Подкрепете ни!




Светът в тебЕкатерина Ангелова / 13 януари 2021

Какъв си бил в предишния си живот?

Разбери в 10 лесни стъпки

изображения: iStock
изображения: iStock


През последните десетилетия все повече хора се обръщат към Източната философия и окултните течения, според които душата на всеки човек се преражда многократно. Те често се питат какви ли са били в предишните си животи, как са живеели, какви уроци са научили и каква карма имат все още да изкупват. Един от най-лесните начини да се разбере това е чрез така наречената регресия. Ако обаче нямате желание или възможност да направите такава със специалист, може да успеете да се справите и сами.

Днес ви предлагаме 10 лесни стъпки, благодарение на които можете да надникнете в своето минало и да разберете какви сте били в миналите си животи.

1. Погрижете се за обстановката
Преди да се настаните удобно и да преминете към процеса, подгответе максимално добре средата, в която ще медитирате. Загасете телевизора, отървете се от всички странични шумове, доколкото е възможно. Затворете прозорците, за да не ви разсейва случващото се отвън. Дръпнете завесите, за да стане колкото се може по-тъмно. Погрижете се температурата в помещението да е идеална за вашето собствено усещане. Запалете свещ или ароматна пръчица, ако смятате, че това ще ви помогне да се потопите по-дълбоко в предстоящото духовно пътешествие.



2. Успокойте ума си
След като сте се погрижила за обстановката, настанете се удобно и успокойте ума си. Преди да преминете към тази стъпка, погрижете се за естествените си нужди, за да сте сигурни, че няма да ви разсейва чувство за глад и ходене до тоалетна например. Заредете съзнанието си с идеята, че ще медитирате над ваш минал живот.

3. Успокойте тялото си
Уверете се, че сте избрали наистина удобна поза, независимо дали сте легнали или седнали. Отделете време да отпуснете добре цялото тяло, всеки мускул и всяка част от него. Отпуснете се максимално добре и потънете в леглото или стола, на който сте се настанили.

4. Защитете себе си
Важно е да отделите време за тази стъпка преди да преминете към същинската част. Отпуснете се и затворете очи. Представете си как бяла, искряща светлина обгръща цялото ви тяло. Краката, бедрата, таза, корема, целия торс, ръцете, главата, лицето, та чак до Коронната чакра. Визуализирайте себе си, защитени от тази бяла светлина. Нека тя стане вашата защитна обвивка. Почувствайте чистотата и топлината, с която сте обгърнати. Междувременно се отървете от всички негативни мисли и нечисти енергии, които може да се прокрадват в съзнанието ви. Поканете бялата светлина да ви пречисти и се отдайте на усещането за чистота, лекота и издигане на духа.



5. Създайте своя коридор
Време е вашето същинско пътуване да започне. Визуализирайте картина на коридор, в края на който има голяма затворена врата. Постарайте се да запомните коридора, защото всеки следващ път той ще е вашето достигане до всеки минал живот. Обърнете внимание на това какъв точно е коридорът, който сте си представили. Тесен, широк, къс, дълъг, има ли някакви елементи или украси по него. Какъв цвят е? Каква е вратата в края му?
Визуализирайки вашия коридор, създайте очакването, че когато стигнете до края му и отворите вратата, ще достигнете до някой от вашите минали животи. Фокусирайте се върху това намерение.

6. Преминете по вашия коридор
Тръгнете уверено по вашия коридор. Постарайте се да изживеете всяка една стъпка по него. Съсредоточете се в краката си, гледайте ги как изминават всяка крачка по коридора. Усетете как стъпалата ви докосват пода и се приближават към вратата. Представете си какво усещате с всичките си сетива. От миризмата до звуците, които чувате. Не бързайте. Обърнете детайлно внимание на всяко ваше действие и движение. Когато стигнете до вратата, хванете дръжката. Обърнете специално внимание и на този акт. Има ли звук при отварянето на вратата? Каква е дръжката? Как се отваря?

7. Добре дошли в миналия си живот
Когато отворите вратата, обърнете внимание на това, което виждате. То вероятно е част от ваш минал живот. Без значение дали виждате просто цвят или цяла сцена, знайте, че това е знак от ваше минало прераждане. Опитайте се да проникнете още по-дълбоко във визуализацията и да надградите видяното. Опитайте се също да разберете още подробности за вашия минал живот като потъвате все по-дълбоко във вашата медитация. Каквото и да виждате, не се съмнявайте в него, не го осъждайте и бъдете уверени, че именно то ви подсказва за това, което сте били или сте правили в предишно ваше въплъщение на Земята или в друга точка от космическото пространство.

8. Бъдете търпеливи
Може да се случи така, че да не видите нищо с отварянето на вратата. Ако това се случи, не се отчайвайте. Бъдете търпеливи. Съсредоточете се още повече. Извикайте в съзнанието си още по-силно намерението да видите ваш минал живот. Ако отново не последва нищо, преминете към така наречения метод на обувките. Опитайте се да визуализирате в какви обувки сте обути или в каква дреха сте облечени. Те могат да ви дадат много ценна информация за периода или мястото, на което сте живели в миналия си живот. Каквото и да видите, запомнете го добре. Хубаво е да започвате всяка следваща медитация с това, което сте видели в предходната.



9. Приемете това, което виждате
Ключов момент в медитацията върху минал живот е да приемете безрезервно това, което виждате. Може да се случи така, че в съзнанието ви да се настани съмнение във видяното. Да започнете да се питате: „Наистина ли това, което виждам, е част от минал мой живот или просто си измислям тези преживявания“. Не бива да допускате съмнението в себе си да развали вашето пътуване към миналите ви животи. Повярвайте и се доверете на виденията си.

10. Върнете се в настоящето
Тази стъпка обикновено се случва от само себе си. Започвате да чувствате умора от визуализациите си, а те от своя страна започват да избледняват. Става ви трудно да останете в представата си. Това е моментът, в който е хубаво да отворите очи и да се върнете в момента тук и сега. Това е и краят на вашата настояща медитация над минал живот.

Както вече споменахме, когато имате желание и сте готови да направите следващото си пътуване към минал живот, е добре да започнете с това, което сте видели в предишното и да надграждате над него.

Още по темата:

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне