зърнени, и млечни продукти, както и преработена храна

Погледнете не към учителя, а към урока - I Здраве

Погледнете не към учителя, а към урока - I

Много болести идват от погрешната мисъл, че някой ви източва енергията, а се блокирате самите вие

Пролет е. Време за детокс Здраве

Пролет е. Време за детокс

Как да изхвърлим отровите от телата и умовете си

Кожата и добрите мазнини Здраве

Кожата и добрите мазнини

Само правилната комбинация от мастни киселини може да осигури здрава кожа. Ето защо е важен разумният избор

Бреза за здраве Здраве

Бреза за здраве

Маслото побеждава целулита, а активният сок пречиства тялото. Предлага ги фирма, създадена от Рудолф Щайнер

Нашата лечебна армада Здраве

Нашата лечебна армада

Правилното хранене може да отгледа добри микроорганизми в тялото, които лекуват и ни предпазват дори от генетични болести

Силата в нашите длани Здраве

Силата в нашите длани

Как да подобрим енергийните свойства на водата