Стопанката на Господ

Стопанката на Господ

 

Цена: 17.00 15.00 лв.
Абонирай се
Поръчайте книгата на сайта www.narichane.com!

Сказания и требник на българската народна вяра
Автор: Розмари Де Мео
Издават: Клуб 8 и Наричане ЕООД
Страници: 332

„Стопанката на Господ" е роман по истински случай и требник на българската народна вяра. В книгата са описани лични и родови български тайнства живи и до днес и приказката за тяхното откриване. Описанието на тайнствата позволява на всеки българин, който ги прочете, да ги извършва сам или в рода си. Стига да обича и почита корена си... и да усеща потреба да го стори.
Понятието „требник" идва от старата дума „потреба" - нужда. Една от най-големите ценности на книгата са 11-те народни повели и най-вече последната: „Почитай вярата всекиму, било тя чужда на твойта, че тя е най-скъпа потреба и право на всеки човек!". Историята, описана в романа, е посветена на потребата на българите да си пазят обичаите, магията и старата вяра.                       

Авторът Розмари Де Мео
носи това име поради италианския произход на бащиния си род. Тя завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов" в клас на проф. Стефан Данаилов. Няколко години след това заминава за Италия. Както самата тя обяснява, българският ѝ корен я дръпва обратно в родината и пътят ѝ поема в нова посока. Със сестра си и баща си създават фондация ЩЕДРО СЪРЦЕ и заедно правят националните кампании „Да вдигнем знамето в училище", „Съхрани българското", и „Шампионите тръгват от училище". Работи като телевизионен сценарист и редактор. 
Добре позната е на читателите на Списание 8 с рубриката за народните обреди, която води в продължение на година. 
През последните години Розмари Де Мео обикаля страната със семинарите си „Скритото знание на българите" и „Дарът на корена". Самата тя е наречница. Защитава дипломна  работа на тема „Българското обредно наричане като терапия". Книгата, която издава, е рожба на дългогодишни дирения и преживявания с възрастни хора, запазили старото знание. 

Кратко съдържание: 
Райна  напуска България, за да се омъжи и живее в Италия. Животът там е прекрасно сбъдване на голямата ѝ мечта. Но нещо се пропуква, цветовете от приказката изтичат и Райна се разболява. Никой не разбира причината. Единственото обяснение, което кръжи наоколо е... магия. Младата жена се връща в България, за да си подреди мислите и да намери покой. Пътят я завежда в селска махала при няколко старци, които променят живота й. 

В махалата една баба ѝ казва, че коренът ѝ бил български, бил от дълбоките... и не я пускал. А бабата е наречница...

Старците учат Райна, че силата ѝ е точно там, в българския ѝ корен. Хващат нишката на Райниния живот и я пресукват така, че да си вземе силата. А в заника на живота си старата наречница предава дарбата и знанието си...   

Една наречница все повтаря, че ще дойде време, в което българинът отново ще си чуе Корена и през Него ще си върне и силата! „Стопанката на Господ" разказва, как реченото A може бъде сторено.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане