Подкрепете ни!




Здраве14 юни 2018

Магазин за радост

Запознайте се с младите ентусиасти от Joy Day и разберете защо здравословно е равно на вкусно


 

През есента на 2011 година млади ентусиасти в сферата на здравословното хранене сбъдват своята мечта като отварят първия биомагазин JoyDay. Само година след това се появява и следващият JoyDay. Двете биомагазинчета поставят началото на един различен подход и промяна в начина на живот. До ден днешен радостта от здравословния и вкусен избор подхранва не само телата, но и душите на хората. Вече е факт и онлайн магазина за хранителни добавки, здравословни храни и екопродукти www.joyday.bg, който успява да събере всичко, научено през годините.

Разговаряме с младия, вдъхновяващ и вече доста опитен екип на JoyDay


Какво ви вдъхнови да отворите магазин за биохрани? Как започнахте?

За нас това никога не е било и няма как да бъде просто бизнес. Мотивът ни да се занимаваме с биохрани дойде от нашия собствен начин на живот и жаждата да споделим здравето и радостта си с останалите хора. Бяхме сигурни, че ще намерим много съмишленици, а и все повече хора, които се нуждаят от съвети в областта на здравословното хранене. Не сме спирали да вярваме, че всички сме вечни начинаещи и винаги има опит и знания, които можем да споделим и от които можем да се научим на нещо ново и полезно. Искахме всеки, който също като нас желае не само богат избор, но и сърдечно отношение, да има къде да ги получи!

Кои са продуктите, които отличават вашия магазин от всички останали? Кое ви прави различни? 

Огромният асортимент, внимателното подбиране на чисти храни и изключителният приоритет на зареждане от местни производители. Всъщност не всичко в нашите магазини е със сертификат „био“, но това не ни притеснява ни най-малко. Знаем, че малките ферми и градини могат да предоставят на хората натурална храна, отгледана с много грижа и любов към природата. А това, което ни прави различни, би могъл веднага да разбере всеки, който поне веднъж е почерпил от енергията на JoyDay.
Нашата най-голяма добавена стойност е индивидуалната консултация и професионализмът, към който се стремим. За нас професионалист е човекът, който съзнателно върши работата си във всяка една минута от деня с пълна отдаденост и любов, а не непременно с набор от теоретични знания, които често сам не знае как да използва. Целта ни е много далеч от това просто да продадем даден продукт. Ние подхождаме към клиентите по начина, по който се отнасяме към самите себе си и към най-близките си и обичани хора. А именно, с грижа и внимание. Винаги обясняваме здравословните качества на даден продукт и даваме съвет как човек може да си го приготви така, че да е най-полезен за него. Ненапразно и на нашия сайт решихме да предоставим възможността за безплатна консултация. Защото все повече хора наистина имат нужда от промяна и искат да се хранят здравословно и ние вярваме, че можем да им бъдем полезни!

Каква е разликата между биопродуктите, които предлагате и обикновените храни от супермаркета? 

Много, много съществена разлика има и тя не е една… Например специализираните храни: безглутенови продукти, диетични, безлактозни, веган храни и подходящи за диабетици. Това са все продукти, които не могат да бъдат открити навсякъде, а някои от тях са буквално жизненоважни. Често имаме случаи на клиенти, например родители на дечица с глутенова непоносимост. Те преди пътуване буквално се запасяват с продукти, защото знаят, че там, където отиват, няма подобен магазин. А техните деца нямат друг избор… Заради такива наши клиенти, с които вече сме и приятели, работим дори по празници, както и в неделните дни. Наясно сме какво значение имат за тях магазини като JoyDay!
Дори и да става дума за останалите здравословни храни – разликата е съществена и в същото време съвсем семпла. Просто, ако човек прочете етикета на наш продукт веднага ще може да разбере неговото съдържание, без да се налага да се налага да има образование по химия. С една дума ние избираме продуктите в магазина, както бихме ги избрали за себе си – без бяла рафинирана захар, маргарин, неизброими Е-та и консерванти. Държим на чистата храна, която носи не само здраве, но и истинска радост!

Към кои храни или продукти е най-голям интересът напоследък?

Все повече се търсят продукти и хранителни добавки за пречистване. Хората сякаш са стигнали някакъв предел и сега изпитват вътрешен стремеж към изчистване от всичко, което са приемали като набухватели, изкуствени оцветители, рафинирани мазнини и захар… Наистина в един момент това не само натежава, но и започва да се отразява на здравето. И тогава наши клиенти идват буквално с рецепта от лекар. Най-често се търсят масла или тинктури за пречистване на черния дроб, пречистване на кръвта, както и на стомашно-чревния тракт (като тройчатка или седемчатка например). Голям интерес има също към натуралната козметика и етерични масла. Отново не само за красота, но и заради здравословния ефект върху кожата и косата. И да не забравяме безглутеновите храни. Оказва се, че дори хора, които нямат алергия към глутен се чувстват изключително добре, когато си направят дори кратък режим без глутен! Това им помага срещу подуването на стомаха и червата, при проблеми с кожата, както и отклонения във функцията на щитовидната жлеза. Много често при нас се търсят пречистената сода без алуминий и натуралният ябълков оцет. Знаем, че те помагат особено добре при онкологични заболявания, когато хората трябва да следят алкалната среда в тялото си, за да не се развиват ракови клетки, гъбички и болестотворни бактерии.

Често смятаме, че вкусът е за сметка на здравословните качества на храната. Това по-скоро заблуда ли е или наистина полезното няма как да е равно и на истинска радост за небцето?

С гордост смеем да кажем, че отдавна сме изпратили подобни твърдения в сферата на митовете. Дори едни от най-многобройните ни клиенти са именно хората, идващи просто да похапнат нещо вкусно, за което са сигурни, че е и здравословно! Като пример можем да дадем прекрасните ни шоколади, които имат не повече от 3 съставки. Интересен факт е, че дори тези, които похапват месо, обожават вкусните ни веган сандвичи с нахутена майонеза, сайтан и тънка питка без мая. А напитките са любими на малки и големи, те са без консерванти и захар -  само чисти плодови сокове, кефир, истинска боза и ядкови млека. Малките деца са най-големият измервател за вкусност. Щом те си хапват солетки от лимец, снаксове без палмова мазнина и бисктвитки без захар, и дори ги предпочитат пред другите в супермаркета, значи определено нямаме съмнения за вкуса на здравословната храна!

Биомагазини JoyDay в София на:
бул. „Ген. Скобелев“ 38, тел.: 0877 298 999
бул. „Христо Ботев“ 41, тел.: 02 400 9000

Оналайн магазин: www.joyday.bg
Facebook-
страница: www.facebook.com/JoyDay.bg/

Иде ли краят на слънцезащитните кремове? Здраве

Иде ли краят на слънцезащитните кремове?

Експертите коренно промениха мнението си как да се излагаме на слънчевите лъчи

Епидемия от киберхондрия Здраве

Епидемия от киберхондрия

Защо при здравна тревожност д-р Google нанася повече вреда, отколкото полза

5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година