Подкрепете ни!




Светът в тебСтанислава Цветкова и Йоана Стефанова, снимки: Емил Колев / 28 януари 2020

Лариса Ренар: Мъжът обича тялото на жената, а тя – душата му

Най-добрият женски треньор в Русия Лариса Ренар с ценни съвети към дамите

Лариса Ренар: Мъжът обича тялото на жената, а тя – душата му


500 дами на едно място без да се скарат, а напротив, да насочват енергията си в една посока и да работят заедно за своето по-добро бъдеще - това постигнаха Наталия Кобилкина и Лариса Ренар в София преди няколко месеца. Най-популярната рускиня в България и най-добрият женски треньор в Русия, основател и креативен директор на най-голямата „Академия за личен живот“ с тренинг центрове в Москва и Санкт Петербург, партньорски представителства на които има в 33 града по целия свят, проведоха семинар на тема „Жената на 21 век“. Те дадоха ценни знания на присъстващите дами как в настоящата епохата на трансформация да получат всичко, за което мечтаят, научиха ги как да се справят с трудностите, насочиха ги към интуитивно виждане за бъдещето им и поставиха основите за качествени промени в живота им, създавайки нова реалност първо във въображението; чрез различни практики повишиха нивото на творческата им енергия и взаимно умножиха своята сила. А ето какво сподели Лариса Ренар специално за читателките на Списание 8. 

- Лариса, в наши дни една част от жените са както се казва „повече в ума“ – премислят, оценяват, а друга част са повече в сърцето – свръх емоционални. Как да намерим баланса между ума и сърцето?
- Това са архетипите на момичето и кралицата. Жените трябва се развиват тези състояния, тогава разгръщаме енергията на състоянията и постигаме баланс. А и все повече се оказва, че живеем в света на женското лидерство...

- Как жената да разбере дали и кога е време да остави един мъж? 
- Тогава когато нямаме абсолютно никакви чувства и сме напълно равнодушни – тогава е дошло времето. Ако сме в състояние на болка, обида или агресия, трябва да разберем откъде идват и коя е причината, да се вгледаме в себе си и защо това ни жегва. Защото това е урок, а отношенията ни с мъжете са повод да се развиваме. И ако ние не достигнем този урок чрез този наш партньор, следващият ще ни го даде с пълна сила и ще стане още по-зле.

- В днешното забързано ежедневие жената има много отговорности - кариера, грижа за дома и семейство. До колко е важно да отделяме време и за себе си, за да сме в хармония? 
- Всичко трябва да правим с удоволствие. Грижата за децата е чудесно занимание, когато готвим вечеря за любимия – също е прекрасно. Но е важно да не възприемаме това като неотменно задължение, а като отношение, чрез което изразяваме любов. Трябва да намираме поне веднъж седмично време за себе си – бихме могли предварително да се разберем с мъжа и децата си кога да бъде този ден само за нас. Много от жените, които идват в школата ни следват правилото, че събота е ден за тях и изцяло го посвещават на грижа за себе си, а неделя – ден за семейството. И тогава имаме баланс. 

- Важно ли е да бъдат разделяни домакинските задължения и как да накараме партньора си сам да има желание да ни помага да се грижим за дома, а не да смята, че това е единствено наше задължение?
- Руснакът с радост е готов да помогне да сготви нещо. Например у дома аз готвя, а партньорът ми мие чиниите. Но най-важното тук е, че с каквото и да помага мъжа, жената винаги трябва да изразява благодарността си за това. И ако мъжът ви казва, че е изморен и не може да помогне, трябва да го приемем и да не правим скандал. 



- Има доста различни мнения по темата за първата среща. В днешния свят, в който жените се смятат за независими и нерядко печелят дори повече от мъжете, кой е редно да плати сметката или пък е добре да си я поделят? 
- Трябва да разбираме, че психологията на мъжа в голяма степен набляга на физическия облик. За това не случайно хората казват, че мъжът обича тялото на жената, а тя – душата му. Срещата е ухажването на мъжа към жената. Тя отдава своите емоции и присъствие в срещата, а той – материалното, т.е. парите. Тогава имаме баланс. Ако тя плати сметката, прави длъжен мъжа, защото тя му е дала не само емоциите и присъствието си, но и пари. Все едно да отидете на театър и актьорите да ви дадат пари – същото е. За мен е редно, когато мъжът ухажва, той да плаща и това е правилната обмяна на енергия. Задължително е, когато сметката се донесе, жената да попита дали трябва да участва в плащането. Но мъжът трябва да откаже категорично. Ако той се съгласи, ние приключваме отношенията си с него, защото това значи, че той няма да дава и прави нищо за нас. 

- В една връзка винаги се правят компромиси – как да намерим баланса – хем да направим компромис, хем да усещаме, че не губим частица от себе си?
- За да ви го обясня по-добре си представете една пирамида. Първо е обкръжението и средата – къде живеем, с кого се виждаме. После имаме действие – например ти може да обичаш да ходиш на море, а той да предпочита почивка в планината. И най-важното са нашите ценности и мисия. Мисията е това, което правим и създаваме заедно. Всеки има своя пирамида. Най-важно е ние да съвпадаме в ценностите. Ако нашите ценности са различни, няма как да извършваме компромиси на някое от другите нива. Ако за мен е важно той да е верен, а за него са за предпочитане свободните отношения, то тогава няма как да съвпадаме. На нива обкръжение и действие вече може да се говори за правене на компромиси и не е фатално. Вместо на планина, да идем на море или пък да купим този диван, а не другия. Важни са високите три нива – тези на ценностите, мисията и това, което създаваме заедно. Ако той те унижава на нивото на ценности и ти казва, че не струваш, разрушавайки твоята идентичност, тогава трябва просто да го оставиш. Това е изключително важно.

- Според вас каква е тайната, за да се запази страстта в една дългосрочна връзка, и да не се превърне тя в рутина и навик? Как се поддържат вълнението и трепета?
- Важни са страстта и креативността, това да правим нови различни неща, да поемаме авантюри, да правим изненади. Имах една среща, за която мъжът ме попита къде искам да идем и аз му казах, че ми се ходи на театър. Пита ме какво ми се гледа, аз му отвърнах да ме изненада. Той не ми каза какво е избрал. В уречения ден дойде да ме вземе от вкъщи, аз естествено изпитвах вълнение и тръпка от предстоящото непознато. Беше харесал много известен спектакъл на Роман Виктюк – „Прислужници”. Всички женски роли се играят от мъже. Аз бях гледала негови представления преди и честно казано, ако ме  беше питал предварително щях да откажа да гледам в този момент негова постановка. Той е много авангарден. И не съжалявам, защото беше много силно преживяване и сега посещаваме всичките му нови спектакли. Това е, когато си правим изненади. Важно е и да казваме на мъжа си, че може да стане по-успешен и по-влиятелен, така той разширява своето развитие. Това са архетипите на кралицата и момичето. Винаги го подкрепяме и вярваме в него. Много е важна тази подкрепа, защото мъжете днес се страхуват, че жените са с тях само докато са успешни и богати. Много е важно да го подкрепяте във всяка ситуация и той да знае, че ще сте до него, независимо дали има пари или не. Тази подкрепа е от огромно значение за тях. 

- Можете ли да ни споделите някаква бърза техника, чрез която да балансираме ежедневието. Да бъдем спокойни, концентрирани?
- Най-лесното, което можем да направим е сутрин, когато станем да си кажем: „Светът ме пази, аз обичам и ме обичат. Любовта е във и около мен“. Чрез това състояние на любов да ни тръгне денят. Когато срещаме някакъв негатив, можем мислено да кажем на отсрещния човек „обичам те и те приемам“. 

 - А може ли да споделите малко повече и за мъжките архетипи?
- Архетипът е най-проявената енергия при мъжа. Имаме крал – характерни за него са мъдростта и справедливостта. Той е покорител на хаоса, хармонизатор. Любовникът е страстен, творчески човек, най-често такива са музикантите, поетите, художниците. Магьосникът отговаря за трансформацията и промените в света, отличава се с остър ум. Воинът е човекът-действие – изпълнен е с енергия, не се интересува от собственото си удобство. За него е от първостепенна важност да достигне и изпълни целта си. Това са архетипите, но имаме и психотипи – те са комбинация от два архетипа. Имаме първооткривател, творец, търговец и управител. И ако жената е управител, то тя има нужда от търговец. Ако е творец – на нея и е нужен управител. 
 
- Любовта може ли да притъпи несъответствие в психотиповете на партньорите? 
- Разбира се, ние можем да си наложим да приемем друга роля, но тогава няма да осъществяваме огромната енергия, която имаме. Ще започнем да боледуваме, да се ядосваме. Ако жената не знае откъде идват тези състояния, тя веднага започва да обвинява мъжа. Много е важно да знаем къде сме и кои сме ние, както и къде и кой е той. Това е лесно и просто. Задавайте му въпроси – питайте го защо прави това, което прави – да отвори например хотел, или да напише книга. И ако той отговори, че е за пари, наследство, то той е търговец. Ако каже, че е за слава, признание, почит – той е творец. Ако пък каже, че е за власт и влияние, най-вероятно е управител, а ако е заради нови знания, откриването, значи е първооткривател.

Предходното интервю на Лариса Ренар за Списание 8 може да откриете ТУК.

В България има представителство на школата на Лариса Ренар и в рамките на една година всяка българка може да премине цялото обучение на академията в Москва. 
Повече информация:
www.natalia.bg
Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир



.