Подкрепете ни!




Светът в тебГанета Сагова / 1 септември 2019

Живот в силата

„Всеки може да бъде лекува”, вярва световнопризнатият енергиен лечител Патрик Сан Франческо


Живот в силата
Патрик Сан Франческо е световноизвестен енергиен лечител, хуманист от Гоа, Индия и председател на фондация Самарпан, която има стотици проекти в 13 държави. Вече го познавате добре от множеството публикации за него, затова се вълнуваме да Ви представим интервюто си с него, в което той ни представи гледната си точка за човека днес, страховете му, последиците от постъпките му.

Разкри ни също и малко повече за онлайн семинара си „Живот в силата” - 1-во ниво, който ще се проведе на 19 и 20 ноември, участниците в който ще бъдат инициирани в енергия от 7-о измерение. Ще получат 11 селестински дарове, които ще им позволят да променят живота си и този на другите чрез силата на любовта, щастието, мира и добротата и ще ги освободят от гняв, стрес, страх и негативни усещания.

Здравей, Патрик! Изглеждаш прекрасно. Как успяваш? Как си вечно млад и хубав?
Без стрес. Само щастие.

Но как успяваш да си спокоен? Първо пандемия, после икономически кризи, сега война…
Всичко е както трябва. Ако мислите, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат, развивате стрес. Ако чувствате, че всичко е както трябва, вселената е перфектна. Има съвършенство само по себе си. Но не можем да видим съвършенството, не сме достатъчно мъдри. Така че не се стресирайте за това. Ако помислите за малко дете, то не се стресира, след като се оправи сутрин дали ще има закуска или не. Той има пълна и абсолютна вяра в родителите си, че те ще му осигурят храна. При него няма стрес. Той очаква закуската да е на масата. Аз очаквам животът да е перфектен. Така че нямам стрес.

А може ли човек да е щастлив, когато всички около него страдат?
Има голяма разлика между болка и страдание. Ако рамото ме боли, мога да кажа, че тялото ми ме кара да усещам рамото си, така че да не го напрягам или увреждам повече. Или мога да кажа: „Това е такава глупост, че не мога да играя тенис днес, не мога да тренирам днес“. Това е страдание. Страдание и нещастие е, когато не приемаш това, което ти се случва.

Няма смисъл да се фокусираме върху хората, които страдат. Не се фокусирайте върху тяхното страдание. По-скоро направете нещо конкретно. Нещо осезаемо, което да им помогне. За да ги поставите в по-добра позиция. Ако видя гладен човек на улицата и седна да плача с него, защото е гладен, това е безполезно. Но ако седна с него и се усмихна, и му дам филия хляб, ще е полезно. Така че гледайте да предизвиквате промяна, гледайте да поправите щетите.

Какво ще кажеш на хората, които се тревождат какво се случва със света?
Какво е бъдещето? Знаете ли следващия си хляб? Имате ли гаранция за следващия си хляб? От какво се страхуваш? Днес си тук, а утре те няма. И защо да се страхуваме от смъртта? Заради несигурността на смъртта? Страхувате се от рая, от ада? От Божие наказание? Защо се страхуваш от бъдещето? Всеки ден, който преживяваш, е утрешният ден, който вече си покорил. Но ако се страхувате от следващото утре, не е логично. Казвате, че сте на 53 години. Колко дни вече покорихте? Защо се страхуваш от следващото утре?

Не можете да промените колективната карма, ако чашата ви е пълна. Но ако чашата ви е празна, тя може да се напълни с универсална енергия, която може да направи всичко, навсякъде и по всяко време. Трябва да сте с празна чаша, само тогава можете да получите енергията. Но ако сте пълни със собствените си малки проблеми, тревоги, собствен стрес, безпокойство, страх, несигурност, чашата ви е пълна. Не можете да поставите нищо повече в нея. Но ако вашата чаша е празна като моята - аз нямам мозък, нямам ум, моята благословия е, че съм без мозък. Попитайте моите учители в училище, те ще го потвърдят. Така че чашата ми е винаги празна. Така може да се напълни от Вселената. Изпразнете чашата си.

Ти кога разбра, че чашата е празна, кога разбра кой си ти всъщност?
Разбрах, че чашата ми е празна, когато майка ми се опита да ме научи, че 2+2 = 4 и не можах да го разбера правилно.



Но какво да правят хората, които са в матрицата и знаят, че 2+2=4, те непрекъснато са в стрес?
Правете всичко, което искате, не защото трябва да го направите. Ако имате семейство, искате да имате семейство. Не е задължение да имаш семейство. Не правете нещо, ако ви е тежест. Направете го, защото искате да го направите, тогава ще го правите с удоволствие.

Ти си световно признат енергиен лечител и непрекъснато организираш курсове за енергийни терапевти, но смяташ ли, че от всеки човек става лечител?
Всеки е лечител. Когато си порежете пръста, го смучете. Защо го правите, никой не ви е учил на това. Никой не ви е казал, че слюнката ви съдържа антисептик. Когато ви боли рамото, го държите здраво. Защо се чувствате по-добре? Вие прехвърляте енергията от ръката към рамото си. Вие се лекувате през цялото време, но не го знаете. Всеки е лечител. Всяко живо същество е лечител. Животните не ходят на лекар. Тигърът не отива в болница. Сам се лекува. Ние също имаме тази способност. Само ние сме се обусловили, че ако сме болни трябва да отидем в болница, да пием лекарства, да се подлагаме на операции. Всъщност всеки може да бъде лечител и всеки е лечител.

А как започна да лекуваш с цветове?
Един ден през 1987 г. видях тези цветове. И разбрах, че това са много странни цветове, защото нямат връзка с тези, които виждам с физическите си очи. Затова си помислих, че нещо не е наред с мен и отидох в градината да подишам чист въздух. Когато отидох там, видях тези цветове в природата. И всеки имаше определена задача в природата. Например имаше един цвят на енергия, която свързваше листата с дървото. Когато той избледнее, листото пада. Разбрах, че този цвят може да се използва за лекуване на счупени кости, повредени връзки, че е нещо като лепило. И така, като видях какво прави всеки цвят в природата, го вземах и го използвах, за да оправям човешкото тяло.

Твоите ученици успяват ли да видят цветовете като теб?
Някои от тях могат да виждат някои цветове. Когато сте готови да ги видите, вселената ще ви се покаже. Дотогава просто знайте, че цветовете текат през вас и можете да ги използвате.

Патрик, кажи ни все пак накъде върви светът?
Вижте – мислете за света като за човешко тяло. Мислете за хората като за вирус върху човешкото тяло. Ние сме като вирус. Когато земята вземе антибиотик, ние го наричаме земетресение или наводнение. И няколко хиляди от нас умират. Ние сме на планетата Земя като вирусите върху човешкото тяло. Унищожаваме и изяждаме всичко. Унищожаваме планетата. Унищожаваме тялото. И тогава земята приема антибиотик. И така умират хиляди хора. И ние наричаме това природно бедствие. Но така трябва да бъде, на всеки е писано да умре. Дали умират наведнъж или умират в период от 10-20 години, няма значение, защото всички трябва да умрат един ден. И така, какво е толкова трагично в смъртта? Това е природен феномен.

А какво следва след смъртта?
Когато умра, ще отида там, ще се върна и ще ти кажа. Знаете, че ние сме енергийни тела. Моето физическо тяло е наето от енергийното ми тяло. Това е като да наемете кола за пътуване. В края на пътуването оставяте наетата кола и се прибирате у дома. Обратно към Вселената.

Няма карма, така ли?
Концепцията за карма, рай и ад е създадена от човека. Казваме, че Бог е божествен, милостив и даряващ. Но ние също казваме, че той ще ни накаже. Ако е милостив, защо ще ни наказва? Той трябва да ни прости.Кармата е управдание на човека за нещата, които ни се случват. Това е начин да си обясним какво ни се случва. Ние казваме, каквото посееш, такова ще пожънеш. Но в действителност не е така. В действителност кармата не съществува. Ако вземете вчера, помислете за всички негативни мисли, които сте имали вчера, негативните чувства, които сте имали вчера, негативните думи, които сте казали вчера. Отрицателните действия вчера и помислете за вчерашната карма. Негативната карма. И тогава помислете за всеки ден от живота си. Всеки ден от вашите 53 години живот и колко негативна карма сте събрали за това време.

Ти в какъв Бог вярваш?
Аз вярвам в хората. Виждам бог във всяко човешко същество и се отнасям към него като към Бог. Моята религия са хората. Какъв е смисълът да казваш, че обичаш Бог и да оставяш другите гладни, докато ядете храната си? По-добре е да кажа, че не обичам Бог и да нахраня гладните. Виждате ли бог в гладните хора около вас?



Според теб съществува ли еволюция на човешкия род или има деволюция?
Мисля, че деволюираме, а не еволюираме. Виждате ли, че иронията в живота е следната – казваме, че търсим мир, но използваме пистолет, за да го намерим. И така, ние деволюираме. Убиваме повече хора, защото се страхуваме от тях. Вместо да обичаме и да се грижим за хората, ние ги убиваме, защото се страхуваме. Така че страхът е този, който ни кара да деволюираме.

Това означава ли, че вървим към края на поредната човешка цивилизация?
Цялото бъдеще е хубаво. Учим се от грешките си. Това е положителната перспектива. След Първата световна война намерихме мир за известно време. Тогава имахме Втората световна война и след нея имахме мир за по-дълго време. Сега вървим към нова война, но пак ще имаме мир. Когато куршумите свършат и войниците са уморени, ще се възцари мир.

Тоест винаги ще се редуват война и мир, война и мир. Докога?
Първо трябва да имаме мир в умовете и сърцата си, преди да мислим за световния мир. Там винаги има мир, но ние покриваме този мир с гняв. Крием този мир със страх. Пренебрегваме мира с несигурност. Премахнете тези обвивки и ще намерите мира в себе си.



Обществото в България е силно поляризирано. Как да се научим да живеем заедно?
Не гледайте към света. Първо обичайте себе си, обичайте съседите си, обичайте семейството си, обичайте приятелите си, обичайте колегите си, изграждайте своя свят от малки. Не започвайте отвън навътре. Първо започнете със семейството си. Обичате ли семейството си? Когато приключите с това, погледнете приятелите си. Обичаш ли всичките си приятели? След това вашите колеги. След това вашите сътрудници. Продължавайте да разширявате кръга си малко по малко. Ето как можете да оцелеете в този свят с любов. Не казвайте, че искате да обичате Русия, да обичате Иран, да обичате Африка. Не, това не е практично. Започнете с малко и оставете любовта си да расте.

Ще ни разкажеш ли малко а твоя курс Power Living 1, какво означава енергия от седмо измерение?
Седмото измерение е измерението на любовта, мира, щастието и добротата. Затова насърчавам хората да направят семинара Power Living 1, за да имат достъп до енергията на любовта, мира, щастието и добротата. Това е решението на повечето проблеми в света. Имаме по-малко любов, по-малко мир, по-малко щастие, по-малко доброта. Ние имаме достъп до тези енергии, те са като дарове и можем да ги споделяме с хората около нас. Вие разпространявате любовта, мира, щастието и добротата около себе си. Вие сте като капка цветна боя в кофа с вода, така този цвят се разпространява бавно във водата. Колкото повече хора участват в работилниците, толкова повече щастие, любов, мир и доброта ще се разпространяват по света. Днес всички живеят. Когато направите Power Living 1, вие оживявате.

А какво се случва на следващите нива?
От Power Living 1 получавате едно крило. В Power Living 2 получавате 100% фокус и получавате второто крило. В Power Living 3 се научавате да летите. Да изживеете мечтата. В Power Living 4 ставате мечтата. Енергията на баланса. Разбирате ли – всичко в света трябва да е балансирано. Не твърде много от едно нещо и твърде малко от друго. В Power Living 4 получавате енергията на баланса, така че вашият ум, сърце и тяло стават напълно балансирани. Тогава можете да летите. Ти можеш да бъдеш мечтата.

В един от твоите курсове работиш с енергия от девето измерение. Това пък какво значи?
Деветото измерение е енергията за цялата Вселена. Тя получава своята енергия от 9-о измерение. Поставяйки ви в 9-о измерение, вие ставате генератор на енергия за цялата Вселена и се научавате да вдишвате проблемите на хората и да издишвате мир обратно към тях. Докато дишате, вие променяте енергията около вас, в хората около вас. Поемате всичките им тревожни емоции и им връщате хармонични и спокойни емоции. По този начин вие създавате един по-щастлив свят.

Повече информация за семинара тук
Запишете се в семинара тук
Повече за 11-те подаръка, които Патрик ще ни даде, може да видите тук


Още по темата:

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно. Светът в теб

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно.

Емет Фокс: Ако нямате време за молитва и медитация, ще имате много време за болести и неприятности

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор Светът в теб

Дете, оперирано от тумор, набира средства за други пациенти с тумор

8-годишният Рави изпя прекрасна песен в „Британия търси талант“, подкрепян от лекари, приятели и роднини

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим? Светът в теб

Планираме ли собствения си живот, преди да се родим?

Душите ни може да подготвят сцената за определени уроци или възможности

Промени себе си, промени света Светът в теб

Промени себе си, промени света

Водена от Джо Диспенза медитация е преведена на български език

Доброто е заразно Светът в теб

Доброто е заразно

Винаги можете да помогнете на хора в затруднено положение, само да поискате

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни Светът в теб

Нещастието вероятно се крие в това, че се стремим усилено да не бъдем нещастни

Анна Лембке за болката и невъзможността да се радваме на малкото, защото сме пристрастени към удоволствията

Д-р Емилова ни подари втори живот Светът в теб

Д-р Емилова ни подари втори живот

Павел Благев сваля 50 кг с плодолечение и вместо да смени става, изкачва Килиманджаро и минава Ел Камино

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията Светът в теб

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

Потребители на социалните мрежи от цял свят я разубеждават

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп Светът в теб

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

Отец Владимир Дойчев громи равнодушието на общинари, клир и вярващи към пропагандата на злото

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му Светът в теб

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Важно е да се прави разлика между естественото охладняване и дълбоко нездравословните връзки

7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили